• Tartalom

78/2012. (VII. 27.) VM rendelet

78/2012. (VII. 27.) VM rendelet

az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 38/2010. (IV. 15.) FVM rendelet módosításáról1

2012.07.30.

A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény 81. § (3) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján – az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 94. § a) és b) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva – a következőket rendelem el:

1. § Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 38/2010. (IV. 15) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) 11. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A támogatásra jogosult köteles a támogatási időszak alatt az aktuális állatállomány tartására, valamint arra, hogy a kiesett állatokat a kieséstől számított 90 napon belül pótolja.
(2) A pótlás csak abban az esetben fogadható el, ha
a) a kieső állatnak, valamint baromfifélék esetében állománynak az ENAR adatbázisából vagy a Baromfi Információs Rendszer (a továbbiakban: BIR) adatbázisából történő kijelentése az adott faj ENAR-ra vonatkozó szabályainak, valamint a 120/2007. (X. 18.) FVM rendeletnek megfelelően történik,
b) a támogatásra jogosult a kiesés tényét, valamint a pótlásként beállított állatot az MVH által rendszeresített formanyomtatványon a pótlás bejelentésével egyidőben, legkésőbb a pótlásra előírt határidőt követő 10 napon belül, az MVH-nak a támogatásra jogosult lakóhelye vagy székhelye szerint illetékes megyei kirendeltségéhez bejelenti,
c) a pótlásként beállított állatnak, valamint baromfifélék esetében állománynak a bejelentése az ENAR adatbázisba vagy a BIR adatbázisba az adott faj ENAR-ra vonatkozó szabályainak, valamint a 120/2007. (X. 18.) FVM rendeletnek megfelelően történik, és
d) a pótlásként beállított állatnak az 5. § b) pontjában, a 6. § b) pontjában, a 7. § b) pontjában, a 8. § c) pontjában vagy a 9. § c) pontjában meghatározott életkort a pótlás időpontjában be kell töltenie.”

2. § Az R. 13. § (9) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(9) Az állomány csökkenése esetén az állományra meghatározott állatállomány-szaporulat még meg nem valósult részére vonatkozóan a támogatási jogosultság megszűnik, és a tartót további tartási kötelezettség ezen szaporulati állomány vonatkozásában nem terheli.”

3. § Az R. 26. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Ha a támogatásra jogosult nem teljesíti az adott egyed, baromfifélék esetén állomány vonatkozásában a 12. § (1) vagy (2) bekezdésében foglalt előírásokat, akkor a célprogramra vonatkozó adott évi támogatás részleges vagy teljes megvonására kerül sor a 9. mellékletben foglaltak szerint.”

4. § Az R. 28. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Ha a támogatásra jogosult a támogatási időszak alatt egynél több alkalommal nem részesül kifizetésben adott célprogram vonatkozásában, mert a célprogramra vonatkozóan
a) nem nyújt be az adott naptári évre kifizetési kérelmet, vagy
b) a benyújtott kifizetési kérelme teljes mértékben elutasításra kerül,
a támogatásra jogosult adott célprogramra vonatkozó támogatási jogosultsága megszűnik, és az adott célprogramra vonatkozó, már igénybe vett teljes támogatási összeget a jogosulatlanul igénybe vett támogatásra vonatkozó szabályok szerint vissza kell fizetni.”

5. § Hatályát veszti az R. 14. § (7) bekezdése.

6. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon a hatályát veszti.

1

A rendelet a 6. § alapján hatályát vesztette 2012. július 31. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére