• Tartalom

1074/2013. (II. 21.) Korm. határozat

1074/2013. (II. 21.) Korm. határozat

a KEOP-6.3.0/2F/11-2012-0001 azonosító számú („OLM – Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat továbbfejlesztése” című) és a KEOP-6.3.0/2F/11-2012-0002 azonosító számú („OKIR – OKIR Környezet és természetvédelmi alapinfrastruktúra fejlesztés, alrendszerek továbbfejlesztése” című), projektek támogatásának jóváhagyásáról1

2013.02.21.

A Kormány

1. jóváhagyja az 1. melléklet szerint

a) a KEOP-6.3.0/2F/11-2012-0001 azonosító számú, az „OLM – Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat továbbfejlesztése” című, és

b) a KEOP-6.3.0/2F/11-2012-0002 azonosító számú, az „OKIR – OKIR Környezet és természetvédelmi alapinfrastruktúra fejlesztés, alrendszerek továbbfejlesztése” című,

egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektjavaslatokat.

2. hozzájárul az 1. pont szerinti projektek támogatási szerződésének a – Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Környezetvédelmi Programok Irányító Hatósága általi – megkötéséhez.

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter

Határidő: azonnal

1. melléklet az 1074/2013. (II. 21.) Korm. határozathoz

Projekt azonosító száma

Projekt megnevezése

Támogatást igénylő neve

Projekt támogatási összege (bruttó Ft)

Támogatás intenzitása

Projekt rövid bemutatása

Támogathatóság feltételei

KEOP-6.3.0/
2F/11-
2012-0001

OLM – Országos Légszennyezett-
ségi Mérőhálózat továbbfejlesztése

Vidékfejlesztési Minisztérium

1 131 823 944

100%

Az OLM továbbfejlesztése az adatbázis egységes informatikai alapokra helyezésével.(Lecserélésre kerülnek az elavult, támogatás nélküli mérésadatgyűjtő hardver eszközök és mérőműszerek, valamint új adatgyűjtő és rendszerszoftverek lesznek üzembe helyezve.
A konténeres mérőállomások felújítása mellett
a pályázat tartalmazza egy új mobil állomás beszerzését is).

Támogatási szerződés megkötésének feltételei:
Pályázónak a támogatási szerződés (a továbbiakban: TSZ) megkötéséig részleteznie kell a működtetésre vonatkozó szakmai koncepciót, amely tartalmazza többek között az informatikai működéssel, a mérőállomás üzemeltetéssel összefüggő és az ehhez szükséges szakmai háttér működtetésére vonatkozó feladatok ismertetését.
Támogatási szerződésben rögzítendő feltételek:
Az OLM központi adatbázisban tárolt adatok adatszintű kapcsolata az OKIR szakrendszerei felé biztosítható legyen, és az OLM adatait a szakrendszerek adataival együtt is le lehessen kérdezni, ezért a fejlesztés során, az OLM-ben biztosítani kell az OKIR azonosítási elvek érvényesülését.
Az OLM-ben nyilvántartott objektumokra, ügyfelekre, és üzemeltető szervezetekre a KÜJ és
KTJ azonosítókat, az anyagok azonosítására pedig a környezetvédelmi anyagjelet
(KAJ azonosítót) kell alkalmazni. Az OKIR közös kódlistáira, mint például település KSH kódok, területi szerveket azonosító KVTSZ kódok stb., referenciális hivatkozásokat kell beépíteni.
A TSZ-ben rögzítendő, hogy mindezeket a feltételeket a Pályázónak a közbeszerzési műszaki dokumentációban elő kell írni, és az azonosítási elvek alkalmazását, a részletes rendszerterv elfogadásakor ellenőriznie kell.

KEOP-6.3.0/2F/11-
2012-0002

OKIR – OKIR Környezet és természetvédelmi alapinfrastruktúra fejlesztés, alrendszerek továbbfejlesztése

Vidékfejlesztési Minisztérium

2 060 652 145

100%

OKIR egészére vonatkozó műveleteket (környezetvédelmi adatszolgáltatások fejlesztése, egységesítése, azok összhangba hozása az összes nemzetközi adatszolgáltatási kötelezettséggel), valamint az egyes alrendszerek továbbfejlesztése.

Támogatási szerződés megkötésének feltételei:
Pályázónak a TSZ megkötéséig részleteznie kell a működtetésre vonatkozó szakmai koncepciót, amely tartalmazza, hogy
a) a működtetéshez milyen szaktudás szükséges,
b) milyen feladatok elvégzésére van szükség,
c) az üzemeltetés milyen informatikai és szakmai feladatokkal jár, és
d) a rendszer mennyiben igényli az adott modulnak megfelelő szakmai és jogszabályi környezetet jól ismerő szakmai felelősök rendelkezésre állását.
Támogatási szerződésben rögzítendő feltételek:
1. A fejlesztés megkezdése előtt, a rendszertervezési időszakban, a Pályázó leegyezteti az érintett szervezetekkel – köztük a VIZIR üzemeltetőjével – a VIZIR-ből a FAVI-ba és a FEVI-be, valamint az OKIR modulokból a VIZIR-be átadandó adattartalmat. Az egyeztetés során elvárt, hogy mindkét fél adatigényének figyelembe vételével kerüljön meghatározásra az adatcsere részletes tartalma és a frissítés gyakorisága. Egyúttal kerüljenek meghatározásra az átadandó rekordok logikai azonosítására szolgáló elsődleges kulcsmezők, amelyeknek mindkét oldali adatbázisban rendelkezésre kell állniuk.
2. A következő feltételeket a Pályázónak a közbeszerzési műszaki dokumentációban elő kell írni, és ellenőriznie kell:
a) adattartalmi szempontból a projekt keretében tervezett fejlesztéseknek (elsősorban a FEVI és a FAVI rendszerek) összhangban kell lenniük a VKI fejlesztéssel,
b) az ajánlattevőknek biztosítaniuk kell, hogy nem lesznek párhuzamosságok, ahol szükséges, adatkapcsolat kialakításával,
c) az adatkapcsolat kialakítása során előírás, hogy megfelelő logikai kapcsolat legyen kialakítható a rendszerek adatai között.

1

A határozatot az 1829/2018. (XII. 27.) Korm. határozat 2. pont 2.114. alpontja visszavonta 2018. december 28. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére