• Tartalom

1017/2013. (I. 18.) Korm. határozat

1017/2013. (I. 18.) Korm. határozat

a TÁMOP-6.2.5./A/12/1 azonosító számú („Szervezeti hatékonyság fejlesztése a struktúraváltásban érintett intézményeknél – Egységes külső felülvizsgálati rendszer kialakítása a járó- és fekvőbeteg szakellátásban, valamint a gyógyszertári ellátásban” című) projekt kiemelt projektként történő nevesítéséről1

2013.01.18.

A Kormány

1. elfogadja az 1. melléklet szerint a TÁMOP-6.2.5./A/12/1 azonosító számú, „Szervezeti hatékonyság fejlesztése a struktúraváltásban érintett intézményeknél – Egységes külső felülvizsgálati rendszer kialakítása a járó- és fekvőbeteg szakellátásban, valamint a gyógyszertári ellátásban” című projekt kiemelt projektként történő nevesítését,

2. hozzájárul ahhoz, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága az 1. pont szerinti projekt támogatási szerződését megkösse.

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter

Határidő: azonnal

1. melléklet az 1017/2013. (I. 18.) Korm. határozathoz

Projekt azonosító száma

Projekt megnevezése

Támogatást igénylő neve

Projekt támogatási összege (KMR+KONV Mrd Ft)

Projekt rövid bemutatása

TÁMOP-6.2.5./A/12/1

„Szervezeti hatékonyság fejlesztése a struktúraváltásban érintett intézményeknél – Egységes külső felülvizsgálati rendszer kialakítása a járó- és fekvőbeteg szakellátásban, valamint a gyógyszertári ellátásban”

Projektgazda:
Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet
Konzorciumi partnerek:
Semmelweis Egyetem Gyógyszerészi Gondozásért Közhasznú Nonprofit Kft. Debreceni Egyetem

0,95

A projekt átfogó célja a hazai egészségügyi szolgáltatók nemzetközi követelményeknek megfelelő, standardokon alapuló, egységes külső felülvizsgálati rendszerének megalapozása, az egészségügyi szolgáltatók, ezen belül elsőként a járó- és fekvőbeteg szakellátás, valamint a közforgalmú gyógyszertári tevékenység akkreditációs rendszerének kialakítása, a működtetés és a hosszú távú fenntarthatóság feltételeinek megteremtése és a program elindítása.
Az egységes akkreditációs rendszer létrehozásával megvalósul az egészségügyi szolgáltatók szervezeti hatékonyságának fejlesztése, ennek fontos eszköze a kapcsolódó standardok és akkreditációs követelmények kidolgozása és implementálása. Várhatóan csökken az ellátási kockázatokból származó nemkívánatos események előfordulása, átláthatóbb, kiszámíthatóbb lesz a szolgáltatások nyújtása, csökken a nem megfelelő gyógyszerelrendelésből, gyógyszerszedési gyakorlatból eredő szövődmények, állapotromlások előfordulása, így az ebből eredő költségek visszaszorulnak, javul az egészségügyi ellátás megítélése itthon és külföldön egyaránt. A projekt részeként a gyógyszerészi gondozás támogatására irányelvek kidolgozása történik meg. Az irányelvek biztosítják a gyógyszerellátás megfelelőségét, a kiemelt népegészségügyi jelentőséggel bíró krónikus, nem fertőző betegségek esetében az orvosi irányelveket támogató, azokhoz szervesen illeszkedő, a prevenció valamennyi színterére kiterjedő, támogató jellegű, az adott szűkebb társadalmi környezetbe ágyazott gyógyszerészi tevékenységeket jelenítenek meg.

1

A határozatot az 1829/2018. (XII. 27.) Korm. határozat 2. pont 2.108. alpontja visszavonta 2018. december 28. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére