• Tartalom

14/2013. (III. 1.) HM utasítás

14/2013. (III. 1.) HM utasítás

az intézményi bevételekkel kapcsolatos feladatokról szóló 1/2011. (I. 11.) HM utasítás módosításáról1

2013.03.01.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés g) pontja alapján az intézményi bevételekkel kapcsolatos feladatokról szóló 1/2011. (I. 11.) HM utasítás módosítására a következő utasítást adom ki:

1. § Az intézményi bevételekkel kapcsolatos feladatokról szóló 1/2011. (I. 11.) HM utasítás (a továbbiakban: Utasítás) 5. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) A 2. § szerinti központosított bevételek átutalása során a közlemény rovatban fel kell tüntetni a bevétel fajtáját vagy típusát, továbbá inkurrencia értékesítés esetén a szerződés számát.”

2. § Az Utasítás 11. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

11. § A NATO Biztonsági Beruházási Programja magyarországi megvalósítására kijelölt programfelelős honvédelmi szervezet a Nemzeti Adminisztrációs Költségek bevételeit és kiadásait az Észak-atlanti Szerződés Szervezete Biztonsági Beruházási Programja nemzeti feladatainak végrehajtásáról szóló HM utasításban meghatározottak szerint intézményi költségvetési tervjavaslatában külön címrendkódon tervezi és számolja el. A bevételeket átvett pénzeszközként kell kezelni.”

3. § Az Utasítás a következő 3/A. alcímmel egészül ki:

„3/A. A bevételek utalványozása
12/A. § (1) Az intézményi költségvetésben jóváhagyott bevételek és a terven felüli bevételekből a honvédelmi szervezetet megillető bevételek teljesítésének elszámolására
a) a működési és a felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülről származó bevételek,
b) a közhatalmi bevételek, amelyek illetékek, díjak és más fizetési kötelezettségekből származnak,
c) az intézményi működési bevételek közül a bérleti díj bevételek, az intézményi ellátási díjak, az alkalmazottak térítése bevételek,
d) a működési és a felhalmozási célú átvett pénzeszközök,
e) a kölcsönök visszatérüléseiből származó bevételek és
f) az előző évi maradvány, pénzmaradvány, valamint a vállalkozási maradvány alaptevékenység ellátására történő igénybevétele
esetében csak az utalványozást követően kerülhet sor.
(2) A honvédelmi szervezetnél nem kell utalványozni 2. § szerint továbbutalt központosított bevételeket.
(3) A 8. § (1) bekezdés szerinti bevételek utalványozását a gépjárműkárban érintett honvédelmi szervezetnél kell a könyvelés előtt végrehajtani és azt követően előirányzat-módosítást kell kezdeményezni.”

4. § Ez az utasítás a közzététele napján 20 órakor lép hatályba.

5. § Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete Biztonsági Beruházási Programja nemzeti feladatainak végrehajtásáról szóló 3/2013. (I. 14.) HM utasítás (a továbbiakban: NSIP HM utasítás) 14. § (6)–(8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) A jóváhagyott éves költségvetési terv alapján a pénzügyi ellátóként kijelölt honvédelmi szervezet részére programonként – a korábbi előleg elszámolását követően – negyedéves előleg kerül kiutalásra.
(7) A pénzügyi ellátó szervezet a kiutalt előleggel
a) negyedévente, a negyedévet követő hónap 15-éig,
b) a negyedik negyedév első két hónapjáról december 10-éig és
c) december hónapról pedig legkésőbb a tárgyévet követő év első negyedévi elszámolásában
számol el a HM FHH részére.
(8) A HM FHH a (7) bekezdés szerinti elszámolásokat ellenőrzi és megfelelőség esetén azok elfogadását 10 napon belül visszaigazolja. A pénzügyi ellátó szervezet a visszaigazolás alapján a bevételi és kiadási előirányzat-teljesítéseket intézményi költségvetésében elszámolja, lekönyveli.”

6. § Az NSIP HM utasítás 13. § (4) bekezdés a) pontjában az „a HM Protokoll Rendezvényszervező és Kulturális Főigazgatóság” szövegrész helyébe az „az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár” szöveg lép.

1

Az utasítás a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2013. március 2. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére