• Tartalom

3/2014. (III. 31.) NFM KÁT utasítás

3/2014. (III. 31.) NFM KÁT utasítás

a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közszolgálati Szabályzatáról szóló 2/2013. (III. 29.) NFM KÁT utasítás módosításáról1

2014.04.01.

A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (5) bekezdés f) pontjában és a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 6. § 19. pontjában, valamint 75. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, általános munkáltatói szabályozási hatáskörömben eljárva a következő utasítást adom ki:

1. § (1) A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közszolgálati Szabályzatáról szóló 2/2013. (III. 29.) NFM KÁT utasítás (a továbbiakban: KSz.) 4. § (4) bekezdés e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Átruházott hatáskörben a főosztályok állományába tartozó kormánytisztviselők felett a főosztályvezető, illetve – a Miniszteri Titkárság és a Miniszteri Kabinet kivételével – az állami vezetők titkárságainak állományába tartozó kormánytisztviselők felett a titkárságot vezető főosztályvezető gyakorolja az alábbi munkáltatói jogokat:)

e) helyettesítési díj megállapításával nem járó helyettesítés, átirányítás elrendelése;”

(2) A KSz. 4. § (5) és (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A főosztályvezetők három munkanapon túli akadályoztatása esetén a (4) bekezdésben meghatározott munkáltatói intézkedések megtételére a főosztály közvetlen irányítását és felügyeletét ellátó állami vezető jogosult.
(6) A személyügyekért felelős szervezeti egység főosztályvezetője gyakorolja a munkáltatói jogokat – az (1) bekezdésben meghatározott munkáltatói jogkör gyakorló által előzetesen jóváhagyott kezdeményező okiratok alapján –
a) a kinevezés,
b) a munkaszerződés megkötése,
c) a lemondás, a kinevezésben foglalt határozott idő lejárta, a próbaidő alatti azonnali hatályú jogviszony-megszüntetés,
d) a kormánytisztviselő halála,
e) a kormánytisztviselő által kezdeményezett, díjazással, juttatással és munkavégzési kötelezettség alóli mentesítéssel nem járó jogviszony megszüntetések,
f) a kormányzati szolgálati jogviszonyt érintő munkáltatói igazolások, valamint a gyakorlati időre (pl. jogi szakvizsgához szükséges gyakorlati idő) vonatkozó igazolás kiadása
tekintetében.”

(3) A KSz. 4. §-a a következő (7)–(9) bekezdéssel egészül ki:

„(7) A (6) bekezdésben nem nevesített kivételek tekintetében a munkáltatói jogkör gyakorlója az (1) bekezdésben meghatározott munkáltatói jogkör gyakorló.
(8) A (4) bekezdésben meghatározott esetekben a delegált intézkedések előkészítése a személyügyekért felelős főosztály feladata.
(9) A jövedelemigazolások kiadása a Minisztérium gazdálkodásáért felelős főosztálya vezetőjének a feladata.”

2. § A KSz. 6. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) A kinevezés, valamint az illetményt érintő munkáltatói intézkedések esetén az ügyiratot – pénzügyi ellenjegyzés céljából – meg kell küldeni a Minisztérium gazdálkodásáért felelős főosztálya részére.”

3. § A KSz. 8. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

8. § (1) Az 1/A. melléklet szerinti munkaköri leírás tartalmazza a munkakör jellegét, a munkakör betöltéséhez szükséges feltételeket, ismereteket, kompetenciákat, a munkakörbe tartozó feladatok felsorolását, a munkakör ellátásához biztosított hatáskört, a hatáskörbe tartozó feladatok ellátása során elvárt felelősség tartalmát, a Minisztérium szervezetében a munkavégzéssel összefüggő kapcsolatokat, valamint a munkakörhöz kapcsolódó helyettesítés rendjét.
(2) A munkaköri leírást a szervezeti egység vezetője készíti el három példányban, amely kinevezés esetén – az alkalmazási javaslattal egyidejűleg – az 5. § (1) bekezdése alapján kerül megküldésre a személyügyekért felelős főosztályra. Kinevezéskor a munkaköri leírás egy példánya a kinevezési okirattal kerül átadásra a kormánytisztviselő részére, a második példány a kormánytisztviselő személyi anyagába kerül, míg a harmadik példány az érintett kormánytisztviselő szervezeti egységénél kerül megőrzésre.”

4. § (1) A KSz. 9. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A jóváhagyott pályázati kiírás meghirdetéséről, és a meghirdetéssel egyidejűleg a kormányzati személyügyi igazgatási feladatokat ellátó szerv (a továbbiakban: személyügyi központ) részére elektronikus úton történő megküldéséről a személyügyekért felelős főosztály gondoskodik.”

(2) A KSz 9. §-a a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) A kormánytisztviselői munkakörre kiírt pályázatok a benyújtási határidőt követő 30 napon belül kerülnek elbírálásra. A kiválasztott pályázók a minisztériumi vezetőkkel személyes meghallgatáson vesznek részt. A pályázat eredményéről az elbírálásra előírt 30 napos határidőt követő 8 munkanapon belül a pályázókat a személyügyekért felelős főosztály írásban, elektronikus vagy postai úton értesíti.”

5. § A KSz 10. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

10. § (1) A kormánytisztviselői pályázatok elbírálására legalább háromtagú előkészítő bizottságot (a továbbiakban: bizottság) kell létrehozni. A bizottság tagjai:
a) a pályázatban kiírt munkakör szerinti szakterület képviselői,
b) a személyügyekért felelős főosztály képviselője.
(2) A bizottság munkájában a munkáltatói jogkör gyakorlójának döntése alapján más személy is részt vehet.
(3) A bizottságnak a pályázattal kapcsolatos döntését (jegyzőkönyv, emlékeztető) és az annak megfelelően előkészített alkalmazási javaslatot a személyügyekért felelős főosztály jóváhagyásra megküldi a munkáltatói jogkör gyakorlója részére.
(4) A bizottság a pályázat benyújtásának tényéről, illetve a benyújtott pályázat tartalmáról csak a pályázó előzetes írásbeli beleegyezésével közölhet adatokat a pályázat elbírálásában résztvevőkön, valamint az adatvédelmi előírásokban meghatározott, betekintésre jogosultakon kívüli harmadik személlyel.
(5) A munkakör betöltését követően a sikertelen pályázó részére pályázati anyagát vissza kell küldeni, kivéve, ha maga írásban kéri, hogy anyagát – esetleges későbbi foglalkoztatása céljából – a jelentkezők nyilvántartásába helyezzék, és személyes adatainak kezeléséhez hozzájárul.”

6. § (1) A KSz. 12. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A kormányzati szolgálati jogviszony megszüntetésének kezdeményezéséről, annak módjáról és a megszűnést érintő egyéb körülményekről – a megszüntetés időpontjáról, felmentés esetén a munkavégzés alóli mentesítés tartamáról, a tanulmányi szerződéssel kapcsolatos információkról – a kezdeményező vezető a személyügyekért felelős főosztályt a megszüntetés tervezett napját megelőzően legalább tíz munkanappal, előzetesen, írásban tájékoztatja.”

(2) A KSz. 12. § (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(8) A belépőkártya a jogviszony megszűnésének napján letiltásra kerül.”

(3) A KSz. 12. §-a a következő (10) bekezdéssel egészül ki:

„(10) A kormánytisztviselő a jogviszonyának – a jogszabály erejénél fogva bekövetkező, a kormánytisztviselő által kezdeményezett, valamint a végleges áthelyezéssel történő – megszűnése, megszüntetése esetén a megszűnés napja előtt 15 munkanappal köteles írásban tájékoztatni a Lakásügyi Bizottság elnökét a lakáscélú munkáltatói kölcsönének körülményeiről.”

7. § A KSz. 17. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A személyügyekért felelős főosztály megvizsgálja az adományozható címekkel kapcsolatban előírt,%-ban meghatározott törvényi létszámarányok teljesülését. Amennyiben a címadományozáshoz szükséges forrás rendelkezésre áll, úgy intézkedik a javaslatnak a hivatali szervezet vezetője részére történő eljuttatásáról, aki dönt a címzetes, szakmai és közigazgatási tanácsadói, főtanácsadói címek adományozásáról.”

8. § A KSz. VI. fejezet 11. alcíme helyébe a következő rendelkezés lép:

„11. Elismerés
18. § (1) A miniszter a kiemelkedő és tartósan magas színvonalú szakmai munkát végző kormánytisztviselőket elismerésben részesítheti.
(2) A miniszteri elismerések formáját, az évente adományozható elismerések számát és az azokkal járó jutalmak mértékét jogszabály határozza meg.”

9. § (1) A KSz. 30. § (4) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Teljes körű helyettesítés esetén a helyettesítési díj a helyettesítő kormánytisztviselő illetményének 25–50%-a között állapítható meg. Amennyiben a munkáltatói jogkör gyakorlója másképp nem rendelkezik, helyettesítési díj mértéke a helyettesítő kormánytisztviselő illetményének)

a) 25–35%-a, ha alacsonyabb vagy azonos besorolású munkakört helyettesít,”

(2) A KSz. 30. § (5) és (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A (4) bekezdéstől eltérően, amennyiben a helyettesítéssel érintett munkakör vezetői munkakör, a helyettesítő kormánytisztviselő részére megállapítható helyettesítési díj mértéke a helyettesítő kormánytisztviselő illetményének 40–50%-a.
(6) Ha a helyettesítést két kormánytisztviselő együttesen látja el, a helyettesítési díj mértéke kizárólag a helyettesítő illetményének 25%-a lehet.”

(3) A KSz. 30. § (8) és (9) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(8) Egy munkakört legfeljebb két kormánytisztviselő helyettesíthet. Egy kormánytisztviselő egy időtartamban legfeljebb egy munkakör helyettesítését láthatja el.
(9) Amennyiben a kormánytisztviselő helyettesítése nem a teljes munkakör ellátására, hanem csak a helyettesítéssel érintett munkakörbe tartozó egyes feladatokra vonatkozik, úgy a helyettesítési díjat a munkáltatói jogkör gyakorlója legfeljebb 25%-os mértékben állapítja meg (részleges helyettesítés).”

10. § A KSz. 39. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) A munkáltatói jogkör gyakorlója által elrendelt vagy jóváhagyott, a kormánytisztviselő munkakörével összefüggő egy vagy több naptári napot igénybe vevő – a Minisztériumon kívül tartandó – egyeztetés, képzésen való részvétel, kiküldetés, felügyeleti ellenőrzés hivatalos távollétnek minősül. A távollétet a jelenléti íven „HT” betűvel kell jelölni.”

11. § A KSZ. 40. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Véradásban részt vevő kormánytisztviselő – illetményének folyósítása mellett – a véradás miatt távol töltött teljes időtartamra, a munkahelyen kívül szervezett véradás esetén egy munkanapra mentesül a munkavégzési kötelezettség alól. Az igazolás bemutatása hiányában a véradásban való részvétel napját rendes szabadság terhére biztosított távollétként kell kezelni, illetve a jelenléti íven ennek megfelelően jelölni.”

12. § A KSz. 42. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

42. § (1) A hivatali szervezet vezetője a Kttv.-ben meghatározott feltételekkel és időszakokban, a kormánytisztviselő alapilletményét a Kttv. szerinti mértékben megemelheti vagy csökkentheti.
(2) Az alapilletmény eltérítések megállapítását megelőzően a Minisztérium gazdálkodásáért felelős főosztályának kimutatása és a rendelkezésre álló keretek ismeretében a személyügyekért felelős főosztály tájékoztatja a hivatali szervezet vezetőjét. Az illetményeltérítésre vonatkozó javaslatot a tárgyévre vonatkozóan, ellentétes utasítás hiányában, legkésőbb tárgyév február 15-ig kell a szervezeti egység vezetőjének – a szolgálati út betartásával – megtenni.
(3) A (2) bekezdésben foglaltakat kell alkalmazni a tárgyévi eltérítések megállapításától számított hat hónapot követő illetményeltérítések vonatkozásában azzal, hogy eltérítésekre vonatkozó javaslatokat augusztus 15-éig kell megtenni.”

13. § A KSz. 49. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A bérlet legkorábban az alkalmazási javaslat közigazgatási államtitkári jóváhagyását követően kerülhet kiadásra.”

14. § (1) A KSz. 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

(2) A KSz. a 2. melléklet szerinti 1/A. melléklettel egészül ki.

(3) A KSz. 4. melléklete helyébe a 3. melléklet lép.

(4) A KSz. 5. melléklete helyébe a 4. melléklet lép.

(5) A KSz. 6. melléklete helyébe az 5. melléklet lép.

15. § A KSz. 14. § (5) bekezdésében az „egyszerűsített kilépőlapon” szövegrész helyébe az „egyszerűsített elszámolólapon” szöveg lép.

17. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 3/2014. (III. 31.) NFM KÁT utasításhoz


JAVASLAT
kormányzati szolgálati jogviszony/munkaviszony létesítésére

4E02008_0

Alkalmazandó személyi adatai

Név

 

Születéskori név

 

Anyja neve

 

Születési helye és ideje

 

Tartózkodási hely

 

Telefonszám/e-mail

 

Alkalmazás

Szervezeti egység

 

Szervezeti alegység (osztály)

 

Munkakör megnevezése

 

Álláshely

⬜ üres álláshelyre (előző munkatárs neve:

illetménye: )

⬜ távollévő helyettesítésére (név):

⬜ határozott idejű feladatra1:

Foglalkoztatás jellege

⬜ határozatlan idejű

⬜ határozott idejű: év hó naptól – év hó napjáig

⬜ áthelyezéssel     ⬜ nem áthelyezéssel

⬜ teljes munkaidő     ⬜ részmunkaidő (heti ……… óra)

Tervezett munkába állás napja

 

Próbaidő2

hónap

Tervezett illetmény/munkabér

Törvény alapján: Ft (Személyügyi és Igazgatási Főosztály tölti ki!)

Munkakör betöltéséhez szükséges iskolai végzettség3

 

Munkakör betöltéséhez szükséges idegennyelv-tudás

nyelv:

nyelvvizsga típusa, fokozata:

Kinevezés feltétele

Vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség: igen/nem5

Vagyonnyilatkozat jogcíme4:

Nemzetbiztonsági ellenőrzés: igen/nem5

Nemzetbiztonsági ellenőrzés jogcíme6:

Jogszabályi hivatkozás: 1995. évi CXXV. törvény 74. § i) pontja/

303/2013. (VII. 31.) Korm. rendelet 7. melléklete alapján5

Egyéb

Az elmúlt 5 éven belül történt-e nemzetbiztonsági ellenőrzés lefolytatása?

igen/nem5

Típusa: A / B / C / 303/2013. (VII. 31.) Korm. rendelet szerinti egységes5

A szakvélemény érvényességi ideje (dátum):

Tanulmányi szerződéssel/munkáltatói kölcsönnel rendelkezik-e? igen/nem5

Szakmai/közigazgatási címmel rendelkezik? igen/nem5

Illetményeltérítéssel rendelkezik? igen (……….%)/nem5


Budapest, 20…………………………………

………………………………………
Felettes állami vezető


……………………………………
Munkáltatói jogkör gyakorlója

………………………………………
Kezdeményező szervezeti egység
vezetője

……………………………………
Pénzügyi ellenjegyzés

……………………………………
Személyügyi és Igazgatási Főosztály
vezetője


1     A főbb feladatok leírása.
2     Kormányzati szolgálati jogviszony létesítése esetén a Kttv. 46. §-a alapján a próbaidő legalább 3, legfeljebb 6 hónap. A Kttv. 46. § (1) bekezdése alapján próbaidő nem köthető ki végleges közigazgatási áthelyezés esetén, illetve abban az esetben, ha az ösztöndíjas az ösztöndíjas jogviszony megszűnését követő egy éven belül elsőként kormányzati szolgálati jogviszonyt létesít. Munkaviszonyban foglalkoztatni kívánt személyre az Mt. 45. § (5) bekezdése irányadó, a próbaidő tartama: a munkaviszony kezdetétől számított legfeljebb 3 hónap.
3     A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet 3. sz. melléklete figyelembevételével kell meghatározni.
4     Jogcímek (a megfelelő szám beírásával szükséges meghatározni):
Önállóan vagy testület tagjaként javaslattételre, döntésre vagy ellenőrzésre jogosult:
1. közigazgatási hatósági vagy szabálysértési ügyben,
2. közbeszerzési eljárás során,
3. feladatai ellátása során költségvetési vagy egyéb pénzeszközök felett, továbbá az állami vagy önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás, valamint elkülönített állami pénzalapok, fejezeti kezelésű előirányzatok, önkormányzati pénzügyi támogatási pénzkeretek tekintetében,
4. egyedi állami vagy önkormányzati támogatásról való döntésre irányuló eljárás lefolytatása során,
5. állami vagy önkormányzati támogatások felhasználásának vizsgálata vagy a felhasználással való elszámoltatás során.
6. politikai tanácsadó és főtanácsadó, kormány- vagy miniszteri tanácsadó vagy főtanácsadó,
7. vezetői megbízással rendelkező kormánytisztviselő,
8. jogszabály alapján „C” típusú nemzetbiztonsági ellenőrzésre köteles fontos és bizalmas kormánytisztviselői munkakört tölt be.
5    Megfelelő szöveg aláhúzandó.
6    Jogcímek (a megfelelő szám beírásával szükséges meghatározni):
1. kabinetfőnök,
2. Miniszteri Kabinet állományában foglalkoztatott,
3. állami vezetők titkársága állományában foglalkoztatott,
4. főosztályvezető,
5. főosztályvezető helyettesítésére kijelölt főosztályvezető-helyettes vagy osztályvezető,
6. politikai főtanácsadó, politikai tanácsadó,
7. integritás tanácsadó,
8. belső ellenőr,
9. biztonsági megbízott,
10. rendszerbiztonsági felügyelő,
11. rendszeradminisztrátor,
12. titkos ügykezelő,
13. védelmi igazgatási munkában részt vevő munkakör,
14. minősített beszerzési eljárásban döntés-előkészítő vagy döntéshozó munkakör,
15. rejtjelező tevékenységet ellátó munkakör,
16. atomenergetikai feladatok ellátásával kapcsolatos munkakör,
17. belső adatvédelmi biztos,
18. munkáltatói jogok gyakorlója által kijelölt egyes jogi, igazgatási, szabályozási és koordinációs feladatok ellátásával kapcsolatos munkakör,
19. központi informatikai feladatok ellátásával kapcsolatos munkakör,
20. biztonsági feladatok ellátásával kapcsolatos munkakör,
21. Európai Uniós ügyek ellátásáért felelős szervezeti egység valamennyi munkaköre,
22. nemzetközi szerződések létrehozásával járó feladatok ellátásával kapcsolatos munkakör,
23. személyügyi feladatok ellátásával kapcsolatos munkakör,
24. közbeszerzési feladatok ellátásával kapcsolatos munkakör,
25. légiközlekedés-védelmi feladatok ellátásával kapcsolatos munkakör,
26. ellenőrzési feladatok ellátásával kapcsolatos munkakör,
27. vagyonjogi és vagyongazdálkodási feladatok ellátásával kapcsolatos munkakör,
28. zöldgazdaság-fejlesztéssel, klímapolitikával és kiemelt közszolgáltatások ellátásával kapcsolatos munkakör,
29. fentiekben felsoroltak közé nem tartozó, „Bizalmas!” vagy annál magasabb minősítési szintű adat megismerésére vagy felhasználására jogosult személy.


Csatolandó: munkaköri leírás tervezete, iskolai végzettséget igazoló okmányok, önéletrajz,
(esetleges) nemzetbiztonsági tanúsítvány

2. melléklet a 3/2014. (III. 31.) NFM KÁT utasításhoz


NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM

........................................................................ szervezeti egység


MUNKAKÖRI LEÍRÁS
a(z) .............................. munkakörre

A munkakört jelenleg betölti: ............................................................................. (név)

I. A munkakör betöltésének feltételei (együttesen)

1.    ................................... egyetemen vagy ennek megfelelő főiskolán vagy ezek jogelődjeinél szerzett felsőfokú/ középfokú iskolai végzettség.
2.    ........................ és/vagy ................. nyelv ......................... szintű ismerete (nyelvvizsgával).
3.    Legalább ..... év szakmai gyakorlat.
4.    Legalább ...... év ............... szintű vezetői gyakorlat.
5.    ....................................................................... (egyéb feltétel vagy gyakorlat).


II. A munkakört betöltő munkatárs feladatai

1.    Részt vesz a
    – ........................................................-ban,
    – ........................................................-ban.
2.    Ellátja a
    – ........................................................
    – ........................................................feladatokat.
3.    Irányítja a
    – ........................................................
    – ........................................................ tevékenységet.
4.    Összeállítja a
    – ........................................................
    – ........................................................ anyagokat, nyilvántartásokat.
5.    Kidolgozza a
    – ........................................................
    – ........................................................ rendszerét.
6.    Nyilvántartja a
    – ........................................................
    – ........................................................ pályázókat, költségeket.
7.    Közreműködik a
    – ........................................................
    – ........................................................
8.    Kapcsolatot tart a
    – ........................................................
    – ........................................................ szervekkel.


III. Helyettesítés

Az ....X.... munkakört betöltő munkatárs ellátja .........Y........... munkakört betöltő munkatárs munkakörét annak távollétében vagy akadályoztatása esetén ............................ korlátozással/teljes joggal.

IV. Hatásköre kiterjed

1. A II. pontban felsorolt feladatok önálló ellátására, valamint
2.     ..................................... irányítására,
3.    ..................................... ellenőrzésére,
4.    ..................................... képviseletére.


V. Felelőssége

Feladatkörében és hatáskörében eljárva felelős
1.    az általa adott információk, adatok helyességéért;
2.    a véleménynyilvánítás(ok) szakmai megalapozottságáért, helytállóságáért;
3.    a bizalmas és titkos információk, elektronikus vagy papír alapú adatok előírásszerű kezeléséért;
4.    a szakterület hatályos törvényei, más jogszabályok, belső szabályzatok betartásáért, végrehajtásáért;
5.    a tűz- és munkavédelmi előírások betartásáért;
6.    a feladatok ellátása során és közreműködőként végzett munka pontos ellátásáért;
7.    a határidők betartásáért;
8.    az igénybe vett technikai eszközök, irodai felszerelés rendeltetésszerű használatáért, a rábízott leltári anyagok, eszközök megóvásáért;
9.    ……………………………………………. (egyéb).


VI. A munkakör minősítése (a nem szükséges rész törlendő)

1.    A munkakör az 1995. évi CXXV. törvény és a vonatkozó Korm. rendeletben foglaltak szerint fontos és bizalmas jellegű, ezért betöltésének feltétele nemzetbiztonsági ellenőrzéshez van kötve.
2.    A munkakör betöltőjét a 2007. évi CLII. törvény alapján vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség terheli.


VII. Munkáltatói jogkör gyakorlója ..................................... (beosztás)

Közvetlen felettese ...................................... (beosztás)

VIII. Aláírási és képviseleti joga

1.    .........................................................................
2.    .........................................................................


Budapest, 20....... ....................... hó ........ nap

        ................................................................
        szervezeti egység vezető



A munkaköri leírást megismertem, annak egy példányát átvettem, és magamra nézve kötelezőnek elfogadom.

Budapest, 20....... ....................... hó ........ nap

Név: .................................................................

        ................................................................
        aláírás


3. melléklet a 3/2014. (III. 31.) NFM KÁT utasításhoz


NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM
1011 Budapest, Fő u. 44–50.

ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI NYILATKOZAT

Név:

………………………………………………………………………………………

 

Születési hely, idő:

………………………………………………………………………………………

 

Anyja neve:

………………………………………………………………………………………

 

Szervezeti egység:

………………………………………………………………………………………

 

Munkakör:

………………………………………………………………………………………



Gyakorolható tevékenységek

1. A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (Kttv.) 85. § (2) bekezdése alapján bejelentem, hogy munkaköri feladataimmal közvetlenül összefüggő
⬜ gyakorolható tevékenységet / közérdekű önkéntes tevékenységet* kívánok létesíteni,
⬜ gyakorolható tevékenységet / közérdekű önkéntes tevékenységet* folytatok.

2. A Kttv. 85. § (3) bekezdése alapján bejelentem, hogy beosztásom szerinti munkaidőm tartamával részben azonos időtartamban
⬜ gyakorolható tevékenységet / közérdekű önkéntes tevékenységet* kívánok létesíteni,
⬜ gyakorolható tevékenységet / közérdekű önkéntes tevékenységet* folytatok.

Az 1–2. pont vonatkozásában kitöltendő:

Tevékenység
kezdete:


………. év …………………… hónap ……… nap

Tevékenység
jellege:

tudományos / oktatói / művészeti / lektori / szerkesztői / jogi oltalom alá eső szellemi tevékenység / közérdekű önkéntes tevékenység.*

Tevékenység pontos
megnevezése:


……………………………………………………………………………

Tevékenységet az
alábbi szervezet
részére végzem:


……………………………………………………………………………

A munkaidőt milyen
mértékben érinti
(1. pont):

heti/havi* ………… órában, egyéb:
……………………………………………………………………………



További jogviszony**

3. A Kttv. 85. § (2) bekezdése alapján bejelentem, hogy az alábbiak szerint a Kttv. 6. § 32. pontjában meghatározott
⬜ további jogviszonyt** kívánok létesíteni,
⬜ további jogviszonyom** áll fenn.

4. A Kttv. 87. § (1) bekezdése alapján bejelentem, hogy
⬜ a Kttv. 6. § 32. pontjában meghatározott további jogviszonyom** áll fenn (csak vezetők esetében értelmezhető).

A 3–4. pont vonatkozásában kitöltendő:

Jogviszony
kezdete:

……… év …………………… hónap ……… nap

Jogviszony
jellege:

……………………………………………………………………………

Tevékenység
pontos
megnevezése:

……………………………………………………………………………

Tevékenységet az
alábbi szervezet
részére végzem:

……………………………………………………………………………

Tevékenység
munkaidőmet
érinti:

nem/igen*, heti/havi* ………… órában



Egyéb összeférhetetlenségi okok

5. A Kttv. 85. § (1) bekezdése, valamint (4) bekezdés a)–c) pontja alapján bejelentem, hogy velem szemben az alábbi összeférhetetlenségi ok áll fenn:
⬜ helyi önkormányzati / nemzetiségi önkormányzati képviselői tisztség viselése,
⬜ hivatalomhoz méltatlan tevékenység vagy magatartás, pártatlan befolyástól mentes tevékenység folytatása,
⬜ pártban tisztség viselése, párt nevében vagy érdekében közszereplés vállalása,
⬜ gazdasági társaság vezető tisztségviselője / felügyelőbizottsági tagsága.*

Tevékenység
kezdete:

……… év …………………… hónap ……… nap

Tevékenység
pontos
megnevezése:

………………………………………………………………………………

Tevékenységet az
alábbi szervezet
részére végzem:

………………………………………………………………………………



Bejelentés a Kttv. 85. § (4) bekezdés c) pontja és (5) bekezdése vonatkozásában

6. Bejelentem, hogy
vezető tisztségviselői / felügyelőbizottsági tagsággal* rendelkezem
olyan gazdasági társaságban, amelyben önkormányzati, köztestületi többségi tulajdonban, vagy tartósan állami tulajdonban van, vagy az állami tulajdonos különleges jogokat biztosító részvény alapján delegált, továbbá, ha a társaságban az állami közvetlen vagy közvetett befolyás mértéke – a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény rendelkezései alapján számítva – legalább ötven százalék.
⬜ a Kttv. 85. § (5) bekezdése alapján olyan állami gyakorlás következtében keletkező
vezető tisztséggel / felügyelőbizottsági tagsággal / audit bizottsági tagsággal* rendelkezem
gazdasági társaságban vagy más szervezetben, amelynek alapja az államháztartás, illetve a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásának erősítése érdekében hozott állami intézkedés, különös tekintettel az állami tőkeemelésre, kölcsönnyújtásra, kezesség-, illetve garanciavállalásra.

Tevékenység
kezdete:

……… év …………………… hónap ……… nap

Tevékenységet az
alábbi szervezet
részére végzem:

………………………………………………………………………………




A Kttv. 87. § (2) bekezdésében meghatározott tevékenység folytatása
(kizárólag vezetői munkakörben foglalkoztatott kormánytisztviselők részére)

7. A Kttv. 87. § (2) bekezdése alapján bejelentem, hogy az alábbi tevékenységet kívánom ellátni:
⬜ egyesületben, érdek-képviseleti szervezetben, valamint szövetkezetben viselt tisztség,
⬜ közérdekű önkéntes tevékenység folytatása,
⬜ alapítvány, közalapítvány kezelő szervezetének tagja, illetve elnöke,
⬜ edzői, versenybírói, játékvezetői tevékenység folytatása,
⬜ tanszékvezetői tevékenység folytatása,
⬜ állami alapító vagy az általa létrehozott szervezet által önállóan, vagy más állami alapítóval, állami alapító által létrehozott szervezettel vagy államháztartáson kívüli szervezettel közösen alapított (köz)alapítványban felügyelő bizottsági tagság,
⬜ felsőoktatási intézmény oktatási feladatokat is ellátó belső szervezeti egységének vezetője.

Tevékenység
kezdete:

……… év …………………… hónap ……… nap

Tevékenység
pontos
megnevezése:

………………………………………………………………………………

Tevékenységet az
alábbi szervezet
részére végzem:

………………………………………………………………………………



⬜ Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy az általam ismert összeférhetetlenségi okokat bejelentettem, a fenti adatok a valóságnak megfelelnek és további, velem szemben fennálló összeférhetetlenségi helyzetről nincs tudomásom.
⬜ Tudomásul veszem, hogy amennyiben velem kapcsolatban a kormányzati szolgálati jogviszonyom fennállása alatt összeférhetetlenségi helyzet merül fel, azt haladéktalanul bejelentem a munkáltatóm részére.

Budapest, 20…………………..

…………………………………………….
kormánytisztviselő

Budapest, 20…………………..

A bejelentést tudomásul veszem:

 


…………………………………………….
munkáltatói jogkör gyakorló


⬜ Kérem, hogy a fent megjelölt (1 / 2 / 3 / 6 / 7 pontban megjelölt) tevékenység folytatását engedélyezni szíveskedjen.

Budapest, 20………………………

……………………………………………..
kormánytisztviselő

Budapest, 20………………….……


Nem engedélyezem

Engedélyezem


……………………………………………
munkáltatói jogkör gyakorló


……………………………………………
munkáltatói jogkör gyakorló


⬜ A törvényben előírt kötelezettségemből adódóan az összeférhetetlenségi helyzetet 30 napon belül megszüntetem.
Amennyiben a megszüntetési kötelezettségemnek 30 napon belül nem teszek eleget, tudomásul veszem, hogy a kormányzati szolgálati jogviszonyom a Kttv. 86. § (1) bekezdése alapján megszűnik. (4 / 5 pont esetén)

Budapest, 20………………………

……………………………………………..
kormánytisztviselő

Budapest, 20………………………

 

 

……………………………………………..
munkáltatói jogkör gyakorló



Kapják:    1. példány kormánytisztviselő
    2. példány személyügyekért felelős főosztály



________________
* A megfelelő aláhúzandó.
** Részletesebben a tájékoztatóban.

4. melléklet a 3/2014. (III. 31.) NFM KÁT utasításhoz


FELJEGYZÉS
munkáltatói jogkör gyakorlója1. részére

4E02017_0

Alulírott

 

………………………………………………………………………………………………

 

(anyja neve:

………………………………………………………………………………

 

születési helye, ideje:

………………………………………………………………………………

 

szervezeti egység:

………………………………………………………………………………)

 

a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 60. § (2) bekezdés c) pontja alapján kormányzati szolgálati jogviszonyomat lemondással kívánom megszüntetni.

 

A lemondási idő kezdete: ……… (év) ……………………………………… (hónap) ………… (nap)

 

 

Lemondási időm két hónap.

 

 

 

Kérem, hogy a Kttv. 61. § (2) bekezdése alapján két hónapnál rövidebb, azaz…………………havi/heti2 lemondási időt szíveskedjen engedélyezni.

 

 

Budapest, 20……………………………

 

        …………………………………………
        kormánytisztviselő


2 Megfelelő megjelölendő.


5. melléklet a 3/2014. (III. 31.) NFM KÁT utasításhoz



Érkeztetőszám:

4E02018_0

FELJEGYZÉS
a munkáltatói jogkör gyakorlója részére1

 

Alulírott

 

………………………………………………………………………………………………

 

(anyja neve:

 

………………………………………………………………………………

 

születési helye, ideje:

………………………………………………………………………………

 

szervezeti egység:

………………………………………………………………………………)

 

a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 60. § (2) bekezdés a) pontja alapján kormányzati szolgálati jogviszonyomat/a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 64. § (1) bekezdés a) pontja alapján munkaviszonyomat2

……… (év) ……………………… (hónap) ………… (nap) napi hatállyal

 

közös megegyezéssel kívánom megszüntetni.

 

 

Budapest, 20……………………………

 

……………………………………………
kormánytisztviselő


1 4. § (1) bekezdés szerinti munkáltatói jogkör gyakorló megjelölésével.

2 Megfelelő jogszabályi hivatkozás aláhúzandó.


1

Az utasítás a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2014. április 2. napjával.

1.

4. § (1) bekezdés szerinti munkáltatói jogkör gyakorló megjelölésével.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére