• Tartalom

1586/2013. (VIII. 28.) Korm. határozat

1586/2013. (VIII. 28.) Korm. határozat

a TÁMOP-4.2.2.C-11/1-KONV számú („Előremutató Infokommunikációs Technológiák kutatásának támogatása, valamint a kapcsolódó IT szakember-utánpótlás biztosítása” című) konstrukció egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektjavaslatainak jóváhagyásáról1

2013.08.28.

A Kormány

1. jóváhagyja az 1. melléklet szerint az ott felsorolt, a TÁMOP-4.2.2.C-11/1-KONV számú, „Előremutató Infokommunikációs Technológiák kutatásának támogatása, valamint a kapcsolódó IT szakember-utánpótlás biztosítása” című konstrukcióhoz kapcsolódó, egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektjavaslatokat,

2. hozzájárul, hogy az 1. pont szerinti projektek támogatási szerződését a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága megkösse.

Felelős: Miniszterelnökséget vezető államtitkár

Határidő: azonnal

1. melléklet az 1586/2013. (VIII. 28.) Korm. határozathoz

 

A

B

C

D

E

F

1.

Projekt azonosító száma

Projekt megnevezése

Támogatást igénylő neve

Projekt támogatási összege
(Ft)

Projekt rövid bemutatása

Támogathatóság feltételei

2.

TÁMOP-4.2.2.C-11/1/
KONV-2012-0001

Jövő Internet kutatások az elmélettől az alkalmazásig

Debreceni Egyetem

1 587 727 251

A Partnerekkel szoros együttműködésben végzendő „Jövő Internet” kutatási tevékenységgel a projekt célja az Internet kiteljesedésének előmozdítása, hozzájárulás jelenlegi technológiai korlátainak leküzdéséhez, alkalmazási lehetőségeinek kiszélesítéséhez, erre alapozva a felsőoktatási informatikus képzés ezirányú továbbfejlesztése, valamint a hazai és nemzetközi együttműködéseket támogató és koordináló kutatóközpont létrehozása.

A XVII. Egyéb, a projekt végrehajtásával összefüggő (általános) költség/513. Alkatrészek, kiegészítő eszközök 10*62.500 Ft átcsoportosítása szükséges a XVI. Beruházás (ERFA) Vásárolt anyagok költségei/511. sorra.
Ha a támogatást igénylő a pályázatában az esélyegyenlőségi szempontok, illetve a környezeti fenntarthatósági szempontok körében a pályázati útmutatóban kötelezően előírtakon felüli vállalást nem tett, akkor a támogatási szerződés megkötésének feltétele, hogy e két szempont körében a pályázati útmutatóban meghatározottak szerinti, szempontonként legalább egy-egy vállalást tegyen.
Rezsiköltség elszámolhatóságának feltétele, hogy a támogatást igénylő a projekt költségvetésének szöveges indokolásában – a szerződéskötést megelőzően – bemutassa az arányosítás alkalmazott módszerét.

3.

TÁMOP-4.2.2.C-11/1/
KONV-2012-0004

Nemzeti kutatóközpont fejlett infokommunikációs technológiák kidolgozására és piaci bevezetésére

Pannon Egyetem

1 416 709 357

A kutatási projekt célja az infokommunikációs technológiákhoz (IKT) kapcsolódó hazai kutatási kapacitások megerősítése és a hazai IKT K+F szféra bekapcsolása az Európai Unió IKT és Információs Társadalomhoz kapcsolódó kutatási együttműködéseibe, továbbá olyan országos kutatóközpont létrehozása, amely a Digitális Menetrend 3. – „a bizalom és biztonság fokozása” című – célkitűzésének megvalósítását segíti elő.

A projekt keretében szállás szolgáltatás igénybe vétele legfeljebb 3 csillagos szállodában lehetséges.
A III. Projekt szakmai megvalósítása 54. soron tervezett 2 fő vezető kutatónak a projekt megvalósításában hetente legalább 12 órát kell dolgoznia.
A III. Projekt szakmai megvalósítása 54. soron tervezett kommunikációs vezető, jogtanácsos, hasznosítási vezető a projekt megvalósítására fordított munkaidejének legalább a 15 órát el kell érnie.
Együttműködési nyilatkozat benyújtása kötelező a következő partnerekkel: Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet, Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, Széchenyi István Egyetem, Óbudai Egyetem, Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.
Az intézményeknek a pályázó konzorcium által vezetett témakörben a Horizon2020 felkészülésben, kutatási együttműködéseiben részt kell vennie és együtt kell működnie.
Szerződéskötési feltétel annak vizsgálata, hogy milyen egyéb potenciális intézmények vannak az adott témakörben és milyen együttműködés lehetséges velük a projekt időszakában.
További feltétel, hogy a tervezett hálózatépítési tevékenységben mutassák be, hogy milyen módon tudják bevonni azon partnereket, amelyek a szerződéskötési feltételek között együttműködésre vannak kötelezve.
Rezsiköltség elszámolhatóságának feltétele, hogy a támogatást igénylő a projekt költségvetésének szöveges indokolásában – a szerződéskötést megelőzően – bemutassa az arányosítás alkalmazott módszerét.

4.

TÁMOP-4.2.2.C-11/1/
KONV-2012-0013

Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu)

Szegedi Tudomány-
egyetem

1 594 357 613

A projekt elsődleges célja a felsőoktatásban zajló kutatási tevékenység komplex megújítása, amelynek segítségével az intézmények szakmai hírnevéért, globális, nemzeti (szektorális) és szervezeti szinten megjelenő fokozott versenyben sikeresen helyt tudnak állni. A projektben közreműködő fiatal kutatók száma, megtartott, illetve új munkahelyek bővülése, valamint a multidiszciplináris kutatásmenedzsment és kutatói szemlélet térnyerése válik mérvadóvá a projekt segítségével.

A II. Projektmenedzsment 54–56. sorra tervezett „hallgató” esetében szükséges annak kifejtése, hogy milyen tevékenységet fog végezni a projekt keretében. Ha a hallgató tevékenysége alapján szakmai megvalósító, akkor át kell helyezni
a III. Projekt szakmai megvalósítása 54–56. sorra.

1

A határozatot az 1829/2018. (XII. 27.) Korm. határozat 2. pont 2.178. alpontja visszavonta 2018. december 28. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére