• Tartalom

1888/2013. (XI. 29.) Korm. határozat

1888/2013. (XI. 29.) Korm. határozat

a DDOP-2.1.1/E-13-2013-0001 azonosító számú („Kerékpáros turizmus fejlesztése Dél-Baranyában az Ős-Dráva Program keretében” című) projekt akciótervi nevesítéséről1

2013.11.29.

A Kormány

1. elfogadja az 1. melléklet szerint a DDOP-2.1.1/E-13-2013-0001 azonosító számú, „Kerékpáros turizmus fejlesztése Dél-Baranyában az Ős-Dráva Program keretében” című projektjavaslat kiemelt projektként történő nevesítését,

2. hozzájárul, hogy az 1. pont szerinti projekt támogatási szerződését a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága megkösse.

Felelős: Miniszterelnökséget vezető államtitkár

Határidő: a támogathatósági feltételek teljesítését követő 30 napon belül

1. melléklet az 1888/2013. (XI. 29.) Korm. határozathoz

Projekt azonosító száma

Projekt megnevezése

Támogatást igénylő neve

Akciótervi nevesítés elszámolható közkiadás összege (Ft)

Projekt rövid bemutatása

Támogathatósági feltételek

DDOP-2.1.1/E-13-
2013-0001

Kerékpáros turizmus fejlesztése Dél-Baranyában az Ős-Dráva Program keretében

Baranya Megyei Önkormányzat

400 000 000

A projekt megvalósításával egy összefüggő, közel 128 km hosszú kerékpárút-hálózat jöhet létre Baranya megye déli részén.
A 24 települést érintő fejlesztés révén a kerékpárút építésén és kijelölésén felül kapcsolódó kerékpáros szolgáltatások kialakítására is sor kerülhet; a nyomvonal mentén 12 db pihenőhely, illetve 5 településen egy-egy e-kerékpár kölcsönző és touch info pont kiépítését, továbbá a kölcsönzőkhöz összesen 70 db e-kerékpár beszerzését tervezik.
A beruházás nyomán lehetőség nyílik a gazdasági értelemben súlyosan elmaradott Ormánság területének bevonására a térség turisztikai kínálatába, ezáltal a gazdasági fellendülésére is.

1. Szükséges „a megépített kerékpárutak hossza” megnevezésű indikátorvállalás felülvizsgálata, és – szükség szerint – annak módosítása.
2. Szükséges tisztázni a Vajszló központjában tervezett kerékpárkölcsönző építés és az 5801. jelű Pécs-Vajszló összekötő út felújításának érintettségét.
3. Szükséges a benyújtott marketing stratégia megfelelő célcsoport-elemzésen alapuló kiegészítése, konkrét médiumok megjelölésével és időbeli ütemezéssel.
4. Szükséges a kerékpárút-építés engedélyezési szintű dokumentációjára vonatkozóan a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ tervbírálatát beszerezni, és az esetleges változtatási javaslatokat a terveken átvezetni.
5. Szükséges a közúti forgalomtól elválasztott létesítmény építésére vonatkozóan az elválasztott létesítményválasztást indokolni, továbbá azt kerékpáros civil szervezet nyilatkozatával alátámasztani.
6. Tekintettel arra, hogy a vonatkozó kiemelt projekt felhívás C.1.3. pontjában foglaltak alapján önállóan nem támogatható üzleti marketing tevékenység vállalásával a megvalósításba bevonni tervezett konzorciumi partner nem teljesíti a konzorciumi tagokra vonatkozó jogosultsági feltételt, mivel ezen tevékenységen keresztül nem járul hozzá közvetlenül a projekt alapvető céljainak (turisztikai célú kerékpárutak és kapcsolódó szolgáltatások) megvalósításához, így szükséges az üzleti marketing tevékenységnek egy másik – a beruházások megvalósításával közvetlenül érintett – támogatásra jogosult konzorciumi partner tevékenységi körébe való átcsoportosítása. Ha erre nincs lehetőség, úgy szükséges az üzleti marketing tevékenységet vállaló konzorciumi partnernek a tervezett beruházás alapvető célját szolgáló, támogatott projektelem megvalósítását átvenni valamely konzorciumi tagtól, illetve a megvalósított fejlesztést aktiválni, hogy ezáltal a konzorciumi partnerségre jogosulttá váljon.

1

A határozatot az 1829/2018. (XII. 27.) Korm. határozat 2. pont 2.228. alpontja visszavonta 2018. december 28. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére