• Tartalom

42/2013. (XII. 21.) NFM utasítás

42/2013. (XII. 21.) NFM utasítás

a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerződésein kívüli, egyéb fizetési kötelezettségei keletkezésének eljárási szabályairól és nyilvántartásáról1

2017.01.19.

A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (4) bekezdés c) pontja alapján a XVII. Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezethez rendelt fejezeti kezelésű előirányzatok, központi kezelésű előirányzatok, illetve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Igazgatás kiadási előirányzatai tekintetében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a nemzeti fejlesztési miniszter által képviselt Magyar Állam, mint jogi személy kötelezettségei keletkezése rendjének szabályozása – a Vezetői Információs Rendszer megfelelő működéséhez szükséges törzsadatok rendelkezésre állása – érdekében az alábbiak szerint rendelkezem.

I. Általános rendelkezések

Az utasítás hatálya

1. § Jelen utasítást a XVII. Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezethez rendelt fejezeti kezelésű előirányzatok, központi kezelésű előirányzatok, illetve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (a továbbiakban: NFM) Igazgatás kiadási előirányzatai (a továbbiakban együtt: Előirányzat) tekintetében

a) jogszabályon, jogerős vagy fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható bírósági, hatósági döntésen vagy más, a fizetési kötelezettség összegét, az összeg megállapításának módját, illetve a felek valamennyi jogát és kötelezettségét megállapító, kötelező előíráson alapuló, valamint

b) nemzetközi megállapodáson alapuló fizetési, továbbá

c)2 a fizetési számlákról a számlavezető által leemelt díjra, juttatásra

kell alkalmazni.

II. Egyéb fizetési kötelezettségekre vonatkozó szabályok

2. § Az Egyéb fizetési kötelezettségek esetében egyéb fizetési kötelezettséget keletkeztető dokumentumnak

a) jogszabály, jogerős vagy fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható bírósági, hatósági döntés vagy más, a fizetési kötelezettség, az összeg megállapításának módját, illetve a felek valamennyi jogát és kötelezettségét megállapító, kötelező előírás,

b) nemzetközi megállapodás, továbbá

c)3 a fizetési számlákról a számlavezető által leemelt díj, juttatás dokumentuma

minősül.

3. §4 Az analitikus nyilvántartás vezetése érdekében – a 4. § (3) bekezdésében és a 4. § (5) bekezdésében meghatározott eset kivételével – az Egyéb fizetési kötelezettséget keletkeztető dokumentum alapján a forrásul szolgáló Előirányzat felett rendelkező, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezet fejezeti és központi kezelésű előirányzatai szakmai kezelőinek kijelöléséről szóló NFM utasítás mellékletében meghatározott szakmai kezelő szervezeti egység (a továbbiakban: szakmai kezelő) vagy az NFM Igazgatás költségvetése pénzügyi-gazdasági feladatairól és a döntési eljárásokról szóló NFM utasítás szerinti, a forrás felhasználásában közreműködő szakmai főosztály (a továbbiakban együtt: szakmai kezelő szervezeti egység) az 1. melléklet szerinti adatlapot, a jogerős vagy fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható bírósági, hatósági döntésekből származó fizetési kötelezettségek esetében a 2. melléklet szerinti adatlapot köteles kitölteni.

4. § (1) A nemzetközi tagdíjak esetében a szakmai kezelő köteles az 1. melléklet szerinti adatlapot a nemzetközi szerződések, csatlakozási nyilatkozatok alapján, a becsült tagdíj feltüntetése mellett minden év január 31-éig kitölteni és pénzügyi ellenjegyzés céljából a Költségvetési Főosztály (a továbbiakban: KF) részére megküldeni.

(2) A szakmai kezelő szervezeti egység a 2. melléklet szerinti adatlapot a jogerős vagy a fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható bírósági döntés kézhezvételét követően, illetve ha a perújítás vagy felülvizsgálati kérelem esetén a bíróság a végrehajtást felfüggesztette, az elbírálást követően haladéktalanul köteles kitölteni és – amennyiben a fedezetet az NFM Igazgatás Szakmai Programok költségvetése, illetve fejezeti, vagy központi kezelésű előirányzat biztosítja – a KF, vagy – amennyiben az NFM Igazgatás Szervezeti és Működési költségvetése biztosítja – a Gazdálkodási Főosztály (a továbbiakban: GF) részére megküldeni. Ha a jogosult valamely adata hiányzik és a 2. melléklet szerinti adatlap nem tölthető ki, a szakmai kezelő szervezeti egység köteles levélben megkeresni a jogosultat a hiányzó adatok bekérése érdekében, a megkereséssel egyidejűleg a KF-et vagy a GF-et is tájékoztatni szükséges a megkeresés alapdokumentumainak egyidejű megküldésével.

(3) A Peres ügyek központi kezelésű előirányzat esetében az analitikus nyilvántartás vezetése érdekében a KF havonta adatszolgáltatást kér a Magyar Államkincstártól az előirányzaton történt pénzforgalomról.

(4)5 Amennyiben az NFM Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló NFM utasítás szerinti egyedi kijelölés alapján a minisztérium képviseletét nem a Jogtanácsosi Főosztály látja el, a szakmai kezelő szervezeti egység a peres eljárásról annak megindulását követően tájékoztatni köteles a Jogtanácsosi Főosztályt, amely azt rögzíti a nyilvántartásában. Amennyiben az NFM valamely bankszámlaszáma megterhelésre kerül, a KF vagy a GF megkeresi a Jogtanácsosi Főosztályt a peres ügy és a forrásul szolgáló Előirányzat beazonosítása érdekében, majd a KF vagy a GF meghatározza a kifizetés forrásául szolgáló Előirányzatot és ezt követően a KF felhívja a szakmai kezelő szervezeti egységet a 2. melléklet szerinti adatlap kitöltésére.

(5)6 A fizetési számlákról a számlavezető által leemelt díjak, juttatások az Egyéb fizetési kötelezettséget keletkeztető dokumentum alapján rögzítésre kerülnek, azokról külön adatlapot kitölteni nem kell.

5. § (1)7 Az NFM fejezet egyes fejezeti és központi kezelésű előirányzatainak felhasználásáról szóló NFM utasításban rögzítetteknek megfelelően a peres ügyekkel kapcsolatos jogi képviselettel, valamint a pervitellel kapcsolatos költségek, továbbá a jogerős vagy fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható bírósági, hatósági döntésekből származó fizetési kötelezettségek, valamint a perköltség (a továbbiakban együtt: marasztalási összeg) forrása az az Előirányzat, amelynek felhasználása során a peres ügy felmerült. A magyar államot terhelő fizetési kötelezettségek a Peres ügyek központi kezelésű előirányzatot terhelik.

(2)8 Ha a forrásul szolgáló Előirányzat nem állapítható meg, a KF vagy a GF megkeresi a Jogtanácsosi Főosztályt annak érdekében, hogy az ügy tárgya alapján beazonosítsa a forrásul szolgáló Előirányzatot.

(3) Amennyiben az Előirányzat nem nyújt fedezetet a kifizetésre, a terhelendő Előirányzat javára forrás átcsoportosítása szükséges, elsősorban az Előirányzat felett felügyeletet ellátó államtitkár Előirányzatai terhére.

(4) Abban az esetben, ha forrás-átcsoportosítással nem biztosítható a kifizetés fedezete, az NFM-et mint költségvetési szervet terhelő fizetési kötelezettségek a Magán és egyéb jogi személyek kártérítése fejezeti kezelésű előirányzatot terhelik. Ha a Magán és egyéb jogi személyek kártérítése fejezeti kezelésű előirányzat sem nyújt fedezetet, a KF vagy a GF egyéb úton gondoskodik a forrás biztosításáról.

6. § (1) A szakmai kezelő szervezeti egység a kitöltött 1. melléklet szerinti adatlapot pénzügyi ellenjegyzés (a továbbiakban: ellenjegyzés), a 2. melléklet szerinti adatlapot pénzügyi ellenjegyzés és a kifizetés elrendelése céljából az Egyéb fizetési kötelezettséget keletkeztető dokumentummal egyidejűleg köteles megküldeni, amennyiben az Egyéb fizetési kötelezettség fedezetét az NFM Igazgatás Szakmai Programok költségvetése, illetve fejezeti, vagy központi kezelésű előirányzat biztosítja, a KF, amennyiben az NFM Igazgatás Szervezeti és Működési költségvetése biztosítja, a GF részére.

(2) Az ellenjegyzést megelőzően az ellenjegyzőnek meg kell győződnie arról, hogy

a) a jóváhagyott költségvetés fel nem használt, illetve le nem kötött, az Egyéb fizetési kötelezettség tárgyával összefüggő kiadási előirányzata rendelkezésre áll az adott részfeladaton, ügyletkódon,

b) az Egyéb fizetési kötelezettség nem sérti a gazdálkodásra vonatkozó szabályokat,

c) a kifizetés időpontjában a fedezet rendelkezésre áll, illetve a befolyt vagy a megtervezett bevétel biztosítja a fedezetet,

d) az 1. és 2. melléklet szerinti adatlapon szereplő adatok megegyeznek az Egyéb fizetési kötelezettséget keletkeztető dokumentum adataival.

(3) Az olyan Egyéb fizetési kötelezettségek esetében, amelyek forrását biztosító Előirányzatot az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 18. § (4) bekezdése szerinti kezelő szerv (a továbbiakban: kezelő szerv) kezeli, a KF megkeresi a kezelő szervet a (3) bekezdés a) és c) pontjának megfelelően a forrás rendelkezésre állásának igazolása érdekében.

(4) Fedezethiány, illetve eltérés esetén az ellenjegyző egyeztet a szakmai kezelő szervezeti egységgel, amely gondoskodik a szükséges intézkedések végrehajtásáról.

(5) A fedezet rendelkezésre állása és az adatok egyezősége esetén, a KF, vagy a GF ellenjegyzést előkészítő munkatársa a szükséges adatokat rögzíti a Forrás SQL rendszerben, ellenjegyzett státusú kötelezettségvállalásként és egy technikai ügyletkódot hoz létre, amely tekintetében külön jóváhagyás nem szükséges. Az Egyéb fizetési kötelezettség Forrás SQL rendszer által generált azonosítóját a KF, illetve a GF munkatársa rávezeti az egyéb fizetési kötelezettséget keletkeztető dokumentumra és az 1. és 2. melléklet szerinti adatlapra.

(6) Amennyiben az Egyéb fizetési kötelezettség forrásául szolgáló Előirányzatot kezelő szerv kezeli, a KF nyilvántartásba vétel céljából megküldi a kezelő szervnek az Egyéb fizetési kötelezettséget keletkeztető dokumentumot.

7. § (1)9 A kifizetést – a (4) bekezdésben foglalt eset és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezet egyes fejezeti és központi kezelésű előirányzatainak felhasználásáról szóló NFM utasításban meghatározottak kivételével – a 3. §-ban hivatkozott utasítások szerinti, az Előirányzat felett szakmai felügyeletet ellátó helyettes államtitkár a 2. mellékletben található nyomtatvány aláírásával rendeli el, vagy a 3. mellékletben található nyomtatvány aláírásával engedélyezi. A nyomtatványon minden esetben fel kell tüntetni a részteljesítésekhez (részfeladatokhoz) kapcsolódó ügyletkódot és (rész)összeget. A nyomtatványt teljesítésigazolóként a szakmai kezelő szervezeti egység vezetője írja alá.

(2) Az Egyéb fizetési kötelezettségek esetében, kifizetés engedélyezését vagy elrendelését követően, amennyiben az Egyéb fizetési kötelezettség forrását az NFM Igazgatás Szakmai Programok költségvetése, illetve fejezeti kezelésű előirányzat biztosítja, a KF, amennyiben az NFM Igazgatás Szervezeti és Működési költségvetése biztosítja, a GF a Forrás SQL rendszerből nyert kiadási utalványrendelet használatával az érvényesítésre és utalványozásra vonatkozó belső szabályozásokban rögzített eljárásrend szerint jár el. Amennyiben az Előirányzatot kezelő szerv kezeli, a szakmai kezelő szervezeti egység az Egyéb fizetési kötelezettséget keletkeztető dokumentumot és a jogerős vagy fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható bírósági, hatósági döntésekből származó fizetési kötelezettségek esetén a 2. melléklet, egyéb esetben az 1. melléklet szerinti nyomtatványt kifizetés céljából a kezelő szerv részére köteles megküldeni.

(3) Amennyiben az Egyéb fizetési kötelezettség fedezetét az NFM Igazgatás Szakmai Programok költségvetése, illetve fejezeti kezelésű előirányzat biztosítja, a KF, amennyiben az NFM Igazgatás Szervezeti és Működési költségvetése biztosítja, a GF továbbítja az utalást kezdeményező dokumentumot a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: MÁK) részére a pénzügyi teljesítés érdekében. Amennyiben az Előirányzatot kezelő szerv kezeli, az utalást kezdeményező dokumentumot a kezelő szerv továbbítja a MÁK részére.

(4) Amennyiben az Egyéb fizetési kötelezettség forrása központi kezelésű előirányzat, a szakmai kezelő a MÁK-ba küldendő kifizetést kezdeményező dokumentum másolatát nyilvántartásba vétel céljából megküldi a KF részére.

8. § (1) Amennyiben a 2. melléklet vagy a 3. melléklet szerinti adatlapon a szakmai kezelő szervezeti egység úgy nyilatkozik, hogy az adott kötelezettség tekintetében további kifizetés nem várható, az Egyéb fizetési kötelezettség fedezetét az NFM Igazgatás Szakmai Programok költségvetése, illetve fejezeti kezelésű előirányzat biztosítja, a KF, amennyiben az NFM Igazgatás Szervezeti és Működési költségvetése biztosítja, a GF a kifizetés teljesítését követően az analitikus nyilvántartásban az ügyletet automatikusan lezárja.

(2) Amennyiben az Egyéb fizetési kötelezettség fedezetét központi kezelésű előirányzat biztosítja vagy a 2. melléklet vagy a 3. melléklet szerinti adatlapon korábban a szakmai kezelő nem nyilatkozott a kötelezettségvállalás lezárhatóságáról, az analitikus nyilvántartásban az ügylet lezárhatósága érdekében a kifizetéstől számított 5 munkanapon belül az Előirányzat felett rendelkező szakmai kezelő a MÁK által szolgáltatott adatok alapján a 4. melléklet szerinti adatlapot köteles kitölteni és megküldeni a KF részére.

III. Záró rendelkezések

9. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

(2) Ezen utasításban foglalt rendelkezéseket 2014. január 1-jétől kell alkalmazni.

(3)–(5)10

1. melléklet a 42/2013. (XII. 21.) NFM utasításhoz

EGYÉB FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGRE VONATKOZÓ ADATLAP

Az adatlap és fizetési kötelezettség IKTATÓSZÁMA:

3E20908_0

EGYÉB FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG ADATAI

Egyéb fizetési kötelezettség Forrás SQL azonosítója1:

[azonosító]

Egyéb fizetési kötelezettséget elrendelő dokumentum azonosítója:

 

Jogosult megnevezése:

[név/nevek]

Jogosult székhelye (lakóhelye):

[cím(ek)]

Jogosult adószáma (adóazonosító jele)2:

[adószám(ok)/adóazonosító jel(ek)]

Jogosult bankszámlaszáma:

[az NFM kifizetését fogadó bankszámlaszám(ok)]

Egyéb fizetési kötelezettség tárgya:

[az Egyéb fizetési kötelezettséget keletkeztető ügylet tömör, egyértelmű összefoglalása]

Forrás:

□ tárgyév

[év megjelölése]. évi maradvány

□ egyéb

Kiadási előirányzat megnevezése:

[előirányzat neve]

ÁHT azonosító: [azonosító]

Egyéb fizetési kötelezettség összege3:

Nettó: [összeg]
[pénznem]

Bruttó: [összeg] [pénznem]

TELJESÍTÉSI ADATOK (PÉNZNEM)

Egyéb fizetési kötelezettség határideje

Nettó összeg

ÁFA

Bruttó összeg4

Ügyletkód

Kiemelt előirányzat száma/megnevezése

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Budapest, [dátum]

 

 

Egyéb fizetési kötelezettséggel érintett előirányzat felett rendelkező szervezeti egység vezetője

[név] [státusz]

 

 

 

 

 

Egyéb fizetési kötelezettség pénzügyi ellenjegyzése

Pénzügyi ellenjegyző neve, beosztása, szervezeti egysége:

Pénzügyi ellenjegyzés dátuma:

Pénzügyi ellenjegyző aláírása:

Pénzügyi ellenjegyzés eredménye:

□ Forrás rendelkezésre áll

□ Pénzügyi ellenjegyzés megtagadva

Pénzügyi ellenjegyzés megtagadásának indoka:














1 Az ellenjegyző ellenjegyzése során tölti ki, az adatlap Fizetési kötelezettséggel érintett előirányzat felett rendelkező szervezeti egységnek való visszaküldése előtt.
2 Nemzetközi szervezetek esetében nem töltendő ki.
3 Azon teljes nettó/bruttó összeg, amely a fizetési kötelezettség alapján fizetendő, és amely összeg a FORRÁS SQL rendszerben elkülönítésre került. Nemzetközi tagdíjak esetében a deviza és a becsült forint összeg is feltüntetendő.
4 Nemzetközi tagdíjak esetében forintban is (becsült összeg).

2. melléklet a 42/2013. (XII. 21.) NFM utasításhoz

JOGERŐS VAGY FELLEBBEZÉSRE TEKINTET NÉLKÜL VÉGREHAJTHATÓ BÍRÓSÁGI DÖNTÉSEKRE VONATKOZÓ ADATLAP ÉS KIFIZETÉS ELRENDELÉSE

Az adatlap és fizetési kötelezettség IKTATÓSZÁMA:

3E20909_0

JOGERŐS VAGY FELLEBBEZÉSRE TEKINTET NÉLKÜL VÉGREHAJTHATÓ BÍRÓSÁGI, HATÓSÁGI
DÖNTÉSEK ADATAI

A fizetési kötelezettség Forrás SQL azonosítója5:

[azonosító]

Ítélet száma:

 

Jogosult megnevezése:

[név/nevek]

Jogosult székhelye (lakóhelye):

[cím(ek)]

Jogosult adószáma (adóazonosító jele)*:

[adószám(ok)/adóazonosító jel(ek)]

Jogosult bankszámlaszáma*:

[az NFM kifizetését fogadó bankszámlaszám(ok)]

Per tárgya:

Forrás:

□ tárgyév

[év megjelölése]. évi maradvány

□ egyéb

Kiadási előirányzat megnevezése:

[előirányzat neve]

ÁHT azonosító: [azonosító]

 

 

 

Marasztalási összeg (Ft)

Fizetési kötelezettség időpontja:

Tőke

Perköltség

Egyéb

Kamat

számítás kezdő időpontja(i)

 

 

 

Budapest, [dátum]

 

Jogerős vagy fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható bírósági, hatósági döntésből származó fizetési kötelezettséggel érintett előirányzat felett rendelkező szervezeti egység vezetője

[név] [státusz]

















5 Az ellenjegyző ellenjegyzése során tölti ki, az adatlap Fizetési kötelezettséggel érintett előirányzat felett rendelkező szervezeti egységnek való visszaküldése előtt.
* Ha a jogosult valamely adata hiányzik és a 2. melléklet szerinti adatlap nem tölthető ki, a szakmai kezelő szervezeti egység köteles levélben megkeresni a jogosultat a hiányzó adatok bekérése érdekében.

3E20909_1

Jogerős vagy fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható bírósági, hatósági döntésből származó
fizetési kötelezettség pénzügyi ellenjegyzése

Pénzügyi ellenjegyző neve, beosztása,
szervezeti egysége:

Pénzügyi ellenjegyzés dátuma:

Pénzügyi ellenjegyző aláírása:

Pénzügyi ellenjegyzés eredménye:

□ Forrás rendelkezésre áll

□ Pénzügyi ellenjegyzés megtagadva

Pénzügyi ellenjegyzés megtagadásának indoka:



□ Jelen Egyéb fizetési kötelezettség pénzügyi teljesítését követően a rögzített forráslekötés lezárható.
□ Jelen Egyéb fizetési kötelezettség alapján a rögzített forráslekötés terhére további kifizetés várható, ezért a forráslekötés nem zárható le.
Jogerős vagy fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható bírósági, hatósági döntésen alapuló fizetési kötelezettség teljesítését elrendelem.

Budapest, [dátum]
Kifizetést elrendelő aláírása
[név] [státusz]

3. melléklet a 42/2013. (XII. 21.) NFM utasításhoz


Egyéb fizetési kötelezettség célszerűségét megalapozó eljárás dokumentálása
és a kifizetés engedélyezése

Magyarország …. évi központi költségvetéséről szóló 201… évi …. törvény alapján XVII. Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezet … (20. cím, … alcím, … jogcímcsoport, ÁHT: ….) kiadási előirányzata, …. ügyletkódja terhére az alábbi Egyéb fizetési kötelezettséghez kapcsolódó kifizetést engedélyezem.

Egyéb fizetési kötelezettség
Forrás SQL azonosítója:
Tárgya:
Összege:
Jogosult neve, székhelye:
Szakmai indokoltsága:
Egyéb fizetési kötelezettséget elrendelő dokumentum azonosítója:

□ Jelen Egyéb fizetési kötelezettség pénzügyi teljesítését követően a rögzített forráslekötés lezárható.
□ Jelen Egyéb fizetési kötelezettség alapján a rögzített forráslekötés terhére további kifizetés várható, ezért a forráslekötés nem zárható le.
A teljesítést, a fizetési kötelezettség szakmai indokoltságát, a kifizetés jogosságát igazolom.
Budapest, 201….. …………………………………………
Teljesítésigazoló aláírása


Az alábbi számla (számlák) kifizetését engedélyezem.
Budapest, 201….. …………………………………………
Kifizetést engedélyező aláírása

4. melléklet a 42/2013. (XII. 21.) NFM utasításhoz

ADATLAP AZ EGYÉB FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG FORRÁS SQL RENDSZERBEN TÖRTÉNŐ LEZÁRÁSÁHOZ

Az Egyéb fizetési kötelezettség lezárásának IKTATÓSZÁMA:

3E20911_0

ALAPADATOK

 

Egyéb fizetési kötelezettséggel érintett előirányzat felett rendelkező
szervezeti egység vezetője

Ügyintéző

Szervezeti egység megnevezése:

 

 

Név:

 

 

Beosztás:

 

 

EGYÉB FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG ADATAI

Egyéb fizetési kötelezettség/Ítélet azonosítója:

Jogosult megnevezése:

Kifizetés indoka/Egyéb fizetési kötelezettség/Per tárgya:

A PÉNZÜGYI TELJESÍTÉSRE VONATKOZÓ ADATOK:

Kifizetés összege:

KIFIZETÉS FORRÁSA:

Forrása:

□ Tárgyév

[év megjelölése]. évi maradvány

□ Egyéb

Az előirányzat megnevezése és ÁHT azonosítója:


Alulírott nyilatkozom, hogy az Egyéb fizetési kötelezettség alapján a kifizetés megtörtént, a rögzített forráslekötés lezárható.

Budapest, [dátum]

…………………………………………………………………
a kifizetést kezdeményező szervezeti egység vezetője
[név]
1

Az utasítást a 12/2023. (V. 5.) EM utasítás 9. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte 2023. május 6. napjával.

2

Az 1. § c) pontja a 6/2014. (II. 27.) NFM utasítás 18. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 2. § c) pontja a 6/2014. (II. 27.) NFM utasítás 18. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 3. § a 4/2017. (I. 18.) NFM utasítás 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. E módosító utasítás 5. § (2) bekezdése alapján a 2017. január 1-jén és az azt követően folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell.

5

A 4. § (4) bekezdése a 2/2015. (I. 30.) NFM utasítás 20. §-a szerint módosított szöveg.

6

A 4. § (5) bekezdését a 37/2015. (XI. 19.) NFM utasítás 2. § (2) bekezdése iktatta be.

7

[Az 5. § (1) bekezdésének a 2/2015. (I. 30.) NFM utasítás 20. § b) pontjával elrendelt módosítása, amely szerint a „Jogi Főosztályt” szövegrész helyébe a „Jogtanácsosi Főosztályt” szöveg lép, nem vezethető át.]

8

Az 5. § (2) bekezdése a 37/2015. (XI. 19.) NFM utasítás 2. § (3) bekezdése szerint módosított szöveg.

9

A 7. § (1) bekezdése a 4/2017. (I. 18.) NFM utasítás 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. E módosító utasítás 5. § (2) bekezdése alapján a 2017. január 1-jén és az azt követően folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell.

10

A 9. § (3)–(5) bekezdése a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére