• Tartalom

24/2014. (III. 18.) BM rendelet

24/2014. (III. 18.) BM rendelet

a belügyminiszter irányítása alá tartozó szervek hivatásos állományú tagjainak továbbképzési és vezetőképzési rendszeréről, valamint a rendészeti utánpótlási és vezetői adatbankról szóló 2/2013. (I. 30.) BM rendelet módosításáról1

2014.03.21.

A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény 342. § (2) bekezdés 13. pontjában kapott felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 37. § d), e), f), n) és q) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

1. § (1) A belügyminiszter irányítása alá tartozó szervek hivatásos állományú tagjainak továbbképzési és vezetőképzési rendszeréről, valamint a rendészeti utánpótlási és vezetői adatbankról szóló 2/2013. (I. 30.) BM rendelet (a továbbiakban: R.) 5. § (1) bekezdés a) pont ac) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Az OKTF a továbbképzési rendszer módszertani és minőségirányítási központjaként,)

(a továbbképzési programokkal összefüggésben)

ac) az (1a) bekezdésben meghatározott kivétellel meghatározza a továbbképzési programok tanulmányi pontértékét,”

(2) Az R. 5. §-a a következő (1a) bekezdéssel egészül ki:

„(1a) A rendészeti alapvizsgáról és a rendészeti szakvizsgáról, a Rendészeti Alap- és Szakvizsga Bizottságról, valamint a rendészeti alapvizsga vizsgabiztosi és a rendészeti szakvizsga vizsgabizottsági névjegyzékről szóló 274/2012. (IX. 28.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó vizsgázó számára a rendészeti szakvizsga teljesítése 30 továbbképzési pontot ér.”

(3) Az R. 7. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A hivatásos állomány továbbképzési kötelezettsége a 3. §-ban meghatározott továbbképzéseken való részvétellel, és a rendészeti szakvizsga letételével járó továbbképzési pontérték beszámításával teljesíthető. A rendészeti szakvizsga letételével járó továbbképzési pontérték beszámítása a központi továbbképzéseken való részvétel alól nem mentesít.”
„(4a) A (4) bekezdés a) pontjában meghatározott központi továbbképzésen a hivatásos állomány tagja köteles részt venni.
(4b) A hivatásos állomány tagjának a továbbképzési időszak egyes éveiben kötelező megszereznie a továbbképzési időszakban teljesítendő összes továbbképzési pont legalább 15%-át úgy, hogy a továbbképzési időszak harmadik év végére a továbbképzési időszakban teljesítendő összes továbbképzési pont legalább 75%-át elérje.”

(5) Az R. 11. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A központi, a minősített, és a bejelentés köteles továbbképzések, valamint a rendészeti szakvizsga felkészítési díját és első alkalommal a vizsgadíjat a belügyi szerv az OKTF-nek a hivatásos állomány létszáma alapján továbbképzési hozzájárulásként fizeti (a továbbiakban: normatív hozzájárulás). A normatív hozzájárulás alapja a mindenkori kormánytisztviselői illetményalap (a továbbiakban: illetményalap) 60%-a, amelyet minden év január 31-ig, a belügyi szervnél a tárgyév január 1-jén foglalkoztatott hivatásos állomány létszáma 70%-ának alapulvételével, a belügyi szerv előirányzat átadással teljesít. A 30% létszámarányos maradvány, a 7. § (4) bekezdés e) pontjában meghatározott továbbképzéseken történő részvétel költségfedezeteként a belügyi szervnél marad.”

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba.

1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2014. március 22. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére