• Tartalom

7/2014. (II. 12.) NFM rendelet

7/2014. (II. 12.) NFM rendelet

a fejezeti kezelésű előirányzatok kezelésének és felhasználásának szabályairól szóló 27/2013. (VI. 12.) NFM rendelet ivóvízellátással, valamint egyéb rendelkezésekkel összefüggő módosításáról1

2014.02.13.

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 109. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 1. melléklet 13. pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva – az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 73. § b) pontjában megállapított feladatkörében eljáró nemzetgazdasági miniszterrel egyetértésben – a következőket rendelem el:

1. § (1) A fejezeti kezelésű előirányzatok kezelésének és felhasználásának szabályairól szóló 27/2013. (VI. 12.) NFM rendelet (a továbbiakban: NFM rendelet) 35. § (1) bekezdés b) pont bb) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A területfejlesztési célelőirányzat (a továbbiakban: TFC) terhére a miniszter forrást biztosíthat

b) területfejlesztési, fejlesztéspolitikai szakmai háttérfeladatok vonatkozásában]

bb) a Lechner Lajos Tudásközpont Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszerhez kapcsolódó 2013. évi működéséhez és szakmai feladatok ellátásához,”

(2) Az NFM rendelet 35. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A miniszter az (1) bekezdés a)–c) pontban foglaltak kivételével egyedi döntés alapján támogatási szerződést köt. A támogatás rendelkezésre bocsátására a kedvezményezett részére történő kifizetéssel kerül sor. A kedvezményezett részére nyújtott támogatás a támogatási szerződésben rögzített módon, előfinanszírozás vagy utófinanszírozás keretében folyósítható. Az (1) bekezdés e) alpontja szerinti feladatokra a közbeszerzésekről szóló törvény alapján kiválasztott szervezettel megbízási vagy vállalkozási szerződés is köthető.”

2. § Az NFM rendelet a következő 39/A. alcímmel egészül ki:

„39/A. ÉRV Zrt. egészséges ivóvízellátással kapcsolatos feladatainak támogatása
(17-20-35-9, ÁHT: 344606)
62/A. § (1) Az előirányzat fedezetet nyújt a Mátrafüred és Abasár közötti távvezeték megvalósítására, továbbá Gyöngyös és térsége lakónépességének egészséges ivóvízzel történő közüzemi ivóvízellátásnak folyamatos biztosítása érdekében, a haladéktalanul szükséges műszaki beavatkozásokra vonatkozó részletes javaslati dokumentáció elkészítésére.
(2) Az (1) bekezdés szerinti feladatok ellátása érdekében a miniszter a Mátrafüred és Abasár közötti távvezeték megvalósítására támogatási, Gyöngyös és térsége lakónépességének egészséges ivóvízzel történő közüzemi ivóvízellátásának folyamatos biztosítása érdekében, a haladéktalanul szükséges műszaki beavatkozásokra vonatkozó részletes javaslati dokumentáció elkészítésére vállalkozási szerződést köt az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársasággal.”

3. § (1) A Rendelet 65. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) Az (1) bekezdés a) pontja szerinti célok megvalósítása érdekében az előirányzat felhasználása a XLIII. Az állami vagyonnal kapcsolatos bevételek és kiadások fejezetbe történő átcsoportosítást követően az MNV Zrt. vagy az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság útján, illetve a (3) bekezdésben meghatározott esetekben közvetlen támogatás nyújtásával történik.”

(2) A Rendelet 65. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki:

„(6) Az (1) bekezdés c) pontja szerinti cél megvalósítása érdekében az előirányzat felhasználása a XX. Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezet javára történő előirányzat-átcsoportosítással történik.”

4. § (1) A Rendelet 22/A. § (2) bekezdésében az „Állami Autópálya Kezelő Zrt.-vel” szövegrész helyébe a „Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-vel” szöveg lép.

(2) A Rendelet 65. § (1) bekezdés a) pontjában az „állami tulajdonba” szövegrész helyébe „az állami vagy közvetlenül önkormányzati tulajdonba” szöveg, a 65. § (3) bekezdésében a „részére a PPP projektekből eredő” szövegrész helyébe a „részére a létesítmény helyi önkormányzat általi megvásárlásához vagy a PPP projektekből eredő” szöveg lép.

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1

A rendelet a 49/2019. (XII. 30.) ITM rendelet 10. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette 2019. december 31. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére