• Tartalom

50/2012. (XI. 30.) BM–KIM–TNM együttes utasítás

50/2012. (XI. 30.) BM–KIM–TNM együttes utasítás

a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szervezeti és működési rendjének meghatározásáról szóló 9/2010. (IX. 29.) BM–KIM együttes utasítás módosításáról1

2012.12.01.

A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 73. § (1) bekezdésében meghatározott hatáskörben eljárva – tekintettel a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (4) bekezdésére – a következő utasítást adjuk ki:

1. § A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szervezeti és működési rendjének meghatározásáról szóló 9/2010. (IX. 29.) BM–KIM együttes utasítás (a továbbiakban: SZMSZ) Melléklet 1. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(1) A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) a belügyminiszter, az egyszerűsített honosítással kapcsolatos eljárások tekintetében a közigazgatási és igazságügyi miniszter, valamint a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény 4. § (7) bekezdésével összefüggő honosítási eljárásokban a miniszterelnök általános helyettese irányítása és felügyelete alatt álló, jogi személyiséggel rendelkező, önállóan működő és gazdálkodó, az előirányzatok felett teljes jogkörrel rendelkező központi hivatal.”

2. § Az SZMSZ Melléklet 4. § a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A Hivatal állami feladatként ellátandó alaptevékenységét, rendeltetését a vonatkozó jogszabályok, valamint az alapító okirat határozza meg a következők szerint:)

a) a Hivatal ellátja a magyar állampolgárságról szóló törvényben hatáskörébe utalt feladatokat, valamint előkészíti a miniszterelnök általános helyettese, a közigazgatási és igazságügyi miniszter és a belügyminiszter feladatkörébe tartozó állampolgársági döntéseket;”

3. § Az SZMSZ Melléklet 7. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

7. § A főigazgató a jogszabályoknak és a szakmai követelményeknek megfelelően – a belügyminisztertől, a közigazgatási és igazságügyi minisztertől, továbbá a miniszterelnök általános helyettesétől kapott utasítás és iránymutatás alapján – vezeti a Hivatal munkáját és felelős a Hivatal feladatainak ellátásáért.”

4. § (1) Az SZMSZ Melléklet 10. § e) és f) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A főigazgató irányítási jogkörében eljárva:)

e) javaslatot tesz a belügyminiszternek a főigazgató-helyettesek és a belső ellenőrzési egység vezetőjének kinevezésére, felmentésére, fegyelmi felelősségre vonására, gyakorolja felettük az egyéb munkáltatói jogköröket;
f) az e) pontban meghatározott kivétellel alapvető munkáltatói jogkörében eljárva gyakorolja a kinevezéssel, a jogviszony megszüntetéssel, az áthelyezéssel, a fegyelmi és kártérítési eljárással, az összeférhetetlenség megállapításával, a kinevezés tartalmának módosításával összefüggő jogkörét (a továbbiakban együtt: alapvető munkáltatói jog) a KH és a regionális igazgatóságok alkalmazottai felett. Egyéb munkáltatói jogköreit átruházza a KH szervezeti egységei vezetőinek (főigazgató-helyettes, igazgató, főosztályvezető, titkárságvezető, önálló osztály vezetője), a regionális igazgatóságok igazgatóinak hatáskörébe. Az átruházott jogkörben eljáró vezető e jogait az ügyrendben foglaltak szerinti körben és tartalommal gyakorolja. Az 1/B. függelék 2. pontjában található Egyszerűsített Honosítási Igazgatóság vonatkozásában a munkáltatói jogkörébe tartozó jogosítványai gyakorlásakor a közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslatai figyelembevételével jár el;”

(2) Az SZMSZ Melléklet 10. § h) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A főigazgató irányítási jogkörében eljárva:)

h) biztosítja a Hivatalban az esélyegyenlőség megvalósulását, Kollektív Szerződést köt a közalkalmazotti, munkavállalói érdekképviseletekkel, Közszolgálati Szabályzatban rendelkezik a KH és a területi szervek közszolgálati tisztviselői jogviszonyban álló munkatársai, továbbá – jogszabály eltérő rendelkezése hiányában – a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény alapján kormánytisztviselői feladatok ellátására berendelt munkatársai jogállásából eredő jogairól és kötelezettségeiről;”

(3) Az SZMSZ Melléklet 10. § o) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A főigazgató irányítási jogkörében eljárva:)

o) biztosítja a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Tudományos Tanácsa működési feltételeit;”

(4) Az SZMSZ Melléklet 10. §-a a következő p) ponttal egészül ki:

p) a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel kötött keretmegállapodásban foglaltaknak megfelelően biztosítja a megfelelő felkészültségű és képzettségű oktatói és alkalmazotti állományt.”

5. § Az SZMSZ Melléklet 12. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A főigazgató akadályoztatásának esetére írásban rendelkezhet az alapvető munkáltatói jogok gyakorlásának az általános főigazgató-helyettesre való átruházásáról. A főigazgató és az általános főigazgató-helyettes együttes akadályoztatása esetén a főigazgató által kijelölt személy irányítja a KH, a regionális igazgatóságok és a befogadó állomások tevékenységét.”

6. § Az SZMSZ Melléklet 17. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A gazdasági főigazgató-helyettes eljár a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal, illetve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársasággal kötött vagyonkezelői szerződésekben foglalt kötelezettségvállalások körében.”

7. § Az SZMSZ Melléklet 18. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A gazdasági főigazgató-helyettest gazdasági kérdésekben a Gazdasági Főosztály vezetője, informatikai kérdésekben az Informatikai Főosztály vezetője helyettesíti.”

8. § (1) Az SZMSZ Melléklet 23. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A regionális igazgatóság vezetője az alapvető munkáltatói jog kivételével átruházott jogkörben gyakorolja a regionális igazgatóság alkalmazottai feletti egyéb munkáltatói jogköröket.”

(2) Az SZMSZ Melléklet 23. §-a a következő (3) és (4) bekezdéssel egészül ki:

„(3) A befogadó állomás vezetője a befogadó állomás gazdasági osztályvezetőjének kinevezése, felmentése, a fegyelmi és a kártérítési jogkör kivételével gyakorolja valamennyi munkáltatói jogkört a befogadó állomás alkalmazottai felett.
(4) Az igazgató
a) javaslatot tesz a főigazgatónak a regionális igazgatóság és a befogadó állomás alkalmazottainak kitüntetésére, címadományozására, jutalmazására;
b) a KH által havonta a regionális igazgatóság rendelkezésére bocsátott beszerzési előleget (ellátmányt) a főigazgató és a gazdasági főigazgató-helyettes által meghatározott elveknek megfelelően felhasználja;
c) elkészíti a regionális igazgatóság ügyrendjét, a befogadó állomás SZMSZ-ét, meghatározza munkatervi feladatait, előkészíti a munkaköri leírásokat, szervezi és irányítja a feladatok végrehajtását. Az igazgató az ügyrendet, az SZMSZ-t, a munkatervet és a munkaköri leírást a főigazgató jóváhagyásával adja ki;
d) gyakorolja a regionális igazgatóság és a befogadó állomás feladatköréhez kapcsolódó hatásköröket és döntési jogköröket. Az igazgató hatáskörének gyakorlását (kiadmányozási jogkörét) – a főigazgató egyetértésével – beosztottaira átruházhatja, az átruházás azonban nem érinti a szerv munkájáért való felelősséget;
e) eljár a regionális igazgatóság és a befogadó állomás feladatkörét érintő ügyekben;
f) ellátja mindazon ügyeket, amelyeket a főigazgató állandó vagy eseti jelleggel a feladat- és hatáskörébe utal;
g) felel az igazgatóság, befogadó állomás használatába adott vagyontárgyak, eszközök rendeltetésszerű használatáért és megőrzésért, gondoskodik az éves vagyonleltárak elkészítéséről.”

9. § Az SZMSZ Melléklet 24. § b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Az igazgatóhelyettes)

b) az igazgató távollétében vagy akadályoztatása esetén helyettesítési jogkörben eljárva irányítja a regionális igazgatóság tevékenységét. Az igazgatóhelyettes – a Budapesti és Pesti Megyei Regionális Igazgatóságon igazgatóhelyettesek – főosztályvezető-helyettes besorolású vezető(k).”

10. § Az SZMSZ Melléklet 39. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

39. § Az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló 2007. évi CLII. törvény (a továbbiakban: Vnytv.) 3. § (1) és (2) bekezdése szerinti vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó munkaköröket az SZMSZ 4. függeléke, a Kttv. 127. § (1) bekezdése alapján a KH-ban és a területi szerveknél adományozható szakmai főtanácsadói, illetve szakmai tanácsadói címek arányát az SZMSZ 5. függeléke tartalmazza.”

11. § Az SZMSZ Melléklet 41. § a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A főigazgató általános kiadmányozási joggal rendelkezik, melynek keretében kiadmányozza:)

a) a belügyminiszternek, a közigazgatási és igazságügyi miniszternek, a miniszterelnök általános helyettesének, a közigazgatási államtitkárnak és helyettes államtitkároknak, a kabinetfőnöknek, az országgyűlési képviselőknek, a külképviseletek vezetőinek, más minisztériumok, központi államigazgatási szervek, nemzetközi szervezetek azonos, illetve hasonló beosztású, jogállású vagy besorolású vezetőinek címzett ügyiratokat;”

12. § Az SZMSZ Melléklet 46. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

46. § A Hivatalt a Belügyminisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a miniszterelnök általános helyettese, az egyéb állami és önkormányzati szervek, a társadalmi szervezetek, a gazdálkodó szervek, a nemzetközi és egyéb szervezetek előtt a főigazgató képviseli. E jogkörét – ha jogszabály eltérően nem rendelkezik – a Hivatal vezető munkatársaira átruházhatja.”

13. § Az SZMSZ Melléklet 57. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

57. § A munkakörök átadása történhet véglegesen vagy 60 napot meghaladó távollét esetén ideiglenes jelleggel. A végleges átadás-átvételre biztosítandó időtartamok:
a) főigazgató-helyettes, igazgató, igazgatóhelyettes, főosztályvezető munkakörök esetén 3–4 hét;
b) főosztályvezető-helyettes, osztályvezető, kirendeltségvezető munkakörök esetén 2–3 hét;
c) ügyintéző, kormányzati ügykezelő esetén 1 hét.”

14. § Az SZMSZ Melléklet 69. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) Az együttműködési megállapodás aláírására a főigazgató vagy a főigazgató felhatalmazása alapján a regionális igazgatóság igazgatója jogosult.”

15. § (1) Az SZMSZ Melléklet 1/A. függelékének helyébe az 1. melléklet lép.

(2) Az SZMSZ Melléklet 1/B. függelékének helyébe a 2. melléklet lép.

16. § Az SZMSZ Melléklet

a) 5. § (8) bekezdésében az „A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 30/A. § (1) bekezdése alapján” szövegrész helyébe az „A közszolgálati tisztviselők jogállásáról szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 127. § (1) bekezdése alapján”,

b) a II., III. és IV. Fejezet címében a „hivatal” szövegrész helyébe a „Hivatal”,

c) 10. § c) pontjában az „az állami irányítás egyéb jogi eszközeinek tervezeteit” szövegrész helyébe az „a közjogi szervezetszabályozó eszközök tervezeteit”,

d) 30. §-ában az „az ügykezelő” szövegrész helyébe az „a kormányzati ügykezelő”,

e) 42. § a) pontjában, 63. § (1) bekezdésében és 65. § (1) bekezdésében a „jogszabály vagy állami irányítás egyéb jogi eszköze” szövegrész helyébe a „jogszabály vagy közjogi szervezetszabályozó eszköz”,

f) 69. § (4) bekezdésében az „együttes intézkedés” szövegrész helyébe az „együttműködési megállapodás”,

g) 2. függelék 1.2.3.1. c) pontjában a „gondoskodik az belügyminiszter” szövegrész helyébe a „gondoskodik a belügyminiszter”,

h) 2. függelék 1.2.4.2. f) pontjában a „Magyar Köztársaságban” szövegrész helyébe a „Magyarországon”,

i) 2. függelék 1.2.6.2. d) pontjában az „az állami irányítás egyéb jogi eszközei” szövegrész helyébe az „a közjogi szervezetszabályozó eszközök”,

j) 2. függelék 1.2.7.2. i) pontjában a „az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló 2007. évi CLII. törvény (a továbbiakban: Vnytv.)” szövegrész helyébe a „Vnytv.”,

k) 5. függelék címében az „A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 30/A. § (1) bekezdése” helyébe a „A közszolgálati tisztviselők jogállásáról szóló 2011. évi CXCIX. törvény 127. § (1) bekezdése

szöveg lép.

17. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti az SZMSZ Melléklet

b) 69. § (5) bekezdésében az „és az együttes intézkedés” szövegrész,

ca) 1.2.4.2. i) pontja,

cb) 1.2.12.1. e) pontja és a

1. melléklet az 50/2012. (XI. 30.) BM–KIM–TNM együttes utasításhoz

(1/A. függelék a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatához)
„A BEVÁNDORLÁSI ÉS ÁLLAMPOLGÁRSÁGI HIVATAL SZERVEZETI FELÉPÍTÉSE

2. melléklet az 50/2012. (XI. 30.) BM–KIM–TNM együttes utasításhoz

(1/B. függelék a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatához)
„A Központi Hivatal szervezeti egységei
1. Állampolgársági Igazgatóság
1.1. Honosítási és Hazai Anyakönyvi Osztály
1.2. Állampolgárság Megállapítási Osztály
2. Egyszerűsített Honosítási Igazgatóság
2.1. Egyszerűsített Honosítási Ügyek Osztálya
2.2. Honosítottak Hazai Anyakönyvi Osztálya
2.3. Ügyviteli Osztály
3. Menekültügyi Igazgatóság
3.1. Menedékjogi Osztály
3.2. Ellátási és Integrációs Osztály
4. Idegenrendészeti Igazgatóság
4.1. Vízum és Tartózkodási Osztály
4.2. Kényszerintézkedési és Kiutaztatási Osztály
5. Főigazgatói Titkárság
6. Személyügyi Főosztály
7. Belső Ellenőrzési Osztály
8. Dokumentációs Központ
9. Igazgatási és Ügyeleti Főosztály
9.1. Igazgatási Osztály
9.2. Ügyeleti Osztály
10. Nemzetközi Együttműködési Főosztály
10.1. Nemzetközi Kapcsolatok és Alapok Osztálya
10.2. Dublini Koordinációs Osztály
10.3. Schengeni Együttműködési Osztály
11. Gazdasági Főosztály
11.1. Pénzügyi és Gazdasági Osztály
11.2. Számviteli Osztály
11.3. Műszaki Osztály
12. Informatikai Főosztály
12.1. Informatikai-fejlesztési Osztály
12.2. Informatikai-üzemeltetési Osztály
A Hivatal területi szervei
1. Budapesti és Pest Megyei Regionális Igazgatóság
1.1. Igazgatási Osztály
1.2 Titkárság
1.3. Idegenrendészeti Hatósági Osztály
1.4. Idegenrendészeti Ellenőrzési Osztály
1.5. Menekültügyi Osztály
1.6. I. számú Kirendeltség
1.7. II. számú Kirendeltség
1.8. III. számú Kirendeltség
1.9. IV. számú Kirendeltség
1.10. V. számú Kirendeltség
2. Észak-alföldi Regionális Igazgatóság
2.1. Idegenrendészeti Osztály
2.2. Menekültügyi Osztály
2.3. Engedélyügyi és Regisztrációs Osztály
2.4. Nyíregyházi Kirendeltség
2.5. Szolnoki Kirendeltség
3. Dél-alföldi Regionális Igazgatóság
3.1. Idegenrendészeti Osztály
3.2. Menekültügyi Osztály
3.3. Engedélyügyi és Regisztrációs Osztály
3.4. Békéscsabai Kirendeltség
3.5. Kecskeméti Kirendeltség
4. Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság
4.1. Idegenrendészeti Osztály
4.2. Engedélyügyi és Regisztrációs Osztály
4.3. Balassagyarmati Kirendeltség és Közösségi Szállás
4.4. Egri Kirendeltség
5. Dél-dunántúli Regionális Igazgatóság
5.1. Idegenrendészeti Osztály
5.2. Engedélyügyi és Regisztrációs Osztály
5.3. Kaposvári Kirendeltség
5.4. Szekszárdi Kirendeltség
6. Közép-dunántúli Regionális Igazgatóság
6.1. Idegenrendészeti Osztály
6.2. Engedélyügyi és Regisztrációs Osztály
6.3. Veszprémi Kirendeltség
6.4. Tatabányai Kirendeltség
7. Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság
7.1. Idegenrendészeti Osztály
7.2. Menekültügyi Osztály
7.3. Engedélyügyi és Regisztrációs Osztály
7.4. Szombathelyi Kirendeltség
7.5. Zalaegerszegi Kirendeltség
Befogadó állomások
1. Befogadó Állomás Debrecen
1.1. Gazdasági Osztály
2. Befogadó Állomás Bicske
2.1. Gazdasági Osztály
3. Befogadó Állomás Békéscsaba (kizárólag üzemeltetési feladatokat lát el a Gazdasági Osztály útján)
3.1. Gazdasági Osztály”

3. melléklet az 50/2012. (XI. 30.) BM–KIM–TNM együttes utasításhoz

1. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„1.2.1. Állampolgársági Igazgatóság
Az Állampolgársági Igazgatóság a főigazgató irányítása alatt álló önálló szervezeti egység. Ellátja a magyar állampolgárságról szóló jogszabályokban a belügyminiszter, továbbá a miniszterelnök általános helyettese hatáskörébe tartozó és a Hivatal hatáskörébe utalt feladatokat, előkészíti a belügyminiszter hatáskörébe tartozó állampolgársági döntéseket, ellátja – a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény (a továbbiakban: Ápt.) 4. § (3) bekezdése, valamint az 5. §-a alapján honosítottak és a visszahonosítottak kivételével – a hazai anyakönyvezéssel kapcsolatos, az anyakönyvekről, a házasságkötésről és a névviselésről szóló jogszabályokban megállapított feladatokat. Az igazgatóság tevékenységét a Honosítási és Hazai Anyakönyvi Osztályon és az Állampolgárság Megállapítási Osztályon keresztül látja el. Az Állampolgársági Igazgatóságot főosztályvezető besorolású igazgató vezeti.”
2. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.1.1. e) pont ea) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(Honosítási és Hazai Anyakönyvi Osztály)
(anyakönyvezi:)
ea) a magyar állampolgárok külföldön történt születését, házasságkötését, bejegyzett élettársi kapcsolatát és halálesetét, valamint az anyakönyvezett adatok változását;”
3. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.1.1. i) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(Honosítási és Hazai Anyakönyvi Osztály)
i) végzi az anyakönyvi szolgáltató alrendszer (a továbbiakban: ASZA) használatához szükséges hozzáférési jogosultságok igénylésével és kezelésével kapcsolatos tevékenységeket, valamint gondoskodik az anyakönyvek, az anyakönyvi kivonatok, a biztonsági íróeszközök és nyomtató patronok ASZA-n keresztül történő megrendeléséről;”
4. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.1.2. b) és c) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:
(Állampolgárság Megállapítási Osztály)
b) elkészíti a Hivatal hatáskörébe tartozó, a magyar állampolgárság fennállását, megszűnését igazoló és a nemleges állampolgársági bizonyítványok, továbbá az elutasító határozatok tervezetét;
c) elkészíti a belügyminiszter hatáskörébe tartozó, a magyar állampolgárság nyilatkozattal történő megszerzését tanúsító bizonyítványok, illetve az elutasító határozatok tervezetét;”
5. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.2. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„1.2.2. Az Egyszerűsített Honosítási Igazgatóság
A közigazgatási és igazságügyi miniszter szakmai irányítása alatt álló önálló szervezeti egység. Előkészíti a magyar állampolgárságról szóló jogszabályokban szabályozott, a közigazgatási és igazságügyi miniszter hatáskörébe tartozó előterjesztések tervezetét, továbbá ellátja az ezen ügyekhez kapcsolódó hazai anyakönyvezési, az anyakönyvekről, a házasságkötésről és a névviselésről szóló jogszabályokban megállapított feladatokat. Az igazgatóság tevékenységét az Egyszerűsített Honosítási Ügyek Osztályán, a Honosítottak Hazai Anyakönyvi Osztályán és az Ügyviteli Osztályon keresztül látja el. Az Egyszerűsített Honosítási Igazgatóságot főosztályvezető besorolású igazgató vezeti.”
6. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.2.2. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„1.2.2.2. Honosítottak Hazai Anyakönyvi Osztálya
a) anyakönyvezi az Ápt. 4. § (3) bekezdése és 5. §-a alapján honosított és visszahonosított személyek külföldön történt anyakönyvi eseményeit;
b) őrzi a feladat- és hatásköréhez tartozó hazai anyakönyveket és hazai anyakönyvi alapiratokat a központi anyakönyvi irattárba történő elhelyezésig;
c) az anyakönyvi alap- és utólagos bejegyzésekről a jogszabályi előírásoknak megfelelően adatszolgáltatást teljesít;
d) az ügyfél részére vagy belföldi jogsegély keretében kiadja az anyakönyvi kivonatokat és az anyakönyvi másolatokat, továbbá az egyéb anyakönyvi okiratokat;
e) ellátja az anyakönyvi jogszabályban meghatározott egyéb feladatokat;
f) végzi az anyakönyvi szolgáltató alrendszer (ASZA) használatához szükséges hozzáférési jogosultságok igénylésével és kezelésével kapcsolatos tevékenységeket, gondoskodik az anyakönyvek, az anyakönyvi kivonatok, a biztonsági íróeszközök és nyomtató patronok ASZA-n keresztül történő megrendeléséről.”
7. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.3.2. c) pontja helyében a következő rendelkezés lép:
(Ellátási és Integrációs Osztály)
c) gondoskodik a menekültellátási, támogatási ügyek kapcsán a hatósági jogalkalmazás egységességéről;”
8. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.3.2. e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(Ellátási és Integrációs Osztály)
e) ellátja az ingyenes magyar nyelvoktatással, valamint az elismerést követő hat hónapig befogadó állomáson történő elhelyezésre és ellátásra való jogosultság elbírálásával kapcsolatos hatósági feladatokat;”
9. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.4.1. pont a) és b) alpontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:
(Vízum és Tartózkodási Osztály)
a) elbírálja a harmadik országbeli állampolgárok tartózkodásával és letelepedésével, az EU Kék Kártya kérelemmel, a meghívólevéllel, valamint a közrendvédelmi bírságot kiszabó határozattal kapcsolatos, hatáskörébe utalt jogorvoslati kérelmeket;
b) elbírálja a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek magyarországi tartózkodásával, illetve a szabad mozgás és tartózkodás jogának közrendi, közbiztonsági vagy közegészségügyi korlátozásával kapcsolatos hatáskörébe utalt jogorvoslati kérelmeket;”
10. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.4.1. pont d) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(Vízum és Tartózkodási Osztály)
d) figyelemmel kíséri a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek, a harmadik országbeli állampolgárok, valamint a harmadik országbeli állampolgárok családtagjai központi nyilvántartását, kapcsolatot tart a személyiadat- és lakcímnyilvántartással;”
11. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.4.1. pont g) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(Vízum és Tartózkodási Osztály)
g) elbírálja a hatáskörébe tartozó nemzeti vízum iránti kérelmeket, a három hónapot meg nem haladó tartózkodásra jogosító vízum kiadásához való hozzájárulásról vagy a hozzájárulás megtagadásáról hozott határozatok, a vízum hosszabbítása, megsemmisítése, visszavonása tárgyában hozott elutasító döntések elleni jogorvoslati kérelmeket;”
12. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.4.1. pont j) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(Vízum és Tartózkodási Osztály)
j) a vízum megsemmisítése, visszavonása, érvénytelenítése esetén ellátja az ehhez kapcsolódó nyilvántartási és értesítési feladatokat;”
13. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.4.1. pont k) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(Vízum és Tartózkodási Osztály)
k) a vízumkiadással kapcsolatos feladatok tekintetében szakmailag irányítja a migrációs szakkonzulokat, valamint a határátkelőhelyen előterjesztett vízumkérelmek tekintetében szakirányító tevékenységet végez;”
14. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.4.1. pontja a következő o) alponttal egészül ki:
(Vízum és Tartózkodási Osztály)
o) részt vesz a VIS-Mail üzenetek továbbításához, fogadásához kapcsolódó feladatok ellátásában.”
15. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.5.2. pont h) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(A Főigazgatói Titkárság:)
h) gondoskodik a Hivatal belső kommunikációs feladatainak ellátásáról;”
16. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.7.2. pont c)–p) alpontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:
(A Személyügyi Főosztály:)
c) közreműködik a foglalkoztatási jogviszonyokkal kapcsolatos belső szabályzatok kialakításában, kidolgozza a Kollektív Szerződés, a Közszolgálati Szabályzat, valamint a szakterületet érintő főigazgatói normatív döntések tervezeteit, részt vesz a feladatkörébe tartozó jogszabályok és közjogi szervezetszabályzó eszközök módosítási javaslatainak véleményezésében;
d) ellátja a hivatali érdekegyeztetés működésével kapcsolatos előkészítő feladatokat;
e) előkészíti és végrehajtja a KH és a területi szervek, valamint a befogadó állomások vezetőinek hatáskörébe tartozó személyzeti, munkaügyi, szervezési, fegyelmi, kártérítési, lakásügyi, kegyeleti és szociális döntéseket;
f) ellátja a főigazgatói hatáskörbe tartozó elismerések adományozásával kapcsolatos előkészítő feladatokat, kezeli a Hivatal elismerési anyag készletét;
g) ellátja a személyi állomány foglalkozás-egészségügyi és pszichikai alkalmassági vizsgálatának előkészítését és koordinálását; vezeti a Hivatal központi személyügyi nyilvántartását, közszolgálati alapnyilvántartását, valamint a főigazgató engedélyezési hatáskörébe tartozó szabadság-nyilvántartást;
h) működteti az emberi erőforrás gazdálkodást támogató információs rendszer személyzeti munkát segítő programját (SZENYOR for Windows), adatfeldolgozást és adatszolgáltatást végez, kezeli a személyi állományba tartozók személyi nyilvántartási anyagát;
i) gondoskodik a személyi állományba tartozók szolgálati igazolvánnyal történő ellátásáról;
j) végzi a nemzetbiztonsági ellenőrzés kezdeményezésével kapcsolatos feladatokat;
k) a Vnytv. 3. §-a szerinti vagyonnyilatkozat-tételre kötelezettek vonatkozásában biztosítja a Hivatalra háruló, jogszabályban rögzített kezelési, nyilvántartási kötelezettségek teljesítését, figyelemmel kíséri a vagyonnyilatkozat- tételi kötelezettség esedékessé válását, intézkedik a Vnytv. 7. §-a szerinti őrzésért felelős felé a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség teljesítésére;
l) figyelemmel kíséri a személyi állomány minősítésének esedékessé válását, az illetékes vezetőt erről tájékoztatja, közreműködik a személyi állomány minősítésének és munkateljesítménye értékelésének elkészítésében;
m) előzetes igényfelmérés alapján előkészíti a Hivatal időszakos képzési tervét;
n) tervezi és előkészíti a személyi állomány szakmai előmenetelét, képzését, továbbképzését, utánpótlását, koordinálja az oktatáshoz (képzéshez) kapcsolódó feladatokat;
o) figyelemmel kíséri és koordinálja a külön jogszabályban előírt oktatási és vizsgakötelezettség teljesítését;
p) együttműködik a KH és területi szervek, valamint a befogadó állomások érdekképviseleti szerveivel;”
17. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.7.2. pontja a következő q) és r) pontokkal egészül ki:
q) a Hivatal szakmai szervezeti egységeivel együttműködve előkészíti és koordinálja a hazai és nemzetközi felsőoktatási intézmények hallgatóinak szakmai gyakorlatát;
r) a szakterületet érintő kérdésekben kapcsolatot tart és együttműködik a Hivatal társszerveivel.”
18. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.10.1. e) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(Igazgatási Osztály)
e) előkészíti vagy véleményezi az állami és civil szervezetekkel kötendő együttműködési megállapodások tervezeteit;”
19. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.10.1. pontja a következő u)–w) alponttal egészül ki:
(Igazgatási Osztály)
u) ellátja a biometrikus azonosítót tartalmazó okmányokkal kapcsolatos ügyviteli feladatokat;
v) végzi a jogszabályokban meghatározott hatósági döntéseknek a www.magyarorszag.hu weboldalon történő közlését, valamint hirdetményi közlés céljából továbbítja azokat az illetékes önkormányzatok részére;
w) irányítja a vezető jogtanácsos, az okmányszakértő és az okmányellenőr szakmai tevékenységét.”
20. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.10.2. pontja a következő h) alponttal egészül ki:
(Az Ügyeleti Osztály a hivatali munkaidőn kívül)
h) teljesíti a bíróságok, a rendvédelmi, a bűnügyi, illetve más szervek adatszolgáltatás iránti kérelmeit.”
21. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.11.2. pont c) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(Schengeni Együttműködési Osztály)
c) megválaszolja a tagállamoktól érkező vízumkonzultációs megkereséseket, együttműködik azok központi hatóságaival a képviseleti konzultációs ügyekben, valamint részt vesz VIS-Mail üzenetek továbbításához, fogadásához kapcsolódó feladatok ellátásában;”
22. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.12.1. pont f) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(Pénzügyi és Gazdasági Osztály)
f) a folyószámla analitikához kapcsolódóan végzi a bejövő számlák kezelését, a kimenő számlák elkészítését, vezeti a munkavállalók előlegével kapcsolatos adatok nyilvántartását;”
23. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.12.2. pont e) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(Számviteli Osztály)
e) vezeti a lakáskölcsönök, valamint a Hivatal számlájára beérkező a menekültek és oltalmazottak lakáscélú támogatásának (otthonteremtési támogatásának) törlesztésével kapcsolatos adatok nyilvántartását;”
24. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 1.2.12.2. pontja a következő g) alponttal egészül ki:
(Számviteli Osztály)
g) üzemelteti a házipénztárt és a valutapénztárt, gondoskodik a szervezeti egységek rendszeres, illetve soron kívüli ellátásáról.”
25. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 2.1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„2.1. A regionális igazgatóság feladat- és hatáskörei
A regionális igazgatóság a főigazgató irányítása alatt álló területi szerv. Vezetője az igazgató, akit akadályoztatása esetén az igazgatóhelyettes helyettesít. A regionális igazgatóság szakmai feladatait az engedélyügyi, az engedélyügyi és regisztrációs, az idegenrendészeti, a menekültügyi osztályok, továbbá a kirendeltségek, és a közösségi szállás útján, az Idegenrendészeti Igazgatóság, a Menekültügyi Igazgatóság, az Állampolgársági Igazgatóság és az Egyszerűsített Honosítási Igazgatóság szakmai felügyelete mellett látja el.”
26. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 2.1.1. pont b) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(A regionális igazgatóság feladat- és hatáskörében:)
b) ellátja az ügyfelek fogadásával kapcsolatos feladatokat, a szakmai tevékenység, illetve az ügyfélforgalom zavartalan ellátása érdekében kirendeltséget működtet;”
27. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 2.1.1. pont j) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
j) ellátja a menekültügyi jogszabályokból a Hivatalra háruló – az ingyenes magyar nyelvoktatással, valamint az elismerést követő hat hónapig befogadó állomáson történő elhelyezésre és ellátásra való jogosultság elbírálásával kapcsolatos feladatok kivételével – hatósági feladatokat;”
28. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 2.1.1. pont l) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(A regionális igazgatóság feladat- és hatáskörében:)
l) átveszi az Ápt. hatálya alá tartozó kérelmeket és – az Ápt. 4. § (3) bekezdésében és az 5. §-ban szabályozott kérelmek kivételével – továbbítja azokat a Hivatal Állampolgársági Igazgatóságára. Az Ápt. 4. § (3) bekezdésében és 5. §-ában szabályozott honosítási és a visszahonosítási eljárások tekintetében ellátja az ezen ügyekhez kapcsolódó egyéb feladatokat;”
29. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 2.1.1. pontja a következő m) alponttal egészül ki:
(A regionális igazgatóság feladat- és hatáskörében:)
m) anyakönyvezi az Ápt. 4. § (3) bekezdése és 5. §-a alapján honosított és visszahonosított személyek külföldön történt anyakönyvi eseményeit.”
30. Az SZMSZ Melléklet 2. függelék 3.1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„3.1. A befogadó állomás a főigazgató irányítása alatt álló, a költségvetési előirányzatok feletti jogosultság szerint teljes jogkörrel rendelkező, önállóan gazdálkodó szervezeti egység. Az igazgató magasabb besorolású közalkalmazott, akit akadályoztatása esetén a gazdasági osztály vezetője helyettesít. A befogadó állomás szakmai feladatait a Menekültügyi Igazgatóság szakmai felügyelete mellett látja el.”

4. melléklet az 50/2012. (XI. 30.) BM–KIM–TNM együttes utasításhoz

1. Az SZMSZ Melléklet 3. függelék 2.2. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„2.2. A Hivatal vezetője által észlelt szabálytalanság esetén
A Hivatal vezetőinek [SZMSZ 6. § a)-i) pont] észlelése alapján a feladat-, hatáskör és felelősségi rendnek megfelelően kell intézkedést hozni a szabálytalanság megszüntetésére.”
2. Az SZMSZ Melléklet 3. függelék 2.3. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„2.3. A Hivatal belső ellenőrzése által észlelt szabálytalanság esetén
Amennyiben a belső ellenőr ellenőrzési tevékenysége során szabálytalanságot tapasztal, a költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről szóló Korm. rendelet rendelkezéseinek megfelelően jár el. A Hivatalnak, illetve érintett szervezeti egységének intézkedési tervet kell kidolgoznia a belső ellenőrzés megállapításai alapján, az intézkedési tervet végre kell hajtania.”
3. Az SZMSZ Melléklet 3. függelék 3. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„3. A szabálytalanság észlelését követő intézkedések
A főigazgató felelős a szükséges intézkedések végrehajtásáért.
A szükséges intézkedések meghozatala többek között magában foglalja (pl. büntető- vagy szabálysértési ügyekben) az arra illetékes szervek mielőbbi értesítését annak érdekében, hogy a szabálytalanság megalapozottsága esetén az illetékes szerv a megfelelő eljárásokat megindítsa.
Más esetekben (pl. fegyelmi ügyekben) a főigazgató vizsgálatot rendelhet el a tényállás tisztázására. A vizsgálatban való részvételre munkatársakat, indokolt esetben külső szakértőt is felkérhet. A vizsgálat eredménye lehet további vizsgálat elrendelése is. Erre többnyire akkor kerül sor, ha a szabálytalanság megállapítását követően a felelősség eldöntéséhez és/vagy a hasonló esetek megelőzése érdekében szükséges intézkedések meghatározásához nem elég a rendelkezésre álló információ.
A Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény 10. § (1) bekezdése szerint bűncselekmény az a szándékosan vagy – ha a törvény a gondatlan elkövetést is bünteti – gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre a törvény büntetés kiszabását rendeli. A büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény (a továbbiakban: Be.) 6. § (1) bekezdése kimondja, hogy a bíróságnak, az ügyésznek és a nyomozó hatóságnak kötelessége a törvényben foglalt feltételek megléte esetén büntetőeljárást megindítani. A Be. 171. § (2) bekezdése előírja, hogy a hatóság tagja, hivatalos személy köteles a hatáskörében tudomására jutott bűncselekményt feljelenteni. A feljelentést rendszerint az ügyészségnél vagy a nyomozó hatóságnál kell megtenni.
A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény (a továbbiakban: Szabs. tv.) 1. § (1) bekezdése szerint szabálysértés az a törvény által büntetni rendelt tevékenység vagy mulasztás, amely veszélyes a társadalomra. A Szabs. tv. 82. § (1) bekezdése kimondja, hogy szabálysértési eljárás feljelentés, vagy a szabálysértési hatóság vagy a bíróság hivatali hatáskörében szerzett tudomása, illetve a helyszíni bírság kiszabására jogosult szerv vagy személy általi észlelés alapján indul meg.
A Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 339. § (1) bekezdése kimondja, hogy aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy úgy járt el, ahogy az adott helyzetben általában elvárható.
A kártérítési eljárás megindítására a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény rendelkezései (elsősorban a XXIII. Fejezet, a munkaviszonyból és a munkaviszony jellegű jogviszonyból származó perek) az irányadók. Kártérítési felelősség tekintetében irányadók továbbá a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.), a Kttv., a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény (a továbbiakban: Kjt.), valamint a fegyveres szervek hivatalos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Hszt.) megfelelő rendelkezései.
Fegyelmi eljárás, illetve felelősség tekintetében az Mt., a Kttv., a Kjt., valamint a Hszt. megfelelő rendelkezései az irányadók.”
4. Az SZMSZ Melléklet 3. függelék 5. pont d) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(A szabálytalanságok, intézkedések nyilvántartása)
d) a pályázati úton felhasználásra kerülő források, költségvetési előirányzatok tekintetében figyelembe veszi a Nemzeti Fejlesztési Terv operatív programjai, az EQual Közösségi Kezdeményezés program és a Kohéziós Alap projektek támogatásainak fogadásához kapcsolódó pénzügyi lebonyolítási, számviteli és ellenőrzési rendszerek kialakításáról szóló 360/2004. (XII. 26.) Korm. rendelet VII. Szabálytalanságok kezelése című fejezetében meghatározottakat.”

5. melléklet az 50/2012. (XI. 30.) BM–KIM–TNM együttes utasításhoz

(4. függelék a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Szervezeti és Működési szabályzatához)
„Az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló 2007. évi CLII. törvény
4. § a) pontja
alapján a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szervezeti egységeinél vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó munkakörök jegyzéke
1. Főigazgató
1.1. Általános főigazgató-helyettes
1.2. Gazdasági főigazgató-helyettes
2. Titkárság
2.1. Titkárságvezető
3. Személyügyi Főosztály
3.1. Főosztályvezető
3.2. Főosztályvezető-helyettes
4. Igazgatási és Ügyeleti Főosztály
4.1. Főosztályvezető
4.2. Igazgatási Osztály
4.2.1. Osztályvezető
4.2.2. Vezető jogtanácsos
4.2.3. Okmányszakértő
4.2.4. Okmányellenőr
4.3. Ügyeleti Osztály
4.3.1. Osztályvezető
4.3.2. Ügyeletes
5. Nemzetközi Együttműködési Főosztály
5.1. Főosztályvezető
5.2. Nemzetközi Kapcsolatok és Alapok Osztálya
5.2.1. Főosztályvezető-helyettes
5.3. Schengeni Együttműködési Osztály
5.3.1. Osztályvezető
5.3.2. Nemzetközi ügyintéző
5.4. Dublini Koordinációs Osztály
5.4.1. Osztályvezető
5.4.2. EU koordinációs ügyintéző
6. Állampolgársági Igazgatóság
6.1. Igazgató
6.2. Honosítási és Hazai Anyakönyvi Osztály
6.2.1. Osztályvezető
6.2.2. Anyakönyvi ügyintéző
6.2.3. Kijelölt állampolgársági ügyintéző
6.3. Állampolgárság Megállapítási Osztály
6.3.1. Osztályvezető
6.3.2. Állampolgársági ügyintéző
7. Egyszerűsített Honosítási Igazgatóság
7.1. Igazgató
7.2. Egyszerűsített Honosítási Ügyek Osztálya
7.2.1. Főosztályvezető-helyettes
7.2.2. Kijelölt állampolgársági ügyintéző
7.3. Honosítottak Hazai Anyakönyvi Osztálya
7.3.1. Osztályvezető
7.3.2. Anyakönyvi ügyintéző
7.4. Ügyviteli Osztály
7.4.1. Osztályvezető
8. Idegenrendészeti Igazgatóság
8.1. Igazgató
8.2. Vízum és Tartózkodási Osztály
8.2.1. Főosztályvezető-helyettes
8.2.2. Idegenrendészeti ügyintéző
8.2.3. Vízum ügyintéző
8.3. Kényszerintézkedési és Kiutaztatási Osztály
8.3.1. Osztályvezető
8.3.2. Idegenrendészeti ügyintéző
9. Menekültügyi Igazgatóság
9.1. Igazgató
9.2. Menedékjogi Osztály
9.2.1. Osztályvezető
9.2.2. Menekültügyi ügyintéző
9.3. Ellátási és Integrációs Osztály
9.3.1. Főosztályvezető-helyettes
9.3.2. Menekültellátási és integrációs ügyintéző
10. Gazdasági Főosztály
10.1. Főosztályvezető
10.2. Pénzügyi és Gazdasági Osztály
10.2.1. Főosztályvezető-helyettes
10.2.2. Pénzügyi, gazdasági, költségvetési és számviteli feladatkörben alkalmazott valamennyi I. és II. besorolási osztályba tartozó kormánytisztviselő
10.3. Számviteli Osztály
10.3.1. Osztályvezető
10.3.2. Pénzügyi, gazdasági, költségvetési és számviteli feladatkörben alkalmazott valamennyi I. és II. besorolási osztályba tartozó kormánytisztviselő
10.4. Műszaki Osztály
10.4.1. Osztályvezető
10.4.2. Műszaki ügyintéző
11. Informatikai Főosztály
11.1. Főosztályvezető
11.2. Informatikai Fejlesztési Osztály
11.2.1. Osztályvezető
11.2.2. Igazgatási rendszerszervező
11.2.3. Hálózatfejlesztő
11.3. Informatikai Üzemeltetési Osztály
11.3.1. Osztályvezető
12. Belső Ellenőrzési Osztály
12.1. Osztályvezető
12.2. Belső ellenőr
13. Dokumentációs Központ
13.1. Osztályvezető
14. Budapesti és Pest Megyei Regionális Igazgatóság
14.1. Igazgató
14.2. Igazgató-helyettes
14.3. Igazgatási Osztály
14.3.1. Osztályvezető
14.3.2. Migrációs ügyintéző
14.4. Menekültügyi Osztály
14.4.1. Osztályvezető
14.4.2. Menekültügyi ügyintéző
14.5. Idegenrendészeti Hatósági Osztály
14.5.1. Osztályvezető
14.5.2. Idegenrendészeti ügyintéző
14.6. Idegenrendészeti Ellenőrzési Osztály
14.6.1. Osztályvezető
14.6.2. Idegenrendészeti ügyintéző
14.7. Tikárság
14.8. I. számú Kirendeltség
14.8.1. Kirendeltségvezető
14.8.2. Engedélyügyi ügyintéző
14.8.3. Kijelölt igazgatási ügyintéző
14.8.4. Kijelölt ügyfélszolgálati ügyintéző
14.9. II. számú Kirendeltség
14.9.1. Kirendeltségvezető
14.9.2. Engedélyügyi ügyintéző
14.9.3. Kijelölt igazgatási ügyintéző
14.9.4. Kijelölt ügyfélszolgálati ügyintéző
14.10. III. számú Kirendeltség
14.10.1. Kirendeltségvezető
14.10.2. Engedélyügyi ügyintéző
14.10.3. Kijelölt igazgatási ügyintéző
14.10.4. Kijelölt ügyfélszolgálati ügyintéző
14.11. IV. számú Kirendeltség
14.11.1. Kirendeltségvezető
14.11.2. Engedélyügyi ügyintéző
14.11.3. Kijelölt igazgatási ügyintéző
14.11.4. Kijelölt ügyfélszolgálati ügyintéző
14.12. V. számú Kirendeltség
14.12.1. Kirendeltségvezető
14.12.2. Engedélyügyi ügyintéző
14.12.3. Kijelölt igazgatási ügyintéző
14.12.4. Kijelölt ügyfélszolgálati ügyintéző
15. Észak-alföldi Regionális Igazgatóság
15.1. Igazgató
15.2. Igazgatóhelyettes
15.3. Menekültügyi Osztály
15.3.1. Osztályvezető
15.3.2. Menekültügyi ügyintéző
15.4. Engedélyügyi és Regisztrációs Osztály
15.4.1. Osztályvezető
15.4.2. Engedélyügyi ügyintéző
15.5. Idegenrendészeti Osztály
15.5.1. Osztályvezető
15.5.2. Idegenrendészeti ügyintéző
15.6. Nyíregyházi Kirendeltség
15.6.1. Kirendeltségvezető
15.6.2. Idegenrendészeti ügyintéző
15.7. Szolnoki Kirendeltség
15.7.1. Kirendeltségvezető
15.7.2. Idegenrendészeti ügyintéző
16. Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság
16.1. Igazgató
16.2. Igazgatóhelyettes
16.3. Engedélyügyi és Regisztrációs Osztály
16.3.1. Osztályvezető
16.3.2. Engedélyügyi ügyintéző
16.4. Idegenrendészeti Osztály
16.4.1. Osztályvezető
16.4.2. Idegenrendészeti ügyintéző
16.5. Egri Kirendeltség
16.5.1. Kirendeltségvezető
16.5.2. Idegenrendészeti ügyintéző
16.5.3. Ügyfélszolgálati ügyintéző
16.6. Balassagyarmati Kirendeltség és Közösségi Szállás
16.6.1. Kirendeltségvezető
16.6.2. Idegenrendészeti ügyintéző
16.6.3. Ügyfélszolgálati ügyintéző
17. Dél-alföldi Regionális Igazgatóság
17.1. Igazgató
17.2. Igazgatóhelyettes
17.3. Menekültügyi Osztály
17.3.1. Osztályvezető
17.3.2. Menekültügyi ügyintéző
17.4. Engedélyügyi és Regisztrációs Osztály
17.4.1. Osztályvezető
17.4.2. Engedélyügyi ügyintéző
17.5. Idegenrendészeti Osztály
17.5.1. Osztályvezető
17.5.2. Idegenrendészeti ügyintéző
17.5.3. Ügyeletes
17.6. Békéscsabai Kirendeltség
17.6.1. Kirendeltségvezető
17.6.2. Idegenrendészeti ügyintéző
17.7. Kecskeméti Kirendeltség
17.7.1. Kirendeltségvezető
17.7.2. Idegenrendészeti ügyintéző
18. Dél-dunántúli Regionális Igazgatóság
18.1. Igazgató
18.2. Igazgatóhelyettes
18.3. Engedélyügyi és Regisztrációs Osztály
18.3.1. Osztályvezető
18.3.2. Engedélyügyi ügyintéző
18.4. Idegenrendészeti Osztály
18.4.1. Osztályvezető
18.4.2. Idegenrendészeti ügyintéző
18.5. Kaposvári Kirendeltség
18.5.1. Kirendeltségvezető
18.5.2. Idegenrendészeti ügyintéző
18.6. Szekszárdi Kirendeltség
18.6.1. Kirendeltségvezető
18.6.2. Idegenrendészeti ügyintéző
19. Közép-dunántúli Regionális Igazgatóság
19.1. Igazgató
19.2. Igazgatóhelyettes
19.3. Engedélyügyi és Regisztrációs Osztály
19.3.1. Osztályvezető
19.3.2. Engedélyügyi ügyintéző
19.4. Idegenrendészeti Osztály
19.4.1. Osztályvezető
19.4.2. Idegenrendészeti ügyintéző
19.5. Veszprémi Kirendeltség
19.5.1. Kirendeltségvezető
19.5.2. Idegenrendészeti ügyintéző
19.6. Tatabányai Kirendeltség
19.6.1. Kirendeltségvezető
19.6.2. Idegenrendészeti ügyintéző
20. Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság
20.1. Igazgató
20.2. Igazgatóhelyettes
20.3. Menekültügyi Osztály
20.3.1. Osztályvezető
20.3.2. Menekültügyi ügyintéző
20.4. Engedélyügyi és Regisztrációs Osztály
20.4.1. Osztályvezető
20.4.2. Engedélyügyi ügyintéző
20.5. Idegenrendészeti Osztály
20.5.1. Osztályvezető
20.5.2. Idegenrendészeti ügyintéző
20.5.3. Ügyeletes
20.6. Szombathelyi Kirendeltség
20.6.1. Kirendeltségvezető
20.6.2. Idegenrendészeti ügyintéző
20.7. Zalaegerszegi Kirendeltség
20.7.1. Kirendeltségvezető
20.7.2. Idegenrendészeti ügyintéző
21. Befogadó Állomás Békéscsaba
21.1. Gazdasági osztályvezető
21.2. Élelmezésvezető
21.3. Gazdasági előadó
21.4. Kijelölt pénzügyi főelőadó
21.5. Kijelölt raktáros
22. Befogadó Állomás Bicske
22.1. Igazgató
22.2. Gazdasági osztályvezető
22.3. Pénzügyi főelőadó
22.4. Gazdasági főelőadó
22.5. Pénztáros
22.6. Raktáros
23. Befogadó Állomás Debrecen
23.1. Igazgató
23.2. Gazdasági osztályvezető
23.3. Élelmezésvezető
23.4. Pénzügyi főelőadó
23.5. Pénztáros
23.6. Raktáros”
1

Az utasítás a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2012. december 2. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére