• Tartalom

18/2014. (V. 6.) KIM utasítás

18/2014. (V. 6.) KIM utasítás

miniszteri biztos kinevezéséről

2014.05.08.

A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 38. § (1) bekezdésében meghatározott hatáskörömben eljárva a következő utasítást adom ki:

1. § A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Ksztv.) 38. § (2) bekezdés b) pontja alapján 2014. május 7. napjától az új Kormány megalakulásáig terjedő időtartamra dr. Deák Ritát miniszteri biztossá nevezem ki.

2. § (1) A miniszteri biztos a kormányablakok kialakítása során ellátja

a) a kormányablakok fizikai kialakításának koordinációját,

b) a fővárosi és megyei kormányhivatalok teljes szervezetegyüttesének informatikai működtetési feltételei (a továbbiakban: IT háttér) kialakításának koordinációjával összefüggő feladatokat,

c) a kormányablak ügyintézői személyi állomány képzésével és az ügyintézési szolgáltatás fejlesztésével kapcsolatos feladatokat, valamint

d) ezzel összefüggésben gondoskodik a hazai és európai uniós források lehető leghatékonyabb felhasználásáról.

(2) A miniszteri biztos az (1) bekezdésben meghatározott feladata ellátása érdekében koordinálja különösen a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyes szervezeti egységei, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok vonatkozó tevékenységét.

(3) A miniszteri biztos koordinációs feladatai részeként képviseli a minisztériumot a külső szervezetek által végrehajtott – feladatköréhez kapcsolódó – fejlesztéseknél.

(4) A miniszteri biztos ellátja a közigazgatási és igazságügyi miniszter által részére delegált egyéb feladatokat, beleértve egyes szervezeti egységek delegálásban meghatározott terjedelmű irányítását.

3. § (1) A miniszteri biztos egyetértése szükséges

a) a kormányablakok fizikai kialakításával, az IT háttérrel, továbbá

b) a személyi állomány képzésével és az ügyintézési szolgáltatás fejlesztésével

kapcsolatos koncepcionális döntésekhez.

(2) A miniszteri biztos engedélye szükséges

a) a fizikai kialakítással és az IT háttérrel kapcsolatos fejlesztéssel összefüggő beszerzésekhez,

b) a fizikai környezet átadásához, valamint

c) az IT háttér üzembe állításához.

(3) A miniszteri biztos a kormányhivatali szervezet IT hátterével, a kormányablakok fizikai kialakításával, a személyi állomány képzésével, az egységes megjelenés biztosításával és az ügyintézési szolgáltatás fejlesztésével kapcsolatos feladatokat szabhat a 2. § (2) bekezdésében felsorolt szervezeteknek olyan terjedelemben, amely elrendelésére – külső szerv esetén felügyeleti szervként – a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium jogosult.

4. § (1) A miniszteri biztos a járási hivatalok informatikai infrastruktúrájának fejlesztése EKOP 1.2.26. projekt, valamint a járási hivatalok integrálása a kormányhivatalok ügyfélszolgálati rendszerébe EKOP 2.1.23. projekt vonatkozásában

a) felügyeli a projektek megvalósítását,

b) irányítja a projektek menedzsmentjével kapcsolatos feladatokat,

c) önállóan ellátja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot érintő projektmenedzsmenttel kapcsolatos feladatokat.

(2) A miniszteri biztos az (1) bekezdés szerinti projektek lebonyolításánál megadja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nevében szükséges jognyilatkozatokat.

(3) A miniszteri biztos figyelemmel kíséri a TÁMOP 2.1.2. projekt végrehajtását.

5. § A miniszteri biztos a kormányhivatali rendszert érintő informatikai vonatkozású fejlesztések vonatkozásában részt vesz a 2014–2020-as európai uniós tervezési időszakra vonatkozó közigazgatás-fejlesztéssel kapcsolatos feladatok ellátásában, javaslatokat dolgoz ki, és képviseli a minisztériumot az e területekkel összefüggő szóbeli és írásbeli egyeztetéseken.

6. § (1) A miniszteri biztos tevékenységét a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban működő önálló szervezeti egység segíti.

(2) A miniszteri biztos a minősített adat védelméről szóló 2009. évi CLV. törvény 4. § (2) bekezdés b) pontja szerinti minősítési szintű adatok vonatkozásában önálló minősítésre jogosult.

7. § A miniszteri biztos tevékenysége ellátásáért a Ksztv. 38. § (7) bekezdése szerinti helyettes államtitkári illetménynek megfelelő összegű díjazásra és juttatásokra jogosult.

8. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

9. §1

1

A 9. § a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére