• Tartalom

1725/2014. (XII. 5.) Korm. határozat

1725/2014. (XII. 5.) Korm. határozat

a Környezet és Energia Operatív Program 2011–2013. évekre szóló akcióterve 1. prioritásának módosításáról, valamint a prioritás keretében megvalósítani tervezett egyes projektjavaslatok támogatásának jóváhagyásáról és a prioritás keretében megvalósuló projektek támogatásának növeléséről1

2015.09.04.

A Kormány

1.2

2. jóváhagyja a 2. melléklet szerint az ott felsorolt, egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektjavaslatokat,

3. jóváhagyja a 3. melléklet szerint az ott felsorolt projektek támogatásának növelését,

4. hozzájárul

a) a 2. mellékletben felsorolt projektjavaslatok támogatási szerződésének megkötéséhez és

b) a 3. melléklet szerinti projektek támogatási szerződéseinek módosításához,

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter

Határidő: azonnal

5.3

1. melléklet az 1725/2014. (XII. 5.) Korm. határozathoz4

2. melléklet az 1725/2014. (XII. 5.) Korm. határozathoz

A

B

C

D

E

F

G

1.

Projekt azonosító száma

Projekt megnevezése

Támogatást igénylő neve

Projekt támogatási összege
(nettó, Ft)

Támogatás intenzitása
(%)

Projekt rövid bemutatása

Támogathatóság feltételei

2.

KEOP-
1.1.1/C/
13-2013-0001

Miskolc és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkel

Alsózsolca Város Önkormányzata, Aszaló Község Önkormányzata, Boldva Község Önkormányzata, Borsodgeszt Község Önkormányzata, Borsodszirák Község Önkormányzata, Bükkaranyos Község Önkormányzata, Bükkszentkereszt Község Önkormányzata, Csincse Község Önkormányzata, Emőd Város Önkormányzata, Felsőzsolca Város Önkormányzata, Gelej Község Önkormányzata, Harsány Község Önkormányzata, Hejőbába Község Önkormányzata, Hejőkeresztúr Község Önkormányzata, Hejőpapi Község Önkormányzata, Hejőszalonta Község Önkormányzata, Hernádnémeti Nagyközség Önkormányzata, Igrici Község Önkormányzata, Kisgyőr Község Önkormányzata, Kistokaj Község Önkormányzata, Mezőcsát Város Önkormányzata, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, Nemesbikk Község Önkormányzata, Ónod Község Önkormányzata, Oszlár Község Önkormányzata, Répáshuta Község Önkormányzata, Sajólád Község Önkormányzata, Sajóörös Község Önkormányzata, Sajópálfala Község Önkormányzata, Sajópetri Község Önkormányzata, Sajósenye Község Önkormányzata, Sajószöged Község Önkormányzata, Szakáld Község Önkormányzata, Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata, Tiszakeszi Község Önkormányzata, Tiszapalkonya Község Önkormányzata, Vatta Község Önkormányzata

2 316 197 275

92,684965

A hulladékgazdálkodási rendszer összesen 37 településen élő 238 487 lakost lát el közszolgáltatással. A projekt keretében a meglévő hulladékgazdálkodási rendszer korszerű üzemeltetéséhez szükséges eszközök kerülnek beszerzésre és a begyűjtés hatékonyságát növelő informatikai rendszer kerül kiépítésre.

Az első kifizetési kérelem benyújtásáig be kell nyújtani a Pályázati Felhívás B1. „A pályázók körének meghatározása” pontjának megfelelő együttműködési forma igazolására vonatkozó dokumentumokat.

3.

KEOP-
1.1.1/C/
13-2013-0002

A Sajó-Bódva Völgye és környéke hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése eszközbeszerzésekkel

Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás

1 419 064 267

95,000000

A hulladékgazdálkodási rendszer összesen 127 településen élő 203 349 lakost lát el közszolgáltatással. A projekt keretében a meglévő hulladékgazdálkodási rendszer korszerű üzemeltetéséhez szükséges eszközök kerülnek beszerzésre és a begyűjtés hatékonyságát növelő informatikai rendszer kerül kiépítésre.

Az első kifizetési kérelem benyújtásáig a következő dokumentumok benyújtása szükséges:
1. Be kell nyújtani a projektben érintett valamennyi települési önkormányzat képviselő-testületének határozatát arról, hogy az általuk az üzemeltetési koncepció alátámasztásához nyújtott és a megvalósíthatósági tanulmányban feltüntetett adatok, információk a valóságnak megfelelnek, továbbá a megvalósíthatósági tanulmányban bemutatott üzemeltetési koncepciót ismerik.
2. Be kell nyújtani a már működő infrastruktúrához szorosan kapcsolódó fejlesztések esetén az üzemeltetési, közszolgáltatási, illetve vagyonkezelési szerződések, továbbá a hasznosítási szerződések másolati példányát.
3. Be kell nyújtani az általános pályázati útmutató B1. pontjának megfelelő társulási megállapodást.
4. Be kell nyújtani a projekttervezés időszakára vonatkozó partnerség építését igazoló dokumentumot.

4.

KEOP-
1.1.1/C/
13-2013-0004

A Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkel

Dél-Alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás

1 435 275 334

90,017141

A hulladékgazdálkodási rendszer összesen 32 településen élő 265 891 lakost lát el közszolgáltatással. A projekt keretében a meglévő hulladékgazdálkodási rendszer korszerű üzemeltetéséhez szükséges eszközök kerülnek beszerzésre és a begyűjtés hatékonyságát növelő informatikai rendszer kerül kiépítésre.

Az első kifizetési kérelem benyújtásáig a következő dokumentumok benyújtása szükséges:
1. Be kell nyújtani a projekttervezés időszakára vonatkozó partnerség építését igazoló dokumentumot.
2. Be kell nyújtani a fenntarthatósági tervet vagy programot.
3. Be kell nyújtani az esélyegyenlőségi tervet.

5.

KEOP-
1.1.1/C/
13-2013-0010

Az Észak-balatoni hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése eszközbeszerzésekkel

Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás

1 316 647 750

95,000000

A hulladékgazdálkodási rendszer összesen 158 településen élő 286 000 lakost lát el közszolgáltatással. A projekt keretében a meglévő hulladékgazdálkodási rendszer korszerű üzemeltetéséhez szükséges eszközök kerülnek beszerzésre és a begyűjtés hatékonyságát növelő informatikai rendszer kerül kiépítésre.

Az első kifizetési kérelem benyújtásáig be kell nyújtani a projektben érintett valamennyi települési önkormányzat képviselő-testületének határozatát arról, hogy az általuk az üzemeltetési koncepció alátámasztásához nyújtott és a megvalósíthatósági tanulmányban feltüntetett adatok, információk a valóságnak megfelelnek, továbbá az megvalósíthatósági tanulmányban bemutatott üzemeltetési koncepciót ismerik.

6.

KEOP-
1.1.1/C/
13-2013-0019

Hulladék lerakástól történő eltérítéshez szükséges eszközök beszerzése – a fővárosi hulladékgazdálkodási rendszer eszközparkjának fejlesztése és informatikai korszerűsítése

Budapest Főváros Önkormányzata

2 755 092 742

93,334237

A hulladékgazdálkodási rendszer a fővárosban élő 1,7 millió lakost lát el közszolgáltatással. A projekt keretében a meglévő hulladékgazdálkodási rendszer korszerű üzemeltetéséhez szükséges eszközök kerülnek beszerzésre és a begyűjtés hatékonyságát növelő informatikai rendszer kerül kiépítésre.

Az első kifizetési kérelem benyújtásáig a következő dokumentumok benyújtása szükséges:
1. Be kell nyújtani a közbeszerzési eljárás és a projekt megvalósításának támogatásában közreműködő külső műszaki szakértő feladatainak tisztázását bemutató dokumentumot, azoknak a feladatoknak, feladatköröknek a megnevezésével, amelyeket a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság által delegált műszaki szakértő feladatain túl végez.
2. Be kell nyújtani a tisztázó kérdésre válaszul csatolt, a megvalósíthatósági tanulmány 94. táblázata alapján javított közbeszerzési dokumentációt, az ajánlati felhívás becsült értékekre vonatkozó részének módosításával együtt.

7.

KEOP-
1.1.1/C/
13-2013-0027

A Cikói Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztés eszközbeszerzésekkel

Önkormányzati Társulás a Sió-völgyi Nagytérség Települési Szilárdhulladékai Kezelésének Korszerű Megoldására

1 237 035 964

95,000000

A hulladékgazdálkodási rendszer összesen 100 településen élő 210 352 lakost lát el közszolgáltatással. A projekt keretében a meglévő hulladékgazdálkodási rendszer korszerű üzemeltetéséhez szükséges eszközök kerülnek beszerzésre és a begyűjtés hatékonyságát növelő informatikai rendszer kerül kiépítésre.

Az első kifizetési kérelem benyújtásáig a következő dokumentumok benyújtása szükséges:
1. Csatolni kell a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére vonatkozó útmutató 6. számú mellékletében meghatározott kétoldalú együttműködési megállapodást, amely igazolja, hogy melyik civil szervezettel építettek ki partnerséget a projekt előkészítése során.
2. Be kell nyújtani a finanszírozási hiány ráta módosulása miatt az önerő rendelkezésre állását igazoló dokumentumokat az általános pályázati útmutató D1. pontja szerint.
3. Be kell nyújtani a települési önkormányzatok képviselő-testületeinek határozatait arról, hogy az általuk az üzemeltetési koncepció alátámasztásához nyújtott és a megvalósíthatósági tanulmányban feltüntetett adatok, információk a valóságnak megfelelnek.

8.

KEOP-
1.1.1/C/
13-2013-0031

Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer továbbfejlesztése a Délnyugat-Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás területén

Önkormányzati Társulás a Délnyugat-balatoni Nagytérség Települései Szilárd Hulladékai Kezelésének Korszerű Megoldására

1 798 065 000

95,000000

A hulladékgazdálkodási rendszer összesen 64 településen élő 75 420 lakost lát el közszolgáltatással. A projekt keretében a meglévő hulladékgazdálkodási rendszer korszerű üzemeltetéséhez szükséges eszközök kerülnek beszerzésre és a begyűjtés hatékonyságát növelő informatikai rendszer kerül kiépítésre.

Az első kifizetési kérelem benyújtásáig a következő dokumentumok benyújtása szükséges:
1. Be kell nyújtani a települési önkormányzatok képviselő-testületeinek határozatait arról, hogy az általuk az üzemeltetési koncepció alátámasztásához nyújtott és a megvalósíthatósági tanulmányban feltüntetett adatok, információk a valóságnak megfelelnek.
2. Be kell nyújtani a saját forrás rendelkezésre állásáról szóló igazolást az általános pályázati útmutató D1. pontjának megfelelően.

3. melléklet az 1725/2014. (XII. 5.) Korm. határozathoz5

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Projekt azonosító száma

Projekt megnevezése

Támogatást igénylő neve

Projekt támogatási összege
(nettó, Ft)

Projekt támogatási összegének növekedése (nettó, Ft)

Projekt megnövelt támogatási összege
(nettó, Ft)

Támogatás intenzitása (%)

Projekt rövid bemutatása

Támogathatóság feltételei

2.

KEOP-1.2.0/
09-11-2012-
0005

Okány Község Szennyvíz-
csatornázása

Okány Község Önkormányzata

1 387 634 063

392 848 020

1 780 482 083

95,000000

A projekt célja a településen jellemzően alkalmazott környezetszennyező szennyvízkezelési gyakorlat megszüntetése, és ennek érdekében a szennyvíz környezetkímélő gyűjtéséhez szükséges létesítmények megvalósítása.
A beruházás főbb jellemzői:
– bekötésszám: 1036 db,
– csatornahálózat hossza: 33 051 fm,
– gravitációs csatorna hossza: 19 939 fm. A tervezett tisztítási technológia totáloxidációs, eleveniszapos eljárás, a keletkezett iszapok stabilizációjával, nitrifikációval, denitrifikációval, részleges biológiai foszfortalanítással.

Kifizetési feltétel:
1. A támogatást igénylőnek a közbeszerzési eljárást eredményesen le kell zárnia.
2. A támogatást igénylőnek el kell fogadnia, hogy ha a közbeszerzési eljárás során alacsonyabb árajánlat kerül nyertesként kihirdetésre, akkor a támogató jogosult a támogatási szerződés módosítása során ezen alacsonyabb összegnek megfelelően csökkentett támogatás támogatási szerződésben történő rögzítésére.
3. A kivitelezés tárgyában kiírandó közbeszerzési eljárás vonatkozásában rendelkezésre kell állnia a központi koordinációs szerv által kiállított szabályossági tanúsítványnak.
4. A megnövekedett többletforrással arányos önerő rendelkezésre állását igazolni kell.

3.

KEOP-1.2.0/
09-11-2011-
0041

Dél-Nyírségi Szennyvíz-
elvezetési és tisztítási projekt

Dél-Nyírségi Víziközmű Beruházási Társulás

3 718 788 327

510 634 326

4 229 422 653

94,704985

A projekt magában foglalja:
– a nyírbátori szennyvíztisztító telep korszerűsítését,
– az agglomerációhoz tartozó Encsencsen, Nyírbélteken, Piricsén, Nyírgyulajon és Nyírvasvárin a jogszabályi előírásoknak megfelelő gyűjtőhálózati és szennyvíztisztító telepi kapacitás kiépítését.
A beruházás főbb jellemzői:
– települések száma: 6
– bekötésszám: 3443 db (+108 db intézményi, gazdálkodói),
– gravitációs csatorna hossza: 55,7 km.

4.

KEOP-
1.2.0/2F/
09-2010-0029

Jánoshalma Város szennyvíz-
csatornázási és szennyvíztisztítási beruházása

Jánoshalma Város Önkormányzata

2 481 729 363

347 060 474

2 828 789 837

93,638456

A projekt célja Jánoshalma város kommunális szennyvízhálózatának és kezelésének minőségi és mennyiségi fejlesztése, amelynek keretében:
– a meglévő csatornahálózat részleges rekonstrukciójára, és új szakaszok kiépítésére is sor kerül,
– megvalósul Jánoshalma város szennyvíz infrastruktúrájának kiépítése,
– új szennyvíztisztító telep épül, kapacitása: 914 m3/nap.
A beruházás főbb jellemzői:
– bekötésszám: 3486 db (+41 db intézményi, gazdálkodói),
– új csatornahálózat hossza: 41,7 km,
– felújítják a meglévő 4 km csatornát,
– új szennyvíztisztító telep kapacitása: 914 m3/nap.

5.

KEOP-1.2.0/
09-11-2011-
0050

Vámospércs és Nyírmártonfalva települések szennyvíz-
elvezetése és szennyvíztisztítása

Vámospércs és Nyírmártonfalva Szennyvíz-
beruházási Önkormányzati Társulás

2 583 483 982

315 077 847

2 898 561 829

94,750400

Jelenleg Vámospércs város rendelkezik minimális csatornahálózattal és szennyvízteleppel, viszont Nyírmártonfalva településen sem szennyvíztisztító telep, sem csatornahálózat nincs. A jelenlegi technológia miatt a telep szennyezőforrásnak minősíthető, negatív tájképelem, amely felszámolásra és rekultivációra szorul. A meglévő telepet magas vízállású területen szigetelés nélküli medencékkel alakították ki, területi, műszaki adottságai miatt sem felújítása, sem bővítése nem megvalósítható. A telepen nincs tisztítórács, kezelőépület, és nem rendelkezik víz- és energiaellátással.
A beruházás főbb jellemzői:
– települések csatornázásának módja: gravitációs elválasztott rendszerű csatornahálózat,
– 12 db átemelő kiépítése,
– a tisztítótelep eleveniszapos, totáloxidációs technológiájú, egyedi tervezésű.

6.

KEOP-1.2.0/
09-11-2012-
0012

A somogytúri szennyvízelvezetési agglomeráció szennyvíz-
gyűjtése és szennyvíztisztítása

Dél-Balatoni Szennyvízelvezetés és Tisztítás megvalósítását Célzó Önkormányzati Társulás

2 708 437 816

306 197 849

3 014 635 665

94,609531

A projekt célja a településeken jelenleg alkalmazott szennyvízkezelési mód helyett közműves szennyvízelvezetés feltételeinek megteremtése. A beruházás főbb jellemzői:
– érintett települések száma: 5,
– bekötésszám: 1508 db,
– bekötővezeték hossza: 15 121 fm,
– gravitációs gerincvezeték hossza: 31 692 fm,
– nyomóvezeték hossza:
24 288 fm.

7.

KEOP-
1.2.0/B/
10-2010-0043

Cece Nagyközség szennyvíz-
csatornázása és szennyvíztisztítása

Cece Nagyközség Önkormányzata

1 403 791 218

87 250 733

1 491 041 951

94,952750

Az új szennyvíztisztító telep a legkorszerűbb technológiával lehetővé teszi a környezetvédelmi követelmények betartását.
A beruházás során szennyvíztisztító telep és szennyvízcsatorna hálózat valósul meg.
A beruházás főbb jellemzői:
A meglévő telep lakóterülettől mért távolsága: hozzávetőlegesen 390 m.
A telep
– hidraulikai kapacitása: 220 m3/d,
– lakosegyenértékben kifejezett tisztító kapacitása: 2644 lakosegyenérték,
– maximális hidraulikai terhelése: 275m3/d.

Kifizetési feltétel:
1. A támogatást igénylőnek a közbeszerzési eljárást eredményesen le kell zárnia.
2. A támogatást igénylőnek el kell fogadnia, hogy ha a közbeszerzési eljárás során alacsonyabb árajánlat kerül nyertesként kihirdetésre, akkor a támogató jogosult a támogatási szerződés módosítása során ezen alacsonyabb összegnek megfelelően csökkentett támogatás támogatási szerződésben történő rögzítésére.
3. A kiviteli közbeszerzési eljárás vonatkozásában rendelkezésre kell állnia a központi koordinációs szerv által kiállított szabályossági tanúsítványnak.
4. A megnövekedett többletforrással arányos önerő rendelkezésre állását igazolni kell.

1

A határozatot az 1171/2023. (IV. 28.) Korm. határozat 2. pont 2.321. pontja visszavonta 2023. április 29. napjával.

2

Az 1. pontot az 1861/2014. (XII. 30.) Korm. határozat 4. pontja visszavonta.

3

Az 5. pont a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

4

Az 1. mellékletet az 1861/2014. (XII. 30.) Korm. határozat 4. pontja visszavonta.

5

A 3. melléklet az 1587/2015. (IX. 4.) Korm. határozat 8. pont b) alpontja szerint módosított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére