• Tartalom

50/2014. (XII. 11.) NFM rendelet

50/2014. (XII. 11.) NFM rendelet

az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről szóló 20/1984. (XII. 21.) KM rendelet és a közlekedési infrastruktúrával összefüggő egyes állami feladatok végrehajtásáról, valamint a feladatok végrehajtásához szükséges források felhasználásának szabályairól szóló 40/2012. (VII. 10.) NFM rendelet módosításáról1

2014.12.14.

Az 1. alcím tekintetében a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48. § (3) bekezdés b) pont 5. alpontjában,

a 2. alcím tekintetében a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48. § (3) bekezdés b) pont 29. alpontjában

kapott felhatalmazás alapján, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 152/2014. (VI. 6.) Korm. rendelet 109. § 13. pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva, a következőket rendelem el:

1. Az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről szóló
20/1984. (XII. 21.) KM rendelet módosítása

1. § Az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről szóló 20/1984. (XII. 21.) KM rendelet (a továbbiakban: R1.) melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

2. A közlekedési infrastruktúrával összefüggő egyes állami feladatok végrehajtásáról,
valamint a feladatok végrehajtásához szükséges források felhasználásának szabályairól szóló
40/2012. (VII.10.) NFM rendelet módosítása

2. § A közlekedési infrastruktúrával összefüggő egyes állami feladatok végrehajtásáról, valamint a feladatok végrehajtásához szükséges források felhasználásának szabályairól szól 40/2012. (VII.10.) NFM rendelet (a továbbiakban: R2.) 6. §-a a következő g) ponttal egészül ki:

(A 4. § szerinti bevételek a működési kiadások körében felhasználhatók:)

g) a közlekedési infrastruktúrával összefüggő állami feladatokhoz kapcsolódóan az elektronikus építési napló bevezetéséhez, üzemeltetéséhez és fenntartásához szükséges feladatok fedezetére.”

3. § Az R2. 11. §-a a következő o) ponttal egészül ki:

(A 4. § szerinti bevételek felhasználása során a KKK látja el:)

o) a Lechner Lajos Tudásközpont Területi, Építésügyi, Örökségvédelmi és Informatikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság bevonásával a közlekedési infrastruktúrával összefüggő állami feladatokhoz kapcsolódóan az elektronikus építési napló bevezetéséhez, üzemeltetéséhez és fenntartásához szükséges feladatokat.”

3. Záró rendelkezések

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő 3. napon lép hatályba.

1. melléklet az 50/2014. (XII. 11.) NFM rendelethez

Az R1. mellékletének módosítása
Az R1. mellékletének 35.8. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„35.8 A várakozási tilalom hatálya alól felmentett járművek meghatározott körét feltüntető kiegészítő tábla
a) a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény hatálya alá tartozó szervek székhelye homlokzatának hosszában
b) a bíróságok, az Országos Bírósági Hivatal az igazságügyi szakértői intézmények, az ügyészségek, a Magyar Honvédség, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a rendvédelmi szervek (rendőrség, hivatásos katasztrófavédelmi szervek, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, büntetés-végrehajtási szervezet) országos, továbbá területi vagy helyi szervei, a diplomáciai testületek, a humán egészségügyi feladatokat ellátó szervezetek (kórházak, orvosi rendelőintézetek, mentőállomások, elsősegélynyújtó helyek), valamint a köztestületek tulajdonában álló, azok székhelyéül szolgáló épületeinél azok homlokzatának hosszában
c) a nemzeti vagyonról szóló törvény alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű, nemzeti vagyonba tartozó vasúti pálya működtetését ellátó gazdasági társaság és a vasúti személyszállítási közszolgáltatást ellátó gazdasági társaság működtetésébe tartozó vagy használatában álló, Budapest közigazgatási határain belül található vasúti üzemi létesítményeinél, az épület homlokzatának hosszában, vagy az épületet magában foglaló ingatlan hosszában az azt határoló közúton
helyezhető el, e szervek járműveinek a várakozási tilalom hatálya alóli mentesítése érdekében. A kiegészítő táblán egyértelművé kell tenni, ha a mentesítés kiterjed az ott dolgozók, vagy az oda ügyintézésre érkezők személygépkocsijaira.”
1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2014. december 15. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére