• Tartalom

45/2013. (VIII. 5.) HM utasítás

45/2013. (VIII. 5.) HM utasítás

miniszteri biztos kinevezéséről1

2013.08.07.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés g) pontja alapján, a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 38. § (1) bekezdésében foglalt jogkörömben eljárva a következő utasítást adom ki.

1. § (1) A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Ksztv.) 38. § (2) bekezdés a) pontja szerint Dr. Borbíró Zoltánt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központnak mint az Magyar Honvédség Honvédkórház jogutódjának átvilágításáért felelős miniszteri biztossá nevezem ki.

(2) A miniszteri biztos tevékenységét 2013. július 11-től 2014. január 10-ig látja el.

(3) A miniszteri biztos tevékenységét a honvédelmi miniszter irányítja.

2. § (1) A miniszteri biztos feladatkörében eljárva irányítja és koordinálja a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ működésének átfogó felülvizsgálatát, valamint a racionalizálására vonatkozó javaslatok kidolgozását.

(2) A miniszteri biztos a feladatköréhez kapcsolódó egyeztetéseken és tárgyalásokon képviseli a honvédelmi minisztert, nevében munkacsoportot hozhat létre.

(3) A miniszteri biztos feladatkörében eljárva szakmai felettesnek minősül.

(4) A miniszteri biztos tájékoztatja a Honvéd Vezérkar főnökét (a továbbiakban: HVKF) azokról a feladatkörében hozott döntésekről, amelyek érintik a HVKF hatáskörét. A HVKF tájékoztatja a miniszteri biztost azokról a személyi döntésekről, amelyek érintik a miniszteri biztos feladatkörét.

3. § (1) A miniszteri biztos a feladatainak végrehajtása érdekében valamennyi érintett honvédelmi szervezettel folyamatos és közvetlen kapcsolattartásra, egyeztetésre, továbbá adat, információ, illetve irat bekérésére jogosult.

(2) A miniszteri biztos megkeresését a honvédelmi szervezetek feladat- és hatáskörükben eljárva, határidőre teljesítik.

4. § (1) A miniszteri biztos díjazására és juttatására a Ksztv. 38. § (6) bekezdését kell alkalmazni.

(2) A miniszteri biztos munkáját – a Ksztv. 38. § (10) bekezdés b) pontjára figyelemmel a miniszteri kabinetben működő titkárság helyett – erre kijelölt szakértők segítik.

5. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

(2)2

1

Az utasítást a 6/2014. (I. 31.) HM utasítás 5. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte 2014. február 1. napjával.

2

Az 5. § (2) bekezdése a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére