• Tartalom

1502/2013. (VII. 31.) Korm. határozat

1502/2013. (VII. 31.) Korm. határozat

a KMOP-5.2.2/A-13-2013-0001 azonosító számú („Északi Lipótváros megújítása” című) kiemelt projekt akciótervi nevesítéséről és támogatásának jóváhagyásáról1

2013.07.31.

A Kormány

1. jóváhagyja az 1. melléklet szerint a KMOP-5.2.2/A-13-2013-0001 azonosító számú, „Északi Lipótváros megújítása” című, egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektjavaslatot,

2. elfogadja az 1. melléklet szerint az 1. pontban meghatározott projektjavaslat kiemelt projektként történő nevesítését,

3. hozzájárul, hogy az 1. pont szerinti projekt támogatási szerződését a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága megkösse.

Felelős: Miniszterelnökséget vezető államtitkár

Határidő: a támogathatósági feltételek teljesítését követő 30 napon belül

1. melléklet az 1502/2013. (VII. 31.) Korm. határozathoz

Projektazonosító

Projekt megnevezése

Támogatást igénylő neve

Akciótervi
nevesítés elszámolható közkiadás összege
(Ft)

Projekt rövid bemutatása

Támogathatóság feltételei

KMOP-5.2.2/A-13-
2013-0001

Északi Lipótváros megújítása

Budapest Főváros V. kerület Belváros-
Lipótváros Önkormányzat

1 827 837 113

A Budapest belváros közterület rehabilitációs fejlesztése keretében a következő beavatkozásokra kerül sor:
1. Az Olimpia park rekonstrukciója révén egy több funkciós, nyitott közösségi tér jön létre. A park körbekerítésre kerül, nyitva tartási idő kerül meghatározásra. A Széchenyi rakparttal párhuzamos belső út megszűnik, 1 db akadálymentes parkoló kerül kialakításra.
2. A Széchenyi rakparton az Olimpia park tengelyében gyalogátkelőhely létesül.
3. Megújulnak a közterületi burkolatok és a fizető várakozóhelyek a Széchenyi rakparton a Kossuth tér és a Jászai Mari tér között. Felújításra kerülnek az úttartozékok (szegély, parkolás gátló elemek, korlátok). A felszíni vízelvezetés korszerűsítésével együtt a közművek (víznyelők, fedlapok, tűzcsapok) szintbehelyezésre, felújításra, cserére kerülnek. 3 db mozgássérült várakozóhely kerül felújításra.
4. A Falk Miksa utca Szalay utca és Szent István körút közötti szakaszán az útburkolat cseréje valósul meg, és a Falk Miksa utca és a Szent István körút találkozásánál 140 m2 területű köztér kerül kialakításra.
„Soft” elemek keretében megrendezésre kerülő események középpontjában a szabadidő aktív eltöltése, az egészséges életmód, a természet, valamint a kutyatartás mint közösségalkotó erő állnak.

I. Támogatási szerződés következők szerint, csökkentett támogatással köthető meg:
1. A független mérnök bevonása nem kötelező, feladataiban a műszaki ellenőr feladataival teljesen átfedő módon tervezett, így a projekt tekintetében értéknövekedést nem eredményező költségként nem elszámolható (a csökkentés összege: 20 000 000 Ft).
2. A tervellenőr alkalmazása nem jogszabályi előírás, a projektben a feladatai és felelőssége a tervezők által már biztosított, ezért költsége nem elszámolható (a csökkentés összege: 7 000 000 Ft).
3. A Felhívás C3.3 projektmenedzsmentre vonatkozó 3%-os belső korlát megtartása érdekében a menedzsment költségek 162 887 Ft-os csökkentése szükséges.
II. A támogatási szerződés megkötésének további feltételei:
1. El kell végezni az igények további pontosítását a projekt előrehaladásának folyamatában az Olimpia Park mint közösségi tér, hasznosítására vonatkozóan, egyrészt a „soft” elemek rendezvényein résztvevők, másrészt a fejlesztést bemutató honlap felhasználásával a lakosok visszajelzései alapján. Át kell vezetni az igények függvényében a megvalósítható javaslatokat a projekt részleteiben, pl. a környező irodai dolgozók ebédlőhelyének igénye, játszótéri eszközök elhelyezése, park nyitvatartási idejének változtatása tekintetében. A feltételt a megvalósítási időszak alatt szükséges teljesíteni és az időszakos előrehaladási beszámolókban arról összefoglalót kell benyújtani.
2. Igazolni kell a támogatási szerződés megkötéséig a rehabilitációs szakmérnök nyilatkozata alapján, hogy az alkalmazott akadálymentesítés megfelel a hatályos országos településrendezési és építési követelményeknek, valamint a Pályázati Útmutató „Segédlet a közszolgáltatások egyenlő esélyű hozzáférésének megteremtéséhez” című mellékletében foglalt követelményeknek.
3. Indokolni kell a támogatási szerződés megkötéséig, hogy a projekt ütemezésében miért kerültek jelentős átfedésbe a „soft” projektelemek és az Olimpia Park kivitelezési munkái.
4. Be kell mutatni a támogatási szerződés megkötéséig, hogy az Olimpia Park üzemeltetése során hány fő új munkaerő foglalkoztatása szükséges, és ennek vonatkozásában meg kell tenni a szükséges vállalást.
5. Igazolni kell az adott projektelemre vonatkozó első kifizetési kérelem benyújtásáig a Pályázati Útmutató C7. pontjában rögzítetteknek való megfelelést a budapesti 25122/6 hrsz.-ú, Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában álló ingatlan vonatkozásában.

1

A határozatot az 1829/2018. (XII. 27.) Korm. határozat 2. pont 2.170. alpontja visszavonta 2018. december 28. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére