• Tartalom

1228/2013. (IV. 23.) Korm. határozat

1228/2013. (IV. 23.) Korm. határozat

az ÉAOP-5.1.2/D3-11-2012-0008 azonosító számú („Jánd és térsége csapadékvíz elvezető – hálózat fejlesztése” című) egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektjavaslat jóváhagyásáról1

2013.04.23.

A Kormány

1. jóváhagyja az 1. melléklet szerint az ÉAOP-5.1.2/D3-11-2012-0008 azonosító számú, „Jánd és térsége csapadékvíz elvezető – hálózat fejlesztése” című, egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektjavaslatot,

2. hozzájárul az 1. pont szerinti projekt támogatási szerződésének – a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága általi – megkötéséhez.

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter

Határidő: azonnal

1. melléklet az 1228/2013. (IV. 23.) Korm. határozathoz

Projekt
azonosító száma

Projekt megnevezése

Támogatást igénylő neve

Projekt támogatási összege
(Ft)

Projekt támogatási intenzitása
(%)

Projekt rövid bemutatása

Támogathatóság feltételei

ÉAOP-5.1.2/
D3-11-2012-0008

Jánd és térsége csapadékvíz elvezető – hálózat fejlesztése

Jánd és térsége csapadékvíz elvezető – hálózat fejlesztő Társulás

1 050 385 126

100

A Beregi komplex árapasztási és ártér-
revitalizációs fejlesztési projekt a Beregi vízgazdálkodási-
vízkárelhárítási rendszer komplex fejlesztését irányozza elő. Ennek elősegítése érdekében a projekthez kapcsolódóan a térségben érintett önkormányzatok pályázatot nyújthattak be a csapadékvíz elvezető hálózat fejlesztéséhez.
Csaroda, Tarpa, Hetefejércse, Jánd, Márokpapi, Tákos és Gulács települések önkormányzatai Társulást hoztak létre Jánd és térsége csapadékvíz elvezető hálózat fejlesztő Társaság néven.
A megvalósítani kívánt projekt célja a belvíz okozta kártételek enyhítése, megszüntetése, illetve a biztonságos lakókörnyezet és termelési feltételek biztosítása.

1. Jánd település esetében a költségvetésben nem szereplő 1 db olajfogót a pályázónak meg kell valósítania, vagy amennyiben időközben rendelkezésére áll a kiviteli terv (és kiviteli terv szintű árazatlan költségvetés), úgy ennek megfelelően a Támogatási szerződés megkötésekor műszaki tartalomváltozást kell kezdeményeznie, melyben a projekt céljának megvalósítását szolgáló kiviteli tervekre alapozott eltéréseket és a módosított vízjogi létesítési engedélyeket be kell mutatnia végleges műszaki tartalomként.
2. Tarpa település esetében a pályázati anyagban átemelő megépítésének műszaki- jogi feltételeit rendezni, igazolni kell. A műszaki terv vonatkozó részeit módosítani szükséges, hogy szerepeljen benne az átemelő, majd a kiegészített tervek alapján módosított vízjogi létesítési engedélyt szükséges benyújtani.
3. A Pályázónak vállalnia kell, hogy Tarpa esetében a költségvetésből kimaradt egyes csatorna hosszakat megvalósítja, vagy amennyiben időközben a rendelkezésére áll a kiviteli terv, úgy ennek megfelelően a Támogatási szerződés megkötésekor a műszaki tartalomváltozást kezdeményezi, melyben a projekt céljának megvalósítását szolgáló kiviteli tervekre alapozott eltéréseket és módosított vízjogi létesítési engedélyeket bemutatja végleges műszaki tartalomként.
4. A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kormányhivatal vagyonkezelésében lévő ingatlanok esetében a Pályázó a Pályázati útmutató C7. pontjának megfelelően nyújtsa be a vagyonkezelői, bérleti, egyéb jogcímen, a pályázó részére birtokláshoz való jogot igazoló és használatot biztosító szerződést és a pályázóval az állami ingatlan tekintetében bérleti, egyéb jogcímen, birtokláshoz való jogot igazoló és használatot biztosító közvetlen jogviszonyban lévő szervezet/személy által kiadott hozzájárulást, amellyel hozzájárul a projekt megvalósításához, és kijelenti, hogy nem tesz olyan intézkedést a pályázóval szemben, amely a pályázati cél megvalósítását szolgáló – fenntartási kötelezettségének végéig tartó – hasznosítási és/vagy a projekt támogatási szerződésében foglalt egyéb kötelezettség teljesítését veszélyezteti, vagy lehetetlenné teszi.
5. A Gulács 0278, a Tarpa 050, a Csaroda 0305 ingatlan tulajdonosa a benyújtott tulajdoni lap szerint a Magyar Állam. Kérjük, hogy a rendezett tulajdonviszonyokat igazoló dokumentumokat nyújtsák be a Pályázati útmutató C7. pontjában részletezettek szerint.
6. A 434-1/2011 ügyiratszámú vízjogi létesítési engedély módosításának benyújtása szükséges, melyben a Tarpa 1185/a hrsz. korrigálásra került.

1

A határozatot az 1829/2018. (XII. 27.) Korm. határozat 2. pont 2.129. alpontja visszavonta 2018. december 28. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére