• Tartalom

9/2013. (III. 14.) ORFK utasítás

9/2013. (III. 14.) ORFK utasítás

az Ellenőrzési Szabályzatról szóló 6/2012. (III. 9.) ORFK utasítás módosításáról1

2013.03.15.
A vezetői ellenőrzés dokumentálásának hatékonyabbá tétele érdekében, valamint a gyakorlati tapasztalatokra figyelemmel – a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 6. § (1) bekezdésének b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, figyelemmel a Rendőrség Normaalkotási Szabályzatáról szóló 23/2006. (XII. 29.) ORFK utasítás rendelkezéseire – kiadom a következő utasítást:
1. Az Ellenőrzési Szabályzatról szóló 6/2012. (III. 9.) ORFK utasítás (a továbbiakban: Ellenőrzési Szabályzat) 8. pont i) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
[Ezen szabályzat alkalmazásában:]
i) függetlenített ellenőrzési szervezet: az ORFK Ellenőrzési Szolgálata, a Készenléti Rendőrségnél, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságnál, a Központi Gazdasági Ellátó Igazgatóságnál, a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, a megyei rendőr-főkapitányságokon kifejezetten ellenőrzési feladatok ellátására létrehozott szervezet;”.
2. Az Ellenőrzési Szabályzat 8. pont l) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
[Ezen szabályzat alkalmazásában:]
l) munkafolyamatba épített ellenőrzés: az adott ismétlődő munkafolyamat ellenőrizendő munkafázisainak (ellenőrzési pontok) kijelölésével és rendszeres vizsgálatával megvalósuló ellenőrzés;”.
3. Az Ellenőrzési Szabályzat 11. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„11. A függetlenített ellenőrzési szervezet az adott szerv és az annak alárendelt szervek vonatkozásában végez rendőri-szakmai ellenőrzéseket. A Szolgálat által – a 10. pontban foglaltak figyelembevételével – végzett ellenőrzés kivételével az ezen szervezetek által végzett rendőri-szakmai ellenőrzések nem terjednek ki a Készenléti Rendőrség parancsnokára, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság igazgatójára, a Központi Gazdasági Ellátó Igazgatóság igazgatójára, a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet igazgatójára, a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjére, a megyei rendőr-főkapitányságok vezetőire, továbbá a helyettesi feladatok vonatkozásában helyetteseikre, valamint a függetlenített ellenőrzési szervezet vezetőjére.”.
4. Az Ellenőrzési Szabályzat 109. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„109. Az alosztályvezetői beosztású és a náluk magasabb beosztású, vezetői feladatokat ellátók saját ellenőrzéseikről, illetve elöljárójuk utasítása alapján végrehajtott ellenőrzéseikről készített iratokat (ellenőrzési naplólapok, vagy ellenőrzésről szóló jelentések, szolgálati okmányokba rögzített, valamint a munkafolyamatba épített ellenőrzésről készített feljegyzések) önálló sorszámmal ellátva, személyükhöz kötődő, iktatott, tartalomjegyzékkel ellátott ellenőrzési dossziéba kötelesek lefűzni. Ezen ellenőrzési dossziéból nyomon követhetőnek kell lennie, hogy a vezető hol, mikor, kit és mit ellenőrzött, milyen hiányosságot tapasztalt és megszüntetésére milyen intézkedéseket tett. A személyhez fűződő ellenőrzési dossziét az adott évre vonatkozóan mindenki köteles magánál tartani. A vezetői ellenőrzések tervezése, illetve gyakorlati végrehajtásának dokumentálása a Robotzsaru integrált ügyviteli, ügyfeldolgozó és elektronikus iratkezelő rendszer (a továbbiakban Robotzsaru rendszer) „Vezetői ellenőrzések dokumentálása” moduljában történik. A Robotzsaru rendszerben az ellenőrzést követő öt munkanapon belül rögzíteni kell az ellenőrzés tényét és megállapításait. A papíralapon rögzített ellenőrzések tényét, illetve a megállapításokat (volt-e hiányosság) az ellenőrzést követő öt munkanapon belül szintén rögzíteni kell a Robotzsaru rendszer „Vezetői ellenőrzések dokumentálása” moduljában.”.
5. Az Ellenőrzési Szabályzat 150. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„150. A mobil ellenőrzés nem terjedhet ki:
a) az ORFK vezetőjére és helyetteseire, az ORFK központi besorolású, főosztály jogállású szervezeti egységeinek vezetőire;
b) a Központi Gazdasági Ellátó Igazgatóság igazgatójára;
c) a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság igazgatójára;
d) a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet igazgatójára;
e) a budapesti rendőrfőkapitányra és a megyei rendőrfőkapitányokra;
f) a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény rendelkezései alapján nem a rendőrséghez vezényelt állományra;
g) a személybiztosítói állományra, feladatának tényleges ellátása idején;
h) a szakszervezeti tisztségviselők szakszervezeti megbízatásával összefüggő tevékenységére;
i) az a)–i) alpontokban megjelölt személyek által használt járművekre és hivatali helyiségeikre;
j) a belföldi Állami Futárszolgálat által szállított küldemények tartalmára.”.
6. Az Ellenőrzési Szabályzat 151. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„151. A budapesti rendőrfőkapitány helyettesei, a megyei rendőrfőkapitányok helyettesei, a Központi Gazdasági Ellátó Igazgatóság igazgatóhelyettesei, a Készenléti Rendőrség parancsnokhelyettesei, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság igazgatóhelyettesei, a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet igazgatóhelyettesei, valamint az igazgatói beosztású vezetők ellenőrzését a Szolgálat vezetője által kijelölt osztályvezető részvételével kell végrehajtani.”.
7. Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.
8. Az utasítás a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.
1

Az utasítás a 8. pont alapján hatályát vesztette 2013. március 16. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére