• Tartalom

17/2013. (III. 8.) HM utasítás

17/2013. (III. 8.) HM utasítás

a kormánytisztviselők cafetéria-juttatásáról1

2013.04.12.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés g) pontja alapján, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 151. §-a végrehajtása érdekében, figyelemmel a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvényre, valamint a közszolgálati tisztviselők részére adható juttatásokról és egyes illetménypótlékokról szóló 249/2012. (VIII. 31.) Korm. rendeletre, a kormánytisztviselők és kormányzati ügykezelők cafetéria-juttatásáról a következő utasítást adom ki.

1. Általános rendelkezések

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumnál (a továbbiakban: HM), a HM Védelmi Hivatalnál és a HM Hatósági Hivatalnál (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezetek) foglalkoztatott kormánytisztviselőkre, kormányzati ügykezelőkre, valamint a prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatási állományról szóló 2004. évi CXXII. törvény hatálya alá tartozó közszolgálati jogviszonyban állókra (a továbbiakban együtt: kormánytisztviselők) terjed ki.

2. § Az utasítás alkalmazásában

a) étkezési utalvány: a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: Szja. törvény) 3. § 87. pontjában meghatározott Erzsébet-utalvány,

b) felhasználás: a kormánytisztviselő részére adott időpontig ténylegesen kifizetett, átutalt, átadott, az a), c), d), i), j) és m) pontokban szereplő juttatások,

c) helyi bérlet: kizárólag helyi utazásra szolgáló bérlet formájában juttatott bevétel,

d) iskolakezdési utalvány: kizárólag tankönyv, taneszköz vagy ruházat vásárlására jogosító, utalvány formájában biztosított iskolakezdési támogatás,

e) keretösszeg: a kormánytisztviselőt adott időpontban ténylegesen megillető éves cafetéria-juttatás összege,

f) kerettúllépés: a keretösszeg, valamint a felhasználás és a lekötött keret különbözete, ha az negatív előjelű,

g) lekötött keret: a kormánytisztviselő nyilatkozatában szereplő azon juttatások összege, melyek még nem kerültek felhasználásra,

h) munkáltatói hozzájárulások: az i) és j) pont szerinti hozzájárulások,

i) önkéntes egészségpénztári hozzájárulás: az önkéntes kölcsönös egészségpénztárba a magánszemély javára átutalt munkáltatói hozzájárulás,

j) önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás: az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárba a magánszemély javára átutalt munkáltatói hozzájárulás,

k) pénzügyi és számviteli szerv: a HM pénzügyi feladatokat ellátó központi szervezete állományából kikülönített szervezeti elem,

l) szabad keret: a keretösszeg, valamint a felhasználás és a lekötött keret különbözete, ha az pozitív előjelű,

m) SZÉP támogatás: az Szja. törvény szabályainak megfelelő, a Széchenyi Pihenő Kártyához (a továbbiakban: Kártya) kapcsolódó alszámlákra utalt támogatás,

n) túlköltekezés: a keretösszeg, valamint a felhasználás különbözete, ha az negatív előjelű.

2. A cafetéria-juttatás összege és felhasználásának feltételei

3. § (1) A kormánytisztviselőt megillető cafetéria-juttatás 2013. évre vonatkozó keretösszegét 200 000 forintban határozom meg.

(2) Az év közben cafetéria-juttatásra jogosultságot szerző kormánytisztviselő keretösszegét a jogosultság keletkezésének napján kell megállapítani. A kormánytisztviselőt megillető keretösszeg év közbeni megállapításáról és módosulásáról egyéni személyügyi okmányt kell kiállítani.

4. § A kormánytisztviselő cafetéria-juttatásként a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 151. § (1) bekezdésében felsorolt juttatásokra az Szja. törvényben szereplő feltételekkel jogosult.

5. § (1) Amennyiben a kormánytisztviselő a közszolgálati tisztviselők részére adható juttatásokról és egyes illetménypótlékokról szóló 249/2012. (VIII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 9. § (3) és (4) bekezdésében nem szereplő esetben a tárgyév december 31-én túlköltekezésben van, annak összegével a következő évre szóló keretösszegét csökkenteni kell.

(2) Ha az (1) bekezdés szerinti módszerrel a túlköltekezés összege teljes mértékben nem rendezhető, a fennmaradó összeget a tárgyévet követő január 31-ig vissza kell követelni. A kormánytisztviselő választhatja a visszafizetés helyett a juttatás visszaadását is, amennyiben azt az adott juttatás természete lehetővé teszi, és azt az utasítás sem zárja ki.

3. A nyilatkozat

6. § (1) A kormánytisztviselőnek a Korm. rendelet 9. § (1) bekezdése szerinti nyilatkozatát az 1. melléklet szerinti formában a rendelkezésre bocsátott számítógépes programmal, kivételes esetben papíralapon kell kitölteni tárgyév március 1-jéig. A nyilatkozatot három példányban kell elkészíteni és aláírva a pénzügyi és számviteli szerv részére átadni.

(2) A pénzügyi és számviteli szerv a vonatkozó szabályoknak megfelelően kitöltött, számszakilag ellenőrzött nyilatkozat egyik példányán igazolja az átvételt, majd az ellenőrzött nyilatkozat egy példányát átadja a személyügyi szerv részére.

7. § (1) A kormánytisztviselőnek a 6. § (1) bekezdése szerinti nyilatkozatát módosítania kell a keretösszegének jogszabály – különösen a Kttv. 151. § (2) bekezdése, valamint a Korm. rendelet 9. § (3) és (4) bekezdése – rendelkezésén alapuló csökkenése esetén. A nyilatkozat módosítását

a) amennyiben a keretösszeg Kttv. 151. § (2) bekezdése szerinti ok alapján csökken

aa) és az ok bekövetkezése előre látható, legkésőbb az azt megelőző napon,

ab) és az ok bekövetkezése előre nem látható, a távollét vége utáni első munkanapon,

b) legkésőbb a jogviszony megszűnésekor vagy áthelyezéskor

kell végrehajtani.

(2) A nyilatkozatot a változás hatálybalépésének napját követő 10. munkanapig kell módosítani, ha az eredeti nyilatkozattétel időpontjában ismert, tárgyévre vonatkozó

a) kötelező legkisebb munkabér,

b) illetmény havi összege,

c) munkáltatói hozzájárulások összege, mértéke,

d) adó- és társadalombiztosítási jogszabályok cafetéria-juttatásra vonatkozó rendelkezése

változik, és módosítás nélkül a felhasználás és a lekötött keret együttesen meghaladja a keretösszeg 105%-át. Egyéb esetekben a (4) bekezdésben foglaltak szerint kell eljárni.

(3) Ha a kormánytisztviselő a nyilatkozat megtételét a tárgyév március 1-jéig, illetve a Korm. rendelet 9. § (9) bekezdése szerinti időpontig, módosítását az (1) bekezdés szerinti időpontig akadályoztatása miatt nem tudta megtenni, arra az akadályoztatás okának megjelölésével az akadály megszűnésétől számított 15. munkanapig, de legkésőbb tárgyév december 15-ig van lehetőség.

(4) A nyilatkozat a tárgyév szeptember 1. és 15. között módosítható. A nyilatkozat a tárgyév november 1. és november 30. között is módosítható – figyelemmel a Korm. rendelet 9. § (5) bekezdésében foglaltakra –, ha szabad keret áll rendelkezésre. A módosítási határidők jogvesztők.

8. § (1) Ha a kormánytisztviselő a nyilatkozat határidőben történő megtételét önhibájából elmulasztja, akkor a cafetéria-juttatás havonta biztosítandó összegét úgy kell meghatározni, hogy a keretösszegből le kell vonni a (2) bekezdés szerinti felhasználást és az így kapott értéket kell osztani a tárgyévből még hátralévő jogosultsági hónapok számával.

(2) A kormánytisztviselő részére az (1) bekezdés szerinti esetben, a rendelkezésre álló összegig – a következő sorrendben – a következő juttatásokat kell biztosítani:

a) önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás,

b) önkéntes egészségpénztári hozzájárulás,

c) étkezési utalvány.

(3) A munkáltatói hozzájárulások csak a 13. § (1) bekezdésében foglalt feltételek teljesülése esetén, a 13. § (2)–(4) bekezdésének figyelembevételével biztosíthatóak.

4. A cafetéria-juttatás rendelkezésre bocsátása

9. § (1) Az étkezési utalvány nyilatkozatban választott éves értékének 500 forinttal oszthatónak kell lennie.

(2) Az étkezési utalvány havi értékét a nyilatkozattételkor úgy kell meghatározni, hogy a választott értéket a cafetéria-juttatásra jogosultság tárgyévi hónapjainak számával kell osztani. A törthónapok egész hónapnak számítanak.

(3) A nyilatkozat módosításakor az étkezési utalványnak a módosítást követő hónaptól biztosítandó havi értékét úgy kell meghatározni, hogy a választott értékből le kell vonni az e jogcímen történt felhasználást, és az így kapott értéket kell osztani a módosítást követő hónaptól számítva a tárgyévből még hátralévő jogosultsági hónapok számával.

(4) A (2)–(3) bekezdés szerinti esetben, amennyiben a havi összeg 500 forinttal nem osztható, az 500 forinttal oszthatóságot a kerekítés általános szabályai szerint kell biztosítani úgy, hogy a maradványérték a jogosultság utolsó hónapjában kerüljön biztosításra.

(5) A nyilatkozat tárgyév december hónapban történő módosítása esetén az étkezési utalvány választott értékéből le kell vonni az e jogcímen történt felhasználást és az így kapott értéket kell biztosítani.

(6) A (2)–(4) bekezdés szerint meghatározott értékű étkezési utalványt – a (7) bekezdésben szereplő esetet kivéve – minden hónapban előre, a hónap 10. munkanapjáig kell átadni, kivéve, ha a nyilatkozattételre ezt követően kerül sor. Ekkor a nyilatkozat megtételének hónapjára járó étkezési utalványt a következő hónap 10. munkanapjáig kell a kormánytisztviselő részére átadni.

(7) A január és február hónapra járó étkezési utalványt legkésőbb március utolsó napjáig kell átadni. Az (5) bekezdés szerinti esetben az étkezési utalványt a tárgyév december 23-áig kell a kormánytisztviselő részére átadni.

10. § (1) SZÉP támogatás választása esetén a nyilatkozatnak alszámlánként kell tartalmaznia a választott éves értéket.

(2) A nyilatkozat módosításakor a SZÉP támogatás értékét úgy kell meghatározni, hogy a választott értékből le kell vonni az e jogcímen történt felhasználást.

(3) A nyilatkozat tárgyév december hónapban történő módosítása esetén a SZÉP támogatás választott értékéből le kell vonni az e jogcímen történt felhasználást és az így kapott értéket kell biztosítani tárgyév december 23-ig.

(4) A SZÉP támogatást a nyilatkozat megtétele vagy módosítása esetén az azt követő 30. munkanapig kell átutalni, ha a Kártya adatai az adott időpontban rendelkezésre állnak. Amennyiben a Kártya adatai nem állnak rendelkezésre, az átutalást az adatok rendelkezésre állásától számított 10. munkanapig kell teljesíteni.

(5) SZÉP támogatás választása esetén a kormánytisztviselőnek az Szja. törvény 71. § (1) bekezdés c) pontja és 71. § (4) bekezdése alapján nyilatkoznia kell a más juttatótól kapott SZÉP támogatás értékéről.

(6) A Kártyára és a SZÉP támogatásra alkalmazni kell a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 55/2011. (IV. 12.) Korm. rendeletben foglaltakat.

11. § (1) Az iskolakezdési támogatás címén juttatott bevétel biztosítása elektronikus iskolakezdési utalvány formájában történik. Iskolakezdési utalvány választása esetén a nyilatkozatban fel kell tüntetni az arra jogosító gyermek, illetve gyermekek nevét.

(2) Amennyiben a nyilatkozattétel a tárgyév szeptember 15. után történik, iskolakezdési utalvány nem választható.

(3) Amennyiben a nyilatkozat módosítása a tárgyév szeptember 15. után történik, az iskolakezdési utalvány értékét a (4) bekezdés szerinti igénybejelentésben szereplő összegnek megfelelően kell módosítani.

(4) Az iskolakezdési utalványt a tárgyév június 1-jétől szeptember 15-ig a 2. melléklet szerinti formanyomtatvány alkalmazásával kell igényelni, a benyújtási határidő jogvesztő. Az igénybejelentésben szereplő gyermekenkénti összegek nem haladhatják meg a nyilatkozatban szereplő összeget.

(5) Az igénybejelentéssel egy időben a kormánytisztviselő a juttatásra való jogosultság feltételeinek fennállásáról a munkáltatónak nyilatkozatot tesz. A kormánytisztviselő a jogosultság feltételeinek fennállását a 16. életévét betöltött, oktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermek esetében iskolalátogatási igazolás csatolásával igazolja.

(6) Az iskolakezdési támogatásra vonatkozó igénybejelentést a benyújtástól számított 30. napig érdemben el kell bírálni függetlenül az (5) bekezdés szerinti iskolalátogatási igazolás meglététől. Amennyiben az iskolalátogatási igazolás a tárgyév szeptember 30-ig nem kerül benyújtásra, vagy utólag a jogosultsági feltételek hiánya kerül megállapításra, a közterhek tekintetében az Szja. törvény rendelkezései szerint kell eljárni.

(7) A kormánytisztviselő az igényelt iskolakezdési utalványt köteles átvenni, annak visszavételére lehetőség nincs.

12. § (1) A kormánytisztviselő helyi utazására szolgáló bérlet a munkáltató nevére szóló számla alapján számolható el. A lakóhely, illetve tartózkodási hely és a munkahely szerinti településen igénybe vett helyi bérlet is elszámolható.

(2) Kétheti vagy havi, illetve 30 napos bérlet elszámolásakor a számlához a bérletszelvényt is csatolni kell. Éves vagy negyedéves bérlet elszámolásakor a számla leadásakor a kitöltött bérletszelvényt és a bérletigazolványt a pénzügyi és számviteli szerv részére be kell mutatni.

(3) A Honvédelmi Minisztérium által nyújtott egyes költségtérítésekről szóló HM rendelet szerinti helyi szolgálati utazásokra bérlet, illetve bérlet-hozzájárulás nem juttatható a kormánytisztviselő részére, a helyi szolgálati utazásokhoz előreváltott menetjegyet, gyűjtőjegyet, vagy napijegyet kell biztosítani.

13. § (1) A munkáltatói hozzájárulások csak akkor választhatóak, ha a kormánytisztviselő

a) az adott típusú pénztár tagja és az erről szóló dokumentumot a munkáltatónak átadta, vagy nyilatkozatával egyidejűleg átadja és

b) az Szja. törvény 71. § (3) bekezdése szerinti nyilatkozatot megteszi.

(2) A munkáltatói hozzájárulások törvénybyen meghatározott módon, a munkáltató által megállapított, minden munkavállaló részére azonos összegben vagy mértékben kerülnek biztosításra, melynél a kormánytisztviselő által választott munkáltatói hozzájárulás, illetve hozzájárulások összege vagy mértéke nem lehet magasabb.

(3) A nyilatkozattételkor a munkáltatói hozzájárulások (2) bekezdés szerinti havi mértékének az alábbi mértéket, illetve összeget kell tekinteni:

a)2 önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás havi 4200 forint,

b) önkéntes egészségpénztári hozzájárulás havi 3000 forint.

(4) A kormánytisztviselő – törvényben meghatározott módon – írásban kérheti a munkáltatói hozzájárulás, illetve hozzájárulások teljes összege, vagy egy része teljesítésének szüneteltetését. Amennyiben a nyilatkozatban a választott munkáltatói hozzájárulások összege alacsonyabb a (3) bekezdés szerinti várható éves összegeknél, vagy a kormánytisztviselő az adott típusú pénztár tagja, de a nyilatkozatban munkáltatói hozzájárulást nem kér, azt szüneteltetési kérelemnek kell tekinteni.

(5) Amennyiben a nyilatkozattétel a tárgyév december 5. után történik, munkáltatói hozzájárulás nem választható.

(6) Amennyiben a nyilatkozat módosítása a tárgyév december 5. után történik, a munkáltatói hozzájárulások összegét a felhasználás és a korábbi nyilatkozat alapján várható december havi munkáltatói hozzájárulás együttes összegében kell figyelembe venni.

(7) A tárgyhó 15-ig – december hónapban 5-ig – tett, módosított nyilatkozat esetén a munkáltatói hozzájárulás választását, módosítását a tárgyhónapra is figyelembe kell venni.

5. Eljárási szabályok

14. § (1) A 6. § (1) bekezdés szerinti nyilatkozat megtételéig terjedő időszakra választott cafetéria-juttatásra a kormánytisztviselő a nyilatkozat megtétele után, visszamenőlegesen jogosult.

(2) A pénzbeni juttatások folyósításának szabályairól szóló 39/2008. (HK 9.) HM utasításban foglaltakat a cafetéria-juttatás kifizetése során is alkalmazni kell.

(3) A kormánytisztviselő részére a felhasznált cafetéria-juttatás összegéről havonta juttatásonként összesített elszámolást kell adni.

(4) Az iskolakezdési utalvány biztosítására és a kapcsolódó feladatokra a szociális juttatásokról szóló HM rendeletben foglalt szabályokat kell alkalmazni.

(5) Az étkezési utalványt a honvédelmi szervezet személyügyi szerve által készített jegyzék alapján kell átadni. A jegyzék tartalmazza a kormánytisztviselő nevét, az utalvány fajtáját, címletenkénti darabszámát, sorszámát, összértékét, az átvevő aláírását, valamint a jegyzéket készítő nevét és a jogosultságot igazoló munkáltatói jogkört gyakorló vezető jóváhagyását.

(6) Az étkezési utalvány szigorú számadású nyomtatvány. A jogosultak által aláírt jegyzéket a szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartásához kell csatolni és azzal együtt megőrizni.

(7) Az étkezési utalvány beszerzéséhez szükséges előirányzat tervezése, az utalványok megrendelése, tárolása, nyilvántartása a pénzügyi és számviteli szerv feladata.

6. Záró rendelkezések

15. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban 2013. január 1-jétől kell alkalmazni.

(2)3

16. §4 (1) Az Ut.-nak a kormánytisztviselők cafetéria-juttatásáról szóló 17/2013. (III. 8.) HM utasítás módosításáról szóló 24/2013. (IV. 11.) HM utasítás 1. §-ával megállapított 13. § (3) bekezdés a) pontját 2013. április 1-jétől kell alkalmazni.

(2) A kormánytisztviselőnek a 6. § (1) bekezdése szerinti nyilatkozatát a kormánytisztviselők cafetéria-juttatásáról szóló 17/2013. (III. 8.) HM utasítás módosításáról szóló 24/2013. (IV. 11.) HM utasítás közzétételét követő 15 munkanapon belül van lehetősége módosítani, amennyiben a 6. § (1) bekezdése szerinti nyilatkozatában kérte az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulást.

(3) A (2) bekezdés szerinti módosítás nem érinti a 7. § (4) bekezdése szerinti módosítási lehetőséget.

1. melléklet a 17/2013. (III. 8.) HM utasításhoz

NYILATKOZAT
A VÁLASZTHATÓ BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁSOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL
Alulírott, …………………………………………………
Adóazonosító jel: ……………………… Születési dátum: ………………… KGIR azonosító: ………………
Szervezet: …………………………………………………
kormánytisztviselője kijelentem, hogy a felsorolt választható elemek közül ……… évre az alábbiakat kívánom igénybe venni:
Éves keretösszeg: …………… Ft

Juttatás elemei

Szorzó

Személyenkénti összeg

Név

Felhasználás (Ft)

Iskolakezdési utalvány

1,3570

……………

………………………

……………

 

……………

………………………

……………

……………

………………………

……………

……………

………………………

……………

……………

………………………

……………

……………

………………………

……………

Helyi bérlet

1,3570

 

……………

SZÉP szálláshely alszámla

1,3570

……………

SZÉP vendéglátás alszámla

1,3570

……………

SZÉP szabadidő alszámla

1,3570

……………

Étkezési utalvány

1,3570

……………

Önkéntes egészségpénztári hozzájárulás

1,3570

……………

Önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás

1,3570

……………

Összesen:

……………

Önkéntes nyugdíjpénztári, önkéntes egészségpénztári tagság esetén:
(ha az adott típusú pénztár tagja, az egyes bekezdésekben feltüntetett két választási lehetőség közül a nyilatkozatban szereplő összegnek megfelelően az egyiket kell bejelölni, különben a munkáltatói hozzájárulás szüneteltetésre kerül)
Az önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulást
□ az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény (a továbbiakban: Öpt.) 12. § (3) bekezdése szerinti mértékben kívánom igénybe venni,
□ az Öpt. 12. § (8) bekezdése alapján, a nyilatkozatban megjelölt mértékben kívánom igénybe venni.
Az önkéntes egészségpénztári munkáltatói hozzájárulást
□ az Öpt. 12. § (3) bekezdése szerinti mértékben kívánom igénybe venni,
□ az Öpt. 12. § (8) bekezdése alapján, a nyilatkozatban megjelölt mértékben kívánom igénybe venni.
Az önkéntes nyugdíjpénztár által meghatározott egységes tagdíj mértékéig a tagdíj fennmaradó részének
illetményemből történő levonásához:     □ hozzájárulok
□ nem járulok hozzá
Az önkéntes egészségpénztár által meghatározott egységes tagdíj mértékéig a tagdíj fennmaradó részének
illetményemből történő levonásához:     □ hozzájárulok
□ nem járulok hozzá
Amennyiben önkéntes nyugdíjpénztár vagy önkéntes egészségpénztár tagja vagyok és a nyilatkozatban munkáltatói hozzájárulást nem kértem, azt a munkáltatói hozzájárulás szüneteltetésére vonatkozó kérelmemnek kell tekinteni.
…………………………………., 201………………………………
………………………………………
nyilatkozó aláírása
Ellenjegyezte: ………………………………………
VÁLASZTOTT BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁSOK
Név: ……………………………………………………………………… Szervezet: ………………………………………………….
Adóazonosító jel: ………………………… Születési dátum: …………………… KGIR azonosító: …………………
Éves keretösszeg: …………………… Ft Illetmény: …………………… Ft

Juttatás elemei

Szorzó

Jan.

Febr.

Márc.

Ápr.

Máj.

Jún.

Júl.

Aug.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen

Iskolakezdési utalvány

1,3570

 

 

Helyi bérlet

1,3570

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SZÉP szálláshely alszámla

1,3570

 

 

SZÉP vendéglátás alszámla

1,3570

 

 

SZÉP szabadidő alszámla

1,3570

 

 

Étkezési utalvány

1,3570

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önkéntes egészségpénztári hozzájárulás

1,3570

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás

1,3570

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen felhasznált:

 

 

…………………………………., 201………………………………
………………………………………………
nyilatkozó aláírása
Ellenjegyezte: ………………………………

2. melléklet a 17/2013. (III. 8.) HM utasításhoz

…………………………………………
a honvédelmi szervezet megnevezése
……………………………………………
Tárgy: Igénybejelentés
Alulírott ………………………… (név) kormánytisztviselő kérem közigazgatási államtitkár/főigazgató urat, hogy a kormánytisztviselők cafetéria-juttatásáról szóló 17/2013. (III. 8.) HM utasítás szerinti cafetéria-juttatásra vonatkozó nyilatkozatom alapján az alább felsorolt, velem közös háztartásban élő gyermekemre (gyermekeimre) tekintettel iskolakezdési támogatást folyósítani szíveskedjen.
Kijelentem, hogy a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 71. § (6) bekezdés g) pontja szerinti, az iskolakezdési támogatásra való jogosultságom feltételei fennállnak.
A jogosultság fennállását a 16. életévét betöltött, oktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermek esetében iskolalátogatási igazolás csatolásával igazolom.

A gyermek

 

 

neve:

 

 

anyja neve:

 

 

szül. helye, ideje:

 

 

lakcíme:

 

 

adóazonosító jele:

 

 

 

tb. azonosító jele:

 

 

Oktatási intézmény neve:

 

 

 

Az iskolakezdési támogatás összege (a cafetéria-juttatásra vonatkozó nyilatkozat szerint):

 

 

 

Megjegyzések:

 

 

 

A fenti adatok a valóságnak megfelelnek.
…………………………, 201… ……………… hó …… nap.
………………………………………
szülő aláírása
1

Az utasítást a 10/2014. (II. 14.) HM utasítás 15. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte 2014. február 15. napjával azzal, hogy e hatályon kívül helyező utasítás rendelkezéseit 2014. január 1-jétől kell alkalmazni.

2

A 13. § (3) bekezdés a) pontja a 24/2013. (IV. 11.) HM utasítás 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 15. § (2) bekezdése a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

4

A 16. §-t a 24/2013. (IV. 11.) HM utasítás 2. §-a iktatta be.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére