• Tartalom

63/2012. (IX. 7.) HM utasítás

63/2012. (IX. 7.) HM utasítás

a tartós külföldi szolgálatot teljesítők reprezentációs tevékenységéről szóló 117/2011. (X. 21.) HM utasítás módosításáról1

2012.09.08.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés g) pontja alapján a következő utasítást adom ki:

1. § A tartós külföldi szolgálatot teljesítők reprezentációs tevékenységéről szóló 117/2011. (X. 21.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut.) 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

1. § Az utasítás hatálya Magyarország Állandó NATO Képviselet, Védelempolitikai Részleg (a továbbiakban: MÁNK VPR), a Magyar Honvédség Katonai Képviselő Hivatala (a továbbiakban: MH KKH), a Magyar Honvédség Nemzeti Katonai Képviselet (a továbbiakban: MH NKK), a Magyar Honvédség Nemzeti Összekötő Képviselet (a továbbiakban: MH NÖK), Magyarország Állandó EBESZ Képviselet, Katonai Képviselet (a továbbiakban: MÁEK KK) (a továbbiakban együtt: Képviseletek), az önálló NATO-, EU- és egyéb nemzeti beosztásokban, a NATO-, EU- és egyéb nemzetközi szervezet parancsnokságain, szervezeti elemeinél (a továbbiakban együtt: egyéni beosztásúak), a nemzetközi válságkezelési és békefenntartó műveletekben tartós külföldi szolgálatot teljesítő személyi állományra, a Honvéd Vezérkar főnöke közvetlen alárendeltségébe tartozó szervekre és szervezetekre, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságra (a továbbiakban: MH ÖHP) és alárendelt katonai szervezeteire, valamint a Honvédelmi Minisztérium Közgazdasági és Pénzügyi Hivatalra (a továbbiakban: HM KPH) terjed ki.”

2. § (1) Az Ut. 3. § (1) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A hivatalos reprezentációs feladatok vonatkozásában a személyi állományt az alábbi kategóriákba kell sorolni)

a) I. kategória: a személyi reprezentációs kerettel rendelkező, rendszeres reprezentációs tevékenységre jogosult állomány: MH KKH katonai képviselő, MÁNK VPR képviseletvezető, nemzeti fegyverzeti igazgató képviselője, MH NKK katonai képviselő, MH NÖK képviseletvezető, MÁEK KK képviseletvezető,”

(2) Az Ut. 3. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A rendezvényi reprezentációs keret terhére rendezvényeket a katonai képviselő vagy képviseletvezető, illetve a (4) bekezdésben meghatározott engedélyező elöljáró által az adott helyőrségben, szervezetnél vagy parancsnokságon szolgálatot teljesítő állományból kijelölt kiküldött tarthat a felszámított keretösszeg terhére. A rendezvényi reprezentációs keret terhére a rendezvényeket Brüsszelben az MH KKH katonai képviselője, valamint a MÁNK VPR képviseletvezetője, Monsban az MH NKK katonai képviselője, Norfolkban az MH NÖK képviseletvezetője, Bécsben a MÁEK KK képviseletvezetője tartja.”

3. § Az Ut. 8. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) A nemzeti nap alkalmából tartott reprezentációs rendezvény (2) bekezdésben meghatározott időpontjától eltérést – különösen indokolt esetben – az MH ÖHP parancsnoka engedélyezhet.”

4. § Az Ut. 9. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A katonai kontingensek, törzstiszti csoportok, valamint a katonai megfigyelő missziók 6. melléklet szerinti kategóriákba sorolását, valamint az éves személyi és rendezvényi reprezentációs keretek megállapítását – az MH ÖHP parancsnokával együttműködve – a HM KPH főigazgatója hajtja végre tárgyévet megelőző év november 30-ig.”

5. § Az Ut. 11. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A reprezentációs rendezvényen résztvevő állomány létszámát, a meghívható vendégek körét és létszámát, valamint a 7. melléklet 2. pontja szerint megállapított, a rendezvény megtartására felhasználható keretet az MH ÖHP parancsnoka engedélyezi, a 8. § (1) bekezdésben meghatározott parancsnokok és rangidős tisztek felterjesztése alapján.”

6. § Az Ut. 7. melléklete helyébe jelen utasítás 1. mellélete lép.

7. § Az Ut.

a) 3. § (8) bekezdésében az „a nemzeti támogatásért felelős szervezet részére” szövegrész helyébe az „a nemzeti támogatás feladatra a HVK SZCSF részére”

b) 6. § (1) bekezdésében az „a nemzeti támogatásért felelős szervezet költségvetése” szövegrész helyébe az „a nemzeti támogatás feladat költségvetése”

c) 6. § (5) bekezdésében a „nemzeti támogatásért felelős szervezet” szövegrészek helyébe a „HM KPH”

d) 1. melléklet táblázatában az „MK ÁNK VPR képviseletvezető” szövegrész helyébe a „MÁNK VPR képviseletvezető”

e) 1. melléklet táblázatában az „MK ÁEK KK képviseletvezető” szövegrész helyébe a „MÁEK KK képviseletvezető”

szöveg lép.

8. § A Honvédelmi Minisztérium és a költségvetési felügyelete alá tartozó hivatalok köztisztviselőinek egyes költségtérítéseiről szóló 53/2002. (HK 20.) HM utasítás a következő 6/A. §-sal egészül ki:

6/A. § A kormánytisztviselők tekintetében az R.-be a szolgálati viszonnyal kapcsolatos honvédelmi miniszteri rendeletek módosításáról szóló 7/2011. (VIII. 18.) HM rendelettel beiktatott 28. § (10) bekezdését 2012. március 1-jétől kell alkalmazni.”

9. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 63/2012. (IX. 7.) HM utasításhoz

REPREZENTÁCIÓS KERETEK FELSZÁMÍTÁSA
1. A 9. § (1) bekezdése szerinti éves személyi és rendezvényi reprezentációs keretek megállapítása:
a) a személyi reprezentációs keretet az Ut. 6. melléklet (e) oszlopa alkotja;
b) a rendezvényi reprezentációs keretet a 6. melléklet oszlopai alapján, a [(b)+(c)]x(d) képlet szerint kell felszámítani, a b) oszlop szerinti létszámot a jóváhagyott állományjegyzék alapján, a zárolt beosztásokkal csökkentve kell megállapítani;
c) az éves reprezentációs keretet a személyi reprezentációs keret, valamint a rendezvényi reprezentációs keret háromszorosa alkotja.
2. A 11. § (1) bekezdése szerinti rendezvényi reprezentációs keret felszámítása: a rendezvény előkészítése során a rendezvényi reprezentációs keretet a 6. melléklet oszlopai alapján, a [(b)+(c)]x(d) képlet szerint kell felszámítani, a b) oszlop szerinti létszámot a tényleges létszám szerint kell meghatározni, amely nem lehet több a jóváhagyott állományjegyzék zárolt beosztásokkal csökkentett beosztásainál.”
1

Az utasítás a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2012. szeptember 9. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére