• Tartalom

7/2013. (II. 15.) NFM utasítás

7/2013. (II. 15.) NFM utasítás

a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség teljesítésének rendjéről1

2015.01.31.

A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (4) bekezdés c) pontja, valamint az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló 2007. évi CLII. törvény 11. § (6) bekezdése, illetve 14. § (3) bekezdése alapján – figyelemmel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 25/2012. (IX. 17.) NFM utasításra – a következő utasítást adom ki:

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. Az utasítás célja

1. § Jelen utasítás célja, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (a továbbiakban: Minisztérium) a vagyonnyilatkozat- tételi kötelezettséggel kapcsolatos eljárási rendet, valamint az iratok kezelésével, őrzésével, továbbá az azokban foglalt személyes adatok védelmével kapcsolatos legfontosabb szabályokat megállapítsa.

2. Az utasítás hatálya

2. § Jelen utasítás hatálya kiterjed az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló 2007. évi CLII. törvény (a továbbiakban: Vnytv.) 3. §-a alapján vagyonnyilatkozat-tételre kötelezett

a) a Minisztérium által foglalkoztatott személyekre,

b) a nemzeti fejlesztési miniszter tulajdonosi joggyakorlási jogkörébe tartozó gazdasági társaságok vezető tisztségviselőire és felügyelőbizottsági tagjaira,

c) a nemzeti fejlesztési miniszter felügyelete, illetve irányítása alá tartozó központi költségvetési szervek azon vezetőire, akik tekintetében a miniszter gyakorolja a munkáltatói jogokat (a továbbiakban együtt: Kötelezett).

3. A Kötelezettek köre

3. § (1) A Minisztériumban vagyonnyilatkozat-tételre kötelezett a Vnytv. 3. § (1)–(2) bekezdésében meghatározott tevékenységet, illetve munkakört betöltő személy a szervezeti egység vezetője általi kezdeményezés alapján a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 25/2012. (IX. 17.) NFM utasítás (a továbbiakban: SZMSZ) 8. függelékben foglaltakkal összhangban.

(2) Az (1) bekezdésben foglaltakon túl vagyonnyilatkozat-tételre kötelezett

a) a Vnytv. 3. § (3) bekezdés c) pontja alapján a nemzeti fejlesztési miniszter tulajdonosi joggyakorlási jogkörébe tartozó gazdasági társaságok vezető tisztségviselője és felügyelőbizottsági tagja, valamint

b) a nemzeti fejlesztési miniszter felügyelete, illetve irányítása alá tartozó központi költségvetési szervek azon vezetői, akik tekintetében a miniszter gyakorolja a munkáltatói jogokat.

4. A vagyonnyilatkozatok kezelése

4. § (1)2 A Minisztériumban a vagyonnyilatkozat-tétellel összefüggésben keletkezett iratok – ideértve a vagyoni helyzetre tett bejelentéseket, valamint a vagyongyarapodási vizsgálatot megelőző meghallgatás iratait – kezelését és nyilvántartását a Személyügyi Főosztály (a továbbiakban: személyügyekért felelős főosztály) végzi.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott iratok kezelésével és nyilvántartásával kapcsolatos feladatokat a személyügyekért felelős főosztály vezetője által megbízott személy (a továbbiakban: megbízott személy) végezheti.

(3) A Vnytv. és az SZMSZ rendelkezéseinek figyelembevételével, az érintett szervezeti egység vezetője a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség keletkezésével, változásával és megszűnésével kapcsolatos szervezeti, munkaköri, illetve személyi adatokat a szükséges intézkedések megtétele érdekében soron kívül írásban közli a személyügyekért felelős főosztály vezetőjével.

II. A VAGYONNYILATKOZAT-TÉTELI KÖTELEZETTSÉG TELJESÍTÉSÉNEK ELJÁRÁSI SZABÁLYAI

5. Eljárás jogviszony létesítése esetén

5. § (1) A megbízott személy személyesen átadja vagy megküldi a Kötelezett részére a Vnytv. Melléklete szerinti vagyonnyilatkozat-nyomtatványt és a kitöltési útmutatót.

(2) A Kötelezett a kitöltött vagyonnyilatkozatot tartalmazó zárt borítékot – ha a Kötelezett külön törvény alapján már vagyonnyilatkozatot tett, az arról szóló igazolást – személyesen vagy meghatalmazott útján átadja a megbízott személynek.

(3) A megbízott személy a zárt borítékot az átvételkor megvizsgálja, hogy megfelel-e a Vnytv. 11. § (3) bekezdésében és a jelen utasításban meghatározott alaki feltételeknek. A megbízott személy a zárt borítékra rávezeti a Kötelezett nevét, vagyonnyilatkozat-nyilvántartási számát, valamint az átvétel időpontját.

(4) Az átadott vagyonnyilatkozatról a Kötelezett az 1. melléklet szerinti igazolást kap. Az igazolás egy példányát a vagyonnyilatkozatot tartalmazó borítékkal együtt kell tárolni.

(5) A vagyonnyilatkozat átvett példányát a személyi iratokra vonatkozó szabályok szerint, de azoktól elkülönítetten kell kezelni.

6. Eljárás áthelyezéssel történő jogviszony-létesítés esetén

6. § (1) Ha a kötelezettség az áthelyezés időpontjában keletkezik, a jogviszony-létesítés esetére irányadó szabályok szerint kell eljárni.

(2) Ha a kötelezettség már az áthelyezést megelőzően is fennállt, az áthelyezéssel egyidejűleg a vagyonnyilatkozat átadó szervnél őrzött példányának átadás-átvételét a 2. melléklet szerinti jegyzőkönyv felvételével rögzíteni kell.

7. Eljárás beosztás, munka- vagy feladatkör-változás esetén

7. § Ha a kötelezettséget beosztás, munka- vagy feladatkör változása keletkezteti, az 5–6. §-ban foglalt rendelkezéseket kell megfelelően alkalmazni azzal, hogy a jogviszony létesítésén a beosztás, munkakör, illetve a feladatkör változását kell érteni.

8. Eljárás ismételt vagyonnyilatkozat-tétel, valamint a kötelezettség megszűnése esetén

8. § (1) Az első vagyonnyilatkozat-tételt követően a Vnytv. 5. § (1) bekezdés c) pontjában meghatározott időtartamok elteltével szükséges ismételt vagyonnyilatkozatot tenni. Az ismételt vagyonnyilatkozat-tétel esedékességének időpontjáról a személyügyekért felelős főosztály a Vnytv. 8. § (4) bekezdésben foglalt határidő betartásával köteles tájékoztatni a Kötelezettet.

(2) Ha a Kötelezett új vagyonnyilatkozatot tett, a személyügyekért felelős főosztály az előző vagyonnyilatkozat Minisztériumnál őrzött példányát a Kötelezettnek a 3. melléklet szerinti igazolás kíséretében visszaadja. A Kötelezettet előzetesen tájékoztatni kell arról, hogy a vagyonnyilatkozatot a személyügyekért felelős főosztálynál – személyesen vagy meghatalmazott útján – átveheti.

(3) A vagyonnyilatkozat visszaadását, annak időpontja megjelölésével, a nyilvántartásba be kell jegyezni.

(4) A Kötelezett elhalálozása esetén a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel összefüggésben keletkezett iratait haladéktalanul meg kell semmisíteni. A vagyonnyilatkozatok megsemmisítéséről az 5. melléklet szerinti jegyzőkönyvet kell felvenni.

9. § (1) Ha a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséget megalapozó jogviszony, beosztás, munkakör, feladatkör megszűnik, a Kötelezett a Vnytv. 5. § (1) bekezdés b) pontja alapján köteles záró vagyonnyilatkozatot tenni.

(2) Az átadott záró vagyonnyilatkozatról a Kötelezett a 4. melléklet szerinti igazolást kap. Az igazolás egy példányát a vagyonnyilatkozatot tartalmazó borítékkal együtt kell tárolni.

(3) A Vnytv. 12. § (3) bekezdésében foglalt őrzési kötelezettség lejártát követően, a vagyonnyilatkozatokat a személyügyekért felelős főosztály az 5. mellékletben rögzített jegyzőkönyv felvételével megsemmisíti.

(4) A Vnytv. 5. § (4) bekezdése szerinti áthelyezéssel történő jogviszony-megszüntetés esetén a személyügyekért felelős főosztály a vagyonnyilatkozatot az áthelyezéssel egyidejűleg tértivevényes küldeményben vagy személyesen, a 2. melléklet szerinti jegyzőkönyv felvételével adja át az őrzésért továbbiakban felelős részére.

III. A VAGYONGYARAPODÁSI VIZSGÁLATOT MEGELŐZŐ ELLENŐRZÉSI ELJÁRÁS

10. § (1) Vagyongyarapodási vizsgálatra vonatkozó ellenőrzési eljárás a Vnytv. 14. § (1) bekezdése alapján hivatalból vagy a Kötelezett vagyoni helyzetére vonatkozó bejelentés alapján indulhat.

(2) A vagyongyarapodási vizsgálat kezdeményezésével összefüggő iratok érkeztetését és átvételét, a Kötelezett vagyoni helyzetére tett bejelentéssel kapcsolatos iratok kezelését és nyilvántartását, valamint a meghallgatással kapcsolatos adminisztratív teendőket a személyügyekért felelős főosztály látja el.

(3) A Kötelezett vagyoni helyzetére vonatkozó bejelentés befogadhatóságát a kézhezvételtől számított 3 munkanapon belül a személyügyekért felelős főosztály véleményezi, és a bejelentést véleményével együtt megküldi a munkáltatói jogkör gyakorlójának.

(4) Ha vagyonnyilatkozattal kapcsolatban tett bejelentés, irat más szervezeti egységhez érkezik, azt haladéktalanul a személyügyekért felelős főosztály részére további ügyintézés céljából meg kell küldeni.

(5) A személyügyekért felelős főosztály jelzi a munkáltatói jogkör gyakorlójának, ha a Vnytv. 14. § (2) bekezdés második mondatában foglalt valamely ok miatt, a bejelentéssel kapcsolatban nem lehet meghallgatást kezdeményezni. Ez esetben a személyügyekért felelős főosztály javaslatot tesz a bejelentés érdemi vizsgálat nélküli elutasítására.

(6) Amennyiben a bejelentéssel kapcsolatban a (4) bekezdést nem kell alkalmazni, a személyügyekért felelős főosztály a véleményéhez csatolja a Kötelezett vagyonnyilatkozatát tartalmazó zárt borítékot is.

11. § (1) A munkáltatói jogkör gyakorlója a vélemény kézhezvételétől számított 5 munkanapon belül – a bejelentés megküldésével – tájékoztatja a Kötelezettet a bejelentés tartalmáról. A Kötelezett a bejelentésben foglaltakra a tájékoztatástól számított 5 munkanapon belül írásban észrevételt tehet. A munkáltatói jogkör gyakorlója abban az esetben is közli a bejelentést a Kötelezettel, ha azt érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.

(2) A Kötelezett írásban észrevételezheti, ha a bejelentés olyan tényt, körülményt tartalmaz, amely nem szerepel a Kötelezett vagyonnyilatkozatában, továbbá ha a bejelentésből alaposan feltételezhető, hogy a vagyonnyilatkozat valótlan adatokat tartalmaz, illetőleg a bejelentésből arra lehet következtetni, hogy a munkáltató által ismert törvényes forrásból nem igazolható vagyongyarapodás a Kötelezettel közös háztartásban élő hozzátartozónál áll fenn.

(3) A munkáltatónak akkor is meghallgatást kell kezdeményezni, ha a bejelentés szerinti vagyongyarapodás a Kötelezettel közös háztartásban élő házas-, illetve élettársnál és/vagy gyermeknél áll fenn.

12. § (1) A munkáltatói jogkör gyakorlója az észrevételezési határidő lejártát követő 5 munkanapon belül dönt a meghallgatás elrendeléséről. A meghallgatás elrendelése esetén a munkáltatói jogkör gyakorlója a Kötelezettnél magasabb besorolású, ennek hiányában a vezetői munkakört ellátók közül megbízottat jelöl ki a meghallgatás lefolytatására.

(2) A vagyongyarapodási ellenőrzési eljárást megelőző meghallgatás céljáról, időpontjáról, módjáról, módszeréről a Kötelezettet a meghallgatás előtt legalább öt munkanappal írásban kell értesíteni.

13. § (1) A megbízott a kijelöléstől számított 10 munkanapon belül meghallgatja a Kötelezettet. A vagyonnyilatkozat felbontására csak a Kötelezett jelenlétében kerülhet sor. A megbízott a meghallgatás alapján a vagyongyarapodás tárgyában javaslatot készít.

(2) A meghallgatásról a személyügyekért felelős főosztály által delegált személy jegyzőkönyvet készít két eredeti példányban, amelynek egy eredeti példányát a Kötelezettnek át kell adni. A megbízott a meghallgatásról készült jegyzőkönyvet és a keletkezett iratokat javaslatával együtt – az (1) bekezdésben foglalt határidőn belül – megküldi a munkáltatói jogkör gyakorlójának. A munkáltatói jogkör gyakorlója a határidőt különösen indokolt esetben meghosszabbíthatja.

(3) A munkáltatói jogkör gyakorlója a Kötelezett meghallgatása során felvett jegyzőkönyv másodpéldányát, továbbá a Kötelezett vagyonnyilatkozatát a személyügyekért felelős főosztály részére átadja a vagyonnyilatkozattal kapcsolatos iratok közötti elhelyezés érdekében. A vagyonnyilatkozattal kapcsolatos meghallgatás eredményéről – ha jogszabály másként nem rendelkezik – a bejelentést tevőt a munkáltatói jogkör gyakorlójának írásban tájékoztatnia kell.

14. § (1) A munkáltatói jogkör gyakorlója a megbízotti javaslat kézhezvételétől számított 5 munkanapon belül dönt a vagyongyarapodási vizsgálat kezdeményezéséről.

(2) A munkáltatói jogkör gyakorlója a vagyongyarapodási vizsgálat kezdeményezésével egyidejűleg megküldi a Kötelezett (és hozzátartozója) vagyonnyilatkozatát az állami adóhatóság részére, továbbá értesíti a Kötelezettet a vizsgálat kezdeményezéséről.

(3) A személyügyekért felelős főosztály a vagyongyarapodási vizsgálat kezdeményezését nyilvántartásába bejegyzi.

IV. A VAGYONNYILATKOZATOK KEZELÉSE, ADATVÉDELEM

15. § (1) A megbízott személy a vagyonnyilatkozatok átvételét követően haladéktalanul intézkedik a vagyonnyilatkozatok Minisztériumnál maradó példányainak a tárolásra kialakított zárt helyen történő elhelyezéséről.

(2) Az iratgyűjtőt a megbízott személy kezeli, aki az iratgyűjtőben elhelyezi

a) a vagyonnyilatkozatba történő betekintést dokumentáló lapot,

b) a vagyonnyilatkozatot tartalmazó aláírt, zárt borítékot,

c) a vagyonnyilatkozat átvételéről szóló igazolás(oka)t,

d) igazolást a külön törvény alapján tett vagyonnyilatkozatról,

e) a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség esedékességéről szóló értesítő levél másolatát.

(3) Ha vagyongyarapodási vizsgálat válik szükségessé, az iratgyűjtőben el kell helyezni

a) a vagyongyarapodási vizsgálatot kezdeményező levél másolatát,

b) a Kötelezett meghallgatásáról, illetve a vagyongyarapodási vizsgálat kezdeményezéséről felvett jegyzőkönyv másodpéldányát,

c) a vagyongyarapodási vizsgálat kezdeményezése tárgyában tett javaslat másolatát,

d) a Kötelezett részére szóló munkáltatói intézkedés másolatát arról, hogy jogviszonya a törvény erejénél fogva megszűnt.

(4) A személyügyekért felelős főosztály vezetője köteles gondoskodni arról, hogy a vagyonnyilatkozattal kapcsolatos iratokhoz, illetve az azok kezelése során keletkezett adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá.

(5) Tilos a személyügyekért felelős főosztály kezelésében lévő vagyonnyilatkozatokban szereplő, jövedelmi és vagyoni helyzetről szóló adatok bármilyen módon történő feldolgozása, számítógépes nyilvántartása.

16. § (1) A munkáltatói jogkör gyakorlója és a személyügyekért felelős főosztály vezetője gondoskodik az adatok védelméről, különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés megakadályozásáról.

(2) A vagyonnyilatkozatban foglaltak megismerésére kizárólag a következők jogosultak:

a) a vagyonnyilatkozat-tételére Kötelezett a vagyonnyilatkozata tekintetében,

b) meghallgatás elrendelése esetén a munkáltatói jogkör gyakorlója, valamint a 12. § (1) bekezdése szerint kijelölt megbízott,

c) a kormányzati szolgálati jogviszonnyal kapcsolatos jogvitával összefüggésben a bíróság.

(3) A munkáltatói jogkör gyakorlója és a személyügyekért felelős főosztály vezetője felel azért, hogy a vagyonnyilatkozatot a betekintési jog jogosultjain kívül harmadik személy ne ismerhesse meg, azokról ne szerezhessen tudomást.

(4) A vagyonnyilatkozatokba történő betekintést a megbízott személy a vagyonnyilatkozathoz csatolt, a 6. melléklet szerinti „Betekintő lap”-on dokumentálja a betekintés időpontjának, jogcímének, a betekintő nevének és beosztásának feltüntetésével, valamint a betekintésre jogosult saját kezű aláírásával.

V. A NYILVÁNTARTÁS SZABÁLYAI

17. § (1) Az utasítás hatálya alá tartozó Kötelezettek vagyonnyilatkozatát egyedi azonosítóval (vagyonnyilatkozat nyilvántartási szám) kell ellátni. Az azonosítókat hat karakterben kell képezni a következők szerint:

a) a Minisztérium állományába tartozók esetében: aktuális évszám utolsó két számjegye/M/sorszám,

b) a nemzeti fejlesztési miniszter felügyelete, illetve irányítása alá tartozó központi költségvetési szervek vezetői esetében: aktuális évszám utolsó két számjegye/H/sorszám,

c) a nemzeti fejlesztési miniszter tulajdonosi joggyakorlási jogkörébe tartozó gazdasági társaságok vezető tisztségviselője és felügyelőbizottsági tagja esetében: aktuális évszám utolsó két számjegye/T/sorszám.

(2) Az egyedi azonosítót úgy kell képezni, hogy az őrzési idő alatt nem lehet ugyanazon számkombinációval több személyt azonosítani.

18. § (1) A személyügyekért felelős főosztály a Kötelezettekről, illetve a kötelezettség teljesítéséről nyilvántartást vezet, amely tartalmazza:

a) a Kötelezett nevét,

b) a Kötelezett vagyonnyilatkozatának nyilvántartási számát,

c) a kötelezettség teljesítésének időpontját,

d) igazolás csatolása esetén, annak ügyiratszámát és a kiállítás időpontját,

e) a kötelezettség következő esedékességének időpontját,

f) a kötelezettség megszűnésének időpontját, a záró vagyonnyilatkozat-tétel határidejét

g) a vagyonnyilatkozat visszaadásának időpontját,

h) a vagyongyarapodási vizsgálattal kapcsolatos bejelentés időpontját,

i) a vagyongyarapodási vizsgálattal kapcsolatos meghallgatás időpontját,

j) a vagyongyarapodási vizsgálat kezdeményezésének időpontját.

(2) Ha a Kötelezett vagy hozzátartozója a Vnytv. 1. § (2) bekezdése alapján nem köteles vagyonnyilatkozatot tenni, neve mellett ezt jelölni kell azzal, hogy a személyügyekért felelős főosztály az erre vonatkozó igazolást csatolta.

(3) A nyilvántartásba a Kötelezetten kívül kizárólag a munkáltatói jogkör gyakorlója tekinthet be.

VI. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

19. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napján lép hatályba.

(2)3

1. melléklet a 7/2013. (II. 15.) NFM utasításhoz

IGAZOLÁS
vagyonnyilatkozat átvételéről
Igazolom, hogy
…………………………………………………………………………………….
(kötelezett neve)
…………………………………………………………………………………….
(besorolás/munkakör)
…………………………………………………………………………………….
(szervezeti egység/intézmény)
Vagyonnyilatkozat-nyilvántartási szám:
aktuális évszám utolsó két számjegye/M/sorszám (a Minisztérium állományába tartozók)
aktuális évszám utolsó két számjegye/H/sorszám (a nemzeti fejlesztési miniszter felügyelete,
illetve irányítása alá tartozó központi költségvetési szervek vezetői)
aktuális évszám utolsó két számjegye/T/sorszám (a nemzeti fejlesztési miniszter tulajdonosi joggyakorlási jogkörébe tartozó gazdasági társaságok vezető tisztségviselője és felügyelőbizottsági tagja)
által az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló 2007. évi CLII. törvényben foglalt rendelkezésnek megfelelően tett vagyonnyilatkozata egy példányát zárt borítékban átvettem.
Budapest, 20…. év ………………. hó … nap
…………………………………. munkáltatói jogkör gyakorlója által megbízott
Az igazolás 1 eredeti példányát átvettem:
……………………………………… kötelezett
Kapják:    1. címzett (Az igazolást kérjük gondosan megőrizni!)
2. őrzésért, nyilvántartásért felelős szervezeti egység

2. melléklet a 7/2013. (II. 15.) NFM utasításhoz

Ügyiratszám: …………………
JEGYZŐKÖNYV
Készült: ………………………………………………………………………… (intézmény megnevezése) …………… sz. helyiségében 20…… év ………………… hó …… napján.
Tárgy: az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló 2007. évi CLII. törvény 5. § (3) és (4) bekezdése, valamint a 12. § (2) bekezdése alapján
…………………………………………………………………………………………………………………………… (név)
vagyonnyilatkozata átadás/átvételéről.
Jelen vannak:
……………………………………………………………………… (átadó intézmény részéről)
……………………………………………………………………… (átvevő intézmény részéről)
A vagyonnyilatkozat-tételre kötelezett vagyonnyilatkozat-nyilvántartási száma:
……………………………………………
A kötelezett vagyonnyilatkozatának zárt borítékban történő átadása/átvétele a mai napon megtörtént.
Kmf.
………………………………….…… átadó intézmény részéről
A vagyonnyilatkozatot és a jegyzőkönyv 1 példányát átvettem:
………………………………….…… átvevő intézmény részéről
Kapják:    1. Átadó intézmény
2. Átvevő intézmény

3. melléklet a 7/2013. (II. 15.) NFM utasításhoz

IGAZOLÁS
vagyonnyilatkozat átadás-átvételéről
Igazolom, hogy
…………………………………………………………………………………….
(kötelezett neve)
…………………………………………………………………………………….
(besorolás/munkakör)
…………………………………………………………………………………….
(szervezeti egység/intézmény)
Vagyonnyilatkozat-nyilvántartási szám: ………………………………………
által az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló 2007. évi CLII. törvényben foglalt rendelkezésnek megfelelően tett vagyonnyilatkozata egy példányát zárt borítékban átvettem, ezzel egyidejűleg a Minisztériumnál őrzött …………… számú vagyonnyilatkozatának példányát a kötelezettnek visszaadtam.
Budapest, 20…… év …………………… hó …… nap
……………………………………… munkáltatói jogkör gyakorlója által megbízott
Az igazolás 1 eredeti példányát átvettem:
………………………………………… kötelezett
Kapják:    1. címzett (Az igazolást kérjük gondosan megőrizni!)
2. őrzésért, nyilvántartásért felelős szervezeti egység

4. melléklet a 7/2013. (II. 15.) NFM utasításhoz

IGAZOLÁS
záró-vagyonnyilatkozat átvételéről
Igazolom, hogy
…………………………………………………………………………………….
(kötelezett neve)
…………………………………………………………………………………….
(besorolás/munkakör)
…………………………………………………………………………………….
(szervezeti egység/intézmény)
Vagyonnyilatkozat-nyilvántartási szám: ……………………………
által az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló 2007. évi CLII. törvény 5. § (1) bekezdés b) pontjában foglalt rendelkezésnek megfelelően (megfelelő aláhúzandó)
a)    kormányzati szolgálati jogviszonya megszűnését
b)    munka- vagy feladatköre megszűnését
c)    egyéb: ………………………………………………………………………………………………
követően tett záró-vagyonnyilatkozata egy példányát megőrzésre átvettem.
Budapest, 20…… év ………………… hó …… nap
………………………………………
munkáltatói jogkör gyakorlója
által megbízott
Az igazolás 1 eredeti példányát átvettem:
Budapest, 20…… év ………………… hó …… nap
………………………………………
kötelezett
Kapják:     1. címzett (Az igazolást kérjük gondosan megőrizni!)
2. őrzésért, nyilvántartásért felelős szervezeti egység

5. melléklet a 7/2013. (II. 15.) NFM utasításhoz

JEGYZŐKÖNYV
vagyonnyilatkozat(ok) megsemmisítéséről
Ügyiratszám: …………………
Készült: ……………………………………………………………………………………………… (intézmény megnevezése) ………… sz. helyiségében 20…… év ………………… hó …… napján.
Tárgy: vagyonnyilatkozat(ok) megsemmisítése a jelen utasítás 9. § (3) bekezdésében foglalt okból.
A Minisztérium részéről jelen vannak:
A megsemmisítésre kerülő vagyonnyilatkozat(ok) nyilvántartási száma: (megfelelő kitöltendő)

Vagyonnyilatkozat nyilvántartási száma

Vagyonnyilatkozat példánya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(A táblázat bővíthető)
A feltüntetett …… darab vagyonnyilatkozat megsemmisítése a mai napon megtörtént.
Kmf.
A Minisztérium részéről:

…………………………………
név
…………………………………
aláírás

 

…………………………………
név
…………………………………
aláírás

 

…………………………………
név
…………………………………
aláírás

6. melléklet a 7/2013. (II. 15.) NFM utasításhoz

BETEKINTŐ LAP
Név: ……………………………………………………….…………………………
Vagyonnyilatkozat-nyilvántartási szám*: ……………………………………………

A betekintés időpontja

A betekintő neve, beosztása

A betekintés jogcíme

A betekintésre jogosult
saját kezű aláírása

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megjegyzés:
* A Kötelezett jogviszonyának megfelelő vagyonnyilatkozat-nyilvántartási szám töltendő ki.
1

Az utasítást a 32/2019. (IX. 12.) ITM utasítás 19. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte 2019. szeptember 13. napjával.

2

A 4. § (1) bekezdése a 2/2015. (I. 30.) NFM utasítás 12. §-a szerint módosított szöveg.

3

A 19. § (2) bekezdése a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére