• Tartalom

1198/2014. (IV. 1.) Korm. határozat

1198/2014. (IV. 1.) Korm. határozat

a kormányközi vegyesbizottságok tagjainak és tisztségviselőinek kijelöléséről szóló 2118/2008. (VIII. 27.) Korm. határozat módosításáról1

2014.04.02.

1. A kormányközi vegyesbizottságok tagjainak és tisztségviselőinek kijelöléséről szóló 2118/2008. (VIII. 27.) Korm. határozat (a továbbiakban: Határozat) 2. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„2. A bizottság tisztségviselője vagy tagja a bizottság feladatköre szerint feladatkörrel rendelkező miniszter által vezetett minisztérium vagy ezen miniszter irányítása vagy felügyelete alatt álló intézmény tisztviselője lehet. A miniszter jogosult a tisztségviselői vagy tagsági státuszt önmagának fenntartani.”

2. A Határozat a következő 4A. és 4B. pontokkal egészül ki:

„4A. A bizottság működtetésével kapcsolatos szakmai és titkársági feladatokat a bizottság feladatköre szerint feladatkörrel rendelkező miniszter által vezetett minisztérium látja el, és viseli a működtetéssel kapcsolatban a magyar félre háruló költségeket. Több miniszter feladatkörébe tartozó bizottság esetén a bizottságot létrehozó nemzetközi szerződést kihirdető jogszabályban a szerződés végrehajtásáért felelősként meghatározott miniszter által vezetett minisztérium látja el a titkársági feladatokat, és viseli a bizottság működtetésével kapcsolatban a magyar félre háruló költségeket, kivéve, ha az érintett miniszterek írásban ettől eltérően állapodnak meg.
4B. A bizottság feladatköre szerint feladatkörrel rendelkező miniszter a bizottság működési szabályzatát és az ülésekről készült jegyzőkönyveket azok keltétől számított harminc napon belül jelentés formájában megküldi a Kormánynak, továbbá a bizottság működésének három évet meghaladó szünetelésének okáról jelentés formájában tájékoztatja a Kormányt.”

3. A Határozat 5. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„5. A Kormány felhívja a külpolitikáért felelős minisztert, hogy a Magyarország által a szomszédos országokkal, a nem szomszédos európai országokkal, valamint az Európán kívüli országokkal közösen működtetett bizottságokról az 1. melléklet szerinti adatokat az általa vezetett minisztérium honlapján tegye közzé.”

4. A Határozat 6. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„6. A Kormány felhívja az érintett minisztereket, hogy az 5. pontban foglaltak végrehajtása érdekében a feladatkörükbe tartozó bizottságok vonatkozásában az 1. melléklet szerinti adatokról folyamatosan tájékoztassák a külpolitikáért felelős minisztert.”

5. A Határozat az 1. melléklet szerinti 1. melléklettel egészül ki.

6. Hatályát veszti a keleti kapcsolatokkal összefüggő kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős kormánybiztos kinevezéséről és feladatairól szóló 1064/2009. (V. 6.) Korm. határozat.

7. Ez a határozat a közzétételét követő napon lép hatályba.

1. melléklet az 1198/2014. (IV. 1.) Korm. határozathoz

1. a bizottság neve
2. a bizottság feladatköre
3. a bizottság feladatköre szerint feladatkörrel rendelkező miniszter által vezetett minisztérium megnevezése
4. a partnerország megnevezése
5. a bizottságot létrehozó nemzetközi szerződést kihirdető jogszabály száma és címe
6. a bizottság magyar tisztségviselői és tagjai
7. a bizottság üléseinek rendszeressége és azok időtartama”
1

A határozat a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2014. április 3. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére