• Tartalom

52/2012. (VII. 19.) HM utasítás

52/2012. (VII. 19.) HM utasítás

egyes HM utasítások módosításáról1

2012.07.20.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés g) pontja alapján a következő utasítást adom ki:

1. § A hivatásos és szerződéses katonák 2008. évi illetményfejlesztéséről, valamint az illetmények év közbeni megállapításáról szóló 9/2008. (HK 5.) HM utasítás 1. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az utasítás hatálya – a (2)–(3) bekezdésben foglaltak kivételével – a Honvédelmi Minisztériumban, a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe, illetve közvetlen irányítása alá tartozó szervezeteknél, valamint a parlamenti államtitkár által felügyelt szervezetnél, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezeteinél (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezet) szolgálatot teljesítő hivatásos és szerződéses katonákra terjed ki.”

2. § (1) A titkosszolgálati pótlékról szóló 36/1997. (HK 15.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut1.) 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

1. § Az utasítás hatálya a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (a továbbiakban: KNBSZ) hivatásos állományú tagjaira terjed ki.”

(2) Az Ut1. 2. §-ában az „Az MK KFH és az MK KBH állományába tartozó tábornokok, főtisztek, tisztek, zászlósok és tiszthelyettesek (a továbbiakban: tisztek és tiszthelyettesek)” szövegrész helyébe az „A KNBSZ hivatásos állományú katonái” szöveg lép.

(3) Hatályát veszti az Ut1. 6. §-a.

3. § (1) A szolgálati, közszolgálati, közalkalmazotti jogviszonyon és munkaviszonyon kívüli tevékenységek díjazásáról szóló 99/2006. (HK 19.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut2.) 1. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe és közvetlen irányítása alá tartozó szervezetekre, valamint a Magyar Honvédség katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervek) terjed ki.”

(2) Az Ut2. 3. számú melléklet 3. pont d) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A pótdíj mértéke:)

d) a tolmácsolás szokásos körülményeitől eltérő, kivételes – így különösen éjszakai órában, sürgős, azonnali igénybevétellel járó, bonyolult szövegű, magas szakmai követelményeket, felelősséget követelő tolmácsolási – esetben a kötelezettségvállalásra jogosult elöljáró az a)–c) alpontokban meghatározott összeget meghaladó mértékű pótdíjat – a KNBSZ kivételével – a HM KPH főigazgatójának vagy megbízottjának ellenjegyzésével állapíthat meg.”

(3) Az Ut2.

a) 4. § (2) bekezdésében az „a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok” szövegrész helyébe az „a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (a továbbiakban: KNBSZ)”,

b) 6. § (2) bekezdésében és 13. § (2) bekezdésében az „a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok” szövegrész helyébe az „a KNBSZ”,

c) 15/A. §-ában az „a Hvt. 204. § (1) bekezdés g) pontja” szövegrész helyébe az „a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 80. § l) pontja

szöveg lép.

(4) Hatályát veszti az Ut2. 6. § (2) bekezdésében az „és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem” szövegrész.

4. § (1) A kormánytisztviselők és a honvéd tiszthelyettesjelöltek egyes pénzbeli szociális juttatásairól szóló 109/2011. (X. 7.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut3.) 1. § (1) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Az utasítás hatálya)

a) a „Honvédelmi Minisztérium” fejezetnél foglalkoztatott kormánytisztviselőkre és kormányzati ügykezelőkre (a továbbiakban együtt: kormánytisztviselő),”

(terjed ki.)

(2) Az Ut3. 3. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A még nem törlesztett családalapítási támogatás visszafizetése az utolsó munkában töltött napon, egy összegben esedékessé válik, ha a családalapítási támogatásban részesült kormány-tisztviselői jogviszonya a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 42. § (8) bekezdése, 60. § (1) bekezdés i) pontja, (2) bekezdés c) pontja, 63. § (2) bekezdés a), b) és e) pontja alapján szűnik meg. Egyéb esetben az eredetileg meghatározott ütemben kell a tartozást visszafizetni.”

(3) Hatályát veszti az Ut3. 4. § (4) bekezdésében a „17/2011. (II. 18.)” szövegrész.

5. § A béketámogató műveletekben részt vevő állomány részletes kategóriába sorolásáról szóló 84/2008. (HK 16.) HM utasítás 2. § (1) bekezdésében a „katonai nemzetbiztonsági szolgálatok” szövegrész helyébe a „Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat” szöveg lép.

6. § (1) A Honvédelmi Minisztérium és a költségvetési felügyelete alatt álló hivatalok állományába tartozó, ideiglenes külföldi szolgálatot teljesítő, valamint külföldi tanulmányokat folytató köztisztviselők és munkavállalók ellátásáról szóló 43/2005. (HK 10.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut4.) 2. §-ában az „a HM rendelet” szövegrész helyébe az „a Magyar Honvédség külföldi szolgálatot teljesítő és külföldi tanulmányokat folytató személyi állománya devizaellátmányáról és egyes ellátmányon kívüli pénzbeli járandóságairól szóló HM rendelet” szöveg lép.

(2) Hatályát veszti az Ut4. 3. §-a.

7. § A Magyar Honvédség szabályzatfejlesztési tevékenységének kialakításáról és működéséről szóló 136/2011. (XII. 20.) HM utasítás 3. § (3) bekezdése a következő o) ponttal egészül ki:

(A szabályzatfejlesztési munkacsoportba a következő szervek, illetve szervezetek egy-egy képviselőt delegálnak:)

o) MH Honvédkórház.”

8. § Hatályát veszti az önkéntes tartalékos katonák 2008. évi illetményfejlesztéséről, valamint az illetmények év közbeni megállapításáról szóló 12/2008. (HK 5.) HM utasítás.

9. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1

Az utasítás a 9. § alapján hatályát vesztette 2012. július 21. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére