• Tartalom

68/2013. (X. 31.) HM utasítás

68/2013. (X. 31.) HM utasítás

a honvédelmi szervezetek operatív belső kontrolljai rendszerének kialakításáról, működtetéséről és fejlesztéséről szóló 12/2013. (II. 22.) HM utasítás módosításáról1

2013.11.01.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (5) bekezdése alapján a következő utasítást adom ki:

1. § A honvédelmi szervezetek operatív belső kontrolljai rendszerének kialakításáról, működtetéséről és fejlesztéséről szóló 12/2013. (II. 22.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut.) 1. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép.

„(1) Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe, közvetlen irányítása alá tartozó szervezetekre, a miniszter fenntartói irányítása alá tartozó közoktatási intézményre, valamint a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezetek) terjed ki.”

2. § Az Ut. 15. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

15. § (1) A honvédelmi szervezet vezetője a belső kontrollrendszer kialakítását, működését és minőségét a HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár (a továbbiakban: HM VGHÁT) által kiadott szakutasításban szereplő kérdéslista alapján értékeli, arról a Rendelet 1. melléklete szerint nyilatkozik és a nyilatkozatot a zárszámadáshoz kapcsolódó intézményi adatszolgáltatás önálló mellékleteként megküldi a pénzügyi és számviteli feladatok központosított végrehajtására kijelölt honvédelmi szervezet részére. A pénzügyi és számviteli feladatok központosított végrehajtására kijelölt honvédelmi szervezet a nyilatkozatokat másolatban a HM GTSZF részére a tárgyévet követő év április 10-ig megküldi.
(2) A Rendelet 11. § (4) bekezdésében meghatározott esetekben a nyilatkozattételi kötelezettséghez kapcsolódó értékelési kötelezettséget a Rendelet 1. melléklete szerinti tartalommal és formában kell teljesíteni.
(3) A HM GTSZF az (1) bekezdés szerinti nyilatkozatok másolatait, valamint a HM intézményi szintű, HM KÁT által aláírt eredeti nyilatkozatát a kísérő levéllel együtt a tárgyévet követő év április 20-ig felterjeszti a honvédelmi miniszter részére az államháztartásért felelős miniszternek a Rendelet 11. § (2) bekezdése szerinti határidőben történő megküldés érdekében.
(4) A HM GTSZF az (1) bekezdés szerinti nyilatkozatok alapján összeállított összefoglaló jelentést a tárgyévet követő év április 30-ig felterjeszti a HM VGHÁT, a HVKF és a HM KÁT útján a honvédelmi miniszter részére.
(5) A pénzügyi és számviteli feladatok központosított végrehajtására kijelölt honvédelmi szervezet által ellátott honvédelmi szervezet vezetőjének a Rendelet 1. mellékletében meghatározott nyilatkozata alátámasztásaként az ellátó honvédelmi szervezet részéről a zárszámadáshoz kapcsolódó intézményi adatszolgáltatás aláírására jogosult pénzügyi gazdasági vezető nyilatkozik a honvédelmi szervezet vezetője részére, az adott honvédelmi szervezetre vonatkozóan a 2. melléklet szerinti formában és tartalommal.”

3. § Az Ut. 19. §-a a következő (4) bekezdéssel egészül ki:

„(4) A HM GTSZF 2013. december 31-ig kidolgozza és jóváhagyásra felterjeszti az utasítás 15. § (1) bekezdése szerinti HM VGHÁT szakutasítást.”

4. § Hatályát veszti az Ut. 1. melléklete.

5. § Ez az utasítás 2013. november 1-jén lép hatályba.

1

Az utasítás a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2013. november 2. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére