• Tartalom

67/2013. (XI. 22.) NFM rendelet

67/2013. (XI. 22.) NFM rendelet

a fejezeti kezelésű előirányzatok kezelésének és felhasználásának szabályairól szóló 27/2013. (VI. 12.) NFM rendelet módosításáról1

2013.11.23.

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 109. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 1. melléklet 13. pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva – az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 73. § b) pontjában megállapított feladatkörében eljáró nemzetgazdasági miniszterrel egyetértésben – a következőket rendelem el:

1. § A fejezeti kezelésű előirányzatok kezelésének és felhasználásának szabályairól szóló 27/2013. (VI. 12.) NFM rendelet (a továbbiakban: NFM rendelet) 9. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) Az előirányzat fedezetet biztosít
a) a Győr, keleti iparterület körüljárását biztosító közútnak a Kormány egyedi döntésén alapuló beruházás keretében történő előkészítésével és megépítésével,
b) az M1 autópálya és a 14. számú főút közötti, a Győr, keleti elkerülő út előkészítése kapcsán az állami megrendelői (építtetői) feladatok ellátásával, valamint
c) az 5. számú főút 93+051 km szelvényében körforgalmi csomópont előkészítése kapcsán az állami megrendelői (építtetői) feladatok ellátásával,
ennek keretében az előkészítéssel, a területbiztosítással, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (a továbbiakban: KKK) feladatkörébe nem utalt terveztetéssel, az előirányzat terhére megvalósuló projektek tanulmányterveinek előkészítésével, a közbeszerzési eljárások lefolytatásával, annak eredményeként a szerződéskötéssel, valamint a szerződések teljesítésének igazolásával összefüggő költségekre.
(2) Az előirányzat felhasználása az (1) bekezdés a) és b) pontjában meghatározott feladatok ellátására a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel (a továbbiakban: NIF Zrt.), az (1) bekezdés c) pontjában meghatározott feladatok ellátására a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel, mint a beruházás megvalósítójával kötött támogatási szerződés alapján történik.”

2. § Az NFM rendelet a következő 11/A. alcímmel egészül ki:

„11/A. A Határon Átnyúló Együttműködési Programokból megvalósuló útépítési projektek (17-20-32-10, ÁHT: 342040)
26/A. § (1) Az előirányzat azon a Határon Átnyúló Együttműködési Programok elnevezésű uniós forrásból megvalósuló útépítési projektek kiegészítő finanszírozására szolgál, amelyekben a NIF Zrt., mint kedvezményezett támogatási szerződést kötött. Az előirányzat felhasználható az uniós támogatási szerződésben meghatározott elszámolható költség összegét meghaladóan felmerülő költségek, valamint az uniós forrásból el nem számolható költségek finanszírozására.
(2) Az előirányzat felhasználása az (1) bekezdésben meghatározott feladatok ellátására a NIF Zrt.-vel, mint a beruházás megvalósítójával az előirányzat terhére kötött támogatási szerződés alapján történik.
(3) Az előirányzat felhasználására a 9. § (3)–(6) bekezdését és a 10. §-t alkalmazni kell.”

3. § Az NFM rendelet a következő 28/A. alcímmel egészül ki:

„28/A. Intézményi kezességi díjtámogatások (17-20-33-20, ÁHT: 342573)
44/A. § Az előirányzat az Intézményi kezességi díjtámogatások fejezeti kezelésű előirányzat felhasználásának és kezelésének részletes szabályairól szóló rendelet alapján használható fel.”

4. § Az NFM rendelet 9. § (4) bekezdésében a „NIF Zrt.” szövegrészek helyébe a „NIF Zrt., illetve a Magyar Közút Nonprofit Zrt.” szöveg lép.

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette 2013. november 24. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére