• Tartalom

4/2013. (I. 25.) KIM utasítás

4/2013. (I. 25.) KIM utasítás

a kormányablakok fizikai kialakításával összefüggő feladatokról, valamint a kormányablakok fizikai kialakításával összefüggő feladatokkal összefüggésben miniszteri biztos kinevezéséről szóló 40/2012. (XII. 21.) KIM utasítás, valamint a miniszteri biztos kinevezéséről szóló 37/2012. (X. 31.) KIM utasítás módosításáról1

2013.01.26.

A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 38. § (1) bekezdésében meghatározott hatáskörömben eljárva a következő utasítást adom ki:

1. § (1) A kormányablakok fizikai kialakításával összefüggő feladatokról, valamint a kormányablakok fizikai kialakításával összefüggő feladatokkal összefüggésben miniszteri biztos kinevezéséről szóló 40/2012. (XII. 21.) KIM utasítás (a továbbiakban: Utasítás) 4–6. §-a helyébe a következő rendelkezések lépnek:

4. § Az ügyfélbarát közigazgatás mielőbbi megvalósulása és az ezt szolgáló kormányablakok kialakítása érdekében a fizikai kialakítással összefüggő feladatok a Hivatal irányításával kerülnek megvalósításra.
5. § A Hivatal ellátja a kormányablakok és a munkaügyi kirendeltségek megvalósítását célzó hazai, illetve európai uniós pályázatok és források kezelését, valamint a komplex tervezési munkákat, azok teljes körű felügyeletét és irányítását, ide értve az épületek akadálymentesítési tervezését és a tervezői művezetést is, illetve az építési beruházások bonyolítását, valamint a műszaki ellenőrzést.
6. § A kormányablakok arculati elemeinek egységes kialakításával, illetve az ehhez kapcsolódó bútorzat és a kormányablakok személyi állományának egységes megjelenéséhez szükséges formaruházat beszerzéséhez szükséges közbeszerzések kiírásával, valamint a (központosított) beszerzések bonyolításával kapcsolatos feladatokat a Hivatal látja el.”

(2) Az Utasítás 8. és 9. §-a helyébe a következő rendelkezések lépnek:

8. § A kormányablakok kialakításához szükséges informatikai fejlesztések megvalósítását a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala látja el.
9. § A kormányablakok működtetéséhez szükséges személyi állomány kiválasztását, felkészítését, illetve a folyamatos feladatellátáshoz szükséges továbbképzéseket a Hivatal, valamint a Nemzeti Államigazgatási Központ és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem végzi.”

2. § Hatályát veszti az Utasítás 7. §-ában a „miniszteri biztos és a” szövegrész.

3. § A miniszteri biztos kinevezéséről szóló 37/2012. (X. 31.) KIM utasítás 7. §-ában a „49. § (1) bekezdés b)–c) pontjában, valamint 50. § c)–e) pontjában” szövegrész helyébe a „49–50. §-ában” szöveg lép.

4. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

1

Az utasítás a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2013. január 27. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére