• Tartalom

2/2014. (I. 21.) HM utasítás

2/2014. (I. 21.) HM utasítás

az éves és havi munkatervek összeállításával és a tervezett feladatok megvalósulásának nyomon követésével összefüggő feladatokról

2023.04.29.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (5) bekezdése alapján – figyelemmel a kormányzati stratégiai irányításról szóló 38/2012. (III. 12.) Korm. rendelet 31. és 32. §-aiban foglaltakra – az egyes honvédelmi szervezetek munkaterveinek elkészítésével és a tervezett feladatok megvalósulásának nyomon követésével összefüggő feladatokról a következő utasítást adom ki:

1. Az utasítás hatálya

1. §1 Az utasítás hatálya a honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2021. évi CXL. törvény (a továbbiakban: Hvt.) 3. § 14. pontja szerinti honvédelmi szervezetre (a továbbiakban: honvédelmi szervezet), valamint a honvédelemért felelős miniszter által, az állam nevében alapított, honvédelmi szervezetnek nem minősülő, többcélú, szakképző intézményre (a továbbiakban: szakképző intézmény) terjed ki.

2. A munkatervezés célja

2. § (1)2 A munkatervezés célja a Magyarország Nemzeti Katonai Stratégiájából, a jogszabályokból, a közjogi szervezetszabályozó eszközökből, a Kormány munkatervéből, a képességfejlesztés irányait meghatározó tervekből eredő ágazati feladatok végrehajtásának tárgyévi, illetve tárgyhavi ütemezése, lebontása, összehangolása a kijelölt felelős és együttműködő honvédelmi szervezetek között.

(2)3 A munkaterv

a) támogatja a kormányzati célok ágazati szintű megvalósítását,

b) számon kérhetővé teszi és összehangolja a feladatok fő felelősökhöz, határidőkhöz, együttműködőkhöz kötésével a végrehajtást,

c)4 lehetővé teszi a nemzetközi, a hazai tárcaközi és civil szervezetekkel való együttműködési területeket érintő rendezvények, valamint a Honvédelmi Minisztérium (a továbbiakban: HM) belső rendezvényei előkészítésének és a végrehajtás feladatai meghatározásának koordinálását,

d)5 magában foglalja a honvédelmi szervezetek közötti Információ Kapcsolati Rendszert (a továbbiakban: IKR), és hozzájárul annak működtetéséhez,

e) elősegíti a HM Ellenőrzési Nyomvonal és Kockázat-nyilvántartásának kezelését, és

f) alapot biztosít a honvédelmi szervezet és annak felelősségi körébe tartozó, a külső ellenőrzésekhez kapcsolódó feladatok nyilvántartásához.

3. A tervezés elvei

3. § (1)6 A HM éves intézményi munkaterve – a kormányzati stratégiai irányításról szóló 38/2012. (III. 12.) Korm. rendelet és a Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló HM utasítás (a továbbiakban: HM SZMSZ) alapján – tartalmazza

a) azokat a feladatokat, ellenőrzéseket és rendezvényeket, amelyek valamely honvédelmi szervezet felelősségi körébe tartoznak, és a végrehajtásukban más honvédelmi szervezet részt vesz,

b) azon kiemelt jelentőségű feladatokat, amelyeket országgyűlési, politikai vagy szakmai felsővezetői döntésre kell előterjeszteni,

c) azokat a feladatokat, melyek végzésére más központi közigazgatási szervvel együttműködésben kerül sor, és

d) azokat az IKR részét képező, időszakos és eseményhez kötött jelentéseket, amelyekben valamely honvédelmi szervezet, más honvédelmi szervezet feladatainak ellátásához szükséges adatot vagy információt szolgáltat (a továbbiakban együtt: rekord).

(2)7 A HM éves intézményi munkatervében, valamint az éves és havi munkatervekben meghatározott célok és feladatok nem lehetnek ellentétesek a magasabb szintű tervokmányokban szereplő célokkal és feladatokkal.

(3) Azon honvédelmi szervezeteknél, ahol nincs rendszeresített munkatervezői munkakör vagy beosztás, a szervezet vezetője köteles egy felelős, vezető beosztású személyt és legalább két fő kidolgozó, beosztott személyt a munkatervezési feladatok végrehajtására kijelölni. A feladatokat az érintettek munkaköri leírásában rögzíteni kell.

(4)8 Az Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) Központi Portál Szolgáltatás keretében kialakított Munkatervező Modul (a továbbiakban: Munkatervező Modul) használatához az érintett személyek szerkesztői, jóváhagyói, korlátozott hozzáférési vagy egyetértői felhasználói jogosultságát a honvédelmi szervezet vezetője állapítja meg. A jogosultság beállításához szükséges adatokat az azokban beállt változás esetén a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály (a továbbiakban: HM TKF) főosztályvezetője részére, az általa meghatározott tartalommal kell megküldeni.

(5)9 Az éves és havi munkatervek a fejezetszintű államháztartási belső ellenőrzéseket és a HM igazgatása mint intézmény államháztartási belső ellenőrzéseit nem tartalmazzák.

4. A tervezés szintjei

4. §10 (1)11 A HM működése vonatkozásában a honvédelmi szervezetek, a szakképző intézmény és a HM önálló szervezeti egységek bedolgozásával éves intézményi munkaterv készül, mely havonta pontosításra kerül.

(2)12 Az intézményi munkaterv a 3. § (1) bekezdésében szereplő tartalom mellett magába foglalja az egyes hazai rendezvények és a nemzetközi katonai együttműködéssel összefüggő magyarországi programok vendéglátási, valamint a nemzetközi kapcsolattartással összefüggő utazások logisztikai biztosításának kérdéseiről szóló HM utasításban meghatározott HM éves rendezvénytervben a tárgyév január 1-jétől a tárgyév december 31-éig szereplő hazai vonatkozású rendezvényeket, valamint a kiképzési-oktatási és regeneráló központok működési rendjéről, valamint a rekreációra és a regenerálódásra vonatkozó részletes szabályokról szóló HM utasításban meghatározott katonai kiképzési és oktatási célú rendezvények tervét is, az ezen közjogi szervezetszabályozó eszközökben előírt tartalommal és bedolgozási határidővel.

(3)13 A honvédelmi szervezetek – a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (a továbbiakban: KNBSZ) és a HM SZMSZ szerinti HM önálló szervezeti egységek kivételével – a HM éves intézményi munkaterve alapján saját feladataik vonatkozásában éves munkatervet készítenek, melyet havonta pontosítanak.

(4)14 A HM önálló szervezeti egységek – HM SZMSZ szerinti minisztériumi felsővezetők (a továbbiakban: minisztériumi felsővezetők) kabinetjei és titkárságai kivételével – a havonta pontosított HM intézményi munkaterv alapján, saját feladataik vonatkozásában havi munkatervet készítenek.

(5) A havi munkatervek a már jóváhagyott HM éves intézményi munkaterv, illetve a honvédelmi szervezet vonatkozásában éves munkaterv havi pontosításai során készülnek el, és ezen tervekből a tárgyhónapra leszűrt és a honvédelmi szervezetek által bedolgozott pontosításokkal kiegészített elemeket tartalmazzák. A havi pontosítások követelményeit a HM TKF főosztályvezetője határozza meg.

5. § (1)15 A HM éves intézményi munkatervének, valamint a honvédelmi szervezet éves munkatervének tartalmi felépítése, az adott évre vonatkozó tervezési munkafolyamatok rendje, ideje, produktumai és felelősei, a féléves és éves nyomon követési eljárás elvei, módszerei, a kapcsolódó mutatószámok, a tárgyban a HM közigazgatási államtitkára (a továbbiakban: HM KÁT) jóváhagyásával évente kiadásra kerülő „Elgondolás”-ban kerülnek szabályozásra.

(2)16

5. A tervidőszakok

6. §17 (1)18 A HM éves intézményi munkatervének, valamint a honvédelmi szervezet éves munkatervének tervidőszaka a tárgyév január 1-jétől a tárgyévet követő év március 31-éig tart.

(2)19 Az éves intézményi, valamint az éves munkatervek pontosításai során elkészített havi munkatervek tervidőszaka a tárgyhó első munkanapjától a következő hónap ötödik munkanapjáig tart.

6. A tervezési okmányok felépítése, részletes tartalma

7. §20 (1) A HM éves intézményi munkaterve magában foglalja a tárgyévi tevékenység vonatkozásában:

a) a HM tevékenységének kiemelt feladatait,

b) a HM feladatait,

c) az ellenőrzéseket,

d) a fontosabb rendezvényeket,

e) a munkaszüneti napok körüli munkarendet a honvédelmi szervezeteknél,

f) a kidolgozásra tervezett jogszabályok, országgyűlési és kormány-előterjesztések, közjogi szervezetszabályozó eszközök és az ágazat működésével kapcsolatos normatív szabályozók listáját,

g) a HM IKR-ben szereplő jelentéseket,

h) a tárgyévet követő két év fő célkitűzéseit,

i)21 a minisztériumi felsővezetők, a HM önálló szervezeti egységek, a miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezet (a továbbiakban: HM szervezet) vezetői és a HVKF tervezett szolgálati helyen kívüli elfoglaltságát.

j) a HM feladatainak kapcsolódását a miniszteri programhoz és

k) a HM feladatainak kapcsolódását a kiemelt feladatokhoz.

(2) A HM intézményi munkatervéből leszűrt és pontosított havi HM munkaterv tartalmazza:

a) az adott hónapban végrehajtásra tervezett fő feladatokat,

b) az ágazat egyéb tárgyhavi (rész)feladatait,

c) az ellenőrzéseket,

d) a tárgyhónap kiemelt fontosságú kormányzati döntést igénylő előterjesztéseit,

e) a HM tárgyhavi szabályozási feladatait,

f) a tárgyhavi IKR jelentéseket,

g)22 az Országgyűlés, a Kormány tárgyhavi üléseinek, a honvédelemért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter), a HM államtitkárai és a Honvéd Vezérkar főnöke (a továbbiakban: HVKF) tárgyhavi értekezleteinek időpontjait,

h) a fontosabb rendezvényeket és

i) a HM SZMSZ 3. § (3) bekezdése szerinti minisztériumi felsővezetők (a továbbiakban: minisztériumi felsővezetők), a HM szervek, a miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezet (a továbbiakban: HM szervezet) vezetői és az MH PK tervezett szolgálati helyen kívüli elfoglaltságát.

(3) A HM szervezet éves munkaterve tartalmazza:

a) a szervezet tárgyévi kiemelt feladatait, különös tekintettel az országos hatáskörből adódó jellegre,

b) a szervezet és szervezeti elemeinek tárgyévi feladatait,

c) az ellenőrzéseket,

d) a fontosabb rendezvényeket,

e) a munkaszüneti napok körüli munkarendet a honvédelmi szervezetnél,

f) a kidolgozásra tervezett jogszabályok, közjogi szervezetszabályozó eszközök és a HM szervezet szakterületével kapcsolatos normatív szabályozók listáját,

g) a szervezet IKR-ében szereplő jelentéseket,

h) a szervezet tárgyévi feladatainak kapcsolódását a miniszteri programhoz,

i) a szervezet tárgyévi feladatainak kapcsolódását a HM kiemelt feladataihoz,

j) a szervezet tárgyévi feladatainak kapcsolódását a HM SZMSZ adott sorain megjelenő feladatokhoz és

k) a szervezet tárgyévi feladatainak kapcsolódását a HM szervezet ügyrendjének adott sorain megjelenő feladatokhoz.

(4)23 A HM önálló szervezeti egység és a HM szervezet havi munkaterve tartalmazza:

a) az adott hónapban végrehajtásra tervezett fő feladatokat,

b) az adott szervezet egyéb tárgyhavi (rész)feladatainak

ba) megnevezését,

bb) végrehajtásáért felelős szervezeti elem vagy személy megnevezését,

bc) végrehajtásában együttműködő belső és külső szerveket, szervezeteket,

bd) végrehajtásának időszakát,

be) végrehajtásához kapcsolódó megjegyzés rovatot,

c) az ellenőrzéseket,

d) a rendezvényeket,

e)24 a vezető állomány tervezett szolgálati helyen kívüli elfoglaltságát, a HM önálló szervezeti egység vagy HM szervezet vezetője által meghatározott részletességgel,

f) havi feladatainak kapcsolódását a miniszteri programhoz,

g) havi feladatainak kapcsolódását a HM kiemelt feladataihoz,

h) havi feladatainak kapcsolódását a HM SZMSZ adott sorain megjelenő feladatokhoz és

i) havi feladatainak kapcsolódását az ügyrendjének adott sorain megjelenő feladatokhoz.

(5)25 Az (1)–(4) bekezdésben meghatározott tervekben szerepeltetni kell minden olyan feladatot, ellenőrzést, fontosabb rendezvényt, IKR jelentést, amelyek eredményes végrehajtásához az azért felelős szervezeten kívül valamely HM önálló szervezeti egység, HM szervezet, a szakképző intézmény, a KNBSZ, a Honvéd Vezérkar (a továbbiakban: HVK) vagy a HVKF alárendeltségébe tartozó valamely honvédségi szervezet együttműködése szükséges, vagy sajtónyilvánossága tervezett. A HM éves intézményi munkatervének fejezeteiben felelősként vagy együttműködőként a HVK-t kell megnevezni azokban az esetekben is, amikor a konkrét érintett a HVKF alárendeltségébe tartozó valamely honvédségi szervezet.

(6) A HM éves intézményi munkatervében szereplő, több hónapos végrehajtási időtartamra tervezett feladatnak az érintett hónapok valamelyikében rendelkeznie kell végrehajtásra tervezett alfeladattal.

(7) Az éves intézményi, az éves, valamint a havi munkaterveknek tartalmazniuk kell az adott tervben meghatározott feladatok nyomon követéséhez kapcsolódó cél- és eredmény-mutatószámokat.

(8)26 A HVKF az alárendeltségébe tartozó, speciális irányítású honvédségi szervezetek tevékenységét a HM KÁT által meghatározott tartalommal jeleníti meg az (1)–(2) bekezdésekben meghatározott tervekben.

(9)27 A KNBSZ főigazgatója a KNBSZ-re, a HVKF az alárendeltségébe tartozó honvédségi szervezetekre vonatkozóan, saját hatáskörben szabályozza a munkatervezés rendjét.

(10)28 A HM önálló szervezeti egység és a HM szervezet az ügyrend hatálybalépésétől számított tíz munkanapon belül, első alkalommal 2020. február 29-ig, annak I. és IV. fejezetét MS Excel formátumban megküldi a HM TKF-nek. A HM SZMSZ, a HM önálló szervezeti egység és a HM szervezet ügyrendje HM Ellenőrzési Nyomvonal kezeléséhez szükséges sorainak feltöltését a Munkatervező Modulra a HM TKF végzi.

7. A tervek összeállításának és jóváhagyásának rendje

8. §29 A HM éves intézményi és havi munkatervének összeállításáért a HM TKF főosztályvezetője a felelős.

8/A. §30 (1)31 A HM éves intézményi- és havi munkatervek, a HM önálló szervezeti egység havi munkatervek, a HM szervezet éves és havi munkatervek összeállítását a Munkatervező Modul használatával kell végrehajtani.

(2)32 A 7. § (5) bekezdése szerinti olyan feladatokat, ellenőrzéseket, fontosabb rendezvényeket, amelyek felelőse, illetve azon IKR jelentéseket, amelyek címzettje a KNBSZ, a HVK vagy a HVKF alárendeltségébe tartozó speciális irányítású honvédségi szervezet, a Munkatervező Modul használatával kell bedolgozni a HM éves intézményi és havi munkaterveibe.

(3) Azokat az általános vagy szabályozási feladatokat, ellenőrzéseket, illetve rendezvényeket, amelyek az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 27. § rendelkezései szerint nem nyilvánosak, ellenőrzések megállapításai kapcsán jóváhagyott intézkedési tervekben szereplő feladatok végrehajtásával összefüggőek, vagy személyiségi jogokat érintenek, a Munkatervező Modulon korlátozott hozzáférésűként kell jelölni azzal, hogy jogi személyek és közszereplők név szerint, magánszemélyek pedig nevük kezdőbetűivel jeleníthetők meg. A korlátozott hozzáférésű feladatokba csak a korlátozott hozzáférési felhasználói jogosultsággal rendelkező személyek tekinthetnek be.

8/B. §33 (1)34 A HM éves intézményi munkatervét olyan ütemezéssel kell összeállítani, hogy az a HM KÁT útján a tárgyévet megelőző év december 31-ig a miniszter által – a HM SZMSZ-ben meghatározott, átruházott jogkör gyakorlásának figyelembevételével – jóváhagyásra kerüljön.

(2) Ha valamely feladatnak a végrehajtása szempontjából lényeges összetevője – megnevezése, felelőse, illetve végrehajtásának tervezett időintervalluma – a jóváhagyásra történő felterjesztésig még nem ismert, a feladatot havi pontosítás során vagy eseti módosítással kell az intézményi munkatervbe bedolgozni.

(3) A HM TKF a HM éves intézményi munkatervét – annak jóváhagyását követően – közzéteszi a Munkatervező Modulon.

8/C. §35 A HM éves intézményi munkaterve havi pontosításának rendje:

a) a honvédelmi szervezet vezetője pontosító, kiegészítő javaslatait a 3. §-ban meghatározottak szerint, legkésőbb a tárgyhónapot megelőző hónap első munkanapjáig a Munkatervező Modulba tölti fel,

b)36 a HM TKF főosztályvezetője a beérkezett javaslatok alapján pontosított intézményi munkaterv tárgyhónapra leszűrt tervezetét legkésőbb a tárgyhónapot megelőző hónap munkatervében meghatározott időpontig a Munkatervező Modul felületén megjeleníti, amihez a honvédelmi szervezet vezetője három munkanapon belül észrevételt, javaslatot tehet,

c)37

d)38 az egyeztetéseket követően a HM TKF főosztályvezetője a 6. § (2) bekezdése szerinti időszakra eső, már korábban jóváhagyott rekordokat, az újólag bedolgozott, illetve pontosításokkal kiegészített feladatokkal, ellenőrzésekkel, rendezvényekkel és IKR jelentésekkel együtt, az intézményi munkatervből leszűrt tárgyhavi munkatervként a tárgyhónapot megelőző hónap utolsó munkanapjáig a Munkatervező Modul felületén megjeleníti.

8/D. §39 (1)40 A munkatervhez a javaslatok és észrevételek továbbítása a Munkatervező Modul használatával történik. Az oda feltöltött javaslatok MS Excel formátumú fájljait a feltöltő honvédelmi szervezetnél kell archiválni. A jóváhagyott munkaterv papírra történő nyomtatását csak az ügyviteli szabályoknak megfelelően, a készítő szervezetnél történő tárolásra kell végrehajtani.

(2)41 A jóváhagyott HM éves intézményi munkatervének a havi pontosításon felüli, eseti módosítását a HM TKF főosztályvezetője engedélyezi a feladat végrehajtásáért felelős honvédelmi szervezet vezetőjének a feladatról való tudomásszerzést követő három munkanapon belül megküldött, írásos kérelmére, melynek formáját a HM TKF főosztályvezetője határozza meg. Ha a HM éves intézményi munkatervben jóváhagyott rekord olyan alfeladattal egészül ki, amely a főfeladat végrehajtásának időbeli korlátait nem befolyásolja és a végrehajtásában érintett honvédelmi szervezet vagy alárendeltjeinek intézményi költségvetésén kívül más forrás felhasználását nem igényli, az írásos kérelmet mellőzni lehet.

9. §42 A HM szervezetnek a HM jóváhagyott éves intézményi munkaterve alapján készített éves munkatervét a közvetlen vagy átruházott hatáskörben irányító minisztériumi felsővezető a HM éves intézményi munkatervének jóváhagyását követő huszadik munkanapig hagyja jóvá.

10. §43 A havi munkaterveket a HM önálló szervezeti egység, HM szervezet vezetője hagyja jóvá a tárgyhónap ötödik munkanapjáig.

8. A megvalósulás nyomon követése

11. §44 (1) A honvédelmi szervezet vezetője a tervek megvalósulását folyamatosan figyelemmel kíséri, a vezetői aktusok során értékeli, indokolt esetben elöljárói beavatkozást kezdeményez.

(2)45 A HM éves intézményi munkatervében szereplő általános vagy szabályozási feladat, ellenőrzés, illetve rendezvény végrehajtásáért felelős honvédelmi szervezet vezetője a „Végrehajtás vége” rovatban szereplő napot követő harmadik munkanap, illetve a korlátozott hozzáférésű, valamint minisztériumi felsővezetői döntést igénylő általános vagy szabályozási feladat, ellenőrzés, illetve rendezvény esetében minden csütörtök 16 óráig a Munkatervező Modulban rögzíti annak végrehajtási státuszát és az ahhoz kapcsolódó szöveges és számszaki adatokat. A több hónapon át tartó, de a tárgyhónapban alfeladattal nem rendelkező feladatok végrehajtási státuszát és az ahhoz kapcsolódó szöveges és számszaki adatokat a tárgyhónapot követő hónap ötödik munkanapjáig kell frissíteni.

(3)46 A HM TKF a (2) bekezdés szerinti kritériumoknak megfelelően hetente péntek 11 óráig, illetve a tárgyhónapot követő hónap tizenötödik munkanapjáig összefoglaló jelentést terjeszt fel a feltöltött állapotjelentések alapján a HM KÁT részére.

(4)47 A HM TKF a HM integritás tanácsadóval együttműködve, a honvédelmi szervezetektől a tárgyév július hónap ötödik munkanapjáig beérkezett jelentések alapján, féléves nyomonkövetési jelentést készít a tervezési feladatok hatékonyságára, valamint a HM éves intézményi munkatervben szereplő feladatok végrehajtására vonatkozóan, amelyet a tárgyév július hónap utolsó munkanapjáig felterjeszt a HM KÁT részére. A jelentés tartalmi és formai követelményeit a HM TKF főosztályvezetője a HM KÁT által megfogalmazott szempontok alapján, a tárgyév június hónap tizedik munkanapjáig határozza meg.

12. § (1)48 A HM éves intézményi munkatervében foglaltak megvalósulásának nyomon követése érdekében a HM éves beszámolót készít. Az éves nyomon követési jelentés a HM integritás tanácsadóval együttműködésben kerül kialakításra. A HM éves beszámolójának elkészítéséért a HM TKF főosztályvezetője a felelős.

(2) A HM éves beszámolót úgy kell összeállítani, hogy az a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős miniszternek a tárgyévet követő év január 15-éig megküldésre kerüljön.

13. §49 (1) A HM éves beszámoló összeállítása a honvédelmi szervezetek éves beszámoló jelentései alapján, a HM TKF főosztályvezetője által meghatározott szempontok szerint történik.

(2)50 A honvédelmi szervezet a HM éves intézményi munkatervébe betervezett, felelősségi körébe tartozó és a HM kiemelt feladataihoz kapcsolódó feladatok végrehajtásáról készített jelentését a tárgyév november 30-ai helyzetet tükrözően a tárgyév december ötödik munkanapjáig terjeszti fel a HM TKF főosztályvezetője útján a HM KÁT részére.

(3) A (2) bekezdés szerinti jelentést követően a honvédelmi szervezet a tárgyév december 31-ei helyzetet tükröző kiegészítő jelentést terjeszt fel a HM TKF főosztályvezetője útján a HM KÁT részére a tárgyévet követő év január második munkanapjáig.

14. §51 (1) A HM éves intézményi munkaterv elkészítésének folyamatához kapcsolódó tervezési módszertani kézikönyv, valamint az üzemeltető szakmai bedolgozásával elkészített Munkatervező Modul felhasználói kézikönyvének kidolgozásáért, közzétételéért és naprakészen tartásáért a HM TKF főosztályvezetője a felelős. A tervezési kézikönyvet és a felhasználói kézikönyvet a HM TKF közzéteszi a Munkatervező Modulon.

(2) A módszertani kézikönyv a féléves és éves nyomonkövetési jelentés alapján évente felülvizsgálatra kerül. A tárgyév június utolsó munkanapjáig a honvédelmi szervezet javaslatot tesz a tervezési folyamatokhoz kapcsolódó változtatásokra, a módszertani kézikönyv tartalmi összefüggéseire, amelynek elfogadott és összegzett eredményeit a HM TKF a tárgyév augusztus utolsó munkanapjáig beépíti a módszertani kézikönyvbe.

14/A. §52 (1) Az IKR-ben szereplő, nyílt kezelési jelzésű jelentések elektronikus verzióit a Munkatervező Modulban kialakított Dokumentumtárba kell feltölteni. A fájlnevek képzésének követelményeit a HM TKF főosztályvezetője határozza meg.

(2) A minősített adatot tartalmazó jelentéseket feltölteni nem lehet, azonban egy, csak a jelentés nyilvántartási számát és továbbításának dátumát tartalmazó PDF formátumú fájl feltöltését végre kell hajtani.

9. Záró rendelkezések

15. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

16. §53

17. § (1)54 Azok a honvédelmi szervezetek, amelyek a Munkatervező Modul eléréséhez nem rendelkeznek MH Intranet végponttal (a továbbiakban: STN végpont), az elérhetőség biztosításáig továbbra is a kiadott MS Excel formátumban készítik el előírt terveiket és terjesztik fel bedolgozásaikat szolgálati elöljáróiknak, akik intézkednek a bedolgozásoknak a Munkatervező Modul megfelelő oldalára való feltöltésére. A parlamenti államtitkár és a HM jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár irányítása, felügyelete alá tartozó, STN végponttal nem rendelkező honvédelmi szervezetek közvetlenül a HM TKF-re küldik meg MS Excel formátumú bedolgozásaikat.

(2) A tervezési okmányokat egy eredeti példányban kell elkészíteni, sokszorosításukra, továbbításukra az MH informatikai rendszerét kell használni.

(3)55

18. §56 Jelen utasításnak az éves és havi munkatervek összeállításával és a tervezett feladatok megvalósulásának nyomon követésével összefüggő feladatokról szóló 2/2014. (I. 21.) HM utasítás módosításáról szóló 14/2020. (III. 25.) HM utasítással (a továbbiakban: Mód.ut.) megállapított rendelkezései alapján a honvédelmi szervezetek a vonatkozó eljárásrendjükben pontosítják az éves és havi munkatervek összeállításával és a tervezett feladatok megvalósulásának nyomon követésével összefüggő feladataikat, és azok egy elektronikus példányát jóváhagyás után tájékoztatásul megküldik a HM TKF részére, a Mód.ut. hatálybalépését57 követő hónap utolsó munkanapjáig.

1

Az 1. § a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § (1) bekezdése a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 6. § a) pontja szerint módosított szöveg.

3

A 2. § (2) bekezdése a 62/2017. (XI. 24.) HM utasítás 1. §-ával megállapított szöveg.

4

A 2. § (2) bekezdés c) pontja a 14/2020. (III. 25.) HM utasítás 9. § a) pontja szerint módosított szöveg.

5

A 2. § (2) bekezdés d) pontja a 14/2020. (III. 25.) HM utasítás 2. §-ával megállapított szöveg.

6

A 3. § (1) bekezdése a 14/2020. (III. 25.) HM utasítás 3. §-ával megállapított, nyitó szövegrésze a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 6. § b) pontja szerint módosított szöveg.

7

A 3. § (2) bekezdése a 62/2017. (XI. 24.) HM utasítás 14. § b) pontja szerint módosított szöveg.

9

A 3. § (5) bekezdését a 73/2014. (X. 31.) HM utasítás 2. § (2) bekezdése iktatta be.

10

A 4. § a 62/2017. (XI. 24.) HM utasítás 2. §-ával megállapított szöveg.

11

A 4. § (1) bekezdése a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 6. § c) pontja szerint módosított szöveg.

12

A 4. § (2) bekezdése a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 2. §-ával megállapított szöveg.

13

A 4. § (3) bekezdése a 14/2020. (III. 25.) HM utasítás 4. §-ával megállapított, a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 6. § d) pontja szerint módosított szöveg.

14

A 4. § (4) bekezdése a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 6. § e) pontja szerint módosított szöveg.

15

Az 5. § (1) bekezdése a 62/2017. (XI. 24.) HM utasítás 14. § d) pontja szerint módosított szöveg.

16

Az 5. § (2) bekezdését a 62/2017. (XI. 24.) HM utasítás 15. §-a hatályon kívül helyezte.

17

A 6. § a 73/2014. (X. 31.) HM utasítás 4. §-ával megállapított szöveg.

18

A 6. § (1) bekezdése a 62/2017. (XI. 24.) HM utasítás 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 6. § (2) bekezdése a 62/2017. (XI. 24.) HM utasítás 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

20

A 7. § a 14/2020. (III. 25.) HM utasítás 5. §-ával megállapított szöveg.

21

A 7. § (1) bekezdés i) pontja a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 3. §-ával megállapított szöveg.

22

A 7. § (2) bekezdés g) pontja a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 6. § f) pontja szerint módosított szöveg.

23

A 7. § (4) bekezdés nyitó szövegrésze a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 6. § g) pontja szerint módosított szöveg.

24

A 7. § (4) bekezdés e) pontja a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 6. § g) pontja szerint módosított szöveg.

25

A 7. § (5) bekezdése a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 4. §-ával megállapított szöveg.

26

A 7. § (8) bekezdése a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 6. § h) pontja szerint módosított szöveg.

27

A 7. § (9) bekezdése a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 6. § i) és j) pontja szerint módosított szöveg.

28

A 7. § (10) bekezdése a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 6. § k) pontja szerint módosított szöveg.

29

A 8. § a 73/2014. (X. 31.) HM utasítás 6. §-ával megállapított szöveg.

30

A 8/A. §-t a 73/2014. (X. 31.) HM utasítás 7. §-a iktatta be, szövege a 14/2020. (III. 25.) HM utasítás 6. §-ával megállapított szöveg.

31

A 8/A. § (1) bekezdése a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 6. § g) pontja szerint módosított szöveg.

32

A 8/A. § (2) bekezdése a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 6. § i)-l) pontja szerint módosított szöveg.

33

A 8/B. §-t a 73/2014. (X. 31.) HM utasítás 8. §-a iktatta be, szövege a 62/2017. (XI. 24.) HM utasítás 5. §-ával megállapított szöveg.

34

A 8/B. § (1) bekezdése a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 5. §-ával megállapított szöveg.

35

A 8/C. §-t a 73/2014. (X. 31.) HM utasítás 9. §-a iktatta be, szövege a 62/2017. (XI. 24.) HM utasítás 6. §-ával megállapított szöveg.

36

A 8/C. § b) pontja a 14/2020. (III. 25.) HM utasítás 9. § d) pontja szerint módosított szöveg.

37

A 8/C. § c) pontját a 14/2020. (III. 25.) HM utasítás 10. §-a hatályon kívül helyezte.

38

A 8/C. § d) pontja a 14/2020. (III. 25.) HM utasítás 7. §-ával megállapított szöveg.

39

A 8/D. §-t a 73/2014. (X. 31.) HM utasítás 10. §-a iktatta be.

40

A 8/D. § (1) bekezdése a 62/2017. (XI. 24.) HM utasítás 7. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

41

A 8/D. § (2) bekezdése a 62/2017. (XI. 24.) HM utasítás 7. § (2) bekezdésével megállapított, a 14/2020. (III. 25.) HM utasítás 9. § e) pontja szerint módosított szöveg.

42

A 9. § a 14/2020. (III. 25.) HM utasítás 8. §-ával megállapított szöveg.

44

A 11. § a 62/2017. (XI. 24.) HM utasítás 9. §-ával megállapított szöveg.

45

A 11. § (2) bekezdése a 14/2020. (III. 25.) HM utasítás 9. § g) pontja szerint módosított szöveg.

46

A 11. § (3) bekezdése a 14/2020. (III. 25.) HM utasítás 9. § h) pontja szerint módosított szöveg.

47

A 11. § (4) bekezdése a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 6. § m) és n) pontja szerint módosított szöveg.

48

A 12. § (1) bekezdése a 62/2017. (XI. 24.) HM utasítás 14. § g) pontja, a 20/2023. (IV. 28.) HM utasítás 6. § o) pontja szerint módosított szöveg.

49

A 13. § a 62/2017. (XI. 24.) HM utasítás 10. §-ával megállapított szöveg.

50

A 13. § (2) bekezdése a 14/2020. (III. 25.) HM utasítás 9. § i) pontja szerint módosított szöveg.

51

A 14. § a 62/2017. (XI. 24.) HM utasítás 11. §-ával megállapított szöveg.

52

A 14/A. §-t a 73/2014. (X. 31.) HM utasítás 14. §-a iktatta be, szövege a 62/2017. (XI. 24.) HM utasítás 12. §-ával megállapított szöveg.

53

A 16. § a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

54

A 17. § (1) bekezdése a 73/2014. (X. 31.) HM utasítás 15. §-ával megállapított, a 38/2016. (VII. 21.) HM utasítás 15. § h) pontja szerint módosított szöveg.

55

A 17. § (3) bekezdését a 73/2014. (X. 31.) HM utasítás 18. §-a hatályon kívül helyezte.

57

A hatálybalépés időpontja 2020. március 26.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére