• Tartalom

1757/2013. (X. 24.) Korm. határozat

1757/2013. (X. 24.) Korm. határozat

a TÁMOP-6.1.3.A-13/1-2013-0001 azonosító számú [„Pilot jellegű szűrőprogramok (védőnői méhnyakszűrési illetve vastagbélszűrési programok) kiterjesztésének támogatása” című] kiemelt projekt akciótervi nevesítéséről és támogatásának jóváhagyásáról1

2013.10.24.

A Kormány

1. elfogadja az 1. melléklet szerint a TÁMOP-6.1.3.A-13/1-2013-0001 azonosító számú, „Pilot jellegű szűrőprogramok (védőnői méhnyakszűrési illetve vastagbélszűrési programok) kiterjesztésének támogatása” című projektjavaslat kiemelt projektként történő nevesítését,

2. hozzájárul, hogy az 1. pontban meghatározott kiemelt projekt támogatási szerződését a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága megkösse.

Felelős: Miniszterelnökséget vezető államtitkár

Határidő: azonnal

1. melléklet az 1757/2013. (X. 24.) Korm. határozathoz

Projekt azonosító száma

Projekt megnevezése

Támogatást igénylő neve

Akciótervi nevesítés elszámolható közkiadás összege (Ft)

Fejlesztés rövid bemutatása

Támogathatóság feltételei

TÁMOP-
6.1.3.A-13/1-2013-0001

Pilot jellegű szűrőprogramok (védőnői méhnyakszűrés, illetve vastagbélszűrési programok) kiterjesztésének támogatása

Országos Tisztifőorvosi Hivatal

999 989 263

A projekt céljainak eléréséhez négy alprojekt került tervezésre:
1. A védőnők elméleti és gyakorlati felkészítése a méhnyakszűrésre (képzés), és méhnyakszűrési tevékenységük (szűrés) támogatása – méhnyakszűrés alprojekt.
2. A háziorvosi vastagbélszűrés kiterjesztése egy közigazgatási egységre (szűrés), a háziorvosi praxisok szakembereinek felkészítésével (képzés) – vastagbélszűrés alprojekt.
3. Mindkét tervezett szűrésben az adatáramlás támogatására történő informatikai fejlesztés (IT) – informatikai fejlesztés alprojekt.
4. A képzéseket, valamint a védőnői és a háziorvosi szűréseket támogató kommunikációs-
disszeminációs tevékenységek – kommunikáció-
disszemináció alprojekt.

1. Az útmutató előírásainak (C.1.2.2. és C.1.2.3. pontok) megfelelő végzettségű szakemberek projektbe történő bevonása szükséges:
1.1. a projektmenedzsmentben a pénzügyi asszisztens kiválasztása és nevesítése szükséges,
1.2. a folyamatkontroller a benyújtott dokumentáció alapján nem rendelkezik minimum egy év uniós projekt pénzügyi végrehajtásában szerzett tapasztalattal, így ha a jelölt ilyen szakmai tapasztalattal valóban nem rendelkezik, akkor helyette más, megfelelő kompetenciájú személy bevonása szükséges,
1.3. a vastagbélszűrés alprojekt vezetőjének releváns tapasztalata nem azonosítható a csatolt önéletrajzból, ezért annak kiegészítése szükséges azzal a megkötéssel, hogy ha a jelölt ilyen szakmai tapasztalattal nem rendelkezik, akkor helyette más, megfelelő kompetenciájú személy bevonása szükséges,
1.4. a kommunikációs és disszeminációs alprojekt vezetőjének végzettsége nem illeszkedik az előírásokhoz, ezért ha a jelölt az előírt végzettséggel nem rendelkezik, akkor helyette más, megfelelő kompetenciájú személy bevonása szükséges.
2. A projektben résztvevő szakértők releváns szakmai tapasztalatát tartalmazó szakmai önéletrajzának benyújtása szükséges azon szakemberek vonatkozásában, akik önéletrajza nem került benyújtásra a pályázati dokumentációban, illetve az adott szakember munkaideje eléri a projektben a legalább három hónapos időtartamot.
3. A Gantt-diagram kiegészítése szükséges a tervezett közbeszerzési eljárásokkal.
4. A kockázat kezelési terv és a Gantt-diagram összhangba hozása szükséges a közbeszerzési ütemezés és ebből adódó kockázatok tekintetében.
5. A költségütemezés helyesbítése szükséges a benyújtandó elszámolások szerint.
6. A költségvetésben az alábbi átcsoportosítások és módosítások szükségesek:
6.1. „V. Projekt megvalósításához igénybevett szolgáltatások” cím alatti „Ki nem emelt egyéb igénybe vett szakmai szolgáltatások költségei” költségsoron tervezett költségek között tervezett nyomdai kivitelező (OTH) K 1: igazolás elméleti továbbképzés sikeres elvégzéséről a védőnőknek nyomdai kivitelezése számszaki hibát tartalmaz (50 Ft/db ∙ 1300 fő helyesen 65 000 Ft), ezért ennek javítása szükséges,

 

 

 

 

 

6.2. az „I. Előkészítés költségei” cím alatti „Tervek, tanulmányok fejlesztésének, kivitelezésének költsége” költségsoron a projektmenedzsment szakértők költsége tévesen került megjelölésre, azt helyesen az „I. Előkészítés költségei” cím alatti „Ki nem emelt egyéb igénybe vett szakmai szolgáltatások” soron szükséges tervezni,
6.3. az „I. Előkészítés költségei” cím alatti „Ki nem emelt egyéb igénybe vett szakmai szolgáltatások költsége” költségsoron a szakmai tanácsadó és képzési szakértő költsége tévesen került megjelölésre, azt helyesen az „I. Előkészítés költségei” cím alatti „Tervek, tanulmányok fejlesztésének, kivitelezésének költsége” költségsoron szükséges tervezni.

1

A határozatot az 1829/2018. (XII. 27.) Korm. határozat 2. pont 2.207. alpontja visszavonta 2018. december 28. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére