• Tartalom

35/2013. (IX. 27.) NFM utasítás

35/2013. (IX. 27.) NFM utasítás

az országosan kiemelt termékekre vonatkozó állami normatívákról szóló 14/2012. (VI. 8.) NFM utasítás módosításáról1

2013.09.28.

A központosított közbeszerzési rendszerről, valamint a központi beszerző szervezet feladat- és hatásköréről szóló 168/2004. (V. 25.) Korm. rendelet 22. § (1) és (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következő utasítást adom ki:

1. § Az országosan kiemelt termékekre vonatkozó állami normatívákról szóló 14/2012. (VI. 8.) NFM utasítás 5. függeléke helyébe az 1. melléklet lép.

2. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 35/2013. (IX. 27.) NFM utasításhoz

Papíripari termékek és irodaszerek (0500000000)

Besoroló azonosító
(a továbbiakban: BA)

Termékkör megnevezés

0500000000

Papíripari termékek és irodaszerek

0501000000 Papírok
I. Kiemelt termékkör definíciója
A Papíripari termékek és irodaszerek az irodai és nyomdai célra felhasznált, papír alapanyagú termékeket, illetve az irodai munkavégzéshez szükséges irodaszereket foglalják magában.
A Papírok termékkategória az irodai és nyomdai célokat szolgáló, kézi írásra és nyomtatásra egyaránt használatos, famentes, felülkezelt, porzásmentes, jó kifekvésű, méretpontos és mérettartó papírokat foglalja magában elsődleges vagy újrahasznosított rostból. Megjelenésük igény szerint tekercs és íves kivitelben.
Származó termékosztályok:
A termékkör az alábbi termékcsoportokra terjed ki:
Irodagéppapírokra (BA: 0501010000), amelyek famentes, felületkezelt, sima, porzásmentes, méretpontos papírok, amelyek alkalmasak lézer és festéksugaras egy- és kétoldalas nyomtatásra vagy másolásra nagyteljesítményű irodai berendezéseken, amelyek lehetnek
–    mind lézer-, mind festéksugaras egy- és kétoldalas nyomtatásra vagy másolásra alkalmas (elsődleges vagy újrahasznosított rostból készült) Univerzális irodagéppapírok;
–    Speciális irodagéppapírok olyan famentes mázolt különleges felületű papírok, amelyek alkalmasak célirányos lézer vagy festéksugaras egy- és kétoldalas magas felhasználású nyomtatásra vagy másolásra nagyteljesítményű irodai berendezéseken.
Ofszetpapírok: ofszetnyomtatáshoz használatos, famentes, felületkezelt, gyengén simított, matt papír. Zárt felületű (porzásmentes).
Az ofszetnyomtatáshoz használatos famentes, gépsima, felületkezelt, porzásmentes, mérettartó enyvezett Ofszetpapírokra (BA: 0501020000), amelyek lehetnek
–    döntő többségben újonnan kémiai eljárással előállított, növényi rostokból (elsődleges vagy újrahasznosított rostból) készült Íves ofszetpapírok;
–    döntő többségben újonnan kémiai eljárással előállított, növényi rostokból (elsődleges vagy újrahasznosított rostból) készült Tekercses ofszetpapírok.
II/1. Általános műszaki követelmények
A termékkör műszaki követelményeit a termékkör II/2. Részletes műszaki követelmények fejezete tartalmazza.
A papírok szállítása és tárolása feleljen meg az MSZ 8150-84 szabványnak.
Irodagéppapírok 500 ívenként, mechanikus és klimatikus védelmet biztosító hullámkarton dobozban kerüljenek csomagolásra.
Az íves ofszetpapírok palettázva és zsugorfóliázva, a tekercses ofszetpapírok oldalfal- és palástvédelemmel kerüljenek csomagolásra.
II/2. Részletes műszaki követelmények
A termékkör részletes, terméktulajdonságokkal meghatározott specifikációját és normatív követelményeit az M-0501 melléklet tartalmazza.
III. Gazdasági követelmények
A Rendelet szerinti beszerző a termékkör közbeszerzési eljárása során az ajánlattevő és alvállalkozójának pénzügyi és gazdasági, valamint műszaki, illetve szakmai alkalmasságának feltételeit és igazolását a Kbt.-ben meghatározottak alapján írja elő.
IV. Egyéb követelmények
1.    Mind a termékekre, mind a szolgáltatásokra vonatkozóan a Rendelet szerinti beszerzőnek az állami normatívarendszer alapján egy termékbesorolási rendszert kell működtetnie, amelyhez az ajánlattevőknek (gyártók és szállítók) biztosítaniuk kell az általuk ajánlott termékeik és szolgáltatásaik besorolásához szükséges adatokat.
2.    A Rendelet szerinti beszerző az egyes központosított közbeszerzési eljárások során a piaci vagy műszaki változások következtében az állami normatívarendszerben meghatározottakon felül, az általános és a részletes termék műszaki követelményekre vonatkozóan további követelményeket írhat elő oly módon, hogy az állami normatívában rögzített tulajdonságok és termékadatok mentén határozhat meg kötelező követelményeket az eljárás során megajánlható termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban. A Rendelet szerinti beszerző köteles az eltérés tényét az ajánlati felhívásban, annak részletezését pedig az ajánlati dokumentációban közzétenni.
0502000000 Papírtermékek
I. Kiemelt termékkör definíciója
Irodai célokra – iratok rendszerezésére, tárolására, védelmére és jelölésére, valamint információk hordozására – használt papír alapanyagú termékek.
Származó termékosztályok:
A termékkör az alábbi termékcsoportokra terjed ki:
Papírból készült, téglalap alakú, három oldalán lezárt, tárolásra és szállításra alkalmas Borítékokra/tasakokra (BA: 0502010000), amelyek lehetnek
–    hajlékony falú, téglalapalakú, kétfelületű, rendszerint papírból készült, három oldalán lezárt, az egyik hosszabb oldalon nyitott tároló (szállításra is alkalmas) Borítékok;
–    három oldalán lezárt, az egyik rövidebb oldalon nyitott tároló (szállításra is alkalmas), bélésnyomás és ablak nélkül készülő (hagyományos vagy redős-talpas) Tasakok.
Darabolt vagy tekercsben kiszerelt lapok, amelyek csomagok tartalmi jelzésére, reklámhatás elérésére, termékek rendeltetésére, árára, valamint figyelmeztetések, tiltások, tiltásokra utaló jelek, különleges bánásmódra utaló jelek, feliratok feltüntetésére alkalmas Címkékre (etikettek) (BA: 0502020000), amelyek lehetnek
–    mátrixnyomtatóhoz használható Mátrixnyomtatásra alkalmas címkék (etikett);
–    lézer- és tintasugaras nyomtatókhoz, illetve fénymásolókhoz használható Lézeres-tintasugaras nyomtatásra alkalmas címkék (etikett);
–    Kézzel írható címkék (etikett).
Faxpapír-tekercsekre (BA: 0502030000), amelyeknél a tekercs formában kiszerelt papírt (alappapírt) hőérzékeny színanyagot tartalmazó réteggel vonják be, amely hő hatására a megfelelő helyeken színessé (általában feketévé) válik.
Különféle rendeltetésű irodai gépekhez és pénztárgépekhez használatos Összeadógép-szalagokra (BA: 0502040000), amelyek lehetnek
–    Egypéldányos összeadógép-szalagok;
–    kezelt (CB felső rétegű és CF alsó rétegű) vegyi önátírópapírból álló Kétpéldányos összeadógép-szalagok (az alsó papíron fekete vagy kék átírással jelenik meg a betű, illetve szám).
Iratok tárolására, rendszerezésére, szállítására alkalmas Iratkezelőkre (papír alapú) (BA: 0502050000), amelyek lehetnek
–    Iratgyűjtők, amelyek egymásra hajtott, az alsó lapon (alaplapon) hajtókákkal ellátott karton, illetve papírlemez, amelyek A4 méretű lapok befogadására, gyűjtésére alkalmasak;
–    Szalagos irományfedelek, amelyek különböző, A4 méretű irományok tárolására alkalmas két papírlemez, a lemez széleinél két-két kimetszett réssel, amely textília-szalag befűzését és ezzel a lemezek közé helyezett irományok lekötését, zárását teszik lehetővé;
–    A4 méretű lapok rendezésére, tárolására szolgáló Iratrendezők (az A4-nél valamivel nagyobb alsó lapra karral nyitható leszorítólemezes szerkezetet szegecselnek);
–    A4 méretű, lyukasztott szélű lapok tárolására szolgáló, papírlemez, többnyire könyvkötőlemez felhasználásával kialakított, műanyag fóliával (pl. PVC-fóliával) borított, könyv alakú Gyűrűskönyvek.
A flipchartokhoz használatos, írásra alkalmas, felfüggesztéshez lyukasztással ellátott Flipchart-papírokra (BA: 0502060000) (tömbös kivitelben).
Az irodai munka során használatos Irodai füzetek, beíró, átíró, mutatókönyvek (BA: 0502070000), amelyek lehetnek
–    irodai kapcsozott füzetek;
–    irodai spirálfüzetek;
–    irodai beírókönyvek;
–    irodai átírókönyvek;
–    irodai mutatókönyvek.
Az irodai munka során használatos előre gyártott, nyomtatványszám szerinti Irodai nyomtatványok (BA: 0502080000).
Az irodai munka során használatos Irodai naptárak és határidőnaplók (BA: 0502090000), amelyek lehetnek
–    irodai naptárak;
–    határidőnaplók.
II/1. Általános műszaki követelmények
A termékkör műszaki követelményeit a termékkör II/2. Részletes műszaki követelmények fejezete tartalmazza.
A papírtermékek szállítása és tárolása feleljen meg az MSZ 8150-84 szabványnak.
A papírtermékek csomagolási és kiszerelési követelményei:
1.    A borítékok és tasakok csomagolása hullámpapírdobozban, egységrakat képzéssel.
2.    Szalagos irományfedelek csomagolása mechanikus és klimatikus védelmet biztosító csomagolásban, kartondobozban 25, illetve 50 db-os elválasztással.
3.    Iratgyűjtők csomagolása mechanikus és klimatikus védelmet biztosító csomagolásban, kartondobozon belül 50 db-onként elválasztva.
4.    Iratrendezők csomagolása mechanikus és klimatikus védelmet biztosító 3 rétegű hullámlemezből készült dobozban.
5.    Összeadógép-szalagok csomagolása hullámkarton dobozban.
6.    Faxpapír-tekercsek csomagolása hullámkarton dobozban kiszerelve.
7.    Címkék, etikettek csomagolása mappa és karton gyűjtődobozban.
8.    Címkék, etikettek megrendelő igényének megfelelően többszínnyomással ellátva.
Az összeadógép-szalagok időállósága, azaz a másodpéldányon a nyomatmegőrzési idő minimum 5 év. A faxpapír-tekercsek nyomtathatósági garanciája 5 év.
II/2. Részletes műszaki követelmények
A termékkör részletes, terméktulajdonságokkal meghatározott specifikációját és normatív követelményeit az M-0502 melléklet tartalmazza.
III. Gazdasági követelmények
A Rendelet szerinti beszerző a termékkör közbeszerzési eljárása során az ajánlattevő és alvállalkozójának pénzügyi és gazdasági, valamint műszaki, illetve szakmai alkalmasságának feltételeit és igazolását a Kbt.-ben meghatározottak alapján írja elő.
IV. Egyéb követelmények
1.    Mind a termékekre, mind a szolgáltatásokra vonatkozóan a Rendelet szerinti beszerzőnek az állami normatívarendszer alapján egy termékbesorolási rendszert kell működtetnie, amelyhez az ajánlattevőknek (gyártók és szállítók) biztosítaniuk kell az általuk ajánlott termékeik és szolgáltatásaik besorolásához szükséges adatokat.
2.    A Rendelet szerinti beszerző az egyes központosított közbeszerzési eljárások során a piaci vagy műszaki változások következtében az állami normatívarendszerben meghatározottakon felül, az általános és a részletes termék műszaki követelményekre vonatkozóan további követelményeket írhat elő oly módon, hogy az állami normatívában rögzített tulajdonságok és termékadatok mentén határozhat meg kötelező követelményeket az eljárás során megajánlható termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban. A Rendelet szerinti beszerző köteles az eltérés tényét az ajánlati felhívásban, annak részletezését pedig az ajánlati dokumentációban közzétenni.
0503000000 Számítógép-kiírópapírok
I. Kiemelt termékkör definíciója
43–170 g/m2 tömegű, famentes, egyenletes rostelosztású, felületkezelt, gépsima, nagy felületszilárdságú, porzásmentes, mérettartó és méretpontos, jól nyomtatható, fehér vagy pasztell, tartós használatú (felhasználhatóság, olvashatóság) papír, amely többek között ügyvitel-technikai és nyomdaipari felhasználásra, szolgáltatásra alkalmas.
Származó termékosztályok:
A termékkör az alábbi termékcsoportokra terjed ki:
Kapcsolódó nyomdai szolgáltatás nélküli Nyomatlan számítógép-kiírópapírokra (BA: 0503010000), amelyek lehetnek
–    Egypéldányos nyomatlan általános számítógép-kiírópapírok (leporellós, tekercses és íves változatban);
–    Kétpéldányos nyomatlan általános számítógép-kiírópapírok (leporellós, tekercses és íves változatban);
–    Három és többpéldányos nyomatlan általános számítógép-kiírópapírok (leporellós, tekercses és íves változatban);
–    Nyomatlan számítógép-kiírópapírok egyedi kivitelezése, amelyek további egyedi kivitelezési többletszolgáltatással vehetők igénybe.
Nyomdai előkészítési, nyomtatási és kiszerelési Nyomdai szolgáltatásokra (BA: 0503020000), (amelyek együttesen vagy külön-külön is választhatók) amelyek lehetnek
–    megállapodás szerinti Általános nyomdai szolgáltatások;
–    megállapodás szerinti egyedi, Speciális nyomdai szolgáltatások.
Összetett tulajdonságú, kiemelt Nyomott számítógép kiíró-papírtermékek általános használatra (BA: 0503030000), amelyek lehetnek
–    Titkosított bértasakok, amelyek egyedi hozzáférhetőséget biztosító bérutalványozási dokumentumok;
–    Átutalási megbízások, amelyek egyedi adatokkal ellátott átutalási utalványok;
–    Számlák egy számlaértékkel, amelyek egyedi igényeket kielégítő méretű, és/vagy egyedi igényeket kielégítő perforációt tartalmazó íves számítógép-kiírópapírok;
–    Tértivevények, amelyek egyedi igényeket kielégítő méretű, és/vagy egyedi igényeket kielégítő perforációt tartalmazó íves számítógép-kiírópapírok.
II/1. Általános műszaki követelmények
A termékkör műszaki követelményeit a termékkör II/2. Részletes műszaki követelmények fejezete tartalmazza.
A számítógép-kiírópapírok szállítása és tárolása feleljen meg az MSZ 8150-84 szabványnak.
A számítógép-kiírópapírok csomagolási és kiszerelési követelményei:
1.    Leporelló számítógép-kiírópapírok csomagolása kartongyűjtő dobozban.
2.    Tekercses számítógép-kiírópapírok csomagolása palettán zsugorfóliázva, kiékelve, borítókartonnal ellátva.
A számítógép-kiírópapírokat a megrendelő igényének megfelelően többszínnyomással kell ellátni.
II/2. Részletes műszaki követelmények
A termékkör részletes, terméktulajdonságokkal meghatározott specifikációját és normatív követelményeit az M-0503 melléklet tartalmazza.
III. Gazdasági követelmények
A Rendelet szerinti beszerző a termékkör közbeszerzési eljárása során az ajánlattevő és alvállalkozójának pénzügyi és gazdasági, valamint műszaki, illetve szakmai alkalmasságának feltételeit és igazolását a Kbt.-ben meghatározottak alapján írja elő.
IV. Egyéb követelmények
1.    Mind a termékekre, mind a szolgáltatásokra vonatkozóan a Rendelet szerinti beszerzőnek az állami normatívarendszer alapján egy termékbesorolási rendszert kell működtetnie, amelyhez az ajánlattevőknek (gyártók és szállítók) biztosítaniuk kell az általuk ajánlott termékeik és szolgáltatásaik besorolásához szükséges adatokat.
2.    A Rendelet szerinti beszerző az egyes központosított közbeszerzési eljárások során a piaci vagy műszaki változások következtében az állami normatívarendszerben meghatározottakon felül, az általános és a részletes termék műszaki követelményekre vonatkozóan további követelményeket írhat elő oly módon, hogy az állami normatívában rögzített tulajdonságok és termékadatok mentén határozhat meg kötelező követelményeket az eljárás során megajánlható termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban. A Rendelet szerinti beszerző köteles az eltérés tényét az ajánlati felhívásban, annak részletezését pedig az ajánlati dokumentációban közzétenni.
0504000000 Irodaszerek és írószerek
I. Kiemelt termékkör definíciója
Irodai munkához használatos, vegyes, alapvetően nem papír alapanyagú eszközök, kellékek.
Származó termékosztályok:
A termékkör az alábbi termékcsoportokra terjed ki:
Írószerekre és kellékeikre (BA: 0504010000), amelyek lehetnek
–    radírvégű és radírvég nélküli Fafoglalatú grafitirónok;
–    nyomósirónok;
–    irónbelek;
–    cserélhető és nem cserélhető betétes golyóstollak; golyóstollbetétek;
–    rostirónok;
–    rostirón tűfilcek;
–    rollerirónok;
–    szövegkiemelők;
–    radírok.
Iratkezelőkre (BA: 0504020000), amelyek lehetnek
–    Gyorsfűzők, amelyek kevés lapszámú irat lyukasztás utáni lefűzésére és védelmére szolgáló irattartók (lefűző szerkezetes vagy klipszes változatban);
–    Mappák, amelyek iratok lefűző nélküli tárolására és biztonságos szállítására alkalmas gyűjtő mappák (gumis, villámzáras, iratvédő vagy függő változatban);
–    gyakran használt iratok védelmét szolgáló műanyag irattartó Genothermek (lyukasztás nélküli és lefűzhető kivitelben);
–    Előrendezők, amelyek iratok csoportosítására és gyors visszakeresésére szolgáló, nagy befogadóképességű iratgyűjtők (1–31-ig számozott vagy A–Z-ig betűjeles kivitelben);
–    egyszerű iratcsoportosításra és tárolásra használt Irattartó papucsok (karton, műanyag borítású és kemény műanyag kivitelben);
–    iratok elhelyezését és könnyű hozzáférését lehetővé tevő Irattartók (tálcás vagy fiókos kivitelben);
–    különböző iratok rendszerezésére, szállítására használható Irattartó táskák;
–    névjegykártyák elhelyezésére és rendszerezésére szolgáló Névjegykártya-tartók (könyvalakú, fekvő vagy forgó kivitelben);
–    ritkán használt iratok tárolására, megőrzésére és nyilvántartására alkalmas Iratarchiválók (dobozos vagy konténeres kivitelben).
Iratkezelők kellékeire (0504030000), amelyek lehetnek
–    kisebb mennyiségű irat gyakori, lyukasztás nélküli összefűzésére szolgáló Iratsínek;
–    kevés számú irat esztétikus és gyors összefűzésére szolgáló Iratsín-borítók;
–    iratok rendszerezésére és visszakeresésére szolgáló betű-, szám- vagy színmegkülönböztetéssel rendelkező (regiszter nélküli vagy regiszteres) Elválasztólapok;
–    gyűrűs szerkezetű irattartókban lefűzhető lyukasztással ellátott Gyűrűskönyv-betétek.
Jegyzettömbökre (0504040000), amelyek lehetnek
–    Hagyományos jegyzettömbök;
–    Öntapadós jegyzettömbök;
–    ragasztott és dobozos Kockatömbök;
Irodai kisgépek és kellékeire (0504040000), amelyek lehetnek
–    papírok és műanyag lapok szélein történő összefűzésére szolgáló (mechanikus vagy elektromos) Fűzőgépek;
–    Fűzőgép-kellékek (ide tartoznak a fűzőgépkapcsok és kapocskiszedők);
–    szabvány méretű és távolságú lyukak készítésére alkalmas Lyukasztógépek, egyszerre több papír vagy műanyag lapon (mechanikus vagy elektromos kivitelben);
–    A/4 méretű lapok spirálos rendszerű összefűzésére szolgáló Spirálozógépek;
–    Spirálozógép-kellékek (ide tartoznak a spirálozó előlapok, spirálozó hátlapok, valamint a spirálok);
–    Hőkötőgépek;
–    Hőkötészeti kellékek (például hőkötő borítók);
–    Lamináló gépek;
–    Lamináló fóliák;
–    Számológépek;
–    Számológépek kellékei (például elemek);
–    Irodai mechanikus vágógépek.
Vizuáltechnikai eszközökre (0504060000), amelyek lehetnek
–    Flipchart táblák;
–    állványos és falra rögzíthető Fehértáblák;
–    fakeretes és alumíniumkeretes Parafatáblák (ide tartoznak a Kombinált parafa- és fehértáblák is);
–    állványos, hordozható és falra rögzíthető Vetítővásznak;
Vizuáltechnikai eszközök kellékeire (0504070000), amelyek lehetnek
–    Táblatisztítók (ide tartoznak a mágneses táblatörlők, táblatörlő kefék, táblatisztító folyadékok, spray-k);
–    Mágneskorongok;
–    Írásvetítő fóliák;
–    Rajzszegek;
–    Térképtűk.
Irodai kellékekre (0504080000), amelyek lehetnek
–    Ragasztók (ide tartoznak a tubusos általános ragasztók, tubusos univerzális erős ragasztók, pillanatragasztók, ragasztó stiftek);
–    öntapadó csomagoló és öntapadó Ragasztószalagok;
–    kézi és asztali Ragasztószalag-tépők (ide tartoznak a csomagolószalag-adagoló készülékek is);
–    Hibajavítók (ide tartoznak a hibajavító folyadékok, hibajavító hígítók; hibajavító szettek, utántölthető hibajavító rollerek, hibajavító roller-utántöltő kazetták, hibajavító tollak);
–    Iratrögzítő kapcsok és kellékeik (ide tartoznak a gemkapcsok és bindercsipeszek);
–    egyenes és háromszög Vonalzók;
–    sorszámozó-, dátum- és Szövegbélyegzők;
–    Bélyegzési kellékek (ide tartoznak a bélyegzőpárnák, cserepárna-betétek, bélyegzőfestékek, bélyegzőtartó állványok);
–    Ollók;
–    Kések és kellékei (ide tartoznak a mechanikus levélbontó kések, elemes levélbontók, univerzális kés, univerzális késbetét);
–    nemzeti színű aktakötöző és kenderzsinegek;
–    rácsos műanyag, tömör falú műanyag és fémhálós Papírkosarak;
–    Csomagoló anyagok (ide tartoznak a papírzsákok, csomagoló papírok, gumigyűrűk);
–    Íróasztali eszközök tisztítószerek.
II/1. Általános műszaki követelmények
A termékkör műszaki követelményeit a termékkör II/2. Részletes műszaki követelmények fejezete tartalmazza.
Az irodaszereket és írószerek szállítása és tárolása feleljen meg az MSZ 8150-84 szabványnak.
Az irodaszereket és írószerek mechanikus és klimatikus védelmet biztosító kiszerelési egységekben kerüljenek csomagolásra.
II/2. Részletes műszaki követelmények
A termékkör részletes, terméktulajdonságokkal meghatározott specifikációját és normatív követelményeit az M-0504 melléklet tartalmazza.
III. Gazdasági követelmények
A Rendelet szerinti beszerző a termékkör közbeszerzési eljárása során az ajánlattevő és alvállalkozójának pénzügyi és gazdasági, valamint műszaki, illetve szakmai alkalmasságának feltételeit és igazolását a Kbt.-ben meghatározottak alapján írja elő.
IV. Egyéb követelmények
1.    Mind a termékekre, mind a szolgáltatásokra vonatkozóan a Rendelet szerinti beszerzőnek az állami normatívarendszer alapján egy termékbesorolási rendszert kell működtetnie, amelyhez az ajánlattevőknek (gyártók és szállítók) biztosítaniuk kell az általuk ajánlott termékeik és szolgáltatásaik besorolásához szükséges adatokat.
2.    A Rendelet szerinti beszerző az egyes központosított közbeszerzési eljárások során a piaci vagy műszaki változások következtében az állami normatívarendszerben meghatározottakon felül, az általános és a részletes termék műszaki követelményekre vonatkozóan további követelményeket írhat elő oly módon, hogy az állami normatívában rögzített tulajdonságok és termékadatok mentén határozhat meg kötelező követelményeket az eljárás során megajánlható termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban. A Rendelet szerinti beszerző köteles az eltérés tényét az ajánlati felhívásban, annak részletezését pedig az ajánlati dokumentációban közzétenni.
0590000000 Papíripari termékekhez kapcsolódó szolgáltatások
I. Kiemelt termékkör definíciója
A kapcsolódó szolgáltatások olyan, a papíripari termékekre és irodaszerekre vonatkozó normatívák körébe tartozó termékek szállításához kapcsolódó eseti és rendszeres szolgáltatások, amelyek a megrendelő részére a szállító által szállított termékek megfelelő szintű használatát biztosítják.
Származó termékosztályok:
A termékkör az alábbi termékcsoportokra terjed ki:
Termék üzembe helyezéséhez kapcsolódó szolgáltatásokra (Papíripari termékek és irodaszerek) (BA: 0590010000), amelyek lehetnek
–    Kiszállítás (Papíripari termékek és irodaszerek).
Termék megszemélyesítéséhez kapcsolódó szolgáltatásokra (Papíripari termékek és irodaszerek) (BA: 0590020000), amelyek lehetnek
–    Megszemélyesítés (Papíripari termékek és irodaszerek).
II/1. Általános műszaki követelmények
A termékkör műszaki követelményeit a termékkör II/2. Részletes műszaki követelmények fejezete tartalmazza.
II/2. Részletes műszaki követelmények
A termékkör részletes, terméktulajdonságokkal meghatározott specifikációját és normatív követelményeit az M-0590 melléklet tartalmazza.
III. Gazdasági követelmények
A Rendelet szerinti beszerző a termékkör közbeszerzési eljárása során az ajánlattevő és alvállalkozójának pénzügyi és gazdasági, valamint műszaki, illetve szakmai alkalmasságának feltételeit és igazolását a Kbt.-ben meghatározottak alapján írja elő.
IV. Egyéb követelmények
1.    Mind a termékekre, mind a szolgáltatásokra vonatkozóan a Rendelet szerinti beszerzőnek az állami normatívarendszer alapján egy termékbesorolási rendszert kell működtetnie, amelyhez az ajánlattevőknek (gyártók és szállítók) biztosítaniuk kell az általuk ajánlott termékeik és szolgáltatásaik besorolásához szükséges adatokat.
2.    A Rendelet szerinti beszerző az egyes központosított közbeszerzési eljárások során a piaci vagy műszaki változások következtében az állami normatívarendszerben meghatározottakon felül, az általános és a részletes termék műszaki követelményekre vonatkozóan további követelményeket írhat elő oly módon, hogy az állami normatívában rögzített tulajdonságok és termékadatok mentén határozhat meg kötelező követelményeket az eljárás során megajánlható termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban. A Rendelet szerinti beszerző köteles az eltérés tényét az ajánlati felhívásban, annak részletezését pedig az ajánlati dokumentációban közzétenni.
1

Az utasítás a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2013. szeptember 29. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére