• Tartalom

19/2013. (III. 5.) EMMI rendelet

19/2013. (III. 5.) EMMI rendelet

a Biztos Kezdet Gyerekházak támogatása igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, felhasználásának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól1

2013.03.08.

A Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló 2012. évi CCIV. törvény 77. § (2) bekezdés k) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 41. § o) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva – az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 73. § b) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró nemzetgazdasági miniszter, továbbá az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 37. § p) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró belügyminiszter egyetértésével – a következőket rendelem el:

1. Általános rendelkezések

1. § A Társadalmi Megújulás Operatív Program (a továbbiakban: TÁMOP) és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében (a továbbiakban együtt: európai uniós forrás) létrejött Biztos Kezdet Gyerekházat (a továbbiakban: Gyerekház) működtető települési önkormányzat a Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló 2012. évi CCIV. törvény 3. melléklet 16. pontja szerinti, egyedi elbírálás alapján nyújtható támogatást (a továbbiakban: támogatás) az e rendeletben meghatározottak szerint veheti igénybe.

2. § (1) A támogatást az a települési önkormányzat és az az önkormányzati társulás (a továbbiakban együtt: támogatást igénylő) igényelheti, amely

a) európai uniós forrásból létrehozott Gyerekházat működtet saját fenntartásban vagy feladat-ellátási szerződés keretében civil vagy egyházi fenntartó bevonásával,

b) feladat-ellátási szerződéssel átvállalt Gyerekház működtetése esetén határozatban rendelkezett a Gyerekház működtetéséről, mint önként vállalt önkormányzati feladatról,

c) az európai uniós forrásból társfinanszírozott projekt támogatási időszaka e rendelet hatálybalépésekor már lejárt vagy 2013. november 30-áig lejár, és

d) az általa fenntartott vagy feladat-ellátási szerződéssel működtetett Gyerekház tekintetében vállalja a Gyerekháznak a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet (a továbbiakban: szakmai rendelet) II. Fejezet 1/A. Cím alatt meghatározott feltételek szerinti további működtetését.

(2) A támogatás igénybevételének feltétele

a) a Gyerekház működtetésének olyan megszervezése, hogy a támogatás időtartama alatt

aa) a szolgáltatást a szakmai rendelet 5/A. § (5) bekezdés szerint rendszeresen igénybe vevő 0–5 éves gyermekek száma legalább 10 fő, 1000 fő alatti lakosságszámmal rendelkező településen legalább 7 fő legyen,

ab) a működtető vállalja, hogy a támogatási időszakban a Gyerekházban biztosítja a szakmai rendelet 5/A. § (1) bekezdése szerinti kötelező tevékenységeket,

ac) a Gyerekház vállalja, hogy igénybe veszi a TÁMOP 5.2.1 kiemelt projekt által biztosított mentor szakmai támogatását, valamint vezeti a kiemelt projekt által működtetett dokumentációs rendszert;

b) a működtetőnek a Biztos Kezdet Gyerekházak támogatása igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, felhasználásának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 13/2012. (VIII. 13.) EMMI rendelet alapján 2012. évben nyújtott támogatás tekintetében készült szakmai beszámolónak a társadalmi felzárkózásért felelős miniszter általi elfogadása.

3. § (1) Támogatás a 2013. január 1. és 2013. december 31. közé eső, olyan egybefüggő időszakra igényelhető, amelyre a támogatást igénylő európai uniós forrásból támogatásban nem részesül.

(2) Feladat-ellátási szerződéssel működtetett Gyerekház tekintetében a támogatás a feladat-ellátási szerződés hatálybalépésének napjától a 7. §-ban meghatározott határidőig igényelhető.

(3) A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás, amely működtetett Gyerekházanként igényelhető.

4. § A támogatás összegét a társadalmi felzárkózásért felelős miniszter a beérkező támogatási kérelmek és a rendelkezésre álló forrás figyelembevételével határozza meg.

5. § (1) A támogatásból Gyerekházanként a következő költségtípusok számolhatók el:

a) illetmények legfeljebb 320 000 Ft/hó mértékig és azok járulékai,

b) szakmai szolgáltatások vásárlása átlagosan legfeljebb összesen 80 000 Ft/hó mértékben, de tevékenységenként átlagosan legfeljebb 20 000 Ft/hó mértékben,

c) étkeztetés legfeljebb 300 Ft/gyermek/nap mértékben,

d) a szakmai tevékenységhez kapcsolódó, különösen a szakmai rendelet 5/C. §-ában meghatározott eszközök, berendezések beszerzése, cseréje, kisebb mértékű felújítások elvégzése a Gyerekházban legfeljebb 350 000 Ft mértékig,

e) a Gyerekház működéséhez kapcsolódó – a d) ponton kívüli – egyéb dologi kiadások legfeljebb 50 000 Ft/hó mértékben,

f) rezsiköltség legfeljebb 80 000 Ft/hó mértékig,

g) a Gyerekház tevékenységével szorosan összefüggő szakmai képzéshez, szakmai rendezvényhez, a Gyerekházat látogató gyermekek és szüleik, a Gyerekház dolgozói és a gyermekekkel foglalkozó szakemberek utaztatásához kapcsolódó költség legfeljebb 150 000 Ft mértékben.

(2) Nem számolhatóak el olyan költségek, amelyeket más hazai támogatásból legalább részben finanszíroztak.

2. Előleg biztosítása

6. § (1) Az 1. mellékletben felsorolt települési önkormányzatokat a Gyerekházak folyamatos működtetése érdekében Gyerekházanként kétmillió forint előleg illeti meg.

(2) A helyi önkormányzatokért felelős miniszter az e rendelet hatálybalépését követő öt munkanapon belül rendelkezik a Kincstár felé a támogatási előlegnek az 1. melléklet szerinti települési önkormányzatok felé történő utalásáról.

(3) Ha az 1. melléklet szerinti települési önkormányzat nem igényel támogatást, vagy támogatási kérelme alapján nem állapítanak meg számára támogatást, vagy az előlegnél kisebb összegű támogatást állapítanak meg számára, a települési önkormányzatnak az előleg összegét vagy az előleg és a támogatási összeg különbözetét a központi költségvetésbe vissza kell fizetnie.

3. A támogatás igénylése

7. § (1) A támogatást a 2. és 3. melléklet szerinti nyomtatványoknak az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 103. § (2) bekezdése alapján a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) által üzemeltett elektronikus rendszeren keresztül kitöltött és kinyomtatott két eredeti példányának a Kincstár támogatást igénylő székhelye szerint illetékes területi szervéhez (a továbbiakban: Igazgatóság) postai úton 2013. március 22-éig történő benyújtásával lehet igényelni.

(2) A benyújtási határidőt megtartottnak kell tekinteni, ha a támogatást igénylő az informatikai rendszerben a támogatási kérelmet 2013. március 22-én éjfélig rögzítette, és azt legkésőbb 2013. március 23-án postára adta. A határidő elmulasztása jogvesztő. A kizárólag postai úton benyújtott támogatási kérelem érvénytelen.

8. § A támogatási kérelemhez feladat-ellátási szerződéssel működtetett Gyerekház esetében csatolni kell:

a) a feladat-ellátási szerződés, és

b) a támogatást igénylőnek a Gyerekház működtetésére, mint önként vállalt feladatra vonatkozó határozatának

másolatát.

4. A támogatási döntés

9. § Az Igazgatóság a támogatási kérelmek egy eredeti példányát 2013. április 12-éig megküldi a társadalmi felzárkózásért felelős miniszternek.

10. § A társadalmi felzárkózásért felelős miniszter a kérelmek alapján 2013. április 26-áig dönt a támogatás igénylőnkénti összegéről és időpontjáról.

11. § (1) A támogatásban részesült támogatást igénylő (a továbbiakban: kedvezményezett) nevét, KSH-kódját és a megítélt támogatás összegét a társadalmi felzárkózásért felelős miniszter utalványozás céljából 2013. május 3-áig megküldi a helyi önkormányzatokért felelős miniszternek.

(2) A helyi önkormányzatokért felelős miniszter 2013. május 10-éig rendelkezik a Kincstár felé a támogatás kedvezményezettek részére történő utalásáról.

(3) Az 1. melléklet szerinti települési önkormányzatoknak járó éves támogatási összeg utalásakor a helyi önkormányzatokért felelős miniszter a Kincstár felé a támogatási előleggel csökkentett támogatási összeg utalásáról rendelkezik.

(4) A támogatást a helyi önkormányzatokért felelős miniszter utalványozása alapján a Kincstár Gyerekházanként egy összegben az utalvány beérkezését követő öt napon belül folyósítja a kedvezményezett részére.

(5) A kedvezményezett a támogatást a fizetési számláján való jóváírást követő öt napon belül egy összegben az erre a célra létrehozott olyan elkülönített fizetési számlájára vezeti át, amely felett a Gyerekház vezetője rendelkezési jogot gyakorol.

12. § A támogatási döntés alapján a társadalmi felzárkózásért felelős miniszter támogatói okiratot ad ki.

5. Az elszámolás és az ellenőrzés rendje

13. § (1) A támogatás 2013. december 31-éig használható fel, a támogatásból ezen időpont után kifizetés nem teljesíthető. A támogatás fel nem használt maradványát a központi költségvetésbe vissza kell fizetni.

(2) Ha a kedvezményezett tudomására jut, hogy a hazai támogatási időszak az európai uniós forrásból finanszírozott projekt befejezésének elhúzódása miatt lerövidül, e változásról az Igazgatóságot haladéktalanul értesíti, és ha a támogatás kifizetése már megtörtént, a jogosulatlanul igénybe vett támogatásrészt visszautalja.

14. § (1) Az igénybe vett támogatásról a kedvezményezett

a) az éves költségvetési beszámoló keretében az Igazgatóság, és

b) 2014. január 31-éig a 4. melléklet szerinti szakmai beszámolónak két eredeti példányban a társadalmi felzárkózásért felelős miniszter

részére történő benyújtásával számol el.

(2) A pénzügyi és szakmai beszámolóban kimutatott adatok valódiságát analitikus nyilvántartásokkal kell alátámasztani. A támogatás az e rendeletnek megfelelő, de a 2. melléklet szerinti támogatási kérelem által nem nevesített, vagy az e rendeletben meghatározott mértéket el nem érő költségek fedezetére az eszközbeszerzés és felújítás, valamint a szakmai képzés és szakmai rendezvények terhére átcsoportosítható. Az átcsoportosítást a pénzügyi és szakmai beszámoló során jelezni kell.

(3) A társadalmi felzárkózásért felelős miniszter a benyújtott szakmai beszámolót – egyszeri hiánypótlás lehetősége mellett – 2014. március 31-éig megvizsgálja, valamint a szakmai teljesítés és a támogatás mértékének összhangjáról szóló véleményét, az esetleges visszakövetelés összegének megjelölésével megküldi a Kincstár részére.

(4) A Kincstár az elszámolás felülvizsgálata során figyelembe veszi a társadalmi felzárkózásért felelős miniszter (3) bekezdés szerinti véleményét.

6. Záró rendelkezés

15. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba és 2014. december 31-én hatályát veszti.

1. melléklet a 19/2013. (III. 5.) EMMI rendelethez

A Biztos Kezdet Gyerekházak működtetéséhez támogatási előlegre jogosult önkormányzatok

 

A

B

 

KSH kód

Önkormányzat neve

1.

0125405

BUDAPEST FŐVÁROS VIII. KERÜLET JÓZSEFVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

2.

0129586

BUDAPEST FŐVÁROS IX. KERÜLET FERENCVÁROS ÖNKORMÁNYZATA (eredetileg civil fenntartású Gyerekház)

3.

0207773

DENCSHÁZA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT (eredetileg egyházi fenntartású Gyerekház)

4.

0213347

GERÉNYES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT

5.

0218333

GILVÁNFA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA (eredetileg civil fenntartású Gyerekház)

6.

0219415

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

7.

0221023

HEGYSZENTMÁRTON KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA (eredetileg civil fenntartású Gyerekház)

8.

0232072

TEKLAFALU KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

9.

0309469

JÁNOSHALMA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

10.

0311280

KATYMÁR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

11.

0400055

KÖRÖS-SZÖGI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

12.

0406257

ZSADÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

13.

0418102

BATTONYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

14.

0503823

ÁROKTŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

15.

0505120

SÁTORALJAÚJHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

16.

0531200

HERNÁDNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

17.

0604349

MÓRAHALOM VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

18.

0631024

KISTELEK VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

19.

0717376

ABA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA (eredetileg civil fenntartású Gyerekház)

20.

1600055

SZOLNOKI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

21.

1627313

TÖRÖKSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

22.

1206628

SZÉCSÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA (eredetileg civil fenntartású Gyerekház)

23.

1221102

NAGYLÓC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA (eredetileg civil fenntartású Gyerekház)

24.

1224439

DOROGHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

25.

1225496

ENDREFALVA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA (eredetileg civil fenntartású Gyerekház)

26.

1226967

MAGYARGÉC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

27.

1227340

NÓGRÁDSZAKÁL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT (eredetileg civil fenntartású Gyerekház)

28.

1228884

RIMÓC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

29.

1229498

VARSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA (eredetileg civil fenntartású Gyerekház)

30.

1500082

SZATMÁRI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS

31.

1502325

BAKTALÓRÁNTHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

32.

1504774

SZAKOLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

33.

1512274

NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

34.

1513550

NYÍRTELEK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA (eredetileg civil fenntartású Gyerekház)

35.

1513860

PUSZTADOBOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

36.

1514508

DOMBRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

37.

1516522

NYÍRVASVÁRI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

38.

1517215

PORCSALMA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

39.

1525636

IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

40.

1531404

KÁLLÓSEMJÉN NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA (eredetileg civil fenntartású Gyerekház)

41.

1707685

DOMBÓVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

2. melléklet a 19/2013. (III. 5.) EMMI rendelethez



TÁMOGATÁSI KÉRELEM
„Biztos Kezdet Gyerekházak támogatása 2013.”

A borítékra szükséges ráírni: „Biztos Kezdet Gyerekházak támogatása 2013”.


1. Azonosító adatok

A támogatást igénylő

 

neve:

 

címe:

 

adószáma:

 

KSH-kódja:

 

PIR törzsszáma (költségvetési szerv esetében):

 

számlavezető bankjának neve:

 

bankszámlaszáma:

 

A polgármester/képviselő neve:

 

A kapcsolattartó

 

neve:

 

e-mail címe:

 

telefonszáma:

 

faxszáma:

 

A Biztos Kezdet Gyerekház

 

neve:

 

címe:

 

vezetőjének neve:

 

A feladat-ellátási szerződés
hatályának kezdete (ha releváns):

 

év

 

 

nap


2. A tervezett tevékenységek bemutatása

2.1. Alkalmazottak

Alkalmazottak

Neve

Végzettsége

Bruttó illetménye (Ft)

Egy fő vezetői munkakörben foglalkoztatott személy

 

 

 

Egy fő nem vezetői munkakörben foglalkoztatott személy

 

 

 

Egyéb alkalmazott (korlátlanul bővíthető sor)

 

 

 


2.2. Szakmai szolgáltatások - Kötelezően ellátandó tevékenységek
3K03653_3

A biztosított foglalkozás/szolgáltatás megnevezése

A biztosított foglalkozás/szolgáltatás tartalma

A biztosított foglalkozás/szolgáltatás rendszeressége
(A közösségi rendezvények esetében azok száma)

A biztosított foglalkozás/szolgáltatás célcsoportja

Igénybe vevők tervezett száma (fő)

2.2.1. A támogatási időszakra tervezett szakmai tevékenységek

(korlátlanul
bővíthető sor)

 

 

 

 

2.2.2. Külön a szülők számára tervezett foglalkozások

(korlátlanul
bővíthető sor)

 

 

 

 

2.2.3. A tervezett közösségi rendezvények

(korlátlanul
bővíthető sor)

 

 

 

 

2.2.4. Étkeztetést (tízórai vagy uzsonna) igénybe vevő 0–5 éves gyermekek száma (nem csak rendszeresen járó gyermekek vehetik igénybe)

 

 

2.2.5. Tervezett eszközbeszerzés*

Eszköz megnevezése

Tervezett költsége (Ft)

(korlátlanul bővíthető sor)

 

2.2.6. Tervezett felújítás*

Felújítandó eszköz, berendezés, helyiség stb. megnevezése

Tervezett költsége (Ft)

(korlátlanul bővíthető sor)

 

2.2.7. Egyéb dologi kiadások:

Egyéb dologi kiadások megnevezése

Tervezett költsége (Ft)

(korlátlanul bővíthető sor)

 

* Különösen a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatiról és működésük feltételeiről szóló 15/1998. (IV. 30.) NM rendeletben a Gyerekház tekintetében meghatározott eszközök, berendezések beszerzése, cseréje, illetve a Gyerekházhoz kapcsolódó kisebb felújítások.

2.3. Szakmai szolgáltatások – A helyi szükségleteknek megfelelően meghatározott egyéb tevékenységek

A tevékenység megnevezése

Indoklása

Tartalma

Rendszeressége

Célcsoportja

Igénybe vevők tervezett száma (fő)

(korlátlanul bővíthető sor)

 

 

 

 

 


2.4. Tervezett képzések, szakmai rendezvények**, utaztatás.
3K03653_5

Tervezett képzés, szakmai rendezvény

Megnevezése

Célja

Tervezett költsége (Ft)

(korlátlanul bővíthető sor)

 

 

Összesen

 

 

**A TÁMOP 5.2.1. kiemelt projekt által szervezett képzéshez kapcsolódóan csak az útiköltség és szállásköltség számolható el.

3. Az igényelhető maximális támogatás kiszámítása

3.1. A támogatással érintett hónapok száma a Rendelet 3. § (1) bekezdése alapján, amely a következő hónapokat fogja át:

választható 1–12 között

hónap

2013.
I.

2013.
II.

2013.
III.

2013.
IV.

2013.
V.

2013.
VI.

2013.
VII.

2013.
VIII.

2013.
IX.

2013.
X.

2013.
XI.

2013.
XII.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.2. Egy hónapra kalkulált működési költség összesen:

 

Ft

Ebből:

 

 

illetmények és járulékaik

 

Ft

szolgáltatásvásárlás***

 

Ft

közösségi rendezvények

 

Ft

étkeztetés (tízórai vagy uzsonna)

 

Ft

rezsiköltség

 

Ft

a Gyerekház működéséhez kapcsolódó dologi kiadások

 

Ft

3.3. További költségek összesen:

 

Ft

Ebből:

 

 

eszközbeszerzés és felújítás értéke

 

Ft

a Biztos Kezdet Gyerekház munkájához kapcsolódó szakmai képzésen való részvétel utazási és szállás költsége, a Gyerekházat látogató gyermekek és szüleik, a Gyerekház dolgozói és a gyermekekkel foglalkozó szakemberek utaztatási költségei

 

Ft

Igényelt támogatás összege a teljes támogatási időszakra (=3.1.*3.2.+3.3.):

 

Ft

*** A kötelező és a helyi szükségleteknek megfelelően meghatározott egyéb tevékenységgel kapcsolatos költségekből csak azon költségek kalkulálhatók, amelyeket nem a Biztos Kezdet Gyerekház alkalmazásában álló személyek végeznek vagy az illetményen túl egyéb költség is felmerül.

………………………, 2013. …………
P. H.

................................................................................
a támogatást igénylő képviselője

3. melléklet a 19/2013. (III. 5.) EMMI rendelethez

Nyilatkozat

az európai uniós forrásból társfinanszírozott projekt időtartamáról és az európai uniós forrás, valamint a hazai támogatás közötti átfedés-mentességről, a szakmai vállalásokról

1. A(z) ............................................................ (Biztos Kezdet Gyerekház neve és címe) által megvalósított, a Társadalmi Megújulás Operatív Programból vagy a Norvég Finanszírozási Mechanizmusból (a megfelelő rész aláhúzandó) finanszírozott ................................................ azonosító számú projekt megvalósításának időszaka

.................... év ...................................... hónap ...................... napjától

.................... év ...................................... hónap ...................... napjáig tart.

Ennek megfelelően a támogatási kérelem ............................................................ (Biztos Kezdet Gyerekház neve és címe) működését támogató időszaka nincs átfedésben az európai uniós forrásból társfinanszírozott projekt megvalósításának időszakával.

2. Vállalom, hogy a támogatási időszakban biztosítom a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet alapján a Biztos Kezdet Gyerekházra vonatkozó kötelező tevékenységeket.

3. Vállalom, hogy a támogatási időszakban a Biztos Kezdet Gyerekház legalább átlagosan 10 fő, illetve 1000 lakos alatti településen legalább 7 fő rendszeresen járó gyermeket fogad heti átlagban. (Rendszeresen járó gyermekek: 0–2 éves gyermekek esetében hetente legalább 1 alkalom, 2–5 éves – nem óvodás – gyermekek esetében legalább heti 3 alkalom.)

4. Vállalom, hogy a támogatás időszakában is biztosítom a TÁMOP 5.2.1 kiemelt projekt által működtetett dokumentációs rendszer vezetését a Biztos Kezdet Gyerekházra vonatkozóan.

5. Vállalom, hogy együttműködöm a TÁMOP 5.2.1 kiemelt projekt által biztosított mentorral.


Dátum:

P. H.


................................................................................

a támogatást igénylő képviselője

............................................................

 

Ellenjegyző: a Biztos Kezdet Gyerekház

 

fenntartója (ha nem ugyanaz, mint

 

a támogatást igénylő)

 

4. melléklet a 19/2013. (III. 5.) EMMI rendelethez

SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Biztos Kezdet Gyerekház neve és címe:

Szakmai beszámoló készítőjének neve, e-mail címe, telefonszáma:

1. A Biztos Kezdet Gyerekház szolgáltatásait rendszeresen igénybe vevő 0–5 éves korú gyermekek átlagos száma: ………. fő.

2. A Biztos Kezdet Gyerekház alkalmazásában állók feladatainak bemutatása, illetményjellegű költségei (legalább 5 mondat):

3. A Biztos Kezdet Gyerekház által nyújtott szakmai szolgáltatások bemutatása az alábbiak szerint: a kötelezően ellátandó tevékenyégi körbe tartozó szakmai szolgáltatások megnevezése, célja, tartalma, rendszeressége, igénybe vevők száma, az illetményjellegű kiadásokon túl felmerült költségek (legalább 5 mondat tevékenységtípusonként):

4. Külön a szülők számára szervezett tevékenységek (foglalkozások) szakmai célja, tartalma, száma, résztvevők száma, az illetményjellegű kiadásokon túl felmerült költségek (legalább 5 mondat tevékenységtípusonként):

5. A Biztos Kezdet Gyerekház szervezésében vagy közreműködésével szervezett olyan team ülések száma, témája, időpontja, ahol részt vettek legalább a következő szakemberek: a Biztos Kezdet Gyerekház vezetői munkakörben foglalkoztatott alkalmazottja, védőnő, a gyermekjóléti szolgálat alkalmazottja és a családsegítő szolgálat alkalmazottja:

6. Közösségi rendezvények, programok szakmai célja, rövid leírása, időpontja és a résztvevők jellege (szülők, települési közösség, egyéb), száma rendezvényenkénti bontásban, az illetményjellegű kiadásokon túl felmerült költségek (legalább 5 mondat rendezvényenként):

7. A vállalt és teljesített, a helyi szükségleteknek megfelelően meghatározott egyéb tevékenységek bemutatása az alábbiak szerint: a szolgáltatások megnevezése, célja, tartalma, rendszeressége, költsége, igénybe vevők száma (legalább 5 mondat tevékenységtípusonként):

8. A Biztos Kezdet Gyerekház munkájához kapcsolódó szakmai képzések, szakmai rendezvények, utaztatás tartalma, indokoltsága, költségei (Figyelem! A TÁMOP 5.2.1 kiemelt projekt által szervezett képzéshez kapcsolódóan csak az útiköltség és szállásköltség számolható el):

9. A Biztos Kezdet Gyerekház által nyújtott étkeztetést igénybe vett 0–5 éves gyermekek száma:

10. Eszközbeszerzések, felújítások szakmai célja és indokoltsága, költsége (legalább 10 mondat):

11. Költségösszesítő:

 

Felhasznált működési költség összesen:

 

Ft

 

Ebből:

 

 

 

illetmények és járulékaik

 

Ft

 

szolgáltatásvásárlás

 

Ft

 

közösségi rendezvények

 

Ft

 

étkeztetés (tízórai vagy uzsonna)

 

Ft

 

rezsiköltség

 

Ft

 

a Gyerekház működéséhez kapcsolódó dologi kiadások

 

Ft

 

További felhasznált költségek összesen:

 

Ft

 

Ebből:

 

 

 

eszközbeszerzés és felújítás értéke

 

Ft

 

a Biztos Kezdet Gyerekház munkájához kapcsolódó szakmai képzések, szakmai rendezvények, utaztatás költsége

 

Ft

12. A költségek közötti átcsoportosítás szakmai indokolása:

A szakmai beszámolót legkésőbb 2014. január 31-ig postai úton, papír alapon két példányban kell benyújtani az Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkára részére (1055 Budapest, Báthory u. 10.)


Dátum: P. H.

............................................................

............................................................

a Biztos Kezdet Gyerekház vezetője

a támogatást igénylő képviselője

1

A rendelet a 15. § alapján hatályát vesztette 2014. december 31. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére