• Tartalom

84/2014. (XII. 23.) HM utasítás

84/2014. (XII. 23.) HM utasítás

a honvédelmi miniszter éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezlete előkészítésének és végrehajtásának feladatairól

2018.01.11.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (5) bekezdés a) pontja alapján a következő utasítást adom ki:

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztérium (a továbbiakban: HM), a honvédelemért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) irányítása alá tartozó központi hivatalok, a miniszter közvetlen alárendeltségébe, illetve közvetlen irányítása alá tartozó szervezetek, a miniszter fenntartói irányítása alá tartozó köznevelési intézmény, továbbá a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezetei feladatellátásban érintett állományára terjed ki.

2. § (1)1 A Honvédelmi Minisztérium felsőszintű vezetői és munkaértekezleteinek rendjéről szóló 92/2010. (X. 22.) HM utasítás 2. §-ában meghatározott értekezlet előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatok koordinálására munkacsoport kerül kijelölésre.

(2) A munkacsoport feladata, hogy ezen utasítás hatálya alá tartozó szervek, szervezetek között koordinálja az értekezlet előkészítését és zökkenőmentes lebonyolítását, biztosítsa az értekezlet megtartásához szükséges – előkészítő és a nyilvánosságnak szánt – dokumentumok meglétét, háttéranyagok kidolgozását.

3. §2 (1) A munkacsoport vezetője a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály főosztályvezetője, helyettese a Honvéd Vezérkar (a továbbiakban: HVK) Vezérkari Titkárság titkárságvezetője.

(2) A munkacsoport tagjai

a) a HM sajtófőnöke,

b) az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka,

c) az MH Katonai Rendészeti Központ parancsnoka,

d) az MH Egészségügyi Központ parancsnoka és

e) a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója

által kijelölt személyek.

(3) A munkacsoport vezetője a rendezvény helyszínének függvényében a munkacsoport munkájába bevonja az értekezlet helyszínén diszlokáló honvédelmi szervezetek parancsnoka, vezetője által kijelölt állományt.

4. § (1) A HM Miniszteri Kabinet minden év november 15-ig a munkacsoport vezetője részére megadja a következő évre tervezett értekezlet időpontját.

(2) A munkacsoport vezetője az értekezlet előkészítésére ütemtervet készít, amely tartalmazza az értekezlet időpontját és helyszínét, az előkészítés feladatait, a feladatok végrehajtásának határidejét, valamint a végrehajtásért felelős szervek, szervezetek nevét.

(3) A munkacsoport vezetője minden év november 30-ig a HM közigazgatási államtitkára (a továbbiakban: HM KÁT) részére felterjeszti az ütemtervet, amelyet a HM KÁT a Honvéd Vezérkar főnöke (a továbbiakban: HVKF) egyetértésével hagy jóvá.

(4) Az értekezlet előkészítésével kapcsolatos döntéseket – szükség szerint a miniszter előzetes jóváhagyásával – a HM KÁT hozza meg.

5. § A munkacsoport az értekezlet szervezését olyan számvetéssel végzi, hogy a HVKF helyettese az előkészítési feladatokat az értekezlet időpontját megelőző 5 munkanapon belül főpróba keretében ellenőrzi.

6. § (1) A 4. § (1) és (3) bekezdését a 2016-ban és az azt követő években megtartásra kerülő értekezletek előkészítésénél kell alkalmazni.

(2) A munkacsoport vezetője a 2015-ben megtartásra kerülő értekezlet ütemtervét ezen utasítás hatálybalépését követő 3. munkanapig terjeszti fel – a HVKF útján – a HM KÁT részére.

7. § Ez az utasítás a közzétételét követő harmadik napon lép hatályba.

1

A 2. § (1) bekezdése az 1/2018. (I. 10.) HM utasítás 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 3. § az 1/2018. (I. 10.) HM utasítás 2. §-ával megállapított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére