• Tartalom

37/2013. (VI. 18.) HM utasítás

37/2013. (VI. 18.) HM utasítás

a Magyar Honvédség adatvédelmének szakirányításáról és felügyeletéről, valamint a Magyar Honvédség Adatvédelmi, Adatbiztonsági és Közérdekű adatok kezelésére vonatkozó Szabályzatának kiadásáról szóló 77/2012. (X. 27.) HM utasítás módosításáról1

2013.06.19.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés g) pontja alapján a következő utasítást adom ki:

1. § A Magyar Honvédség adatvédelmének szakirányításáról és felügyeletéről, valamint a Magyar Honvédség Adatvédelmi, Adatbiztonsági és Közérdekű adatok kezelésére vonatkozó Szabályzatának kiadásáról szóló 77/2012. (X. 27.)
HM utasítás (a továbbiakban: Ut.) 7. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) Az adatvédelmi ellenőrzést az elrendeléstől számított 60 napon belül be kell fejezni. E határidőbe nem számít bele az az időtartam, amely alatt az ellenőrzés alá vont honvédelmi szervezet az adatvédelmi ellenőrzést végző felhívására a 9. § (1) bekezdés c) pontja szerinti írásbeli felvilágosítást készíti, feltéve, hogy enélkül az ellenőrzés nem folytatható. Az adatvédelmi ellenőrzést végző javaslatára az adatvédelmi ellenőrzés időtartamát, annak lejárta előtt, az azt elrendelő állami vezető egy alkalommal, legfeljebb 30 nappal meghosszabbíthatja.”

2. § Az Ut. 10. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Az adatvédelmi ellenőrzést végző a jelentést és az annak alátámasztására szolgáló ügyiratokat jóváhagyásra felterjeszti a közigazgatási államtitkár részére. Amennyiben az adatvédelmi ellenőrzést a honvédelmi miniszter rendelte el, a közigazgatási államtitkár a jelentést az ügyiratokkal, az azzal kapcsolatos álláspontjával, javaslataival együtt felterjeszti a honvédelmi miniszternek.”

3. § (1) Az Ut. 1. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

(2) Az Ut. 1. melléklet 3. függeléke a 2. melléklet szerint módosul.

4. § Az Ut.

a) 5. § (1) bekezdés a) pontjában, 11. § (2) bekezdésében, 12. § (2) bekezdés a) pontjában, 12. § (6) bekezdésében, 14. §-ában a „JIHÁT” szövegrész helyébe a „közigazgatási államtitkár”,

c) 17. §-ában a „HM Sajtóirodának” szövegrész helyébe a „HM Miniszteri Kabinet Sajtóosztálynak”,

d) 1. melléklet 5. pont a) alpontjában a „HM Sajtóiroda (a továbbiakban: HM SI)” szövegrész helyébe a „HM Miniszteri Kabinet Sajtóosztály (a továbbiakban: HM SO)”,

e) 1. melléklet 12. pontjában az „MH Honvédkórház” szövegrész helyébe az „MH Egészségügyi Központ”,

f) 1. melléklet 20. pontjában a „jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár (a továbbiakban: JIHÁT)” szövegrész helyébe a „közigazgatási államtitkár”,

g) 1. melléklet 30. pont a) alpontjában a „JIHÁT” szövegrész helyébe a „közigazgatási államtitkár”,

h) 1. melléklet 1. függelék 1.4. és 2.4. pontjában a „Belső adatvédelmi felelős neve, elérhetőségei” szövegrész helyébe a „Belső, helyi adatvédelmi felelős vagy az adatvédelmi kapcsolattartó neve, elérhetőségei”

szöveg lép.

5. § Hatályát veszti az Ut.

a) 4. § (1) bekezdésében „a jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár (a továbbiakban: JIHÁT) útján”,

b) 5. § (1) bekezdés b) pontjában az „a JIHÁT útján”,

c) 7. § (4) bekezdésében a „vagy a JIHÁT”

szövegrész.

6. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 37/2013. (VI. 18.) HM utasításhoz

1. Az Ut. 1. melléklet 14. pontja a következő mondattal egészül ki:
„Az adatvédelmi felelősök szakmai elöljárója az AFO osztályvezetője.”
2. Az Ut. 1. melléklet 53. pontja a következő mondattal egészül ki:
„A HM adatközlő a közzétételt az adatok kézhezvételét követő 24 órán belül végzi el.”
3. Az Ut. 1. melléklet 55. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„55. Ha az adatkezelő honvédelmi szervezet vezetője tudomást szerez arról, hogy a kezelésébe tartozó közzétett adat pontatlan, illetve téves, frissítésre szorul, haladéktalanul jelzi ezt az AFO-n keresztül a HM adatközlőnek, aki késedelem nélkül javítja a hibát, illetve elvégzi a frissítést.”
„55a. Amennyiben az adatkezelő honvédelmi szervezet vezetője vagy az AFO észrevételezi, hogy az adatok közzétételének oka megszűnt vagy a közzététel más okból nem kívánatos, erről haladéktalanul értesíti a HM adatközlőt, amely – ha az észrevétel nem az AFO-tól érkezett, az AFO egyetértésével – megteszi a szükséges intézkedéseket az adatok eltávolítására vagy archiválására.
55b. Az adatkezelő honvédelmi szervezet esetében a 11. alcímben rögzített feladatokat a belső vagy helyi adatvédelmi felelős, HM szerveknél a kijelölt adatvédelmi kapcsolattartó, a HM adatközlő tekintetében a kijelölt szakreferensek, az AFO vonatkozásában pedig az AFO főtisztje végzi el.
55c. Az AFO a HM adatközlővel együttműködve a közérdekű adatok elektronikus közzététele esetében folyamatosan vizsgálja az Infotv. végrehajtásával kapcsolatos kötelezettségek teljesülését, amelyről évente március 31-ig jelentést készít a honvédelmi miniszter részére.”
5. Az Ut. 1. melléklet 65–66. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„65. Ha a közérdekű adat megismerése iránti igényt szóban terjesztik elő, azt az adatvédelmi felelős írásba foglalja.
66. Az adatigénylés teljesítésére vagy megtagadására az adatkezelő honvédelmi szervezet vezetője jogosult. Az adatkezelő honvédelmi szervezet vezetője köteles a közérdekű adatigénylésről az igénylés elektronikus úton történő megküldésével az AFO-t haladéktalanul értesíteni.”
6. Az Ut. 1. melléklet 14. alcíme helyébe a következő alcím lép:
„14. Közérdekű adatok egyedi igénylésének és teljesítésének rendje
[az Infotv. 26–27. §, 28–31. §-aihoz, a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény (a továbbiakban: Hvt.) 38. § (7)–(8) bekezdéséhez, 40. § (1) és (1a) bekezdéséhez]”
7. Az Ut. 1. melléklet 68. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„68. A közérdekű adat megismerése iránti igény teljesítése során a honvédelmi szervezetek kölcsönösen együttműködve kötelesek eljárni, ennek érdekében egymás rendelkezésére bocsátják az igény teljesítéséhez szükséges adatokat. A honvédelmi szervezetek a hozzájuk érkező, de nem a hatáskörükbe tartozó közérdekű adat megismerésére vonatkozó igényeket azok kézhezvétele napján továbbítják az adatkezelő honvédelmi szervezet részére és erről egyidejűleg az AFO-t tájékoztatják.”
„69a. Amennyiben a közérdekű adat megismerése iránti igény olyan adatra vonatkozik, amely a Hvt. 38. § (7) bekezdése, valamint 40. § (1) bekezdése alapján nem nyilvános, az ilyen igényt el kell utasítani. Az elutasítással egyidejűleg az igénylőt tájékozatni kell arról, hogy a nem nyilvános adattartalom megismerhetőségét a Honvéd Vezérkar főnöke (a továbbiakban: HVKF) külön kérelemre engedélyezheti. Amennyiben a Hvt. 38. § (7) bekezdése, valamint 40. § (1) bekezdése alapján nem nyilvános adatra vonatkozóan a HVKF engedélyezte a megismerhetőséget, akkor ezen adatok ismételt igénylése esetén az AFO egyetértése és általa vezetett adatbázisa alapján kiadhatóak.
69b. Amennyiben az adatigénylő a HVKF engedélyét kéri a 69a. pontban meghatározott esetben, az AFO az adatkezelő honvédelmi szervezet vezetőjének véleményét kikérve a közérdek, illetve a honvédelmi és nemzetbiztonsági érdek egymáshoz való viszonyát mérlegelve javaslattal él a HVKF felé a közérdekű adatigénylés teljesíthetősége, illetve elutasítása tekintetében. A HVKF a javaslat figyelembevételével dönt.
69c. Amennyiben a Hvt. 38. § (7) bekezdésében, illetve 40. § (1) bekezdésében meghatározott nem nyilvános adatok továbbítása más közfeladatot ellátó szerv felé történik, a továbbított iratot a „Nem nyilvános” jelöléssel el kell látni.”

2. melléklet a 37/2013. (VI. 18.) HM utasításhoz

Az Ut. 1. melléklet 3. függeléke az alábbiak szerint módosul:
A honvédelmi tárca általános közzétételi listája
I. Szervezeti, személyzeti adatok

 

Adat

Frissítés

Megőrzés

Adatfelelős

1.

A honvédelmi szervezetek telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának elérhetőségei

A változásokat követően azonnal

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

HM SO

A honvédelmi szervezetek hivatalos neve, székhelye, postai címe

 

 

HM Tervezési és Koordinációs Főosztály
(a továbbiakban: HM TKF)

2.

A HM szervezeti felépítése szervezeti egységek megjelölésével, az egyes szervezeti egységek feladatai

A változásokat követően azonnal

Az előző állapot törlendő

HM TKF

3.

A honvédelmi szervezetek vezetőinek neve, beosztása, az egyes szervezeti egységek vezetőinek neve, beosztása, elérhetősége (telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme)

A változásokat követően azonnal

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

HM TKF

4.

A szervezeten belül illetékes ügyfélkapcsolati vezető neve, elérhetősége (telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme) és az ügyfélfogadási rend

A változásokat követően azonnal

Az előző állapot törlendő

HM IJKF

5.

A honvédelmi miniszter irányítása alatt álló vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szervek megnevezése, (telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának elérhetőségei)

A változásokat követően azonnal

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

HM SO

A honvédelmi miniszter irányítása alatt álló vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szervek megnevezése és honvédelmi szervezetek hivatalos neve, székhelye, postai címe

 

 

HM TKF

6.

A honvédelmi miniszter tulajdonosi joggyakorlói körébe tartozó gazdálkodó szervezetek neve, székhelye, elérhetősége (postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme), tevékenységi köre, képviselőjének neve, a gazdálkodó szervezetben a Magyar Állam tulajdoni részesedésének mértéke

A változásokat követően azonnal

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

HM Hadfelszerelési és Vagyonfelügyeleti Főosztály

7.

A HM által alapított közalapítványok neve, székhelye, elérhetősége (postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme), alapító okirata, kezelő szervének tagjai

A változásokat követően azonnal

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

HVK Személyzeti Csoportfőnökség
(a továbbiakban: HVK SZCSF)

8.

A HM által alapított költségvetési szervek neve, székhelye, a költségvetési szervet alapító jogszabály megjelölése, a költségvetési szerv alapító okirata, vezetője, honlapjának elérhetősége, működési engedélye

A változásokat követően azonnal

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

HM TKF

A HM által alapított költségvetési szervek honlapjának elérhetősége, működési engedélye

A változásokat követően azonnal

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

HM SO,
érintett honvédelmi szervezet

9.

A honvédelmi szervezetek által alapított lapok neve, a szerkesztőség és kiadó neve és címe, valamint a főszerkesztő neve

A változásokat követően azonnal

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

HM SO

10.

A honvédelmi szervezet felettes, illetve felügyeleti szervének, hatósági döntései tekintetében a fellebbezés elbírálására jogosult szervnek, ennek hiányában a honvédelmi szerv felett törvényességi ellenőrzést gyakorló szervnek az 1. pontban meghatározott adatai

A változásokat követően azonnal

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

HM IJKF

II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok

 

Adat

Frissítés

Megőrzés

Adatfelelős

1.

A HM hatáskörét és alaptevékenységét meghatározó, a szervezetre vonatkozó alapvető jogszabályok, közjogi szervezetszabályozó eszközök

A változásokat követően azonnal

Az előző állapot
1 évig archívumban tartásával

HM JF

A HM szervezeti és működési szabályzatának hatályos és teljes szövege

 

 

HM TKF

A HM adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat hatályos és teljes szövege

 

 

HM HH

2.

A HM feladatáról, tevékenységéről szóló tájékoztató magyar és angol nyelven

A változásokat követően azonnal

Az előző állapot törlendő

HM TKF, együttműködő: MH vitéz Szurmay Sándor
Budapest Helyőrség Dandár (a továbbiakban:
MH BHD)

Az országos illetékességű honvédelmi szervezetek feladatáról, tevékenységéről szóló tájékoztató magyar és angol nyelven

 

 

HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal (a továbbiakban: HM FHH); HM HH; HM KPH; HM HKNYP; MH Egészségügyi Központ (a továbbiakban:
MH EK), együttműködő:
MH BHD

3.

Államigazgatási és hatósági ügyekben ügyfajtánként és eljárástípusonként a hatáskörrel rendelkező honvédelmi szervezet megnevezése, hatáskör gyakorlásának átruházása esetén a ténylegesen eljáró szerv megnevezése, illetékességi területe, az ügyintézéshez szükséges dokumentumok, okmányok, eljárási illetékek, igazgatási szolgáltatási díjak meghatározása, alapvető eljárási szabályok, az eljárást megindító irat benyújtásának módja (helye, ideje), ügyfélfogadás ideje, az ügyintézés határideje, elintézési, fellebbezési határidő, az ügyek intézését segítő útmutatók, az ügymenetre vonatkozó tájékoztatás és az ügyintézéshez használt letölthető formanyomtatványok, az igénybe vehető elektronikus programok elérése, időpontfoglalás, az ügytípusokhoz kapcsolódó jogszabályok jegyzéke, tájékoztatás az ügyfelet megillető jogokról és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről

A változásokat követően azonnal

Az előző állapot törlendő

HM HH; HM KPH;
MH HKNYP;
MH EK;
ügytípusokhoz kapcsolódó jogszabályok jegyzéke tekintetében
a HM JF

4.

A honvédelmi szervezetek által nyújtott vagy költségvetéséből finanszírozott közszolgáltatások megnevezése, tartalma, a közszolgáltatások igénybevételének rendje, a közszolgáltatásért fizetendő díj mértéke, az abból adott kedvezmények

A változásokat követően azonnal

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

Érintett honvédelmi szervezet

5.

A honvédelmi szervezetek által fenntartott adatbázisok, illetve nyilvántartások leíró adatai: név, formátum, az adatkezelés célja, jogalapja, időtartama, az érintettek köre,
az adatok forrása, kérdőíves adatfelvétel esetén a kitöltendő kérdőív.
Az adatvédelmi nyilvántartásba bejelentendő nyilvántartásoknak az Infotv. szerinti azonosító adatai; a közfeladatot ellátó szerv által – alaptevékenysége keretében – gyűjtött és feldolgozott adatok fajtái, a hozzáférés módja, a másolatkészítés költségei

A változásokat követően azonnal

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

Érintett honvédelmi szervezet

6.

A honvédelmi szervezetek nyilvános kiadványainak címe, témája, a hozzáférés módja, a kiadvány ingyenessége, illetve a költségtérítés mértéke

Negyedévente

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

HM SO

7.

Törvény alapján közzéteendő jogszabálytervezetek és kapcsolódó dokumentumok

Törvény eltérő rendelkezése hiányában a benyújtás időpontját követően azonnal

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

HM JF;
HM SO

8.

A honvédelmi szervezetek által közzétett hirdetmények, közlemények

Folyamatosan

Legalább 1 évig archívumban tartásával

Érintett honvédelmi szervezet

9.

A honvédelmi szervezetek által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk

Folyamatosan

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

Érintett honvédelmi szervezet;
HM SO

10.

A honvédelmi szervezeteknél végzett alaptevékenységgel kapcsolatos vizsgálatok, ellenőrzések nyilvános megállapításai

A vizsgálatról szóló jelentés megismerését követően haladéktalanul

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

Az alaptevé-
kenységgel kapcsolatos vizsgálatokat, ellenőrzéseket végrehajtó honvédelmi szervezetek

11.

A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények intézésének rendje, az illetékes szervezeti egység neve, elérhetősége, s ahol kijelölésre kerül, az adatvédelmi felelős vagy az információs jogokkal foglalkozó személy neve

Negyedévente

Az előző állapot törlendő

HM HH

12.

A honvédelmi szervezetek tevékenységére vonatkozó, jogszabályon alapuló statisztikai adatgyűjtés eredményei, időbeli változásuk

Negyedévente

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

HM KPH;
HM HH; HM SO;
HM TKF

13.

A közérdekű adatokkal kapcsolatos kötelező statisztikai adatszolgáltatás adott szervezetre vonatkozó adatai

Negyedévente

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

HM KPH; HM HH,
HM SO; HM TKF,
HM Gazdasági Tervezési és Szabályozási Főosztály
(a továbbiakban: HM GTSZF); HM Védelmi Tervezési Főosztály; MH Vezetési és Doktrinális Központ

14.

Azon közérdekű adatok hasznosítására irányuló szerződések listája, amelyekben honvédelmi szervezet az egyik szerződő fél

Negyedévente

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

Érintett honvédelmi szervezet

15.

A közfeladatot ellátó szerv kezelésében lévő közérdekű adatok felhasználására, hasznosítására vonatkozó általános szerződési feltételek

A változásokat követően azonnal

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

Érintett honvédelmi szervezet

16.

A közfeladatot ellátó szervre vonatkozó különös és egyedi közzétételi lista

A változásokat követően azonnal

Az előző állapot törlendő

HM HH

III. Gazdálkodási adatok

 

Adat

Frissítés

Megőrzés

Adatfelelős

1.

A HM éves költségvetése, számviteli törvény szerinti beszámolója vagy éves költségvetési beszámolója

A változásokat követően azonnal

A közzétételt követő 10 évig

HM KPH;
HM GTSZF

2.

A HM-nál foglalkoztatottak létszámára és személyi juttatásaira vonatkozó összesített adatok, illetve összesítve a vezetők és vezető tisztségviselők illetménye, munkabére
és rendszeres juttatásai, valamint költségtérítése, az egyéb alkalmazottaknak nyújtott juttatások fajtája és mértéke összesítve

Negyedévente

A külön jogszabályban meghatározott ideig, de legalább
1 évig archívumban tartásával

HM KPH

3.

A honvédelmi szervezetek által nyújtott, az államháztartásról szóló törvény szerinti költségvetési támogatások kedvezményezettjeinek nevére, a támogatás céljára, összegére, továbbá a támogatási program megvalósítási helyére vonatkozó adatok, kivéve, ha a közzététel előtt a költségvetési támogatást visszavonják vagy arról a kedvezményezett lemond

A döntés meghozatalát követő hatvanadik napig

A közzétételt követő 5 évig

HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály
(a továbbiakban: HM TKHKF)

4.

Az államháztartás pénzeszközei felhasználásával, az államháztartáshoz tartozó vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű, a HM vonatkozásában értékhatártól független árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonértékesítésre, vagyonhasznosításra, vagyon vagy vagyoni értékű jog átadására, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződések megnevezése, típusa, tárgya, a szerződést kötő felek neve, a szerződés értéke, határozott időre kötött szerződés esetében annak időtartama, valamint az említett adatok változásai, a nemzetbiztonsági, illetve honvédelmi érdekkel közvetlenül összefüggő, így különösen haditechnikai eszköznek és készletnek besorolt eszközök és készletek, katonai feladatok ellátásához szükséges speciális szolgáltatások, nemzetközi szerződésben meghatározott külön eljárás keretében történő beszerzések adatai, a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 38. § (7) bekezdésében és
40. § (1) bekezdésében foglalt adatok, valamint a minősített adatok kivételével. A szerződés értéke alatt a szerződés tárgyáért kikötött – általános forgalmi adó nélkül számított – ellenszolgáltatást kell érteni, ingyenes ügylet esetén a vagyon piaci vagy könyv szerinti értéke közül a magasabb összeget kell figyelembe venni. Az időszakonként visszatérő – egy évnél hosszabb időtartamra kötött – szerződéseknél az érték kiszámításakor az ellenszolgáltatás egy évre számított összegét kell alapul venni. Az egy költségvetési évben ugyanazon szerződő féllel kötött azonos tárgyú szerződések értékét egybe kell számítani

A döntés meghozatalát követő hatvanadik napig

A közzétételt követő 5 évig

HM FHH;
és az érintett honvédelmi szervezetek

5.

A koncesszióról szóló törvényben meghatározott nyilvános adatok: pályázati kiírások, pályázók adatai, az elbírálásról készített emlékeztetők, pályázat eredménye

Negyedévente

A külön jogszabályban meghatározott ideig, de legalább
1 évig archívumban tartásával

HM FHH

6.

A honvédelmi szervezetek által nem alapfeladatai ellátására, így különösen egyesület támogatására, foglalkoztatottai szakmai és munkavállalói érdek-képviseleti szervei számára, foglalkoztatottjai, ellátottjai oktatási, kulturális, szociális és sporttevékenységet segítő szervezet támogatására, alapítványok által ellátott feladatokkal összefüggő kifizetésre fordított, ötmillió forintot meghaladó kifizetések

Negyedévente

A külön jogszabályban meghatározott ideig, de legalább
1 évig archívumban tartásával

HM KPH; HM TKHKF; HM SO; HVK SZCSF

7.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztések leírása, az azokra vonatkozó szerződések

Negyedévente

Legalább 1 évig archívumban tartásával

HM FHH

8.

Közbeszerzési információk: éves terv, összegzés az ajánlatok elbírálásáról, a megkötött szerződésekről

Negyedévente

Legalább 1 évig archívumban tartásával

HM FHH

1

Az utasítás a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2013. június 20. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére