• Tartalom

1622/2013. (IX. 5.) Korm. határozat

1622/2013. (IX. 5.) Korm. határozat

az egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű GOP projektjavaslatok jóváhagyásáról1

2013.10.02.

A Kormány

1. jóváhagyja az 1. melléklet szerint

a) a GOP-1.2.1-12/B-2012-0004 azonosító számú, „»Food-Grade« Élelmiszeripari PET műanyaghulladék újrahasznosító Innovációs Központ”,

b) a GOP-1.2.1-12/B-2012-0013 azonosító számú, „POLGÁRI Környezettechnológiai Innovációs Központ és Tesztüzemének létrehozása”,

c) a GOP-1.2.1-12/B-2012-0031 azonosító számú, „Pharma – Flight nemzetközi tudományos és szolgáltató központ kialakítása”, valamint

d) a GOP-1.2.1-12/B-2012-0067 azonosító számú, „Kipufogó és füstgáz kibocsájtó eszközök K+F Innovációs központ létesítése az emisszió-csökkentés és teljesítménynövelés érdekében”,

című, egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektjavaslatokat,

2. hozzájárul az 1. pont szerinti projektek támogatási szerződéseinek – a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága általi – megkötéséhez.

Felelős: Miniszterelnökséget vezető államtitkár

Határidő: azonnal

1. melléklet az 1622/2013. (IX. 5.) Korm. határozathoz2

 

A

B

C

D

E

F

G

1.

Projekt azonosító száma

Projekt megnevezése

Támogatást igénylő neve

Projekt támogatási összege
(Ft)

Projekt támogatási intenzitása

Projekt rövid bemutatása

Támogathatóság feltételei

2.

GOP-
1.2.1-12/B-2012-0004

„Food-Grade” Élelmiszeripari PET műanyaghulladék újrahasznosító Innovációs Központ

Recy-Pet Hungária Korlátolt Felelősségű Társaság

1 993 764 500

70,00%

A projekt célja egy olyan fejlesztési központ létrehozása, ahol az innovatív kutató és fejlesztő cégek, kutatók, valamint a pályázó egyetemi kapcsolatai révén felsőoktatás hallgatók az élelmiszeripar és hulladékgazdálkodás interdiszciplináris kapcsolódási pontjain kutathatnak.

Forrásösszetétel módosítása szükséges az alábbiak szerint:
Ha a pályázó a saját forrást hitel formájában kívánja biztosítani, akkor a tisztázó kérdésben megjelölt forrásösszetételre való tekintettel a pályázó társaságnak vállalnia kell, hogy a pályázat saját forrásaként tervezett hitelszerződést igazoló dokumentum hitelesített másolatát benyújtja a támogatási szerződés hatályba lépéséhez.
Ha a pályázó a saját forrást a projektgazda tagjainak számlapénzéből tagi kölcsön formájában kívánja biztosítani, akkor a szerződéskötés feltétele, hogy a pályázó küldje meg a tagok kézfizető kezességvállalásáról szóló teljes bizonyító erejű magánokiratot vagy közokiratot. Továbbá a pályázó cég a szerződés mellékleteként küldje meg a bankszámlakivonatának hitelesített másolatát, amiben igazolják, hogy rendelkezésre áll a saját forrás.
A pályázó társaságnak nyilatkozatban vállalnia kell a szerződéskötéskor, hogy a projekt fizikai befejezését követően – a soron következő projekt fenntartási jelentéshez vagy záró projekt fenntartási jelentéshez kapcsolódóan – kötelezően benyújtja a fizikai befejezést követő évekre vonatkozóan a megvalósítási helyhez kapcsolódó iparűzési adó megfizetéséről szóló hatósági igazolást.

3.

GOP-
1.2.1-12/B-2012-0013

POLGÁRI Környezettechnológiai Innovációs Központ és Tesztüzemének létrehozása

POLGÁR-BIOENERGIA Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

1 190 439 029

69,5897%

A projekt célja, hogy a Polgár Ipari Parkon belül meghonosítson egy Környezettechnológiai Innovációs Központot, mely a környezetiparra alapozott K+F tevékenységhez, a műanyag hulladék újrafeldolgozáshoz kapcsolódó technológiák kutatásához és próbagyártásban történő alkalmazásához kapcsolódna.

A pályázó társaságnak nyilatkozatban vállalnia kell a szerződéskötéskor, hogy a projekt fizikai befejezését követően – a soron következő projekt fenntartási jelentéshez vagy záró projekt fenntartási jelentéshez kapcsolódóan – kötelezően benyújtja a fizikai befejezést követő évekre vonatkozóan a megvalósítási helyhez kapcsolódó iparűzési adó megfizetéséről szóló hatósági igazolást.

4.

GOP-
1.2.1-12/B-2012-0031

Pharma – Flight nemzetközi tudományos és szolgáltató központ kialakítása

Pharma-flight Nemzetközi Tudományos és Szolgáltató Központ Korlátolt Felelősségű Társaság

3 390 995 162

70,00%

A projekt célja egy világszínvonalú eszközökkel és infrastruktúrával felszerelt kutató és oktató-képző központ megvalósítása.

5.

GOP-
121-12/B-2012-0067

„Kipufogó és füstgáz kibocsájtó eszközök K+F Innovációs központ létesítése az emisszió-csökkentés és teljesítménynövelés érdekében”

Zöld Levegő Projekt Korlátolt Felelősségű Társaság

1 019 343 009

70,00%

A pályázat célja a Zöld Levegő Projekt Kft.
PM10 busz részecskeszűrő retrofit katalizátor projektjéhez szükséges eszközök, gépek beszerzése, melyek a projekt kutatási és fejlesztési szakaszában szolgálják a projekt végén előállításra kerülő prototípusok sikeres létrehozását.

A pályázó társaságnak nyilatkozatban vállalnia kell szerződéskötéskor, hogy a projekt megvalósítása és fenntartása során aláveti magát az esetleges soron kívüli, ad-hoc (előre be nem jelentett) helyszíni ellenőrzésnek, amely a szokásos ellenőrzési tevékenységen túl kiterjed annak vizsgálatára is, hogy a projekt a bejelentett megvalósítási helyen valósul-e meg. A pályázó társaságnak nyilatkozatban vállalnia kell a szerződéskötéskor, hogy a projekt fizikai befejezését követően – a soron következő projekt fenntartási jelentéshez vagy záró projekt fenntartási jelentéshez kapcsolódóan – kötelezően benyújtja a fizikai befejezést követő évekre vonatkozóan a megvalósítási helyhez kapcsolódó iparűzési adó megfizetéséről szóló hatósági igazolást. A bérleti szerződés újbóli csatolása szükséges, mivel a Részletes Pályázati Útmutató G. fejezet i) pontja alapján a szerződésnek tartalmaznia kell, azt a rendelkezést is, hogy e szerződést „a támogatással megvalósuló beruházás működtetését legalább a projekt fenntartási időszakára” kötik meg. Az elszámolandó költségek alátámasztására becsatolt árajánlatok nem tartalmazzák a Részletes Pályázati Útmutató G. fejezet e) pontja alapján szükséges kellékek közül a következőket:a beszerzendő eszközök műszaki paramétereit, szakmai jellemzőit, több árajánlat esetében az ajánlatadó megnevezését, a Pintér és Tokarz T-Technology Kft. esetében az ajánlatadó nyilatkozatát a kereskedői státuszra vonatkozóan, az eszköz gyártási évét és a forgalmazó nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy az eszköz új.
Emiatt az árajánlatokat a fenti hiányosságok kiküszöbölésével ismét be kell nyújtani.

1

A határozatot az 1829/2018. (XII. 27.) Korm. határozat 2. pont 2.184. alpontja visszavonta 2018. december 28. napjával.

2

Az 1. melléklet az 1695/2013. (X. 2.) Korm. határozat szerint módosított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére