• Tartalom

80/2013. (IX. 13.) VM rendelet

80/2013. (IX. 13.) VM rendelet

a vágóállatok vágás utáni minősítéséről szóló 75/2003. (VII. 4.) FVM rendelet módosításáról1

2013.10.13.

A szakmaközi szervezetekről és az agrárpiaci szabályozás egyes kérdéseiről szóló 2012. évi CXXVIII. törvény 23. § e) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 94. § a) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva, a következőket rendelem el:

1. § A vágóállatok vágás utáni minősítéséről szóló 75/2003. (VII. 4.) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) 2. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A (2) bekezdés b) pontjában és a (3) bekezdésben foglaltak alapján felmentést kapott vágóhíd üzemeltetőjének a vágási nap végén elektronikusan meg kell küldenie a felvásárolt és a levágott állatok Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszer (a továbbiakban: ENAR) szerinti adatait és a vágási adatokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (a továbbiakban: NÉBIH) vágóhídi kliens programjából a NÉBIH központi adatbázisába. A vágóhíd üzemeltetője e bekezdés szerinti adatokat köteles a vágást követő hat hónapig megőrizni. A NÉBIH a honlapján közzéteszi a minősítésre kötelezett és a minősítésre nem kötelezett vágóhidak listáját.”

2. § Az R. 4. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A vágóhíd üzemeltetőjének gondoskodnia kell a minősítő hely megfelelő megvilágításáról, egytized kilogrammos mérési pontosságú automata mérleg használatáról, valamint arról, hogy a felvett minősítési adatok automatikusan az adatbankba kerüljenek. A 2. § (2) bekezdés b) pontja és a 2. § (3) bekezdése szerinti vágóhíd üzemeltetőjének gondoskodnia kell a felvett adatok adatbázisba történő megküldéséről.”

3. § (1) Az R. 18. § (5) bekezdése a következő e) ponttal egészül ki:

[A (2) bekezdés c) pontja alapján az MgSzH ellenőrzi:]

e) a termék előállítási és kereskedelmi tevékenység nyomon-követhetőségét biztosító dokumentációkat, valamint bizonylatokat a 2. § (2) bekezdés b) pontja és a 2. § (3) bekezdése szerinti vágóhíd üzemeltetőjénél.”

(2) Az R. 18. § (6) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A (2) bekezdés d) pontja alapján az MgSzH nyilvántartja:]

a) a minősítő hellyel rendelkező vágóhidakat, a 2. § (2) bekezdés b) pontja és a 2. § (3) bekezdése szerinti vágóhidakat;”

4. § Az R.

c) 4. § (1) bekezdésében az „az MgSzH-val” szövegrész helyébe az „a NÉBIH-hel”,

d) 4. § (5) bekezdésében, 6. § (2) és (6) bekezdésében és 10/A. § (2) és (4) bekezdésében az „az MgSzH-hoz” szövegrész helyébe az „a NÉBIH-hez”,

f) 15. § (1) és (2) bekezdésében az „az MgSzH-tól” szövegrész helyébe az „a NÉBIH-től”,

g) 18. § (6) bekezdés e) pontjában az „az MgSzH-t” szövegrész helyébe az „a NÉBIH-et”

szöveg lép.

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő 30. napon lép hatályba.

1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2013. október 14. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére