• Tartalom

9/2014. (III. 7.) KIM utasítás

9/2014. (III. 7.) KIM utasítás

miniszteri biztos kinevezéséről1

2014.05.06.

A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 38. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következő utasítást adom ki:

1. § A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Ksztv.) 38. § (2) bekezdés b) pontja alapján 2014. március 1. napjától dr. Guller Zoltánt miniszteri biztossá nevezem ki.

2. § A miniszteri biztos az Államreform Operatív Program vonatkozásában

a) gondoskodik az akciótervek kidolgozásáról,

b) felügyeli valamennyi projekt megvalósulását,

c) beszámoltatja a kedvezményezett projektgazdákat a projektek megvalósulásáról,

d) monitoring rendszert működtet.

3. § A miniszteri biztos a 2. §-ban meghatározott feladatai ellátása körében irányítja a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal Államreform Operatív Programmal kapcsolatos tevékenységét.

4. § A miniszteri biztos a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Államreform Operatív Program projektjeinek vonatkozásában

a) irányítja a projektek menedzsmentjével kapcsolatos feladatokat,

b) részt vesz a 2014–2020-as európai uniós tervezési időszakra vonatkozó közigazgatás-fejlesztéssel kapcsolatos feladatok ellátásában.

5. § A miniszteri biztos az Elektronikus Közigazgatási Operatív Program vonatkozásában ellátja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot érintő projektmenedzsmenttel kapcsolatos feladatokat.

6. § (1) A miniszteri biztos a Környezet és Energia Operatív Program végrehajtása során a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2010. (VIII. 31.) KIM utasítás (a továbbiakban: KIM SZMSZ) 4. függelék I. pontjában meghatározott szervezetek vonatkozásában

a) felügyeli valamennyi projekt megvalósulását,

b) beszámoltatja a kedvezményezett projektgazdákat a projektek megvalósulásáról,

c) monitoring rendszert működtet.

(2) A miniszteri biztos az (1) bekezdésben meghatározott feladatai ellátása körében irányítja a Környezet és Energia Operatív Programmal kapcsolatos projekt menedzsment tevékenységét.

7. § A miniszteri biztos az Erzsébet-program vonatkozásában

a) előkészíti az Erzsébet-program megvalósításához szükséges jogszabályok tervezetét, kezdeményezi azok koordinációját,

b) felelős a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium között, valamint az egyéb intézmények közötti kapcsolattartásért,

c) az Erzsébet-program megvalósítása érdekében koordinálja a szükséges közigazgatási egyeztetéseket, végrehajtja az egyeztetés eredményeként hozott döntéseket,

d) kidolgozza az Erzsébet-programra vonatkozó fejlesztési javaslatokat, indítványt tesz az üdültetési tevékenységet szolgáló ingatlanállomány kialakítására,

e) előkészíti és irányítja az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park (a Gödör Klub és a Design Terminál) építési munkáinak befejezését, az ingatlan együttes fejlesztését, kialakítja az új, egységes intézmény működési modelljét,

f) uniós források bevonását kezdeményezi az Erzsébet-program továbbfejlesztése érdekében,

g) az Erzsébet-program nemzetközi megismertetése érdekében együttműködik szociális, valamint gyermek- és ifjúságvédelmi célú nemzetközi szervezetekkel.

8. § A miniszteri biztos szakmai irányítást gyakorol a minisztérium tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó, valamint a Balassi Intézet szakmai felügyelete alatt álló gazdasági társaságok vonatkozásában.

9. §2 A miniszteri biztos gyakorolja a KIM SZMSZ 50. § b) és 54. § d) pontjában meghatározott feladatköröket.

10. § (1) A miniszteri biztost a Ksztv. 38. § (10) bekezdés a) pontja alapján megállapított havi 200 000 Ft összegű díjazás illeti meg.

(2) A miniszteri biztos munkájának és feladatainak ellátása érdekében a Miniszteri Kabinetben önálló szervezeti egységként háromfős titkárság működik.

11. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

12. §3

1

Az utasítást a 19/2014. (V. 6.) KIM utasítás 12. §-a hatályon kívül helyezte 2014. május 7. napjával.

2

A 9. § a 16/2014. (V. 5.) KIM utasítás 2. §-a szerint módosított szöveg.

3

A 12. § a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére