• Tartalom

8/2014. (II. 12.) HM utasítás

8/2014. (II. 12.) HM utasítás

a Honvéd Vezérkar szervezeti korrekciójával és a Magyar Honvédség kiképzési és doktrinális feladatokat ellátó központi szervezetének megalakításával összefüggő feladatokról1

2014.11.14.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (5) bekezdése alapján a következő utasítást adom ki.

1. Általános rendelkezések

1. §2 Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelemért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) közvetlen irányítása alá és közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre, valamint a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: honvédségi szervezetek) terjed ki.

2. A HM létszámkerete

2. § (1)3 A 3. és 4. § szerinti átalakítással a szervezeti struktúrát úgy kell megtervezni és kialakítani, hogy a HM létszáma legfeljebb 511 fő legyen, és az utasítás alapján feladatátadásban érintett főosztályok és csoportfőnökségek létszáma 16 főnél és az azok szervezeti egységeinél kialakításra kerülő osztályszintű szervezeti elemek létszáma 4 főnél ne legyen kevesebb.

(2)4 Az (1) bekezdésben meghatározott létszámkereten belül a HM kabinetfőnök (a továbbiakban: HM KF) közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 28 fő. A HM parlamenti államtitkár (a továbbiakban: HM PÁT) közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 4 fő. A HM közigazgatási államtitkár (a továbbiakban: HM KÁT) közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 168 fő. A HM védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 53 fő. A HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 38 fő. A HM társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár (a továbbiakban: HM TKHÁT) közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 25 fő. A Honvéd Vezérkar főnöke (a továbbiakban: HVKF) közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 194 fő.

(3) A (2) bekezdésben engedélyezett létszámkeretek magukban foglalják a HM KF, a HM PÁT, a HM KÁT, a HM helyettes államtitkárok és a HVKF részére rendszeresített beosztásokat is.

(4) A miniszter részére rendszeresített beosztás nem része a (2) bekezdésben meghatározott létszámadatoknak.

3. A feladatátadás rendje

3. § (1)5 A HM Miniszteri Kabinet feladatrendszere kiegészül a Parlamenti Iroda feladataival, feladatrendszeréből kikerül a Honvédelmi Kötelék Programiroda, és a Tartalomszolgáltató Osztály feladatrendszere racionalizálásra kerül, megnevezése Média Osztályra változik. A HM Miniszteri Kabinet munkavállalója látja el a HM sajtófőnöki feladatokat.

(2)6 A HM Közigazgatási Államtitkári Titkárság (a továbbiakban: HM KÁT Titkárság) létszáma csökken.

(3)7 A HM parlamenti államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály létszáma módosul, feladatrendszere kiegészül a Honvédelmi Kötelék Programiroda feladataival, és a HM TKHÁT közvetlen irányítása alá kerül.

(4) A HM Tervezési és Koordinációs Főosztály (a továbbiakban: HM TKF) szervezete, feladatrendszere racionalizálásra kerül, létszáma csökken.

(5)8 A HM Parlamenti Államtitkári Titkárság feladatrendszere racionalizálásra kerül, létszáma csökken, szervezetéből kikerül a Parlamenti Iroda.

(6)9 A HM jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár feladatrendszere beépül a HM KÁT feladatrendszerébe, a HM Jogi Főosztály és a HM Igazgatási és Jogi Képviseleti Főosztály (a továbbiakban: HM IJKF) – feladatrendszerük és létszámuk módosításával egyidejűleg – a HM KÁT közvetlen irányítása alá kerül.

(7)10 A HM TKHÁT vezetői tevékenységét a közvetlen alárendeltségébe tartozó személyi állomány biztosítja.

(8)11 A HM IJKF feladatrendszere racionalizálásra kerül, létszáma csökken.

(9)12 A HM Hadfelszerelési és Vagyonfelügyeleti Főosztály (a továbbiakban: HM HVF) mint önálló HM szerv 2014. november 30-ai hatállyal, jogutódlással megszűnik. A megszűnő HM szerv feladatai és az azok ellátásához szükséges személyi állomány átadására a 6/A. § szerint kerül sor.

4. § (1) A Honvéd Vezérkar (a továbbiakban: HVK) Kiképzési Csoportfőnökség (a továbbiakban: HVK KIKCSF) mint önálló HM szerv 2014. március 31-ei hatállyal, jogutódlással megszűnik. A megszűnő HM szerv feladatai és az azok ellátásához szükséges személyi állomány átadására a 6. § (1) bekezdése szerint kerül sor.

(2) A HVK Hadműveleti Csoportfőnökség (a továbbiakban: HVK HDMCSF) feladatrendszere és személyi állománya az MH Vezetési és Doktrinális Központ (a továbbiakban: MH VDK) 6. § (2) bekezdése szerint átadásra kerülő, továbbá a különleges műveleti feladatok ellátására létrehozásra kerülő új szervezeti elem feladataival és az azok ellátásához szükséges személyi állománnyal egészül ki.

(3) A HVK Logisztikai Csoportfőnökség feladatrendszere és személyi állománya az MH légijárműveinek fenntartói feladataival és az annak ellátásához szükséges személyi állománnyal egészül ki.

(4) A HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség (a továbbiakban: HVK HTCSF) feladatrendszere és személyi állománya a HVK haderőfejlesztési és transzformációs feladatainak változásával összefüggő feladatokkal és az azok ellátásához szükséges személyi állománnyal egészül ki.

(5) A HVK törzsigazgató közvetlen vezetése alá tartozó személyi állomány a HVK törzsigazgató vezetési feladatainak támogatásához szükséges személyi állománnyal egészül ki.

(6)13 A HVK Felderítő Csoportfőnökség (a továbbiakban: HVK FCSF), mint önálló HM szerv 2014. május 31-ei hatállyal, jogutódlással megszűnik. A megszűnő HM szerv feladatai és az azok ellátásához szükséges személyi állomány átadására a 6. § (6) és (7) bekezdése szerint kerül sor.

5. § (1) Az MH VDK szervezetéből, feladatrendszeréből kikerülnek a 6. § (3) bekezdése szerint átadásra kerülő feladatok és az azok ellátásához szükséges személyi állomány, megnevezése 2014. április 1-jei hatállyal MH Kiképzési és Doktrinális Központ (a továbbiakban: MH KDK) megnevezésre módosul, feladatrendszere és személyi állománya a HVK KIKCSF 6. § (1) bekezdése szerint átadásra kerülő feladataival és az azok ellátásához szükséges személyi állománnyal egészül ki.

(2) Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (a továbbiakban: MH BHD) feladatrendszere és személyi állománya az MH VDK 6. § (4) bekezdése szerint átadásra kerülő feladataival és a 3. § szerinti átalakítással összefüggő támogatási feladatokkal és az azok ellátásához szükséges személyi állománnyal egészül ki.

6. § (1) A HVK KIKCSF feladatai – a HVKF közvetlen stratégiai döntés-előkészítési feladatai kivételével – osztályszintű szervezeti elemek létrehozásával az MH KDK részére kerülnek átadásra.

(2) A HVKF kiképzési szakterületét érintő közvetlen stratégiai döntés-előkészítési feladatok a HVK törzsigazgató részére kerülnek átadásra.

(3) Az MH VDK szervezetéből, feladatrendszeréből – a feladatok ellátásához szükséges személyi állománnyal együtt – a HVK HDMCSF feladatrendszerébe kerülnek

a) az MH Központi Ügyeleti Szolgálat feladatai,

b) az MH béke és békétől eltérő időszak – különösen válságkezelés, katasztrófavédelem – irányítási feltételeinek biztosításával összefüggő katonai vezetési feladatokhoz kapcsolódó döntés-előkészítési feladatok,

c) a válsághelyzetek katonai elemzésének, az MH-t érintő feladatok tisztázásának, a döntések előkészítésének és a végrehajtás koordinálásának feladatai,

d) a NATO válságreagáló, valamint az EU válságkezelési rendszereihez illeszkedő nemzeti válságkezelési rendszer ágazati alrendszerének fejlesztésével és működtetésével összefüggő katonai feladatok,

e) az MH csapatai hazai és külföldi mozgásainak, valamint a bejelentett külföldi katonai csapatok magyarországi mozgásainak nyilvántartási feladatai,

f) a katasztrófavédelemmel kapcsolatos feladatok,

g) az MH készenléte fokozására vonatkozó rendszabályok továbbításának szakfeladatai,

h) az MH riasztási és értesítési rendszer működtetésével és a NATO Válságreagálási Rendszerhez való csatlakozással összefüggő szakfeladatok és

i) a b)–h) pontokkal összefüggő és az érintett nemzetközi szervezetekkel, illetve más nemzetek együttműködő parancsnokságaival és szervezeteivel történő kapcsolattartás feladatai.

(4) Az MH BHD feladatrendszere és személyi állománya kiegészül az MH VDK szervezetéből, feladatrendszeréből az MH béke és békétől eltérő időszak – különösen válságkezelés, katasztrófavédelem – katonai vezetési feltételeinek biztosításával összefüggő támogatási feladatokkal és az azok ellátásához szükséges személyi állománnyal.

(5) Az utasítás hatálya alá tartozó HM szervek és MH katonai szervezetek – átalakításuk következtében szükséges – elhelyezése a költségtakarékosság követelményének figyelembevételével a jogelődök jelenlegi székhelyén kerül biztosításra.

(6)14 A HVK FCSF feladatai és az azok ellátásához szükséges személyi állomány a katonai földmérési és térképészeti tevékenység irányításával, az MH hadműveleti és harcászati felderítés, valamint az elektronikai hadviselés szakmai irányításával összefüggő feladatai kivételével átadásra kerülnek a miniszter közvetlen irányítása alá tartozó szervezet részére.

(7)15 A (6) bekezdés szerinti szervezet ellátja a katonai földmérési és térképészeti tevékenység irányításával, az MH hadműveleti és harcászati felderítés, valamint a HVKF elektronikai hadviselés szakmai irányítási feladataival összefüggő tervezési, véleményezési és szakmai előkészítő tevékenységet.

(8)16 A katonai földmérési és térképészeti tevékenység irányítását, az MH hadműveleti és harcászati felderítés, valamint elektronikai hadviselés szakmai irányítási feladatait a (6) bekezdés szerinti szervezet javaslatainak figyelembevételével a HVKF irányítja.

6/A. §17 (1) A HM HVF fegyvernemi fejlesztéssel, nemzetközi hadfelszerelési és hadiipari együttműködéssel összefüggő feladatokat ellátó személyi állományából – a HM KÁT közvetlen irányítása alatt – új HM szervként létrehozásra kerül a HM Hadfelszerelés Fejlesztési Főosztály (a továbbiakban: HM HFF).

(2) A megszűnő HM HVF feladatrendszeréből a HM HFF feladatrendszerébe kerülnek

a) a honvédelmi tárca logisztikai rendszerével, a hadfelszerelés-fejlesztések szakmai irányításával, felügyeletével és koordinációjával összefüggő feladatok,

b) a kiemelt hadfelszerelési fejlesztési programok végrehajtásával összefüggő feladatok,

c) a hadfelszerelési és hadiipari együttműködési két- és többoldalú együttműködési feladatok és

d) a hazai védelmi ipari szektor kutatási és fejlesztési tevékenységének koordinációjával összefüggő szakmai feladatok.

(3) A HM HFF feladatrendszerébe kerül a nemzeti hadfelszerelési igazgató feladataival összefüggő tervezési, véleményezési és szakmai előkészítő tevékenység.

(4) A HM HVF lakhatás-, ingatlanvagyon, társaság- és ingóvagyon felügyeletével összefüggő feladatokat ellátó személyi állományából – a HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár közvetlen irányítása alatt – új HM szervként létrehozásra kerül a HM Vagyonfelügyeleti Főosztály (a továbbiakban: HM VFF).

(5) A megszűnő HM HVF feladatrendszeréből a HM VFF feladatrendszerébe kerülnek

a) a HM lakhatás-támogatási rendszer működésével, a HM vagyonkezelésű ingatlan és ingó vagyonelemekkel történő gazdálkodás szakmai irányításával és felügyeletével, valamint a vagyonelemek honvédelmi célra feleslegessé nyilvánításával és értékesítésével összefüggő feladatok,

b) az ingó és – a külön HM utasításban megállapított hatáskörben – az ingatlan vagyonelemek vagyonkezelői képviseletével összefüggő feladatok és

c) a miniszter tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó állami tulajdonú gazdálkodó szervezetek tulajdonosi döntéseinek előkészítésével összefüggő feladatok és a tulajdonosi képviselet.

7. § (1) A szervezési tevékenység:

a) kezdete: az utasítás hatálybalépését követő nap,

b)18 befejezése: 2014. december 31.

(2) A HM feladatrendszerének módosítása és új szervezeti rend szerinti működésének kezdőnapja: 2014. április 1.

(3) Az MH KDK és az MH BHD új szervezeti rend szerinti működésének kezdőnapja: 2014. április 1.

(4)19 A HM feladatrendszerének módosítása, a 6. § (6) és (7) bekezdés szerinti új szervezeti rend szerinti működésének kezdőnapja: 2014. június 1.

(5)20 A HM nemzeti rendezvények kidolgozásával és megvalósításával összefüggő szervezeti korszerűsítés egyes feladatairól szóló HM utasítással módosított új szervezeti rend szerinti működésének kezdőnapja: 2014. június 17.

(6)21 A HM feladatrendszere módosításának és a 6/A. §-nak megfelelő új szervezeti rend szerinti működésének kezdőnapja: 2014. december 1.

4. Működési alapokmányok előkészítése

8. § Az MH VDK – parancsnokának javaslata alapján összeállított – alapító okirat-módosítása során a honvédelmi szervezetek alapításáról, tevékenységéről és szabályzatairól szóló 80/2011. (VII. 29.) HM utasítás (a továbbiakban: HM utasítás1) 6/A. §-át a következő eltérésekkel kell alkalmazni:

a) az alapító okirat módosítására vonatkozó javaslat kidolgozása és a módosítási javaslat HM TKF részére történő megküldése az utasítás hatálybalépését követő hetedik napig,

b) az alapító okirat-tervezet véleményeztetése, pontosítása és jóváhagyásra történő felterjesztése az utasítás hatálybalépését követő tizenharmadik napig.

9. § (1) A HM munkaköri jegyzékét a HM KÁT javaslatainak figyelembevételével – a munkaköri jegyzékekről és az állománytáblákról szóló 138/2006. (HK 1/2007.) HM utasítás (a továbbiakban: HM utasítás2) alapján – a HVKF és az érintett HM szervek vezetőivel együttműködésben kell előkészíteni az alábbi határidők betartásával:

a) a HM munkaköri jegyzékre vonatkozó főosztályvezetői és összesített HVK-javaslat összeállítása és megküldése a HM TKF részére, a munkaköri jegyzék-tervezet egyeztetése, véglegesítése és jóváhagyásra történő felterjesztése a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 9/2013. (VIII. 12.) HM rendelet (a továbbiakban: Hjt. vhr.) 282. §-a szerinti időpontot megelőző tizenötödik napig,

b) a HM munkaköri jegyzék jóváhagyása a Hjt. vhr. 282. §-a szerinti időpontot megelőző ötödik napig,

c) a jóváhagyott HM munkaköri jegyzék kiadása a Hjt. vhr. 282. §-ában meghatározott időpontig.

(2) A HM munkaköri jegyzék hatálybalépésének időpontja 2014. április 1.

(3)22 A HM munkaköri jegyzék – a 3. §-ával, a 4. § (6) bekezdésével, valamint a 6. § (6) és (7) bekezdésével összefüggő – helyesbítése során a munkaköri jegyzékekről, az állománytáblákról és a létszámgazdálkodásról szóló 13/2014. (II. 14.) HM utasítás 12. § (1) bekezdését kell alkalmazni.

(4)23 A HM munkaköri jegyzékének – 6/A. §-sal összefüggő – helyesbítése során a munkaköri jegyzékekről, az állománytáblákról és a létszámgazdálkodásról szóló 13/2014. (II. 14.) HM utasítás 12. § (1) bekezdését a következő eltérésekkel kell alkalmazni:

a) a HM munkaköri jegyzék helyesbítő ívére vonatkozó javaslat összeállítása és megküldése a HM TKF részére, a tervezet egyeztetése, véglegesítése és jóváhagyásra történő felterjesztése az utasítás hatálybalépését követő második napig,

b) a helyesbítő ív jóváhagyása és kiadása az utasítás hatálybalépését követő harmadik napig,

c) a helyesbítő ív hatálybalépésének időpontja 2014. december 1.

10. § (1) A HM utasítás1 rendelkezésein felül, a HVKF feladatszabása alapján az MH BHD állománytáblájának módosítását, valamint az MH KDK új állománytábláját a HM utasítás2 alapján kell előkészíteni, az alábbi határidők betartásával:

a) az érintett szervezetek állománytáblájának módosítására és az új állománytáblára vonatkozó javaslat összeállítása és megküldése a HVK HTCSF részére, a tervezetek egyeztetése, véglegesítése és jóváhagyásra történő felterjesztése a Hjt. vhr. 282. §-a szerinti időpontot megelőző tizenötödik napig,

b) az állománytábla jóváhagyása a Hjt. vhr. 282. §-a szerinti időpontot megelőző ötödik napig,

c) a jóváhagyott állománytábla kiadása a Hjt. vhr. 282. §-ában meghatározott időpontig.

(2) Az állománytábla hatálybalépésének időpontja 2014. április 1.

5. Az átalakítással összefüggő egyéb feladatok

11. § (1)24 A HVK KIKCSF és az MH VDK mint átadók, a 3. és a 4. § (1)–(5) bekezdésében nevesített HM szervek, az MH KDK és az MH BHD mint átvevők, valamint az érintett szervezetek közötti átadás-átvétel előkészítése, koordinálása és végrehajtása érdekében a HVKF munkacsoportot jelöl ki. A munkacsoport munkájában a 12. § (2) bekezdése szerinti HM KÁT-HVKF együttes intézkedésben nevesített szervezetek képviselői vesznek részt.

(2) A 3. § szerinti HM szervek vezetői, a HVK KIKCSF csoportfőnöke és az MH VDK parancsnoka 2014. február 28-ig írásban értesíti az érintett személyi állományt a szolgálati viszonyukat és a közalkalmazotti jogviszonyukat érintő tervezett változásról.

(3)25 A feladatátadásokban érintett HM mint intézmény – különösen a HVK KIKCSF, a HVK FCSF, a HVK HDMCSF – és az MH VDK között átadásra kerülő kötelezettségvállalások figyelembevételével a HM Védelemgazdasági Hivatal saját hatáskörében eljárva rendezi a szükséges előirányzat-átcsoportosításokat és azokat a Magyar Államkincstár részére bejelenti olyan ütemezéssel, hogy a folyamatos működőképesség biztosított legyen.

6. Záró rendelkezések

12. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

(2) Az utasításban meghatározott feladatok végrehajtását HM KÁT-HVKF együttes intézkedés szabályozza, amelynek tervezetét a HM TKF főosztályvezetője az utasítás hatálybalépését követő kilencedik napig készíti elő.

(3) A (2) bekezdés szerinti HM KÁT-HVKF együttes intézkedés tartalmazza

a) az átadásra kerülő feladatokhoz kapcsolódó intézményi és központi költségvetési előirányzat átadásának rendjét,

b) a névmódosulással érintett MH VDK-nál a változatlan szakmai tartalmú – feladatköri vagy munkaköri változással nem érintett – beosztásokra vonatkozó személyügyi eljárás rendjét,

c) az utasítás szerinti feladatátadások következtében áthelyezésre kerülő állomány továbbfoglalkoztatásával, a munkáltatói jogkörök jogutódlásával, az átadás-átvételkor folyamatban lévő ügycsoportokkal és az azokhoz kapcsolódó jogutódlással kapcsolatos szabályokat és

d) az utasítás hatálya alá tartozó HM szervek és honvédségi szervezetek utasítás rendelkezéseihez kapcsolódó további szakfeladatait.

(4) A HVKF az utasítás hatálybalépését követő tizenötödik napig intézkedik az MH Hadrendjének módosítására.

(5)26 Az utasítás 4. § (6) bekezdésében, valamint a 6. § (6) és (7) bekezdésében meghatározott feladatok végrehajtását HM KÁT-HVKF együttes intézkedés szabályozza, amelynek tervezetét a HM TKF főosztályvezetője a Honvéd Vezérkar szervezeti korrekciójával és a Magyar Honvédség kiképzési és doktrinális feladatokat ellátó központi szervezetének megalakításával összefüggő feladatokról szóló 8/2014. (II. 12.) HM utasítás módosításáról szóló 40/2014. (VI. 5.) HM utasítás hatálybalépését27 követő tizennegyedik napig készíti elő.

(6)28 Az utasítás 6/A. §-ában meghatározott feladatok végrehajtását a (2) bekezdés szerinti HM KÁT-HVKF együttes intézkedés szabályozza, amelynek módosítástervezetét a HM TKF főosztályvezetője a hadfelszerelés fejlesztésével és a nemzeti hadfelszerelési igazgató feladataival összefüggő egyes honvédelmi miniszteri utasítások módosításáról szóló HM utasítás hatálybalépését követő tizennegyedik napig készíti elő.

13. § (1) Az utasításban meghatározott feladatokkal összhangban az illetékes szakmai szervek és szervezetek vezetői 2014. február 28-ig felülvizsgálják az utasítás szerinti feladatátadásokhoz, valamint az ahhoz kapcsolódó egyéb szakfeladatokra vonatkozó – különösen a Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 59/2013 (IX. 27.) HM utasítást, a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszer Szervezeti és Működési Szabályzatának kiadásáról szóló 28/2012. (IV. 21.) HM utasítást és a Magyar Honvédség készenléte fenntartásának és fokozásának rendjéről szóló 30/2012. (V. 8.) HM utasítást – szabályozókat.

(2) Az MH BHD részére átadásra kerülő személyi állomány illetményének kompenzálása érdekében a HM Humánpolitikai Főosztály főosztályvezetője a HVK Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnökével együttműködve az utasítás hatálybalépését követő huszonötödik napig előkészíti a munkaköri pótlékra jogosító szolgálati beosztások körének és a pótlék mértékének meghatározásáról szóló 84/2013. (XII. 21.) HM utasítás módosítását.

(3) Az utasítás végrehajtásával összefüggő feladatok átadása következtében szükségessé váló jogszabály- és közjogi szervezetszabályozó eszköz-módosítások tervezeteit az azok kidolgozásáért felelős HM szervek és szervezetek készítik elő és küldik meg a HM Jogi Főosztály részére.

(4)29 Az utasítás 4. § (6) bekezdésében, valamint a 6. § (6) és (7) bekezdésében meghatározott feladatokkal összhangban az illetékes szakmai szervek és szervezetek vezetői 2014. június 30-ig felülvizsgálják a feladatátadásokhoz, valamint az ahhoz kapcsolódó egyéb szakfeladatokra vonatkozó szabályozókat.

(5)30 A miniszter közvetlen irányítása alá tartozó szervezet vezetője az utasítás 6. § (8) bekezdése szerinti irányítási feladatokra tekintettel előkészíti az utasítás 6. § (6) bekezdése szerint átvett feladatokat ellátó szervezeti elem felépítésére és működés rendjére vonatkozó szabályozást és alapokmányt, valamint azoknak az átvett feladatokkal összefüggő szervezeti és működési szabályzat és állománytábla módosításait, melyeket a munkaköri jegyzékekről, az állománytáblákról és a létszámgazdálkodásról szóló 13/2014. (II. 14.) HM utasítás 3. § (6) bekezdés a) pontjától, illetve a honvédelmi szervezetek alapításáról, tevékenységéről és szabályzatairól szóló 80/2011. (VII. 29.) HM utasítás 12. § (4) bekezdés a) pontjától eltérően a HVKF egyetértésével terjeszt fel jóváhagyásra a miniszter részére.

(6)31 Az utasításban meghatározott feladatokkal összhangban az illetékes szakmai szervek és szervezetek vezetői 2014. november 14-ig felülvizsgálják az utasítás 6/A. §-a szerinti feladatátadásokra, valamint a kapcsolódó egyéb szakfeladatokra vonatkozó szabályozókat, így különösen a Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 53/2014. (VIII. 1.) HM utasítást, a hadfelszerelési együttműködési feladatok tervezése, végrehajtása során a NATO bizottságaival történő kapcsolattartásról szóló 15/1999. (HK 7.) HM utasítást, a NATO és EU együttműködésre kijelölt személyek képviseleti felhatalmazásáról szóló 71/2013. (XI. 29.) HM utasítást, az Európai Védelmi Ügynökség működésében való magyar részvétellel összefüggő feladatokról szóló 1/2013. (I. 14.) HM–KüM–NGM együttes utasítást, a nemzetközi kapcsolattartással összefüggő feladatok végrehajtásáról szóló 142/2007. (HK 1/2008.) HM utasítást, a Honvédelmi Minisztérium nemzetközi megállapodásaival kapcsolatos eljárásról szóló 77/2009. (IX. 11.) HM utasítást.

14. § Ez az utasítás 2014. december 31-én hatályát veszti.

1

Az utasítás a 14. § alapján hatályát vesztette 2014. december 31. napjával.

2

Az 1. § a 40/2014. (VI. 5.) HM utasítás 7. § a) pontja szerint módosított szöveg.

5

A 3. § (1) bekezdése a 48/2014. (VII. 23.) HM utasítás 1. §-ával megállapított szöveg, ugyanezen módosító utasítás 4. §-a alapján rendelkezéseit 2014. július 1-jétől kell alkalmazni.

6

A 3. § (2) bekezdése a 75/2014. (XI. 13.) HM utasítás 3. §-ával megállapított szöveg.

7

A 3. § (3) bekezdése a 42/2014. (VI. 20.) HM utasítás 11. §-ával megállapított szöveg.

8

A 3. § (5) bekezdését a 42/2014. (VI. 20.) HM utasítás 12. §-a iktatta be.

9

A 3. § (6) bekezdését a 42/2014. (VI. 20.) HM utasítás 12. §-a iktatta be, szövege a 48/2014. (VII. 23.) HM utasítás 3. § b) pontja szerint módosított szöveg, ez utóbbi módosító utasítás 4. §-a alapján rendelkezéseit 2014. július 1-jétől kell alkalmazni.

10

A 3. § (7) bekezdését a 42/2014. (VI. 20.) HM utasítás 12. §-a iktatta be.

11

A 3. § (8) bekezdését a 48/2014. (VII. 23.) HM utasítás 2. §-a iktatta be, ugyanezen módosító utasítás 4. §-a alapján rendelkezéseit 2014. július 1-jétől kell alkalmazni.

12

A 3. § (9) bekezdését a 75/2014. (XI. 13.) HM utasítás 4. §-a iktatta be.

13

A 4. § (6) bekezdését a 40/2014. (VI. 5.) HM utasítás 1. §-a iktatta be.

14

A 6. § (6) bekezdését a 40/2014. (VI. 5.) HM utasítás 2. §-a iktatta be.

15

A 6. § (7) bekezdését a 40/2014. (VI. 5.) HM utasítás 2. §-a iktatta be.

16

A 6. § (8) bekezdését a 40/2014. (VI. 5.) HM utasítás 2. §-a iktatta be.

17

A 6/A. §-t a 75/2014. (XI. 13.) HM utasítás 5. §-a iktatta be.

18

A 7. § (1) bekezdés b) pontja a 75/2014. (XI. 13.) HM utasítás 10. § c) pontja szerint módosított szöveg.

19

A 7. § (4) bekezdését a 40/2014. (VI. 5.) HM utasítás 3. §-a iktatta be.

20

A 7. § (5) bekezdését a 42/2014. (VI. 20.) HM utasítás 13. §-a iktatta be.

21

A 7. § (6) bekezdését a 75/2014. (XI. 13.) HM utasítás 6. §-a iktatta be.

22

A 9. § (3) bekezdését a 40/2014. (VI. 5.) HM utasítás 4. §-a iktatta be, szövege a 42/2014. (VI. 20.) HM utasítás 14. § b) pontja szerint módosított szöveg.

23

A 9. § (4) bekezdését a 75/2014. (XI. 13.) HM utasítás 7. §-a iktatta be.

24

A 11. § (1) bekezdése a 40/2014. (VI. 5.) HM utasítás 7. § e) pontja szerint módosított szöveg.

25

A 11. § (3) bekezdése a 40/2014. (VI. 5.) HM utasítás 7. § f) pontja szerint módosított szöveg.

26

A 12. § (5) bekezdését a 40/2014. (VI. 5.) HM utasítás 5. §-a iktatta be.

27

A hatálybalépés időpontja 2014. június 6.

28

A 12. § (6) bekezdését a 75/2014. (XI. 13.) HM utasítás 8. §-a iktatta be.

29

A 13. § (4) bekezdését a 40/2014. (VI. 5.) HM utasítás 6. §-a iktatta be.

30

A 13. § (5) bekezdését a 40/2014. (VI. 5.) HM utasítás 6. §-a iktatta be.

31

A 13. § (6) bekezdését a 75/2014. (XI. 13.) HM utasítás 9. §-a iktatta be.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére