• Tartalom

54/2012. (VII. 27.) HM utasítás

54/2012. (VII. 27.) HM utasítás

a fejezeti kezelésű előirányzatokkal történő gazdálkodás szabályairól1

2014.12.24.

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 28. § (1) bekezdése alapján – figyelemmel az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 30. §-ában foglaltakra – az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 73. § b) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró nemzetgazdasági miniszterrel egyetértésben a következő utasítást adom ki:

1. Általános rendelkezések

1. § Az utasítás hatálya

a) a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), valamint a honvédelmi miniszter (a továbbiakban: miniszter) közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezetek),

b) a HM fejezeti kezelésű előirányzataira (a továbbiakban: előirányzatok)

terjed ki.

2. § Az utasítás alkalmazása szempontjából:

a) gazdálkodó szervezet: az 1. melléklet szerinti, az egyes előirányzatokkal való gazdálkodásra átruházott hatáskörben feljogosított honvédelmi szervezetek,

b) szakmai felügyeletet ellátó személy: a gazdálkodó szervezet HM SZMSZ szerinti hivatali felettese vagy szolgálati elöljárója.

3. §2 A gazdálkodó szervezetek feladataikat a HM Védelemgazdasági Hivatallal (a továbbiakban: HM VGH) mint a pénzügyi és számviteli feladatok központosított végrehajtására kijelölt szervezettel együttműködésben hajtják végre.

4. § (1)3 A rendelkezésre álló előirányzatok szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes felhasználásáért a szakmai felügyeletet ellátó személy felel, aki az éves beszámoló vagy a zárszámadás keretében – a gazdálkodó szervezet által a kedvezményezett a fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásának szabályairól szóló HM rendelet (a továbbiakban: HM rendelet) szerinti beszámolója alapján – az előirányzat felhasználásáról, a megvalósított szakmai célokról, a nevesített feladatok végrehajtásáról és a költségvetési maradványról összeállított beszámolót jóváhagyja.

(2) A HM rendelet szerinti beszámolót a gazdálkodó szervezet szakmai és pénzügyi szempontból ellenőrzi.

5. §4 (1) Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 80. § (2) bekezdés c) pontja szerinti jutalékokat, díjakat és egyéb költségeket, valamint a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló 2012. évi CXVI. törvényben meghatározott pénzügyi tranzakciós illetéket a HM VGH intézményi költségvetésében kell megtervezni és elszámolni.

(2) Az előirányzatokhoz kapcsolódó, devizában teljesített kifizetések bankköltségeit – az (1) bekezdésben foglaltak kivételével – a gazdálkodó szervezetek tervezik és számolják el.

6. § Az előirányzatok terhére nyújtott támogatások szakmai összehangolása érdekében – az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. CLXXV. törvény 53. §-a szerint – létrehozott monitoring rendszer részére történő adatszolgáltatást a gazdálkodó szervezet végzi.

7. § A pályázat útján felhasználásra kerülő előirányzat esetében a HM rendelet alapján a pályázatok elbírálására létrehozott bizottság a pályázatok benyújtásának határidejét követő 30. napig – a HM közigazgatási államtitkár (a továbbiakban: HM KÁT) egyidejű tájékoztatása mellett – terjeszti fel javaslatát a kötelezettségvállaló részére, aki a javaslatokat figyelembe véve 8 napon belül dönt a támogatottak köréről és a támogatások összegéről.

7/A. §5 A miniszter átruházott jogkörében a HM parlamenti államtitkár látja el a következő, a pályázat útján felhasználásra kerülő előirányzatokkal kapcsolatban a HM rendeletben meghatározott feladatokat:

a) a pályázatokat értékelő bizottság létrehozása,

b) szakértők meghívása a pályázatokat értékelő bizottságba,

c) döntés a keletkezett megtakarítás felhasználásáról, amennyiben a beérkezett pályázatok szerinti támogatási igény nem éri el a támogatásra szánt keretösszeget,

d) a kedvezményezett értesítése a beszámoló elfogadásáról és az esetleges visszafizetési kötelezettségről,

e) a támogatási szerződésben foglalt kötelezettségek betartásának ellenőrzése.

2. Az előirányzatok tervezése, módosítása, beszámolás

8. § (1)6 Az elemi költségvetési javaslatokat a gazdálkodó szervezetek készítik el és a tárgyév február 15-ig a HM VGH részére küldik meg. A HM VGH a javaslatokat számszakilag felülvizsgálja, intézkedik a szükséges korrekciók végrehajtására és a miniszter részére – szolgálati úton – jóváhagyásra felterjeszti. A jóváhagyást követően a gazdálkodó szervezetek az éves költségvetésben meghatározott előirányzatok

a) tárgyévben történő teljesítésével vagy felhasználásával összefüggésben – a (2) bekezdés szerinti kivétellel – az előírt adatszolgáltatási és elszámolási kötelezettségek tekintetében saját hatáskörben járnak el;

b) vonatkozásában jogcímen és kiemelt előirányzaton belüli előirányzat-átcsoportosítást hajthatnak végre, amelyről a HM VGH részére tájékoztatást küldenek.

(2)7 A gazdálkodó szervezetek – az Áht. 33. § (4) bekezdésében és a központi költségvetésről szóló törvényben foglaltakra tekintettel, a (1) bekezdés b) pont szerinti átcsoportosítások kivételével – az előirányzatok felhasználásával kapcsolatos előirányzat-átcsoportosítási javaslataikat a HM VGH részére küldik meg.

(3)8 A HM VGH

a) a (2) bekezdés szerinti javaslatokat felülvizsgálja és – amennyiben a javaslat nem felel meg a jogszabályi, a közjogi szervezetszabályozó eszközök vagy a belső rendelkezések szerinti követelményeknek – intézkedik a hiányosságok megszüntetésére,

b) a felülvizsgált javaslatokat a miniszter részére – szolgálati úton – jóváhagyásra felterjeszti,

c)9 a jóváhagyott előirányzat-módosításokról a gazdálkodó szervezeteket, tájékoztatja.

(4)10 A HM VGH

a)11 az előirányzatok teljesítéséről, valamint a követelések és kötelezettségek alakulásáról a gazdálkodó szervezetek adatszolgáltatása, valamint a HM Költségvetési Gazdálkodási Információs Rendszerben rögzített adatok alapján az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I. 11.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Áhsz.) szerint végrehajtja a könyvviteli zárlati feladatokat, összeállítja az éves költségvetési beszámolót, a negyedéves mérlegjelentéseket, az időközi költségvetési jelentéseket, és a zárszámadáshoz adatszolgáltatást teljesít,

b)12 a kötelezettségvállalással terhelt maradványt a gazdálkodó szervezetek által megküldött beszámolók alapján felülvizsgálja és – szolgálati úton – a miniszter részére jóváhagyásra felterjeszti.

(5)13 A nonprofit korlátolt felelősségű társaságok éves működéséről a HM Hadfelszerelési és Vagyonfelügyeleti Főosztály (a továbbiakban: HM HVF), az MH Szociálpolitikai Közalapítvány tekintetében a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség (a továbbiakban: HVK SZCSF) szöveges értékelést készít, melyet a zárszámadáshoz kapcsolódóan meghatározásra kerülő időpontig a HM VGH részére megküld.

(6)14 Költségvetési maradványt terhelő kifizetés a tárgyévi előirányzat terhére nem teljesíthető.

9. §15 (1) Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 78. § (1) bekezdésében foglaltak alapján a Honvédelem érdekében tevékenykedő civil szervezetek pályázati támogatása (8/2/3/6), a Honvédelem érdekében tevékenykedő civil szervezetek támogatása (8/2/3/19), a Nonprofit korlátolt felelősségű társaságok támogatása (8/2/5), a Magyar Futball Akadémia Alapítvány támogatása (8/2/39/1), valamint az MH Szociálpolitikai Közalapítvány által ellátott feladatok támogatása (8/2/39/2) előirányzatok terhére folyósított, költségvetési kiadásként, valamint ráfordításként elszámolt támogatásokat érintő, támogatási célú előlegekkel kapcsolatos elszámolási követelések főkönyvi kivezetése érdekében az 1. mellékletben kijelölt gazdálkodó szervezet a beszámoló elfogadását követően, annak tényéről haladéktalanul értesíti a HM VGH-t.

(2) A HM VGH az (1) bekezdés szerinti értesítés alapján végrehajtja a támogatási célú előlegek főkönyvi elszámolását.

3. 16 Finanszírozási terv

10. § (1) A finanszírozási tervet úgy kell elkészíteni, hogy az a kötelezettségvállalási jogkör gyakorlását és a likviditást biztosítsa.

(2) A teljesítésarányos finanszírozás folyamatossága, valamint a rendelkezésre állási díj Kincstár általi felszámításának elkerülése érdekében biztosítani kell a tényleges kifizetések finanszírozási terv szerinti teljesülését.

11. § (1) A finanszírozási terveket a gazdálkodó szervezetek adatszolgáltatása alapján a HM VGH elektronikus úton nyújtja be a Magyar Államkincstárhoz (a továbbiakban: Kincstár).

(2) A gazdálkodó szervezet a 2. melléklet szerinti adatszolgáltatást havonta, a tárgyhónapot megelőző hónap 16-áig elektronikus úton küldi meg a HM VGH részére.

(3) Az adatszolgáltatás tartalmazza

a) a jóváhagyott éves kiadási előirányzatot és annak módosításait, valamint a kiadási előirányzat forrásául szolgáló bevételeket és a költségvetési maradványokat negyedéves, havi és a tárgyhónap esetében dekádonkénti bontásban, továbbá

b) a bejelentett kötelezettségvállalások és a finanszírozási terv összhangjának biztosítása érdekében – a 8/2/1, 8/2/15, 8/2/25, 8/2/39 és a 8/2/40 jogcímcsoportok kivételével – a kedvezményezett szervezetek címrendkódonkénti (a továbbiakban: CRK) vagy a programok programonkénti felsorolását és azok tárgyhavi kifizetéseinek tervezett összegét dekádonként.

(4) A kifizetési ütem tárgyhónapon belül csak részletes indokolással módosítható, melyhez az adatszolgáltatást a kiadás várható teljesítésének időpontját megelőző 12. napig kell a 2. melléklet szerint megküldeni.

(5) A tárgyévre vonatkozó adatszolgáltatást a jóváhagyott előirányzat 100%-os teljesülését követően már nem kell teljesíteni.

4. Kötelezettségvállalás

12. §17

13. § (1)18 Az előirányzatok terhére – az (1a) bekezdésben meghatározott kivételekkel – a miniszter vállal kötelezettséget.

(1a)19 Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 13. § (3) bekezdése szerinti szabályzatban meghatározott személy vállal kötelezettséget a következő előirányzatok terhére:

a) 8/2/3/6 Honvédelem érdekében tevékenykedő civil szervezetek pályázati támogatása,

b) 8/2/3/19 Honvédelem érdekében tevékenykedő civil szervezetek támogatása,

c) 8/2/39/2 MH Szociálpolitikai Közalapítvány által ellátott feladatok támogatása,

d)20

(2)21

(3)22 A gazdasági vezető az előirányzatok vonatkozásában a HM VGH főigazgatója.

14. §23 Az előirányzatok terhére az Ávr. 7. melléklet 17. pontja szerint történő kötelezettségvállalások elektronikus úton történő kincstári bejelentését a HM VGH végzi.

5. A pénzügyi ellenjegyzés, a teljesítésigazolás, érvényesítés és utalványozás rendje

15. §24 Az előirányzatok kötelezettségvállalásának pénzügyi ellenjegyzése a HM VGH által történik.

16. § (1)25 A kiadások teljesítésének és a bevételek beszedésének elrendelése (a továbbiakban: utalványozás) előtt a gazdálkodó szervezetek okmányok alapján ellenőrzik és szakmailag igazolják azok jogosságát, összegszerűségét és a szerződések teljesítését.

(2)26 A kiadások teljesítésének utalványozás előtti érvényesítését a HM VGH végzi.

(3) Az utalványozás jogszabály rendelkezése, illetve nemzetközi szerződés vagy nemzetközi tagságból adódó kötelezettség dokumentuma alapján is végrehajtható.

(4) A szakmai teljesítés igazolására, az érvényesítésre és az utalványozásra, valamint könyvelés igazolására a 3. melléklet szerinti formanyomtatványt – utalványrendeletet – kell alkalmazni.

17. § A 18. §-ban foglaltak figyelembevételével az előirányzatok terhére történő utalványozást a gazdálkodó szervezet vezetője vagy a vonatkozó belső szabályzatban kijelölt személy végzi.

18. § (1)27 A 8/2/40 Nemzetközi tagdíjak, tagdíj jellegű befizetések jogcímcsoport előirányzatait terhelő kifizetésekre vonatkozó fizetési felszólításokat a HM VGH szakmai területét érintően saját hatáskörben, a szakmai kompetenciáját meghaladó esetekben az illetékes – szakmai felelős – szervezetek bevonásával felülvizsgálja.

(2)28 Amennyiben a felszólításban szereplő összeg kifizetésének jogossága igazolt, a HM VGH főigazgatója

a) 100 millió forintos összeghatárig a kifizetést elrendeli;

b) 100 millió forintos összeghatár felett a kifizetésre vonatkozó javaslatát a HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár (a továbbiakban: HM VGHÁT) részére jóváhagyásra felterjeszti.

(3) A költségvetés tervezési időszakában még nem ismert év közben felmerülő új feladatokkal kapcsolatos fizetési kötelezettségek teljesítésének elrendelése a HM KÁT hatáskörébe tartozik.

19. § (1) A kötelezettségvállalás, a teljesítésigazolás, az érvényesítés és az utalványozás rendjét a HM mint intézmény, továbbá a gazdálkodó szervezetnek kijelölt HM hivatalok vezetőinek az Ávr. 13. § (3) bekezdésében meghatározott gazdálkodási intézkedése részletesen szabályozza.

(2)29 A HM VGH gazdálkodási intézkedése részletesen szabályozza a pénzügyi ellenjegyzés rendjét is.

(3) A HM mint intézmény vezetőjének gazdálkodási intézkedés tervezetét a HM Gazdasági Tervezési és Szabályozási Főosztály állítja össze.

6. Ellenőrzés

20. § (1) Az előirányzatokkal való gazdálkodás

a) operatív belső kontrollrendszerét a gazdálkodó szervezetek és a HM mint intézmény vezetője alakítja ki és működteti,

b) operatív belső kontrollrendszerének szabályozottságát, szabályszerűségét, gazdaságosságát, eredményességét és hatékonyságát a gazdálkodó szervezetek saját intézményi belső ellenőre, a HM mint intézmény esetében a HM Belső Ellenőrzési Főosztály (a továbbiakban: HM BEF) az éves ellenőrzési tervében ütemezve ellenőrzi.

(2) Az előirányzatok felhasználásának ellenőrzését a HM BEF a HM éves fejezetszintű államháztartási belső ellenőrzési terve alapján végzi.

7. Záró rendelkezések

21. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

(2)30

1. melléklet az 54/2012. (VII. 27.) HM utasításhoz31

KIMUTATÁS
az előirányzatokkal történő gazdálkodásra kijelölt honvédelmi szervezetekről

 

A

B

C

D

E

F

1.

Cím

Al-
cím

Jogcím-
csoport

Jog-
cím

Előirányzat megnevezése

Gazdálkodó szervezet

2.

8

2

1

 

NATO és EU felajánlás alapján kialakításra kerülő készenléti alegységek alkalmazásának kiadásai (NRF, Battle Group és DCM)

Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal
(a továbbiakban: HM VGH)

3.

8

2

3

6

Honvédelem érdekében tevékenykedő civil szervezetek pályázati támogatása

Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály
(a továbbiakban: HM TKHKF)

4.

8

2

3

19

Honvédelem érdekében tevékenykedő civil szervezetek támogatása

HM TKHKF

5.

8

2

5

 

Nonprofit korlátolt felelősségű társaságok támogatása

Honvédelmi Minisztérium Hadfelszerelési és Vagyonfelügyeleti Főosztály

6.

8

2

15

 

Nemzetközi kártérítés

HM Jogi Főosztály

7.

8

2

25

 

Hozzájárulás a NATO Biztonsági Beruházási Programjához

HM VGH

8.

8

2

39

1

Magyar Futball Akadémia Alapítvány támogatása

HM TKHKF

9.

8

2

39

2

MH Szociálpolitikai Közalapítvány által ellátott feladatok támogatása

Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség

10.

8

2

40

1

Hozzájárulás a NATO költségvetéséhez

HM VGH

11.

8

2

40

2

Hozzájárulás az EU védelmi célú közös finanszírozású védelmi alapjaihoz

HM VGH

12.

8

2

42

 

Nemzeti és kiemelt ünnepek, egyéb rendezvények, események támogatása

Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal

2. melléklet az 54/2012. (VII. 27.) HM utasításhoz32

HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM
…………………………………….
……………………………….
HM Védelemgazdasági Hivatal főigazgató
Adatszolgáltatás a finanszírozási terv/a finanszírozási terv módosítása összeállításához
Költségvetési előirányzat megnevezése: ………………………………………………
201 . …………………………… hó

(E Ft-ban)

Megnevezés

Kiadás

Bevétel

költségvetési
támogatás

intézményi
bevétel

költségvetési maradvány

Aktuális előirányzat

 

Teljesítés

I. negyedév

 

 

II. negyedév

 

 

III. negyedév

 

 

IV. negyedév

 

 

Tárgyévet követő év

 

 

Tárgyhavi kifizetés

1. dekád (1–10.)

 

 

2. dekád (11–20.)

 

 

 

 

3. dekád (21–)

 

 

 

 

Tárgyhót követő havi kifizetés

 

 

 

 

Tárgyhót követő 2. havi kifizetés

 

 

 

 

Dekád

Tervezett tárgyhavi kifizetés
kedvezményezettek esetén CRK-nként
programok esetében programonként

Költségvetési
támogatás

1. dekád

…. CRK
…. CRK
stb.

……. E Ft
……. E Ft
……. E Ft

2. dekád

…. CRK
…. CRK

……. E Ft
……. E Ft

3. dekád

…. CRK
…. program megnevezése

……. E Ft
……. E Ft

Dátum …………………………………

        …………………………………
        aláírás

3. melléklet az 54/2012. (VII. 27.) HM utasításhoz33

HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM
UTALVÁNYRENDELET
teljesítés igazolására, érvényesítésre, utalványozásra és a könyvelés igazolására
a fejezeti kezelésű előirányzatokhoz
I.

A …………………………… számú és ……………………………… összegű szerződés, megrendelés, megállapodás, jogszabály vagy fizetési felszólítás alapján ………………………………… által kiállított …………………… számú számlában (bizonylaton) megjelölt elvégzett munka, szolgáltatás jogosultságának, összegszerűségének szakmai teljesítését igazolom.

Az ellenjegyzési okmány (szerződéskivonat) száma: …………………………

Budapest, 20… ……………… hó …… nap
………………………………………
teljesítést igazoló
II.

Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 65/A. §-a szerint a pályázati kiírás tervezetéről a Kincstárt a …………………………… nyt. számon értesítettem és – a …………………..nyt. számú tájékoztatása szerint – a tervezetet az általa üzemeltetett monitoring rendszerben rögzítette1.

 

Kedvezményezett megnevezése és címe:

Jóváírandó bankszámla megnevezése és száma:

Fizetési határidő: ………………… Fizetés módja: deviza/forint átutalási megbízás

Fizetés összege: ……………… Devizanem: ………………… Fizetés tárgya: …………………………

Teljesítés helye (helyőrség, objektum): ………………………………………………………


1 Csak a 8/2/3/6 előirányzat esetében kell kitölteni.

A kifizetendő összeg a következő főkönyvi számlákra könyvelendő:

Szöveg

CRK

Forr/AN

COFOG

Egységes rovatrend száma

Pénzügyi számvitel főkönyvi számla száma

Költségvetési számvitel főkönyvi számla száma

Számla, fizetési felszólítás, szerződés stb. (rész)összege

Előirányzat-
felhasználás nyilvántartási tételszáma

Tartozik

Követel

Tartozik

Követel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Ávr. 71. § (3) és (4) bekezdésében foglaltaknak megfelelően a Kincstár részére a …………………… nyt. számon adatszolgáltatást, értesítést teljesítettem.2

 

Az igazolt számla, fizetési felszólítás, szerződés stb. az Ávr. 58. § (1) bekezdése szerint érvényesítve, mely alapján ……………………… fizetési időponttal …………………………………………… fizetési móddal utalványozom, …………………………… (devizanem) összegben, ………………………… Ft összegben …………………………… számla javára, ……………………………… terhére.


2 Csak a 8/2/3/6, a 8/2/3/19, a 8/2/5, a 8/2/39/1 és a 8/2/39/2 előirányzatok esetében kell kitölteni.

Budapest, 20… …………………… hó ……-n

Budapest, 20… …………………… hó ……-n

 

 

………………………………………
érvényesítő

………………………………………
utalványozó

III.

Számlakivonat száma: ……………………, számlakivonat kelte: ……………………

Fizetés összege: …………………… Ft

Könyvelés kelte: ……………………

A könyvelés igazolása:

………………………………………
könyvelő
1

Az utasítást a 14/2015. (IV. 30.) HM utasítás 29. §-a hatályon kívül helyezte 2015. május 1. napjával.

2

A 3. § a 65/2013. (X. 18.) HM utasítás 6. § a) pontja szerint módosított szöveg.

3

A 4. § (1) bekezdése a 28/2014. (III. 31.) HM utasítás 5. § a) pontja szerint módosított szöveg.

4

Az 5. § a 65/2013. (X. 18.) HM utasítás 1. §-ával megállapított szöveg.

5

A 7/A. §-t a 36/2013. (VI. 12.) HM utasítás 1. §-a iktatta be.

6

A 8. § (1) bekezdése a 65/2013. (X. 18.) HM utasítás 2. § (1) bekezdésével megállapított, a 28/2014. (III. 31.) HM utasítás 5. § b) pontja szerint módosított szöveg.

7

A 8. § (2) bekezdése a 65/2013. (X. 18.) HM utasítás 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 8. § (3) bekezdés nyitó szövegrésze a 65/2013. (X. 18.) HM utasítás 6. § b) pontja szerint módosított szöveg.

9

A 8. § (3) bekezdés c) pontja a 36/2013. (VI. 12.) HM utasítás 7. § c) pontja szerint módosított szöveg.

10

A 8. § (4) bekezdés nyitó szövegrésze a 65/2013. (X. 18.) HM utasítás 6. § b) pontja szerint módosított szöveg.

11

A 8. § (4) bekezdés a) pontja a 28/2014. (III. 31.) HM utasítás 1. §-ával megállapított szöveg.

12

A 8. § (4) bekezdés b) pontja a 36/2013. (VI. 12.) HM utasítás 7. § d) pontja szerint módosított szöveg.

14

A 8. § (6) bekezdése a 28/2014. (III. 31.) HM utasítás 5. § c) pontja szerint módosított szöveg.

15

A 9. § a 28/2014. (III. 31.) HM utasítás 2. §-ával megállapított szöveg.

16

A 3. alcím (10–11. §) a 86/2014. (XII. 23.) HM utasítás 1. §-ával megállapított szöveg.

17

A 12. §-t a 36/2013. (VI. 12.) HM utasítás 7. § e) pontja hatályon kívül helyezte.

18

A 13. § (1) bekezdése a 36/2013. (VI. 12.) HM utasítás 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 13. § (1a) bekezdését a 36/2013. (VI. 12.) HM utasítás 2. § (2) bekezdése iktatta be.

20

A 13. § (1a) bekezdés d) pontját a 28/2014. (III. 31.) HM utasítás 6. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

21

A 13. § (2) bekezdését a 65/2013. (X. 18.) HM utasítás 7. §-a hatályon kívül helyezte.

22

A 13. § (3) bekezdése a 65/2013. (X. 18.) HM utasítás 6. § b) pontja szerint módosított szöveg.

23

A 14. § a 36/2013. (VI. 12.) HM utasítás 3. §-ával megállapított, a 65/2013. (X. 18.) HM utasítás 6. § b) pontja szerint módosított szöveg.

24

A 15. § a 36/2013. (VI. 12.) HM utasítás 3. §-ával megállapított, a 65/2013. (X. 18.) HM utasítás 6. § b) pontja szerint módosított szöveg.

25

A 16. § (1) bekezdése a 36/2013. (VI. 12.) HM utasítás 4. §-ával megállapított szöveg.

26

A 16. § (2) bekezdése a 36/2013. (VI. 12.) HM utasítás 4. §-ával megállapított, a 65/2013. (X. 18.) HM utasítás 6. § b) pontja szerint módosított szöveg.

27

A 18. § (1) bekezdése a 65/2013. (X. 18.) HM utasítás 6. § b) pontja szerint módosított szöveg.

28

A 18. § (2) bekezdése a 65/2013. (X. 18.) HM utasítás 4. §-ával megállapított szöveg.

29

A 19. § (2) bekezdése a 65/2013. (X. 18.) HM utasítás 6. § e) pontja szerint módosított szöveg.

30

A 21. § (2) bekezdése a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

31

Az 1. melléklet a 86/2014. (XII. 23.) HM utasítás 2. §-ával megállapított szöveg.

32

A 2. melléklet a 86/2014. (XII. 23.) HM utasítás 3. §-ával megállapított szöveg.

33

A 3. melléklet a 28/2014. (III. 31.) HM utasítás 4. §-ával megállapított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére