• Tartalom

1775/2013. (X. 25.) Korm. határozat

1775/2013. (X. 25.) Korm. határozat

a TÁMOP-2.1.6-12/1-2012-0001 azonosító számú („Újra tanulok!” című) kiemelt projekt akciótervi nevesítéséről és támogatásának jóváhagyásáról1

2013.10.26.

A Kormány

1. jóváhagyja az 1. melléklet szerint a TÁMOP-2.1.6-12/1-2012-0001 azonosító számú, „Újra tanulok!” című, egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektet,

2. elfogadja az 1. pontban meghatározott projekt kiemelt projektként történő nevesítését,

3. hozzájárul ahhoz, hogy az 1. pontban meghatározott kiemelt projekt támogatási szerződésének módosításával kapcsolatos intézkedéseket a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága megtegye,

Felelős: Miniszterelnökséget vezető államtitkár

Határidő: azonnal

4.2

1. melléklet az 1775/2013. (X. 25.) Korm. határozathoz

 

A

B

C

D

E

F

1.

Projekt azonosító száma

Projekt megnevezése

Támogatást igénylő neve

Akciótervi nevesítés elszámolható közkiadás összege
(Ft)

Projekt rövid bemutatása

Támogathatóság feltételei

2.

TÁMOP-2.1.6-12/
1-2012-0001

Újra tanulok!

Nemzeti Munkaügyi Hivatal (konzorciumvezető), megyei kormányhivatalok

44 017 199 500

A projekt célja, hogy azok a felnőttek is kapjanak lehetőséget kompetenciáik fejlesztésére, akiket a hagyományos képzési programok nem, vagy csak nagyon korlátozottan érnek el, részben a motiváció hiánya, részben a sajátos képzési szükségletek miatt, de akiknek a foglalkoztathatóságuk javulásához fontos társadalmi érdek fűződik.
Számukra az iskolarendszeren kívüli képzés adhatja meg leginkább a fejlődés, a szakmaszerzés lehetőségét.
A program lehetőséget kínál arra, hogy felzárkózzanak és megszerezzék a szakképzésben való részvétel feltételét jelentő alapfokú végzettséget, iskolai végzettségtől függetlenül pótolják hiányzó kompetenciáikat, valamint arra, hogy a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő, egy konkrét munkatevékenység végzéséhez szükséges szakmai ismereteket, szakképzettséget szerezzenek, és ezáltal javuljon a foglalkoztathatóságuk. A képzési programokban való részvétel támogatása hozzájárulhat a társadalmi-gazdasági változások miatt munkahely-, illetve szakmaváltásra kényszerülő felnőttek foglakoztathatóságának javításához is.

1. A megvalósíthatósági tanulmány (a továbbiakban: MT) tartalmi aktualizálása és kibővítése szükséges a szerződésmódosítás tárgyát képező intenzív képzések konkrét megvalósítására vonatkozó szakmai, térségi és lebonyolítási elképzelésekkel (tervezett képzési irányok, várható helyszínek), illetve a kapcsolódó kommunikációs feladatokkal (a kommunikációs terv külön erre a feladatra vonatkozó részletezése szükséges). A projekt kockázatelemzése külön terjedjen ki erre a projektelemre, határozza meg a rá vonatkozó reális kockázatokat és ezek kezelési módját.
2. Pontosítani és részletezni szükséges az MT-ben csak általánosságban megfogalmazott azon módszereket (így különösen rugalmas létszámgazdálkodás, megbízás és célfeladat kitűzés), amelyekkel biztosítani kívánják a szükséges humán erőforrásokat a tevékenységek ellátásához.
3. El kell készíteni a szerződésmódosítás tárgyát képező, intenzív képzések megvalósítására vonatkozó, részletes Gantt-diagramot nyolc hónap időtartamra.
4. A képzési útmutatót és a mentor útmutatót ki kell egészíteni az intenzív képzések megvalósításával összefüggő, speciális módszertani feladatokkal. A mentor útmutatóban annak reális, a költségvetéssel és az indikátorokkal összhangban lévő bemutatása szükséges, hogy a projekt egészére, illetve külön, az intenzív képzésekre vonatkozóan, megyénként milyen résztvevői létszám mentorálását tervezik, illetve hány fő mentorral tervezik ellátni ezt a feladatot.
5. Külön módszertani útmutató elkészítése szükséges a célcsoportnak az intenzív szakaszba történő bevonásáról.

1

A határozatot az 1829/2018. (XII. 27.) Korm. határozat 2. pont 2.209. alpontja visszavonta 2018. december 28. napjával.

2

A 4. pont a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére