• Tartalom

1/2015. (II. 4.) NGM KÁT utasítás

1/2015. (II. 4.) NGM KÁT utasítás

a Nemzetgazdasági Minisztérium Közszolgálati Szabályzatáról szóló 1/2012. (IV. 5.) NGM KÁT utasítás módosításáról1

2015.02.05.

A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (5) bekezdés f) pontja alapján és a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 75. § (5) bekezdése szerinti feladatkörömben eljárva – a 32–35. § tekintetében a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 151. § (3) bekezdésére, a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 17. § (1) bekezdésére és a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 71. §-ára figyelemmel – a következő utasítást adom ki:

1. § A Nemzetgazdasági Minisztérium Közszolgálati Szabályzatáról szóló 1/2012. (IV. 5.) NGM KÁT utasítás (a továbbiakban: U.) 4. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A Kttv. alkalmazásában alapvető munkáltatói jognak minősül a kinevezés, jogviszony-megszüntetés, áthelyezés, fegyelmi és kártérítési eljárás, valamint sérelemdíj megfizetésére irányuló eljárás megindítása, fegyelmi büntetés, kártérítés, sérelemdíj, összeférhetetlenség megállapítása, kinevezés tartalmának módosítása.”

2. § Az U. 4. §-a a következő (2a)–(2b) bekezdéssel egészül ki:

„(2a) A miniszter, az államtitkár, a közigazgatási államtitkár és a kabinetfőnök az (1) bekezdés alapján meghatározott munkáltatói jogokat gyakorolják.
(2b) A közigazgatási államtitkár munkáltatói jogköre gyakorlását a Kttv. 37. § (1) bekezdése alapján államtitkárra, helyettes államtitkárra, főosztályvezetőre az 1. melléklet szerint ruházza át.”

3. § Az U. 5. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A kormányzati szolgálati jogviszony létesítéséhez szükséges, 2. melléklet szerinti felvételi javaslatot a foglalkoztatni kívánó önálló szervezeti egység vezetője a státusz rendelkezésre állásának igazolására és a jogszabályi feltételeknek való megfelelés ellenőrzésére vonatkozó véleményezés céljából megküldi a személyügyekért felelős főosztály részére.”

4. § Az U. 5. §-a a következő (5)–(6) bekezdéssel egészül ki:

„(5) A személyügyekért felelős főosztály a véleményével ellátott felvételi javaslatot – a (6) bekezdésben meghatározott kivétellel – elbírálás céljából megküldi a munkáltatói jogkört gyakorlója részére.
(6) A közigazgatási államtitkár által átruházott, 1. melléklet szerinti munkáltatói jogkörgyakorlás esetén a személyügyekért felelős főosztály a véleményével ellátott felvételi javaslatot előzetes engedélyezés céljából megküldi a közigazgatási államtitkár részére. Az előzetesen engedélyezett felvételi javaslatot a személyügyekért felelős főosztály elbírálás céljából továbbítja a munkáltatói jogkör gyakorlója részére.”

5. § Az U. 8. §-a a következő (3a) bekezdéssel egészül ki:

„(3a) A vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséget megalapozó munkakört, beosztást vagy feladatkört betöltő kötelezett a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséget a kinevezést, megbízását vagy vele más szerződéses jogviszony létesítését követő 30 napon belül köteles teljesíteni.”

6. § Az U. 8. § (4)–(5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A jogviszony létesítése vagy új munkakörbe kinevezés előtt a foglalkoztatottal közölni kell, ha a betöltendő munkakör nemzetbiztonsági ellenőrzést von maga után, ebben az esetben az érintett személynek nyilatkoznia kell arról, hogy hozzájárul-e a nemzetbiztonsági ellenőrzéséhez. Amennyiben az érintett személy hozzájárul, a részére a személyügyekért felelős főosztály átadja a nemzetbiztonsági ellenőrzéshez szükséges kérdőívet, amelyet az érintett haladéktalanul kitölt, és átad a minisztérium biztonsági megbízottjának. A nemzetbiztonsági ellenőrzést legkésőbb a kinevezésével egyidejűleg meg kell indítani.
(5) Ha a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső kormányzati szolgálati jogviszonyba jelölt személy a nemzetbiztonsági ellenőrzéséhez nem járul hozzá, vagy a nemzetbiztonsági ellenőrzése során nemzetbiztonsági kockázatot állapítottak meg, és a kormányzati szolgálati jogviszony létesítését a külön törvény szerint arra feljogosított személy, szerv vagy testület nem hagyta jóvá, a Kttv. 39. § (4) bekezdésében foglaltak szerint kell eljárni.”

7. § Az U. 11. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Amennyiben a leendő kormánytisztviselő további jogviszony fennállásáról nyilatkozik, úgy az aláírt nyilatkozatot – a (4a) bekezdésben meghatározott kivétellel – a személyügyekért felelős főosztály köteles elbírálás céljából haladéktalanul a munkáltatói jogkör gyakorlójához továbbítani.”

8. § Az U. 11. §-a a következő (4a) bekezdéssel egészül ki:

„(4a) A közigazgatási államtitkár által átruházott, 1. melléklet szerinti munkáltatói jogkörgyakorlás esetén, ha a leendő kormánytisztviselő további jogviszony fennállásáról nyilatkozik, úgy az aláírt nyilatkozatot a személyügyekért felelős főosztály előzetes engedélyezés céljából köteles haladéktalanul megküldeni a közigazgatási államtitkár részére. Az előzetesen engedélyezett nyilatkozatot a személyügyekért felelős főosztály elbírálás céljából továbbítja a munkáltatói jogkör gyakorlója részére.”

9. § Az U. 12. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A kormányzati szolgálati jogviszony megszűnésével vagy megszüntetésével, valamint a kormánytisztviselő végeleges áthelyezésével kapcsolatos intézkedésről – 1. melléklet szerinti munkáltatói jogkörgyakorlás során – a munkáltatói jogkör gyakorlójához történő továbbítást megelőzően a felettes vezetőnek a személyügyekért felelős főosztállyal előzetesen egyeztetnie kell az alábbiakról:
a) kormányzati szolgálati jogviszony megszüntetésének időpontja,
b) másik közigazgatási szervhez történő áthelyezés körülményei, időpontja,
c) hatályos tanulmányi szerződés megszüntetésének, felmondásának, átvállalásának módja,
d) munkáltatói kölcsön és
e) a felmentési időnek a munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés időtartama.”

10. § Az U. 12. §-a a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) A közigazgatási államtitkár által átruházott, 1. melléklet szerinti munkáltatói jogkörgyakorlás esetén a kormányzati szolgálati jogviszony megszüntetését megelőzően – kivéve a kormánytisztviselő végleges áthelyezését – a közigazgatási államtitkár előzetes engedélye szükséges.”

11. § Az U. 13. §-a a következő (2a) bekezdéssel egészül ki:

„(2a) A közigazgatási államtitkár által átruházott, 1. melléklet szerinti munkáltatói jogkörgyakorlás esetén a munkavégzési kötelezettség alóli – kötelező mértékén felüli – mentesítés megállapításához a közigazgatási államtitkár előzetes engedélye szükséges.”

12. § Az U. 13. §-a a következő (3a) bekezdéssel egészül ki:

„(3a) A közigazgatási államtitkár által átruházott, 1. melléklet szerinti munkáltatói jogkörgyakorlás esetén a két hónapnál rövidebb lemondási időhöz történő hozzájáruláshoz a közigazgatási államtitkár előzetes engedélye szükséges.”

13. § Az U. 11. alcíme helyébe a következő alcím lép:

„11. A kormánytisztviselő teljesítményének értékelése, minősítése
16. § (1) A kormánytisztviselő teljesítményét, előre meghatározott teljesítménykövetelmények alapján félévente értékelni kell. A teljesítménykövetelmények meghatározása és értékelése a személyügyi központ által üzemeltetett, külön erre a célra kialakított elektronikus rendszerben történik.
(2) Félévente legalább három, a munkaköri feladatokkal összefüggő egyéni teljesítménykövetelmény meghatározása szükséges, teljesítményértékelés ajánlott elemeinek alkalmazására nem kerül sor. Az értékelés a követelmények teljesítésének %-os mérését és a rendszer által megadott kompetenciák szintén %-os mérését jelenti. Az értékelés eredményét a kormánytisztviselővel szóban – értékelő megbeszélésen – és írásban is közölni kell.
(3) Legalább kettő teljesítményértékelés eredménye együttesen adja a kormánytisztviselő minősítését. Minősíteni az első teljesítményértékeléstől számított egy évet követően kell.”

14. § Az U. 18. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

18. § A kormánytisztviselő a személyi adataiban bekövetkezett változásról (a lakcím, a bankszámlaszám, a családi állapot változása, gyermekszületés, névváltozás) – a változástól számított 8 napon belül – a személyügyekért felelős főosztályt a 11. melléklet szerinti nyomtatvány 2 példányban történő kitöltésével, annak a személyügyekért felelős főosztályra való megküldésével köteles tájékoztatni. A tájékoztatás elmaradásából eredő esetlegesen felmerülő kárt a kormánytisztviselő viseli.”

15. § Az U. 19. §-a a következő (1a) bekezdéssel egészül ki:

„(1a) A közigazgatási államtitkár által átruházott, 1. melléklet szerinti munkáltatói jogkörgyakorlás esetén az összeférhetetlenség megszüntetésére irányuló felszólításhoz a közigazgatási államtitkár előzetes engedélye szükséges.”

16. § Az U. 20. §-a a következő (7) bekezdéssel egészül ki:

„(7) A közigazgatási államtitkár által átruházott, 1. melléklet szerinti munkáltatói jogkörgyakorlás esetén az (1), a (3) és az (5) bekezdés szerinti munkáltatói intézkedésekhez a közigazgatási államtitkár előzetes engedélye szükséges.”

17. § Az U. 21. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A személyügyekért felelős főosztály a részére megküldött dokumentumokat feldolgozza, és azok alapján kimutatást készít külön-külön a távollévőkről a távollét jogcíme alapján, valamint a szabadságon lévő munkatársakról, és ezen kimutatásokat az illetmény-számfejtési feladatok teljesítése érdekében a minisztérium költségvetéséért felelős főosztályára megküldi.”

18. § Az U. 22. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A rendkívüli munkaidőt az 1. melléklet szerint meghatározott vezető szóban vagy írásban rendelheti el. Amennyiben a kormánytisztviselő kéri a rendkívüli munkaidő írásban történő elrendelését, azt a 15. melléklet szerinti tartalommal kell elrendelni. Napi 30 percnél rövidebb időre rendkívüli munkaidő nem rendelhető el. Vezetői munkakörben lévő kormánytisztviselő részére rendkívüli munkaidő nem rendelhető el.”

19. § Az U. 23. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A rendkívüli munkavégzésért járó szabadidőt a rendkívüli munkavégzést követően, legkésőbb harminc napon belül kell kiadni. A szabadidő kiadásáért a munkáltatói jogkör gyakorlója a felelős. A kormánytisztviselő részére rendes szabadság csak a rendkívüli munkaidőben történt munkavégzés ellentételezéseként járó szabadidő kiadását követően adható ki.”

20. § Az U. 23. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) Az elrendelt igazgatási szünet ideje alatti munkavégzés nem minősül rendkívüli munkaidőnek.”

21. § Az U. 24. § (1)–(2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A kormánytisztviselőt a napi munkaidőn túl teljesített ügyeletért, munkaidő-beosztástól eltérő munkaidőért legfeljebb annak időtartamával megegyező mértékű szabadidő illeti meg. Ha a rendkívüli munkaidőre
a) a kormánytisztviselő heti pihenőnapján kerül sor, részére a munkavégzés időtartama kétszeresének,
b) munkaszüneti napon kerül sor, részére a munkavégzés időtartama háromszorosának megfelelő mértékű szabadidő jár.
(2) A rendszeresen rendkívüli munkavégzést – ügyeletet, munkaidő-beosztástól eltérő munkaidőt – teljesítő munkatárs számára legfeljebb évi 25 munkanap szabadidő-átalány állapítható meg.”

22. § Az U. 25. §-a a következő (5a)–(5b) bekezdéssel egészül ki:

„(5a) Egy munkakört egyidejűleg legfeljebb két kormánytisztviselő helyettesíthet.
(5b) A helyettesítési díj megállapítását a szervezeti egység vezetője a személyügyekért felelős főosztályon kezdeményezi. A helyettesítési díj jogszerűségének és összegszerűségének megállapítására vonatkozó javaslat megtétele – a szervezeti egység felett irányítási jogkört gyakorló állami vezető javaslata, illetve a költségvetési előirányzat figyelembevételével – a személyügyekért felelős főosztály feladata.”

23. § Az U. 25. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) Ha a helyettesítést egy adott munkakör vonatkozásában kettő kormánytisztviselő látja el, úgy a helyettesítő kormánytisztviselő a helyettesítés teljes időtartama alatt az illetménye 25%-ának megfelelő helyettesítési díjra jogosult.”

24. § Az U. 32. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Véradásban részt vevő kormánytisztviselő – illetményének folyósítása mellett – a véradás miatt távol töltött teljes időtartamra, a munkahelyen kívül szervezett véradás esetén pedig legfeljebb négy órára mentesül a munkavégzési kötelezettség alól. A kormánytisztviselőnek a munkavégzés alóli mentesség a véradást szervező által kiállított igazolás alapján jár.”

25. § Az U. 36. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A közigazgatási államtitkár mint a hivatali szerv vezetője át nem ruházható hatáskörében, a megállapított személyi juttatások előirányzatán belül a tárgyévet megelőző év minősítése, ennek hiányában teljesítményértékelése alapján – ide nem értve, ha a kormánytisztviselő végleges áthelyezésére kerül sor – a tárgyévre vonatkozóan a kormánytisztviselő besorolása szerinti fizetési fokozathoz tartozó alapilletményét tárgyév január 1-jétől december 31-ig terjedő időszakra a Kttv. szerinti mértékben megemelheti vagy csökkentheti.”

26. § Az U. 37. §-a a következő (2a) bekezdéssel egészül ki:

„(2a) A közigazgatási államtitkár által átruházott, 1. melléklet szerinti munkáltatói jogkörgyakorlás esetén a (2) bekezdésben meghatározott idegennyelv-tudási pótlékra való jogosultság megállapításához a közigazgatási államtitkár előzetes engedélye szükséges.”

27. § Az U. 37. §-a a következő (4a) bekezdéssel egészül ki:

„(4a) A közigazgatási államtitkár által átruházott, 1. melléklet szerinti munkáltatói jogkörgyakorlás esetén a (4) bekezdésben meghatározott felülvizsgálathoz a közigazgatási államtitkár előzetes engedélye szükséges.”

28. § Az U. VI. Fejezete a következő 22/B–22/C. alcímmel egészül ki:

„22/B. Gépjármű-vezetési pótlék
37/B. § (1) Gépjármű-vezetési pótlékra jogosult a hivatali gépjárművet rendszeresen vezető kormánytisztviselő, ha az adott gépjárműre nincs külön gépjárművezető biztosítva. A pótlék mértéke az illetményalap 13%-a.
(2) Az (1) bekezdés szerinti illetménypótlékra a helyszíni ellenőrzési feladatot tartalmazó munkakör jogosít.
22/C. Címadományozás
37/C. § (1) A szervezeti egység vezetője a szervezeti egység irányításáért felelős állami vezető egyetértésével címzetes vezetőtanácsosi, címzetes főtanácsosi, címzetes vezető-főtanácsosi, címzetes főmunkatársi, szakmai és közigazgatási (fő)tanácsadói, miniszteri (fő)tanácsadói címek adományozását írásban kezdeményezheti.
(2) A részletes indokolással ellátott, a kormánytisztviselő kiemelkedő tevékenységének és eredményeinek ismertetését tartalmazó javaslatot a személyügyekért felelős főosztályon kell megtenni.
(3) A személyügyekért felelős főosztály a címadományozással járó többletforrás rendelkezésre állásáról előzetesen tájékozódik a minisztérium költségvetéséért felelős főosztályánál. Amennyiben a címadományozáshoz szükséges forrás rendelkezésre áll, úgy intézkedik a javaslatnak a hivatali szerv vezetője részére történő eljuttatásáról, aki dönt a címzetes, szakmai és közigazgatási címek adományozásáról. Amennyiben a forrás nem áll rendelkezésre, úgy arról tájékoztatja a javaslattevőt.
(4) Címadományozásra – lehetőség szerint – félévente, az illetményeltérítések megállapítására szolgáló időszakkal egy időben, a kormánytisztviselő teljesítményértékelését követően kerülhet sor.”

29. § Az U. 39. § (2)–(6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az (1) bekezdés szerinti munkába járáshoz és hazautazáshoz a bérlet (menetjegy) térítés iránti kérelmet – amely tartalmazza a kormánytisztviselő nyilatkozatát arról, hogy a napi munkába járás lakóhelyéről vagy tartózkodási helyéről történik – a lakcímkártya fénymásolatával együtt a minisztérium költségvetéséért felelős főosztályán kell előterjeszteni a 31. melléklet szerinti adatlapon. Ezt követően a minisztérium költségvetéséért felelős főosztálya a bérlet vagy menetjegy leadása esetén havonta – további külön kérelem nélkül – a jogszabályban meghatározott térítést fizeti meg a kormánytisztviselőnek.
(3) A kormánytisztviselő részére a Korm. rendeletben meghatározott esetekben a munkába járáshoz a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvényben (a továbbiakban: Szja. tv.) foglalt, a saját gépjárművel történő munkába járás költségtérítése címén elszámolható összeggel azonos mértékű költségtérítés jár. Üzemanyagköltség, amortizáció címén egyéb térítés a munkába járáshoz nem igényelhető. Az érintett munkahelye és lakóhelye közötti útvonalra gépjárművel történő munkába járás címén költséget nem számolhat el.
(4) A saját gépjármű utáni költségtérítés munkába járás céljából történő igénybevételét a kormánytisztviselő 31. melléklet szerinti jogosultsági nyilatkozata alapján, a munkahely és a lakóhely/tartózkodási hely közötti lehető legrövidebb távolság (km) megadásával – a minisztérium költségvetéséért felelős főosztálya vezetőjének javaslata alapján – a minisztérium gazdálkodásáért felelős helyettes államtitkára engedélyezi az éves működési költségvetésben jóváhagyott keret és a jogosultság figyelembevételével.
(5) A kormánytisztviselőt a minisztérium költségvetéséért felelős főosztálya az engedélyezés kimeneteléről értesíti. Az engedélyezést követően a költségtérítést havonta – a költségtérítést igénylő kormánytisztviselő a felettes vezetője által a ledolgozott munkanapokra vonatkozóan igazolt, a 30. melléklet szerinti gépkocsiköltség-elszámoló lap benyújtásával – a minisztérium költségvetéséért felelős főosztályán lehet igényelni. A legrövidebb távolság meghatározásához a https://maps.google.com/ weboldal útvonaltervező szolgáltatásából nyert adatokat kell figyelembe venni.
(6) A 31. melléklet szerinti kérelemhez csatolni kell a lakcímkártya, az érvényes vezetői engedély, valamint a munkába járáshoz használt, a kérelmező tulajdonában vagy üzembentartói jogában álló személygépkocsi érvényes forgalmi engedélyének másolatát, valamint az útvonaltervet. A kérelemnek tartalmaznia kell a kérelmet alátámasztó indokokat, illetve a tömegközlekedési eszközzel, illetve saját gépjárművel történő munkába járás munkáltatót terhelő költségeinek összehasonlítását.”

30. § Az U. 26. alcíme helyébe a következő rendelkezés lép:

„26. Bankszámla-hozzájárulás
41. § (1) A kormánytisztviselőt illetményének fizetési számlára történő utalásával összefüggésben havonta 1000 forint összegű bankszámla-hozzájárulás illeti meg.
(2) Az (1) bekezdés szerinti hozzájárulás kifizetésére havonta, az illetmény folyósításával egyidejűleg kerül sor. A kifizetés iránt a minisztérium költségvetéséért felelős főosztálya intézkedik.”

31. § Az U. VI. Fejezete a következő 26/A–26/C. alcímmel egészül ki:

„26/A. Ruházati költségtérítés
41/A. § A kormánytisztviselő részére – a minisztérium költségvetési forrásainak rendelkezésre állása függvényében – kulturált munkahelyi megjelenése céljából évente legfeljebb nettó 150 000 forint összegben ruházati költségtérítés adható. A kormánytisztviselő a nemének megfelelő árucikk elszámolására jogosult.
26/B. Erzsébet-utalvány formájában biztosított juttatás
41/B. § A kormánytisztviselő részére a minisztérium – az Szja. tv. 70. § (4) bekezdés a) pontja szerint – juttatást adhat Erzsébet-utalvány formájában.
26/C. Kultúra utalvány
41/C. § (1) A munkatársak részére utalvány formájában muzeális intézmény és művészeti létesítmény kiállítására, színházi, tánc-, cirkuszi vagy zeneművészeti előadásra, közművelődési tevékenységet folytató szervezet által nyújtott kulturális szolgáltatás igénybevételére jogosító utalvány választható.
(2) A juttatást a minisztérium – a minisztérium költségvetési forrásainak rendelkezésre állása függvényében – az Szja. tv. 1. számú melléklet 8.28 pont b) alpontjában meghatározott adómentesen igényelhető mértékig biztosíthatja.
(3) A munkatársaknak a Kultúra utalványokat ötszáz forintonként növekedő összegben a minisztérium költségvetéséért felelős főosztálya havonta, utólag biztosítja.”

32. § Az U. 46. § (2) bekezdés c) pont cb) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Nem jogosult a juttatások igénybevételére a munkatárs azon időtartamra, amelyre távollét során illetményben vagy átlagkeresetben nem részesül, feltéve, hogy a távollét időtartama meghaladja a harminc napot. Ilyen távollétnek minősül különösen:)

cb) a csecsemőgondozási díjban, a terhességi gyermekágyi segélyben, a gyermekgondozási díjban, valamint a gyermekgondozási segélyben részesülők esetében az ilyen jogcímen való távollét első napjától a távollét időtartama alatt,”

33. § Az U. 46. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A cafetéria-juttatások rendszere a következő, munkatársak által választható juttatásokat tartalmazza:
a) önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztári támogatás,
b) önkéntes kölcsönös egészségpénztári támogatás,
c) helyi utazásra szolgáló bérlet,
d) Széchenyi Pihenő Kártya
da) szálláshely alszámlájára,
db) vendéglátás alszámlájára,
dc) szabadidő alszámlájára
nyújtott támogatás,
e) Erzsébet-utalvány,
f) iskolakezdési támogatás.”

34. § Az U. 47. §-a a következő (7) bekezdéssel egészül ki:

„(7) A 30 napon túli tartós távollét cafetéria-juttatásra nem jogosít, elszámolására a távollét megszűnését követő 15 napon belül kerül sor.”

35. § Az U. 52. §-a a következő (6) és (7) bekezdéssel egészül ki:

„(6) A fel nem használt, lejártnak minősülő elektronikus utalványok visszatérítésére nincs lehetőség.
(7) Az elveszett, ellopott vagy megrongálódott Széchenyi Pihenő Kártya pótlását a foglalkoztatott közvetlenül is megrendelheti a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátójától. A Széchenyi Pihenő Kártya pótkártya előállítási és kézbesítési költsége – a rendelő személyétől függetlenül, pót-, illetve társkártyánként – a foglalkoztatottat terheli, az a cafetéria-keretösszeg terhére nem teljesíthető.”

36. § Az U. 60/A. §-a a következő (4a) bekezdéssel egészül ki:

„(4a) A közigazgatási államtitkár által átruházott, 1. melléklet szerinti munkáltatói jogkörgyakorlás esetén a (4) bekezdés szerinti munkáltatói intézkedésekhez a közigazgatási államtitkár előzetes engedélye szükséges.”

37. § Az U. 60/B. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A közigazgatási alap- és szakvizsgára, valamint ügykezelői alapvizsgára és titkos ügykezelői vizsgára kötelezett képzési költségeinek megtérítését (felkészítő tanfolyam díja, vizsgadíj, tankönyv díja) a minisztérium 100%-ban vállalja. A megismételt vizsgához kapcsolódó költségek a munkáltatót terhelik. Az ismétlővizsga díját a munkáltatói jogkör gyakorlója – döntésétől függően – átháríthatja a vizsgázóra.
(2) A politikai főtanácsadó, politikai tanácsadó a kormánytisztviselőkre vonatkozó szabályok szerint közigazgatási alap- és szakvizsgát tehet. A vizsgák költségei a politikai főtanácsadót, politikai tanácsadót terhelik. A vizsgák költségeit – a betöltött munkakör és illetmény figyelembevételével – a minisztérium a munkáltatói jogkör gyakorlója döntésétől függően átvállalhatja.”

38. § Az U. 60/D. §-a a következő (2a) bekezdéssel egészül ki:

„(2a) A közigazgatási államtitkár által átruházott, 1. melléklet szerinti munkáltatói jogkörgyakorlás esetén a (2) bekezdés szerinti munkáltatói intézkedéshez a közigazgatási államtitkár előzetes engedélye szükséges.”

39. § Az U. 60/D. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A szervezeti egységek tevékenységi köréhez szorosan kapcsolódó továbbképzés, konferencia költségét a minisztérium a (2) bekezdésben megjelölt értékhatárig biztosítja, azzal, hogy ugyanazon továbbképzésen, konferencián ugyanazon időpontban ugyanazon főosztály részéről kettőnél több munkatárs csak alapos indokkal vehet részt. Amennyiben ilyen igény merül fel, a továbbképzésen, konferencián részt venni kívánó munkatársak felettes vezetőjének kezdeményezésére a minisztérium költségvetéséért felelős főosztályának vezetője javaslatának figyelembevételével, a minisztérium gazdálkodásáért felelős helyettes államtitkárának egyetértésével, a közigazgatási államtitkár előzetes engedélyezésével a személyügyekért felelős főosztályának vezetője – a főosztályi létszám, a továbbképzés, konferencia 1 főre eső költsége, a főosztályvezető írásos indokolása alapján – dönt a részvétel lehetőségéről és a támogatás mértékéről.”

40. § Az U. 60/D. §-a a következő (5a) bekezdéssel egészül ki:

„(5a) Az 1. melléklet szerinti eredeti munkáltatói jogkörgyakorlás esetén a miniszter, az államtitkár vagy a kabinetfőnök az (5) bekezdésben meghatározott döntést a minisztérium költségvetéséért felelős főosztályának vezetője, valamint a személyügyekért felelős főosztályának vezetője javaslata figyelembevételével hozza meg. ”

41. § Az U. 60/D. §-a a következő (8a) bekezdéssel egészül ki:

„(8a) A közigazgatási államtitkár által átruházott, 1. melléklet szerinti munkáltatói jogkörgyakorlás esetén a (8) bekezdés szerinti munkáltatói intézkedésekhez a közigazgatási államtitkár előzetes engedélye szükséges.”

42. § Az U. 60/E. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Tanulmányi szerződés csak azzal a munkatárssal köthető, aki legalább kétéves, a minisztériumban vagy annak jogelődjénél eltöltött jogviszonnyal rendelkezik. Különösen indokolt esetben a munkatárs szervezeti egysége szakmai irányításáért felelős állami vezető kezdeményezésére a közigazgatási államtitkár előzetes engedélye alapján a minisztérium költségvetéséért felelős főosztályának vezetője és a személyügyekért felelős főosztályának vezetője együttesen engedélyezheti a tanulmányi szerződés megkötését olyan munkatárssal, aki kevesebb mint kétéves, de legalább egyéves minisztériumban eltöltött jogviszonnyal rendelkezik.”

43. § Az U. 60/E. §-a a következő (3a) bekezdéssel egészül ki:

„(3a) Az 1. melléklet szerinti eredeti munkáltatói jogkörgyakorlás esetén a miniszter, az államtitkár vagy a kabinetfőnök kezdeményezésére a minisztérium költségvetéséért felelős főosztályának vezetője, valamint a személyügyekért felelős főosztályának vezetője a minisztérium gazdálkodásáért felelős helyettes államtitkárának egyetértésével együttesen engedélyezheti tanulmányi szerződés megkötését olyan munkatárssal, aki kevesebb mint kétéves, de legalább egyéves minisztériumban eltöltött jogviszonnyal rendelkezik.”

44. § Az U. 60/E. § (11) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(11) A támogatás mértékének meghatározására a szakmai irányításáért felelős állami vezető és a minisztérium költségvetéséért felelős főosztályának vezetője javaslata alapján, a minisztérium gazdálkodásáért felelős helyettes államtitkárának egyetértésével és a közigazgatási államtitkár előzetes engedélyével a személyügyekért felelős főosztályának vezetője jogosult.”

45. § Az U. 60/E. §-a a következő (11a) bekezdéssel egészül ki:

„(11a) Az 1. melléklet szerinti eredeti munkáltatói jogkörgyakorlás esetén a miniszter, az államtitkár vagy a kabinetfőnök a (11) bekezdésben meghatározott jogosultságot a minisztérium költségvetéséért felelős főosztályának vezetője, valamint a személyügyekért felelős főosztályának vezetője javaslata és a minisztérium gazdálkodásáért felelős helyettes államtitkára egyetértésének figyelembevételével gyakorolja.”

46. § Az U. 60/E. § (14) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(14) A munkatárs írásbeli kérelmére a közigazgatási államtitkár előzetes engedélye alapján a minisztérium költségvetéséért felelős főosztályának vezetője és a személyügyekért felelős főosztályának vezetője együttesen dönt a tanulmányi szerződés megkötéséről.”

47. § Az U. 60/E. §-a a következő (14a) bekezdéssel egészül ki:

„(14a) Az 1. melléklet szerinti eredeti munkáltatói jogkörgyakorlás esetén a munkatárs írásbeli kérelmére, a miniszter, az államtitkár vagy a kabinetfőnök és a minisztérium költségvetéséért felelős főosztályának vezetője, valamint a személyügyekért felelős főosztályának vezetője együttesen dönt a tanulmányi szerződés megkötéséről.”

48. § Az U. 60/E. §-a a következő (15a) bekezdéssel egészül ki:

„(15a) A közigazgatási államtitkár által átruházott, 1. melléklet szerinti munkáltatói jogkörgyakorlás esetén a (15) bekezdés e) pontja szerinti támogatáson a közigazgatási államtitkár támogatását kell érteni.”

49. § Az U. 60/E. §-a a következő (24a) bekezdéssel egészül ki:

„(24a) A közigazgatási államtitkár által átruházott, 1. melléklet szerinti munkáltatói jogkörgyakorlás esetén a (24) bekezdésben meghatározott tanulmányi szerződést a közigazgatási államtitkár előzetes engedélyével a személyügyekért felelős főosztály vezetője köthet.”

50. § Az U. 60/F. §-a a következő (2a)–(2b) bekezdéssel egészül ki:

„(2a) A személyügyekért felelős főosztály a tanulmányok folytatásához szükséges időtartamra szóló munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés időtartamát az oktatási/oktatást szervező intézmény által kibocsátott – eredetiben benyújtott – igazolás alapján állapítja meg. Az igazolásnak minimálisan tartalmaznia kell a tanulmányok folytatásához szükséges időtartamra szóló munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés alapjául szolgáló konzultációk pontos időpontját, a vizsgatárgyak számát és a számonkérés formáját. A kormánytisztviselő köteles az igazolást minden tanulmányi félév, tanfolyam megkezdését követő legkésőbb 45 napon belül a személyügyekért felelős főosztályon bemutatni.
(2b) A vizsgák, a konzultációk, valamint a szakdolgozatírás céljából biztosított tanulmányi célú mentesítés kizárólag akkor vehető igénybe, ha a kormánytisztviselő az oktatási/oktatást szervező intézmény eredeti igazolását határidőben bemutatja arról, hogy az adott oktatási időszakban hány vizsgatárgyból kell vizsgát tennie, illetve hány konzultáción kell részt vennie. A vizsgák és a diplomamunka elkészítése céljából meghatározott tanulmányi célú mentesítést a munkáltató a kormánytisztviselő kérésének megfelelően köteles biztosítani azzal, hogy a kormánytisztviselő köteles legalább a tanulmányok folytatásához szükséges időtartamra szóló munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés időtartamának tervezett kezdete első napját megelőző 10 nappal korábban a személyügyekért felelős főosztály útján a felettes vezetőt tájékoztatni a mentesítés kezdetéről és pontos időtartamáról. A kormánytisztviselő a vizsgák és a diplomamunka elkészítése céljából nem mentesíthető, illetve nem tarthat igényt a munkavégzési kötelezettség alóli mentesítésre az adott vizsgaidőszak leteltét – vagy amennyiben a vizsga vizsgaidőszakon kívül kerül megtartásra, abban az esetben a vizsgát – követően.”

51. § Az U. X/A. Fejezete a következő 51–53. alcímmel egészül ki:

„51. A közszolgálati tisztviselők kötelező továbbképzése
60/G. § (1) A közszolgálati tisztviselők továbbképzési kötelezettsége közszolgálati és belső továbbképzési programokon való részvétellel teljesítendő. A részvétel feltételeit – a kötelezettség előírt mértéke szerint – a minisztérium biztosítja.
(2) A kormánytisztviselők továbbképzése 4 éves továbbképzési időszakokban történik. A továbbképzési időszak alatt a felsőfokú végzettséggel rendelkező kormánytisztviselőknek legalább 128 tanulmányi pontot, a középfokú végzettséggel rendelkező kormánytisztviselőknek legalább 64 tanulmányi pontot kell szerezniük. Az első továbbképzési időszak 2014. január 1. napján kezdődik.
(3) A kormánytisztviselő köteles a továbbképzés érdekében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem továbbképzési és vizsgaportálján regisztrálnia magát, továbbá évente egyéni továbbképzési tervet készíteni, melyet az önálló szervezeti egység vezetője hagy jóvá. A minisztérium továbbképzési tervének jóváhagyása és a képzési igények felvitele után köteles bejelentkezni az általa választott képzésre (képzésekre) és ott képzési eseményt választani. Köteles a képzési eseményt a választott időszakban a záróteszt legalább 60%-os teljesítésével befejezni.
(4) A személyügyekért felelős főosztályvezető minden továbbképzésre kötelezett kormánytisztviselőt felszólít a Nemzeti Közszolgálati Egyetem továbbképzési és vizsgaportáljára történő regisztrációra, továbbá évente, szervezeti egységenként az egyéni továbbképzési tervek elkészítésére. Ezek összesítése alapján készíti el a minisztérium éves továbbképzési tervét, melyet a közigazgatási államtitkár jóváhagyásával megküld a személyügyi központ felé.
(5) A személyügyekért felelős főosztályvezető egyénenként nyilvántartja a megszerzett tanulmányi pontokat, és folyamatosan ellenőrzi a kormánytisztviselők jelentkezését az általuk választott képzésekre.
(6) Az a kormánytisztviselő, aki elmulasztja a választott képzéshez tartozó záróvizsga letételét, vagy igazolatlanul távol marad az általa választott időpontban szervezett jelenléti képzés programelemekről, köteles a minisztérium által kifizetett tanulmányi pontok alapján meghatározott díjat megtéríteni. A szervezeti egység vezetője igazolhatja, amennyiben a mulasztásra a munkavégzési kötelezettség teljesítése miatt került sor. Ebben az esetben a közigazgatási államtitkár köteles felmentést adni a kormánytisztviselő megtérítési kötelezettsége alól. A nem iskolarendszerű továbbképzés – ide nem értve az idegen nyelvű és a külföldi továbbképzést – esetén nincs a kormánytisztviselőnek megtérítési kötelezettsége.
(7) Az egyéni továbbképzési terv nyomtatványt a 32. melléklet, az egyéni továbbképzési tervek szervezeti egységenkénti összesítő lapját a 33. melléklet tartalmazza.
52. Szakmai gyakornokok
60/H. § (1) A minisztérium felsőoktatási intézmény hallgatója számára díjazás nélkül, legfeljebb tizennégy hétig tartó szakmai gyakorlat teljesítésére lehetőséget biztosít.
(2) A szakmai gyakornok fogadására – a minisztérium szervezeti és személyi kapacitásától függően – különösen gazdaságtudományi, jogi és közigazgatási képzési területről kerülhet sor. Előnyben részesül a minisztériummal stratégiai megállapodást kötött felsőoktatási intézmény hallgatója.
(3) A jelentkező önéletrajzát és kérelmét a személyügyekért felelős főosztálynak küldi meg.
(4) A szakmai gyakorlatról a fogadó szervezeti egység dönt, és a személyügyekért felelős főosztály felé nyilatkozik a szakmai gyakornok fogadásáról.
(5) A hallgatói munkaszerződést a személyügyekért felelős főosztály készíti elő. A munkaszerződést a személyügyekért felelős főosztály vezetője köti meg.
(6) A gyakorlati idő leteltét követően a hallgatót fogadó szervezeti egység a hallgató kérelmére igazolást állít ki a minisztériumban eltöltött időről, illetve az elvégzett feladatokról.
(7) A szakmai gyakorlatukat töltő hallgatók kötelesek a titoktartásról, valamint a munka- és tűzvédelmi ismeretek elsajátításáról szóló nyilatkozatot aláírni.
53. Öltözködési előírások
60/I. § (1) A kormánytisztviselő a minisztériumi munkavégzéshez köteles az alkalomnak, az évszaknak, az időjárásnak megfelelő öltözékben, ápolt és tiszta külsővel megjelenni.
(2) A minisztériumban munkavégzésre a munkahely hivatali jellegének megfelelő öltözetet kell viselni.
(3) Nők esetében elegáns felső, blúz, blézer, kiskabát, szoknya vagy nadrág, kosztüm, illetve egyrészes ruha viselhető. Zárt cipővel együtt harisnya viselése kötelező, szandál és nyitott cipő harisnya nélkül is megengedett.
(4) Férfiak esetében a hivatali megjelenés az ing, nyakkendő, vászon-, illetve szövetnadrág és zakó vagy öltöny, zárt cipő.
(5) Azokban az esetekben, ahol a munkakör ezt lehetővé teszi, és a szervezeti egység vezetője ehhez hozzájárul, hivatali munkavégzéshez illő megjelenés mellett férfiak esetében a zakó, öltöny, nyakkendő, illetve nők esetében a kosztüm, blézer, kiskabát viselése nem kötelező.
(6) Kánikulában (legalább 25 °C felett) nők esetében a harisnya, férfiak esetében a nyakkendő viselete mellőzhető.
(7) Nők nem jelenhetnek meg kánikularuhában, strandpapucsban, rövidnadrágban. Pánt nélküli vagy spagettipántos felső csak a vállat takaró kiskabáttal vagy boleróval viselhető.
(8) Férfiak nem viselhetnek rövidnadrágot, szandált, papucsot, túlzottan színes inget.
(9) Nem viselhető szélsőséges divatirányzatokat követő stílusú ruházat, reklámot tartalmazó ruhadarab, hivalkodó ékszer, provokatív vagy átlátszó ruha, szoknya, felső.
(10) Az öltözetnek takarnia kell a köldököt, a fehérneműt, a tetoválást, valamint a testékszert.
(11) Különleges alkalmak, ünnepségek, illetve magasabb szintű vagy kiemelt hivatali tárgyalások alkalmával nők számára a kosztüm vagy nadrágkosztüm, zárt cipő harisnyával, a férfiak számára sötét öltöny, hosszú ujjú ing, nyakkendő, illetve alkalmi, zárt cipő viselése kötelező.
(12) Az alcímben foglaltak betartatásáról a szervezeti egység vezetője köteles gondoskodni.”

52. § Az U. XI. Fejezete a következő 63. §-sal egészül ki:

63. § A 41. § szerinti hozzájárulás 2015. január és február havi összegének kifizetésére egy összegben, a 2015. február havi illetmény folyósításával egyidejűleg kerül sor, amelyről a minisztérium költségvetéséért felelős főosztálya intézkedik.”

53. § Az U. 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

54. § Az U. 2. melléklete helyébe a 2. melléklet lép.

55. § Az U. 3. melléklete helyébe a 3. melléklet lép.

56. § Az U. 7. melléklete helyébe a 4. melléklet lép.

57. § Az U. 9. melléklete helyébe az 5. melléklet lép.

58. § Az U. 15. melléklete helyébe a 6. melléklet lép.

59. § Az U. 16. melléklete helyébe a 7. melléklet lép.

60. § Az U. 19. melléklete helyébe a 8. melléklet lép.

61. § Az U. 20. melléklete helyébe a 9. melléklet lép.

62. § Az U. 21. melléklete helyébe a 10. melléklet lép.

63. § Az U. 27. melléklete helyébe a 11. melléklet lép.

64. § Az U. 28. melléklete helyébe a 12. melléklet lép.

65. § Az U. 29. melléklete helyébe a 13. melléklet lép.

66. § Az U. a 14–16. melléklet szerinti 31–33. melléklettel egészül ki.

67. § Az U.

a) 14. § (1) bekezdésében a „Tartós távollétnek minősül:” szövegrész helyébe a „Tartós távollétnek minősül, és a kormányzati szolgálati jogviszony szünetelését vonja maga után:” szöveg,

b) 20. § (3) bekezdésében a „szakmai tevékenységét irányító állami” szövegrész helyébe a „felettes” szöveg,

c) 16. alcím címében a „Készenlét és az ügyelet egyéb szabályai” szövegrész helyébe az „A rendkívüli munkaidő további szabályai” szöveg,

d) 37. § (1) bekezdésében az „Angol, német, francia” szövegrész helyébe az „Angol, német, francia, arab, kínai és orosz” szöveg,

e) 37/A. § (6) bekezdésében a „2013. december 31-éig” szövegrész helyébe az „a munkakör tartamának változatlan fennállásáig” szöveg,

f) 38. §-ában a „köszöntő” szövegrész helyébe az „értesítő” szöveg,

g) 52. § (5) bekezdésében az „évente egy alkalommal” szövegrész helyébe a „negyedévente” szöveg,

h) 54. § (1) bekezdésében a „közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvényben” szövegrész helyébe a „nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvényben” szöveg,

i) 60/B. § (3) bekezdésében a „köztisztviselőt” szövegrész helyébe a „kormánytisztviselőt” szöveg,

j) 60/E. § (22) bekezdésében a „tanulmányi szabadság” szövegrész helyébe a „munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés” szöveg,

k) 60/E. § (23) bekezdésében a „tanulmányi szabadság” szövegrészek helyébe a „munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés”, a „tanulmányi szabadságról” szövegrész helyébe a „munkavégzési kötelezettség alóli mentesítésről” szöveg

lép.

68. § (1) Hatályát veszti az U.

c) X. Fejezetének „43. Címadományozás” alcíme,

(2) Hatályát veszti az öltözködési előírásokról szóló 3/2013. (VII. 5.) NGM KÁT utasítás.

69. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

1. melléklet az 1/2015. (II. 4.) NGM KÁT utasításhoz

A munkáltatói jogkör gyakorlása a Nemzetgazdasági Minisztériumban

MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK

Miniszter

Kabinetfőnök

Közigazgatási
államtitkár

Államtitkár

Helyettes
államtitkár

Főosztályvezető

Kinevezés,
jogviszony-megszüntetés
(kivéve végleges áthelyezés)

– Miniszteri biztos kinevezése normatív utasítással
[Ksztv. 38. § (1) bek.].
– Államtitkár tekintetében véleményezési jog
[Ksztv. 52. § (2) bek.,
55. § (1) bek.].
– Közigazgatási államtitkár tekintetében kezdeményezési,
[Kttv. 215. § (2) bek.] véleményezési jog
[218. § (1) bek.].

– Helyettes államtitkár tekintetében
javaslattételi jog
[Kttv. 220. § (2) bek.,
223. §].
– Kabinetfőnök tekintetében
[Kttv. 205. § (2) bek.].
– Miniszteri Kabinetben politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
c) pont].

– A Miniszteri Kabinetet vezető kabinetfőnök
a Miniszteri Kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében, kivéve vezetői munkakörbe helyezés és alacsonyabb/nem vezetői munkakörbe helyezés
[Kttv. 205. § (3) bek.].
– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök
az államtitkári kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében, kivéve vezetői munkakörbe helyezés és alacsonyabb/nem vezetői munkakörbe helyezés
[Kttv. 205. § (4) bek.].

– A minisztérium
vezetői munkakörben foglalkoztatott kormánytisztviselője tekintetében,
kivéve, aki felett
a miniszter, a kabinetfőnök vagy az államtitkár gyakorolja a munkáltatói jogokat
[Kttv. 37. § (1) bek.].

– Az államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó
önálló szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében,
az államtitkári kabinet kormánytisztviselője kivételével.


– A közvetlen irányítása
alá tartozó önálló
szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében.

– Államtitkári kabinet/titkárság állományába tartozó politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
d) pont].

– Az államtitkári kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében vezetői munkakörbe kinevezés [Kttv. 205. § (4) bek.].

– A közigazgatási államtitkár előzetes engedélye alapján a közvetlen irányítása
alá tartozó önálló
szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében,
kivéve a vezetői munkakörben foglalkoztatott kormánytisztviselőt.

 

– Miniszteri Kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében vezetői munkakörbe kinevezés
[Kttv. 205. § (3) bek.].

 

 

 

 

 

Jogviszonymegszűnés

– Kabinetfőnök tekintetében
[Kttv. 205. § (2) bek.].
– Miniszteri Kabinetben politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
c) pont].

– A Miniszteri Kabinetet vezető kabinetfőnök a Miniszteri Kabinet állományába tartozó nem vezető kormánytisztviselő tekintetében
[Kttv. 205. § (3) bek.].

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az
államtitkári kabinet állományába tartozó nem vezető kormánytisztviselő tekintetében
[Kttv. 205. § (4) bek.].

– A minisztérium
vezetői munkakörben foglalkoztatott kormánytisztviselője tekintetében,
kivéve, aki felett a miniszter, a kabinetfőnök vagy az államtitkár gyakorolja a munkáltatói jogokat
[Kttv. 37. § (1) bek.].

– Az államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó
önálló szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében,
az államtitkári kabinet kormánytisztviselője kivételével.


– A közvetlen irányítása
alá tartozó önálló
szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében.

– Államtitkári kabinet/titkárság állományába tartozó politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
d) pont].


– A közvetlen irányítása alá tartozó önálló
szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében,
kivéve a vezetői munkakörben foglalkoztatott kormánytisztviselőt.

Kinevezésmódosítás
(kivéve határozott idejű áthelyezés, címadományozás és visszavonása, alapilletmény-eltérítésről szóló döntés, átirányítás)

– Államtitkár tekintetében
[Ksztv. 50. § (2) bek.].
– Közigazgatási államtitkár tekintetében
[Kttv. 215. § (4) bek.].
– Kabinetfőnök tekintetében
[Kttv. 205. § (2) bek.].

– Miniszteri Kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében vezetői munkakörbe helyezés és alacsonyabb/nem vezetői munkakörbe helyezés
[Kttv. 205. § (3) bek.].

– A Miniszteri Kabinetet vezető kabinetfőnök a Miniszteri Kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében,
kivéve vezetői munkakörbe helyezés és alacsonyabb/nem vezetői munkakörbe helyezés
[Kttv. 205. § (3) bek.].
– Miniszter titkárságát vezető osztályvezető tekintetében
[Ksztv. 68. § (2) bek.].

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az
államtitkári kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében,
kivéve vezetői munkakörbe helyezés és alacsonyabb/nem vezetői munkakörbe helyezés
[Kttv. 205. § (4) bek.].
– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az államtitkár titkárságát vezető osztályvezető tekintetében
[Ksztv. 68. § (3) bek.].

– A minisztérium
vezetői munkakörben foglalkoztatott kormánytisztviselője tekintetében,
kivéve, aki felett a miniszter, a kabinetfőnök vagy az államtitkár gyakorolja a munkáltatói jogokat
[Kttv. 37. § (1) bek.].

– Az államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó
önálló szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében,
az államtitkári kabinet kormánytisztviselője kivételével.


– A közvetlen irányítása
alá tartozó önálló
szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében.


– Államtitkári kabinet/titkárság állományába tartozó politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
d) pont].

– Az államtitkári kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében vezetői munkakörbe helyezés és alacsonyabb/nem vezetői munkakörbe helyezés
[Kttv. 205. § (4) bek.].


– A közigazgatási államtitkár előzetes engedélye alapján a közvetlen irányítása alá tartozó önálló
szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében,
kivéve a vezetői munkakörben foglalkoztatott kormánytisztviselőt.

 

Áthelyezési megállapodás (végleges/határozott idejű)

– Közigazgatási államtitkár tekintetében
[Kttv. 216. § (2) bek. a) pont].

– Kabinetfőnök tekintetében
[Kttv. 205. § (2) és (5) bek.].

– Miniszteri Kabinetben politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
c) pont].

– Miniszteri Kabinet állományába tartozó vezetői munkakörben foglalkoztatott kormánytisztviselő
tekintetében
[Kttv. 205. § (3) bek.].

– A Miniszteri Kabinetet vezető kabinetfőnök
a Miniszteri Kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében, kivéve a vezetői munkakörben foglalkoztatott kormánytisztviselőt
[Kttv. 205. § (3) bek.].

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az
államtitkári kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében,
kivéve a vezetői munkakörben foglalkoztatott kormánytisztviselőt
[Kttv. 205. § (4) bek.].

– A minisztérium
valamennyi kormánytisztviselője tekintetében,
kivéve, aki felett a miniszter, a kabinetfőnök vagy az államtitkár gyakorolja a munkáltatói jogokat
[Kttv. 37. § (1) bek.].

– Államtitkári kabinet/titkárság állományába tartozó politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
d) pont].

– Az államtitkári kabinet állományába tartozó vezetői munkakörben foglalkoztatott kormánytisztviselő tekintetében
[Kttv. 205. § (4) bek.].

 

 

Jogszabály erejénél fogva bekövetkező változásról szóló értesítés

– A Miniszteri Kabinetet vezető kabinetfőnök tekintetében.

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök felett az alapvető munkáltatói jogok tekintetében.

– A Miniszteri Kabinetben politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében.

– A Miniszteri Kabinetet vezető kabinetfőnök a Miniszteri Kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében.

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az államtitkári kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében.

– A minisztérium
vezetői munkakörben foglalkoztatott kormány-tisztviselője tekintetében,
kivéve, aki felett a miniszter, a kabinetfőnök vagy az államtitkár gyakorolja a munkáltatói jogokat [Kttv. 37. § (1) bek.].

– Az államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó
önálló szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében,
az államtitkári kabinet kormánytisztviselője kivételével.

– A közvetlen irányítása
alá tartozó önálló
szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében.

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök felett az egyéb munkáltatói jogok tekintetében
[Kttv. 205. § (2) bek.].

– Államtitkári kabinet/titkárság állományába tartozó politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
d) pont].

– A közvetlen irányítása alá tartozó önálló
szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében,
kivéve a vezetői munkakörben foglalkoztatott kormánytisztviselőt.

 

A munkáltató mérlegelési jogkörébe tartozó munkáltatói intézkedés

– A Miniszteri Kabinetet vezető kabinetfőnök tekintetében.

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök felett az alapvető munkáltatói jogok tekintetében.

– A Miniszteri Kabinetben politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében.

– A Miniszteri Kabinetet vezető kabinetfőnök a Miniszteri Kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében.

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az államtitkári kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében.

– A minisztérium
vezetői munkakörben foglalkoztatott kormánytisztviselője tekintetében,
kivéve, aki felett a miniszter, a kabinetfőnök vagy az államtitkár gyakorolja a munkáltatói jogokat
[Kttv. 37. § (1) bek.].

– Az államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó
önálló szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében,
az államtitkári kabinet kormánytisztviselője kivételével.

– A közvetlen irányítása
alá tartozó önálló
szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében.

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök felett az egyéb munkáltatói jogok tekintetében
[Kttv. 205. § (2) bek.].

– Államtitkári kabinet/titkárság állományába tartozó politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
d) pont].

– A közigazgatási államtitkár előzetes engedélye alapján
a közvetlen irányítása alá tartozó önálló
szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében,
kivéve a vezetői munkakörben foglalkoztatott kormánytisztviselőt.

 

Közigazgatási tanácsadói/főtanácsadói cím,
szakmai tanácsadói/főtanácsadói cím
adományozása és visszavonása

– A minisztérium valamennyi kormánytisztviselője tekintetében
[Kttv. 126. § (1) bek., 127. § (1) bek.].

Munkaszerződés megkötése,
módosítása,
felmondása

– A minisztérium valamennyi munkavállalója tekintetében
[Kttv. 37. § (1) bek.].

Politikai tanácsadó, főtanácsadó
illetménymegállapítása

– Miniszteri Kabinetben politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
c) pont és 204. §
(1) bek.].

– Államtitkári kabinet/titkárság állományába tartozó politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
d) pont és 204. §
(1) bek.].

Összeférhetetlenség megállapítása,
összeférhetetlennek nem minősülő további jogviszony létesítésének engedélyezése,
összeférhetetlenséggel kapcsolatos egyéb intézkedés

– Helyettes államtitkár esetében javaslattétel
[Kttv. 223. § (2) bek.].
– Kabinetfőnök tekintetében
[Kttv. 205. § (2) bek.].
– Miniszteri Kabinetben politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
c) pont].

– A Miniszteri Kabinetet vezető kabinetfőnök a Miniszteri Kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében
[Kttv. 205. § (3) bek.].
– Miniszter titkárságát vezető osztályvezető tekintetében
[Ksztv. 68. § (2) bek.].

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az
államtitkári kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében
[Kttv. 205. § (4) bek.].
– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az államtitkár titkárságát vezető osztályvezető tekintetében
[Ksztv. 68. § (3) bek.].

– A minisztérium
vezetői munkakörben foglalkoztatott kormánytisztviselője tekintetében,
kivéve, aki felett a miniszter, a kabinetfőnök vagy az államtitkár gyakorolja a munkáltatói jogokat
[Kttv. 37. § (1) bek.].

– Az államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó
önálló szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében,
az államtitkári kabinet kormánytisztviselője kivételével.


– A közvetlen irányítása
alá tartozó önálló
szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében.



– Államtitkári kabinet/titkárság állományába tartozó politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
d) pont].

– A közigazgatási államtitkár előzetes engedélye alapján a közvetlen irányítása alá tartozó önálló
szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében,
kivéve a vezetői munkakörben foglalkoztatott kormánytisztviselőt.

Átirányítás elrendelése, helyettesítési díj megállapítása

– Államtitkár tekintetében
[Ksztv. 50. § (2) bek.].
– Közigazgatási államtitkár tekintetében
[Kttv. 215. § (4) bek.].
– Kabinetfőnök tekintetében, kivéve az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök
[Kttv. 205. § (2) bek.].
– Miniszteri Kabinetben politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
c) pont].

– A Miniszteri Kabinetet vezető kabinetfőnök a Miniszteri Kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében
[Kttv. 205. § (3) bek.].
– Miniszter titkárságát vezető osztályvezető tekintetében
[Ksztv. 68. § (2) bek.].

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az
államtitkári kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében
[Kttv. 205. § (4) bek.].
– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az államtitkár titkárságát vezető osztályvezető tekintetében
[Ksztv. 68. § (3) bek.].

– A minisztérium valamennyi kormánytisztviselője tekintetében, kivéve, aki felett a miniszter,
a kabinetfőnök vagy az államtitkár gyakorolja
a munkáltatói jogokat
[Kttv. 37. § (1) bek.].

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök tekintetében
[Kttv. 205. § (2) bek.].

– Államtitkári kabinet/titkárság állományába tartozó politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
d) pont].

Célfeladat, céljuttatás megállapítása

– A minisztérium valamennyi kormánytisztviselője tekintetében
[Kttv. 154. § (2) bek.].

Alapilletmény-eltérítésről szóló döntés

– Államtitkár tekintetében
[Ksztv. 51. § (4) bek.].
– Közigazgatási államtitkár tekintetében
[Kttv. 219. § (4) bek.].
– Helyettes államtitkár tekintetében
[Kttv. 224. § (4) bek.].

– A minisztérium valamennyi kormánytisztviselője tekintetében
[Kttv. 133. § (3) bek.],
kivéve, aki felett a miniszter gyakorolja a munkáltatói jogokat.


Tanulmányi szerződés kötése, tartalmi (főbb) módosítása;

továbbképzésen való részvétel engedélyezése

– Miniszteri kabinetben politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
c) pont].

– A Miniszteri Kabinetet vezető kabinetfőnök
a Miniszteri Kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében
[Kttv. 205. § (3) bek.].

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az
államtitkári kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében
[Kttv. 205. § (4) bek.].

– Tanulmányi szerződés megkötése, tartalmi (főbb) módosítása, valamint továbbképzésen való részvétel előzetes engedélye
a minisztérium valamennyi kormánytisztviselője tekintetében,
kivéve, aki felett a miniszter, a kabinetfőnök vagy az államtitkár gyakorolja a munkáltatói jogokat.

– Államtitkári kabinet/titkárság állományába tartozó politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
d) pont].

– A tanulmányi szerződés megkötése, tartalmi (főbb) módosítása a minisztérium
gazdálkodásáért felelős helyettes államtitkárának egyetértésével
a minisztérium valamennyi kormánytisztviselője tekintetében,
kivéve, aki felett
a miniszter, a kabinetfőnök vagy az államtitkár gyakorolja a munkáltatói jogokat.

– A miniszter,
az államtitkár,
a kabinetfőnök
eredeti munkáltatói jogkörgyakorlása esetén
a tanulmányi szerződés megkötése, tartalmi (főbb) módosítása a minisztérium gazdálkodásáért felelős helyettes államtitkárának egyetértésével.

– A közigazgatási államtitkár előzetes engedélye alapján
a tanulmányi szerződés megkötése, tartalmi (főbb) módosítása a személyügyekért felelős főosztályvezető
a minisztérium költségveté-séért felelős főosztályának vezetőjével együttesen
a minisztérium gazdálkodásáért felelős helyettes államtitkárának egyetértésével
a minisztérium valamennyi kormánytisztviselője tekintetében,
kivéve, aki felett
a miniszter, a kabinetfőnök vagy az államtitkár gyakorolja a munkáltatói jogokat.

– A miniszter,
az államtitkár,
a kabinetfőnök
eredeti munkáltatói jogkörgyakorlása esetén

 

 

 

 

 

 

a tanulmányi szerződés megkötése, tartalmi (főbb) módosítása a miniszter,
az államtitkár vagy
a kabinetfőnök és
a személyügyekért felelős főosztályvezető, valamint
a minisztérium költségveté-séért felelős főosztályának vezetője együttesen
a minisztérium gazdálkodásáért felelős helyettes államtitkárának egyetértésével.
– A közigazgatási államtitkár előzetes engedélye alapján a továbbképzésen való részvétel jóváhagyása
a személyügyekért felelős főosztályvezető által,
kivéve, aki felett
a miniszter, a kabinetfőnök vagy az államtitkár gyakorolja a munkáltatói jogokat.

Rendes szabadság kiadásának engedélyezése

– Államtitkár tekintetében
[Ksztv. 50. § (2) bek.].
– Közigazgatási államtitkár tekintetében
[Kttv. 215. § (4) bek.].
– Kabinetfőnök tekintetében, kivéve az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök
[Kttv. 205. § (2) bek.].
– Miniszteri kabinetben politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek. c) pont].

– A Miniszteri Kabinetet vezető kabinetfőnök
a Miniszteri Kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében.
[Kttv. 205. § (3) bek.].
– Miniszter titkárságát vezető osztályvezető tekintetében
[Ksztv. 68. § (2) bek.].

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az
államtitkári kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében
[Kttv. 205. § (4) bek.].
– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az államtitkár titkárságát vezető osztályvezető tekintetében
[Ksztv. 68. § (3) bek.].

– Közvetlen irányítása alá tartozó helyettes államtitkár tekintetében.

– Közvetlen irányítása alá tartozó önálló szervezeti egység vezetője tekintetében.

– Közvetlen irányítása alá tartozó helyettes államtitkár tekintetében.
– Közvetlen irányítása alá tartozó önálló szervezeti egység vezetője tekintetében, államtitkári kabinet/titkárság állományába tartozó politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
d) pont].

– Közvetlen irányítása alá tartozó önálló szervezeti egység vezetője tekintetében.

– Közvetlen vezetése alá tartozó szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében.

Rendkívüli munkaidő elrendelése

– Közigazgatási államtitkár tekintetében
[Kttv. 215. § (4) bek.].
– Kabinetfőnök tekintetében, kivéve az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök
[Kttv. 205. § (2) bek.].
– Miniszteri kabinetben
politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
c) pont].

– A Miniszteri Kabinetet vezető kabinetfőnök a Miniszteri Kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében
[Kttv. 205. § (3) bek.].
– Miniszter titkárságát vezető osztályvezető tekintetében
[Ksztv. 68. § (2) bek.].

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az
államtitkári kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében
[Kttv. 205. § (4) bek.].
– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az államtitkár titkárságát vezető osztályvezető tekintetében
[Ksztv. 68. § (3) bek.].

– Közvetlen irányítása alá tartozó helyettes államtitkár tekintetében.

– Közvetlen irányítása alá tartozó önálló szervezeti egység vezetője
tekintetében.

– Közvetlen irányítása alá tartozó helyettes államtitkár tekintetében.
– Közvetlen irányítása alá tartozó önálló szervezeti egység vezetője tekintetében, államtitkári kabinet/titkárság állományába tartozó politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
d) pont].

– Közvetlen irányítása alá tartozó önálló szervezeti egység vezetője tekintetében.

– Közvetlen vezetése alá tartozó szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében.

Munkaköri leírások jóváhagyása

– Államtitkár tekintetében
[Ksztv. 50. § (2) bek.].
– Közigazgatási államtitkár tekintetében
[Kttv. 215. § (4) bek.].
– Kabinetfőnök tekintetében, kivéve az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök
[Ksztv. 205. § (2) bek.].
– Miniszteri Kabinetben politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
c) pont].

– A Miniszteri Kabinetet vezető kabinetfőnök közvetlen irányítása alá tartozó szervezeti egység vezetője és kormánytisztviselője tekintetében.
– Miniszter titkárságát vezető osztályvezető, tekintetében
[Ksztv. 68. § (2) bek.].

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök
közvetlen irányítása alá tartozó szervezeti egységek vezetője és kormánytisztviselője tekintetében.

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az államtitkár titkárságát vezető osztályvezető tekintetében
[Ksztv. 68. § (3) bek.].

– Közvetlen irányítása alá tartozó helyettes államtitkár tekintetében.
– Közvetlen irányítása alá tartozó önálló szervezeti egység vezetője tekintetében.

– Közvetlen irányítása alá tartozó helyettes államtitkár és önálló szervezeti egység vezetője tekintetében.
– Államtitkári kabinet/titkárság állományába tartozó politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében
[Kttv. 203. § (9) bek.
d) pont].

– Közvetlen irányítása alá tartozó önálló szervezeti egység vezetője tekintetében.

– Közvetlen vezetése alá tartozó szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében.

Teljesítményértékelés, minősítés,

egyéni továbbképzési tervek jóváhagyása

– A Miniszteri Kabinetet vezető kabinetfőnök a Miniszteri Kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében
[Kttv. 205. § (3) bek.].
– Miniszter titkárságát vezető osztályvezető tekintetében
[Ksztv. 68. § (2) bek.].

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az
államtitkári kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében
[Kttv. 205. § (4) bek.].

– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az államtitkár titkárságát vezető osztályvezető tekintetében
[Ksztv. 68. § (3) bek.].

– Közvetlen irányítása alá tartozó önálló szervezeti egység vezetője és kormánytisztviselője tekintetében.

– Közvetlen irányítása alá tartozó önálló szervezeti egység vezetője
tekintetében.

– Közvetlen irányítása alá tartozó önálló szervezeti egység vezetője és kormánytisztviselője tekintetében.

– Közvetlen vezetése alá tartozó szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében.

Vagyonnyilatkozat-tétellel kapcsolatos munkáltatói jogkörök

– A személyügyekért felelős főosztályvezető a minisztérium valamennyi kormánytisztviselője tekintetében, valamennyi,
a minisztériumban vagyonnyilatkozat-tételre köteles személy esetén.

A kormányzati szolgálati jogviszonyhoz kapcsolódó munkáltatói tanúsítvány, igazolás kiadása;
a gyakorlati időre vonatkozó igazolás kiadása;
a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Korm. rend. szerinti „Utazási utalvány” kiállítása;
a szakmai gyakorlaton résztvevőkkel történő hallgatói munkaszerződés megkötése

 

 

 

 

 

– A személyügyekért felelős főosztályvezető a minisztérium valamennyi kormánytisztviselője, illetve a szakmai gyakornok tekintetében.

Munkába járáshoz szükséges helyközi közlekedési költségtérítés

 

 

 

 

– A minisztérium gazdálkodásáért felelős helyettes államtitkár a minisztérium valamennyi kormánytisztviselője tekintetében.

 

Nemzetbiztonsági ellenőrzés kezdeményezése,
változásbejelentés

– Kabinetfőnök tekintetében.
– Miniszteri Kabinetben politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében.

– Miniszteri Kabinet állományába tartozó vezetői munkakör tekintetében.

– A Miniszteri Kabinetet vezető kabinetfőnök a Miniszteri Kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében, kivéve a vezetői munkaköröket.
– Az államtitkári kabinetet vezető kabinetfőnök az
államtitkári kabinet állományába tartozó kormánytisztviselő tekintetében, kivéve a vezetői munkaköröket.

– A minisztérium
vezetői munkakörben foglalkoztatott kormánytisztviselője tekintetében, kivéve, aki felett a miniszter,
a kabinetfőnök vagy
az államtitkár gyakorolja
a munkáltatói jogokat.

– Az államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó önálló
szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében, az államtitkári kabinet kormánytisztviselője kivételével.

– A közvetlen irányítása alá tartozó önálló szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében.

– Államtitkári kabinet/titkárság állományába tartozó politikai tanácsadó, főtanácsadó tekintetében.

– Az államtitkári kabinet állományába tartozó vezetői munkakör tekintetében.

– A közvetlen irányítása alá tartozó önálló
szervezeti egység kormánytisztviselője tekintetében,
kivéve a vezetői munkaköröket.

2. melléklet az 1/2015. (II. 4.) NGM KÁT utasításhoz

............................... Kezdeményező szervezeti egység

Ikt.szám:

Jóváhagyom:

.......................................................................
munkáltatói jogkör gyakorlója

Előzetesen engedélyezem:

.......................................................................
közigazgatási államtitkár

[KSz 5. § (6) bekezdése esetén]

A kért státusz

rendelkezésre áll /nem áll rendelkezésre:

.......................................................................
személyügyekért felelős főosztály vezetője

FELJEGYZÉS

munkáltatói jogkör gyakorlója

Tárgy: kormánytisztviselői kinevezés/..................................... munkakör betöltésének kezdeményezése

Tájékoztatom ..................... Asszonyt/Urat, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium által a(z) .............................. Főosztályon levő üres/megüresedő státuszt az alábbiak szerint kívánom betölteni.

Név:

Elérhetőség (telefonszám és e-mail cím):

Tervezett szervezeti egység
(főosztályon belüli tagozódás szerint):

Tervezett munkakör:

Határozott vagy határozatlan idejű státusz (ha határozott, akkor kinek a távolléte idejére vagy milyen feladat ellátása idejére, .....-tól....-ig)

Teljes-/részmunkaidős foglalkoztatás
(heti ...... órában):

Finanszírozás forrása (EU projekt)

 

Tervezett belépés dátuma:

Próbaidő tartama
(min 3, max 6 hó)*:

Alkalmazás rövid indokolása:

* Közigazgatási áthelyezés esetén nem értelmezhető.

Kérem ..................... Asszonyt/Urat, hogy a fenti adatok alapján a kinevezéshez és az új munkatárs belépéséhez szükséges intézkedéseket megtenni szíveskedjen.

Az alkalmazást érintő egyéb kiegészítő információk:

Közigazgatási áthelyezésre kerül sor?

igen/nem

Közigazgatási áthelyezés esetén korábbi munkahelyén rendelkezik-e szakmai címmel?

Közigazgatási áthelyezés esetén tárgyévi illetménye

igen /nem

eltérítésre került-e? Tárgyévi eltérítés mértéke?

......%

Közigazgatási áthelyezés esetén van-e kötelezettségvállalása a foglalkoztató szerv felé (pl. tanulmányi szerződés, munkáltatói kölcsön stb.)?

A munkakör nemzetbiztonsági ellenőrzés alá esik?

igen**/nem

A munkakör uniós forrásból történő finanszírozása esetén az uniós finanszírozás mértéke


......%

** Amennyiben a válasz igen, a felvételi kezdeményezés a személyügyekért felelős főosztály felé kizárólag kinevezni kezdeményezendő személy által aláírt ,,Tájékoztató a nemzetbiztonsági ellenőrzésről” nyilatkozat csatolásával indítható.

Budapest, 20.........................

………………………………………
a foglalkoztatni kívánó
önálló szervezeti egység vezetője

Mellékletek:
-    1 db munkaköri leírás tervezet
-    1 db 3 hónapnál nem régebbi szakmai önéletrajz
-    1 db ,,Tájékoztató a nemzetbiztonsági ellenőrzésről” nyilatkozat

3. melléklet az 1/2015. (II. 4.) NGM KÁT utasításhoz

NEMZETGAZDASÁGI
MINISZTÉRIUM

MUNKAKÖRI LEÍRÁS

Készítette
(név, beosztás):

....................................................................

Készült:

3 példányban

Kapja:

Kormánytisztviselő
Szervezeti egység példánya
Személyügyi Főosztály

1. A munkakört betöltő személy adatai

Kormánytisztviselő neve:

Besorolási fokozat/vezetői munkakör

Cím:

közigazgatási főtanácsadó

közigazgatási tanácsadó

szakmai főtanácsadó

szakmai tanácsadó

2. A munkakör adatai

Munkakör megnevezése:

Szervezeti egység:

államtitkári titkárság/helyettes államtitkári titkárság

főosztály

osztály

2.1. Munkáltatói és irányítási jogkörök

Munkáltatói jogkört gyakorló felettes munkaköre:

 

Közvetlen szakmai irányítási jogkört gyakorló felettes munkaköre:

közigazgatási államtitkár

államtitkár

helyettes államtitkár

kabinetfőnök

Munkakört közvetlenül irányító felettes munkaköre:

főosztályvezető

főosztályvezető-helyettes

osztályvezető

2.2. Vezető esetében alárendeltségébe tartozó munkakörök

-

-

-

2.3. Helyettesítési kapcsolatok:

A munkakört helyettesítő munkakör(ök):

A munkakört betöltő által helyettesített munkakör(ök):

2.4. A munkakör jellege

a) vezető

b) ügyintéző/referens

c) ügykezelő

d) egyéb

3. Munkakör betöltéséhez kapcsolódó képzettségi feltételek

3.1. Feladatkör száma és megnevezése a kormánytisztviselők képesítési előírásairól rendelkező Korm. rendeletben foglaltak szerint:
„.........” számú „........................................” megnevezésű feladatkör

3.2. A munkakör betöltéséhez előírt állami iskolai végzettség, illetve képzettség a kormánytisztviselők képesítési előírásairól rendelkező

Feladatkör száma és megnevezése

A munkakör betöltéséhez előírt iskolai végzettség és/vagy szakképesítés

A munkakört betöltő személy iskolai végzettsége és/vagy szakképesítése

4. A munkakör betöltésére jogszabályban foglaltakon túl meghatározott alkalmazási követelmények
A munkáltató által a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 118. § (1) bekezdés c) pontja alapján meghatározott feltételek teljesítésére a Kttv. 118-120. §-a, továbbá a minisztérium oktatási és képzési rendszeréről szóló mindenkor hatályos szabályzatában foglaltak az irányadóak.

A) Munkáltató által meghatározott követelmény

B) Munkakör betöltője által teljesült

Iskolai végzettség:

igen

nem

Szakképesítés:

igen

nem

Speciális munkaköri követelmények (szükséges képzés, továbbképzés, átképzés, szaktanfolyamok, vizsgák,
posztgraduális képzés)

A munkakör betöltéséhez szükséges nyelvtudás

Nyelv:

Foka:

alap/közép/felső

nyelvvizsga típus: A B C

Nyelv:

Foka:

alap/közép/felső

nyelvvizsga típus: A B C

Nyelv:

Foka:

alap/közép/felső

nyelvvizsga típus: A B C

4.1. A munkakör betöltéséhez szükséges számítástechnikai ismeretek

A munkakör betöltéséhez szükséges számítástechnikai ismeretek

Rendszerek, alkalmazások

Ismeret munkakör
betöltéséhez szükséges
szintje

A munkakört betöltő
személy számítástechnikai
ismereteinek szintje

Levelező rendszerek (Lotus Notes, MS Outlook)

Irodai alkalmazások (MS Office, Open Office)

Operációs rendszerek (MS Windows, Linux)

Általános informatikai rendszerismeret

Számviteli/pénzügyi szoftverek

Rendszergazdai ismeretek

Internetes alkalmazások

Programozási ismeretek

Hardver ismeretek

Hálózati ismeretek

ECDL




4.2. A munkakör betöltéséhez szükséges gyakorlat

A munkakör betöltéséhez szükséges gyakorlat

A) Követelmény

B)
A munkakört
betöltő személy
által teljesült

C)
A munkáltató
mérlegelési
jogkörében eltekint

Szükséges

igen

Ha igen, a gyakorlat szükséges mértéke (év):

- igen
- nem, összesen ...... év teljesült

igen
nem

vezetői gyakorlat

nem

Ha igen, a gyakorlat jellege: (közigazgatási/ speciális területen szerzett:...............)

- igen
- nem, a gyakorlat jellege: ..................

igen
nem

Szükséges

igen

Ha igen, a gyakorlat szükséges mértéke (év):

- igen
- nem, összesen ...... év teljesült

igen
nem

szakmai gyakorlat

nem

Ha igen, a gyakorlat jellege: (közigazgatási/ speciális területen szerzett:...............)

- igen
- nem, a gyakorlat jellege: ..................

igen
nem

4.3. Egyéb kompetenciák

Egyéb képességek készségek

5. Feladatok, kötelezettségek, felelősségek, hatáskör

A munkakör célja: A Nemzetgazdasági Minisztériumban
............................................................................................................... feladatok ellátása

5.1. A munkaköri feladatok tételes felsorolása, a feladatellátás jellege szerint

Sorszám

Feladat megnevezése

1.

2.

3.

4.


5.2. A munkakör ellátásához biztosított hatáskör és felelősség

Feladat
Sorszám

Hatáskör

Felelősség

1.

2.

3.

4.

5.3. A munkakör betöltőjének felelőssége (a teljesítendő eredmények megjelölése):

- Minden kormánytisztviselő felelős a rábízott feladatok vonatkozó jogszabályoknak, belső utasításoknak, valamint felettese utasításaiban meghatározott követelményeknek megfelelő, a köz érdekében történő, szakszerű és legjobb tudása szerinti, pártatlan, igazságos, a kulturált ügyintézés szabályai szerint határidőre történő elvégzéséért.

- Minden kormánytisztviselő vezetői iránti szakmai lojalitással köteles ellátni feladatait. Szakmai lojalitás alatt kell érteni különösen a vezető által meghatározott szakmai értékek iránti elkötelezettséget, a vezetőkkel és a munkatársakkal való alkotó együttműködést, szakmai elhivatottsággal történő, fegyelmezett és lényeglátó feladatvégzést.

- Minden kormánytisztviselő felelős a munka- és tűzvédelmi, polgári védelmi, rendészeti előírások megismeréséért, betartásáért.

- Minden kormánytisztviselő felelős a rendelkezésére bocsátott anyagok, eszközök, berendezések rendeltetésszerű, szakszerű használatáért.

- Minden kormánytisztviselő felelős az ügykörét érintő titkos információk, minősített adatok megtartásáért. A kormánytisztviselő illetéktelen személynek és szervnek nem adhat tájékoztatást olyan tényekről, amelyek tevékenysége során jutottak tudomására és kiszolgáltatásuk az állam, a közigazgatási szerv, munkatársa vagy az állampolgár számára hátrányos, vagy jogellenesen előnyös következményekkel járna.

A további felelősségeket az 5.2. táblázatban rögzítve.

6. Szervezeten belüli és szervezeten kívüli munkakapcsolatok

Szervezeten belüli munkakapcsolatok

Szervezeten kívüli munkakapcsolatok

7. Kiegészítések, megjegyzések:

8. Záradék:

A munkaköri leírás csak a rendszeresen ismétlődő, alapvető feladatokat, kötelezettségeket tartalmazza. Ezen kívül a munkakör betöltője a munkáltató jogszerű utasítása esetén köteles ellátni a munkakörhöz kapcsolódó eseti feladatokat is.
A munkaköri leírásban foglaltak ismerete, alkalmazása a munkakör betöltőjére nézve kötelező. Végrehajtásának elmulasztása kormánytisztviselő esetén fegyelmi felelősségre vonást vonhat maga után.

9. A munkaköri leírás hatálybalépésének dátuma: Budapest, 20... ...............hó......nap

10. A munkáltatói jogkört gyakorló jóváhagyása:

Budapest, 20.... .............. hó ...... nap

..................................................................
a munkáltatói jogkör gyakorlója

A közvetlen szakmai irányítási jogkört gyakorló jóváhagyása:

Budapest, 20.... .............. hó ...... nap

.....................................................................................
közigazgatási államtitkár/államtitkár/helyettes államtitkár/kabinetfőnök

A szervezeti egység vezetőjének aláírása:

Budapest, 20.... .............. hó ...... nap

..................................................................
főosztályvezető


11. A munkaköri leírásban foglaltakat ismerem és tudomásul veszem, a munkaköri leírást átvettem.

Budapest, 20.... .............. hó ...... nap

..................................................................
kormánytisztviselő

4. melléklet az 1/2015. (II. 4.) NGM KÁT utasításhoz

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM
SZEMÉLYÜGYI FŐOSZTÁLY
KÉRELEM
további jogviszony létesítéséhez/fenntartásához
Név:     
Születési hely, idő:     
Anyja neve:     
Szervezeti egység:     
A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 85. § (2) bekezdése alapján bejelentem, hogy ......... év ............... hó ...... napjától további jogviszonyom áll fenn/további jogviszonyt kívánok létesíteni, mellyel kapcsolatban kérem, hogy tevékenységem folytatását engedélyezni szíveskedjen.
Tevékenység megnevezése:     
A tevékenységet az alábbi szervezet részére végzem:     
Jogviszony jellege:     
Budapest, 20................................
...................................................
kormánytisztviselő
A közigazgatási államtitkár előzetes engedélye [KSz 11. § (4a) bekezdése esetén]:
Engedélyezem Nem engedélyezem
Budapest, 20.................................
...................................................
közigazgatási államtitkár
Munkáltatói jogkör gyakorlójának döntése:
Engedélyezem Nem engedélyezem
Budapest, 20.................................
...................................................
munkáltatói jogkör gyakorlója
Készült:    2 példányban
1. pld. Kormánytisztviselő
2. pld. személyügyekért felelős főosztály

5. melléklet az 1/2015. (II. 4.) NGM KÁT utasításhoz

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM
SZEMÉLYÜGYI FŐOSZTÁLY
KÉRELEM
tudományos, oktatói, művészeti, lektori, szerkesztői, valamint jogi oltalom alá eső szellemi tevékenység végzésére, továbbá közérdekű önkéntes tevékenység folytatására irányuló jogviszonyról
Név:     
Születési hely, idő:     
Anyja neve:     
Szervezeti egység:     
A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 85. § (3) bekezdése alapján bejelentem, hogy tudományos, oktatói, művészeti, lektori, szerkesztői, valamint jogi oltalom alá eső szellemi tevékenységem, illetve a közérdekű önkéntes tevékenységem folytatása részben azonos a beosztás szerinti munkaidőmmel, ezért kérem, hogy a tevékenység folytatását engedélyezni szíveskedjen.
Tevékenység megnevezése:     
A tevékenységet az alábbi szervezet részére végzem:     
Budapest, 20.................................
...................................................
kormánytisztviselő
A közigazgatási államtitkár előzetes engedélye [KSz 11. § (4a) bekezdése esetén]:
Engedélyezem Nem engedélyezem
Budapest, 20.................................
...................................................
közigazgatási államtitkár
Munkáltatói jogkör gyakorlójának döntése:
Engedélyezem Nem engedélyezem
Budapest, 20.................................
...................................................
munkáltatói jogkör gyakorlója
Készült:     2 példányban
1. pld. Kormánytisztviselő
2. pld. személyügyekért felelős főosztály

6. melléklet az 1/2015. (II. 4.) NGM KÁT utasításhoz

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM
...........................................................
(szervezeti egység)
RENDKÍVÜLI MUNKAIDŐ ELRENDELÉSE
Név/beosztás ........................................................................................................................................ kormánytisztviselő számára a napi munkaidőn felül a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 96. §-ában foglaltak értelmében rendkívüli munkaidőt rendelek el:
Rendkívüli munkaidő fajtája:
- ügyelet
- munkaidő-beosztástól eltérő munkaidő
A munkavégzés helye: ..........................................................................................................................
A rendkívüli munka időpontja és tartama:

év/hó/nap

munkanap/nem munkanap

órától

óráig

A rendkívüli munkaidő ellenértékére vonatkozó szabályokat a Kttv. 98. §-ának rendelkezései tartalmazzák.
A rendkívüli munkaidő igazolása és elszámolása a havi létszámjelentés keretében történik.
Budapest, 20....................................
......................................................
munkáltatói jogkör gyakorlója
A rendkívüli munkavégzés elrendelését tudomásul vettem:
Budapest, 20....................................
......................................................
kormánytisztviselő
Készült:    4 példányban
Kapják:     1. pld. kormánytisztviselő
2. pld. munkáltatói jogkör gyakorlója
3. pld. személyügyekért felelős főosztály
4. pld. a minisztérium költségvetéséért felelős főosztálya

7. melléklet az 1/2015. (II. 4.) NGM KÁT utasításhoz

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM
............................................
(szervezeti egység)
Jóváhagyom:
........................................................
munkáltatói jogkör gyakorlója
ÁTIRÁNYÍTÁS KEZDEMÉNYEZÉSE

Név:

Születési neve:

Anyja neve:

Születési hely, idő:

A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 52. § (1) bekezdése alapján - kormánytisztviselővel egyetértésben - elrendelem, hogy a/az .................................... Főosztályon - eredeti munkaköre helyett / mellett - ............ munkakört vagy többletfeladatot lássa el.
A helyettesítendő kormánytisztviselő neve:     
Munkaköre:     
Az elvégzendő többlet feladatok felsorolása:     
Az átirányítás várható időtartama (-tól -ig):     
A helyettesítő kormánytisztviselő illetménye (Ft/hó):     
A többletfeladat elvégzésének formája:
a) eredeti munkaköre mellett □ b) eredeti munkaköre helyett □
A fent meghatározott többletfeladatok elvégzéséért a kormánytisztviselőt a Kttv. 52. § (2)-(4) bekezdése alapján helyettesítési díj illeti meg. A helyettesítési díj mértékét az alábbiak szerint határozom meg.
A helyettesítési díj mértéke (%):
a) az első harminc napra az illetmény 25%-a,
b) a harmincegyedik naptól a kilencvenedik napig az illetmény ......%-a (25%-40%),
c) a kilencvenegyedik naptól az illetmény ......% (40%-50%).
A feladat hiányos vagy nem megfelelő minőségű elvégzése a helyettesítési díj csökkentését vonhatja maga után.
Budapest, 20..........................
......................................................
munkáltatói jogkör gyakorlója
Készült:    2 példányban
Kapják:     1. pld. munkáltatói jogkör gyakorlója
2. pld. személyügyekért felelős főosztály

8. melléklet az 1/2015. (II. 4.) NGM KÁT utasításhoz

Ikt.szám: NGM/ / /20......

 

Jóváhagyom:

.......................................................................
munkáltatói jogkör gyakorlója

 

Előzetesen engedélyezem:

.......................................................................
közigazgatási államtitkár

[KSz 12. § (5) bekezdése esetén]

 

Egyetértek:

.......................................................................
államtitkár/helyettes államtitkár

FELJEGYZÉS
...................................... asszony/úr részére
Tárgy: kormányzati szolgálati jogviszony megszüntetése közös megegyezéssel
Alulírott ............................................................... (születési név: ……………………………….., születési hely, idő: .........................................., ………………, anyja neve: ................................................)
a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 60. § (2) bekezdés a) pontjában foglaltaknak megfelelően kezdeményezem kormányzati szolgálati jogviszonyom
20...... (év) ............... (hó) ...... (nap) hatállyal
közös megegyezéssel történő megszüntetését.
Budapest, 20.......................................
.....................................................
kormánytisztviselő

9. melléklet az 1/2015. (II. 4.) NGM KÁT utasításhoz

Ikt.szám: NGM/ / / 20......

 

Jóváhagyom rövidebb lemondási időt, és a munkavégzés alóli mentesítés kezdő időpontját:

.......................................................................
munkáltatói jogkör gyakorlója

 

Előzetesen engedélyezem:

.......................................................................
közigazgatási államtitkár

[KSz 13. § (3a) bekezdése esetén]

 

Hozzájárulok a rövidebb lemondási időhöz,
és a munkavégzés alóli mentesítés kezdő
időpontjához:

.......................................................................
államtitkár/helyettes államtitkár

FELJEGYZÉS
...................................... asszony/úr részére
Tárgy: kormányzati szolgálati jogviszony megszüntetése lemondással
Alulírott ............................................................... (születési név: ……………………………….., születési hely, idő: .........................................., ………………, anyja neve: ................................................)
közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 60. § (2) bekezdés c) pontja alapján kormányzati szolgálati jogviszonyomat
20...... (év) ............... (hó) ...... (nap) hatállyal
lemondással meg kívánom szüntetni.
A lemondási idő kezdő napja: 20...... (év) ............... (hó) ...... (nap).
Kérem, hogy a Kttv. 61. § (2) bekezdése alapján a 2 hónapos lemondási időnél rövidebb, azaz......... hét lemondási időhöz hozzájárulni szíveskedjen.
Kérem munkavégzés alóli mentesítésemet 20...... (év) ............... (hó) ...... (napjától).
Budapest, 20.......................................
.....................................................
kormánytisztviselő

10. melléklet az 1/2015. (II. 4.) NGM KÁT utasításhoz

KILÉPÉSI LAP
A NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM ÁLLOMÁNYÁBÓL TÁVOZÓ MUNKATÁRS RÉSZÉRE

Név:

 

mobiltelefonszám:

 

Szervezeti egység:

 

Épület:

 

Foglalkoztatási jogviszony megszűnésének módja:

 

Foglalkoztatási jogviszony megszűnésének időpontja:

 

SZERVEZETI EGYSÉG HELYÉTŐL FÜGGETLENÜL:

Elszámoló szervezeti egység

Elszámolás tárgya

Megjegyzés

Dátum, Aláírás

SZEMÉLYÜGYI FŐOSZTÁLY

 

Megváltandó szabadság napok száma

Eredeti szabadságos kartont hozni!

 

 

 

Tanulmányi szerződés

 

 

 

Cafetéria - melléklet szerint

 

 

 

Vagyonnyilatkozat

 

 

 

Kötelező továbbképzések

 

 

INTÉZMÉNYI GAZDÁLKODÁSI FŐOSZTÁLY

 

Szolgálati útlevél leadása

 

 

 

Ideiglenes külföldi kiküldetés elszámolása

 

 

 

Lakáskölcsön tartozás

 

 

 

Illetményszámfejtés

 

 

Illetményelőleg elszámolása

 

 

 

Bankkártya leadása

 

 

 

Tárgyi eszközök leadása

 

 

Képzőművészeti alkotások

 

 

 

Személyi reprezentáció elszámolása

 

 

FEJEZETI KÖLTSÉGVETÉSI FŐOSZTÁLY,

MŰKÖDÉS-
TÁMOGATÓ OSZTÁLY

 

Forrás SQL rendszer hozzáférési jogosultságainak törlése

 

 

PARLAMENTI ÉS TÁRSADALMI KAPCSOLATOK FŐOSZTÁLY

 

Parlamenti belépő leadása

 

 

KÖNYVTÁR

 

Könyvtári kölcsönzések

 

 

KÖZPONTI TÜK IRODA

 

1. szervezeti egység titkársága

2. Központi TÜK

 

 

KOORDINÁCIÓS ÉS IGAZGATÁSI FŐOSZTÁLY

 

Bélyegző leadása

 

 

 

Minősített adatokkal kapcsolatos jogosultság megszüntetése

 

 

SZAKSZERVEZET

 

1. szakszervezeti könyvtár

2. tagdíj elszámolás

 

 

SZERVEZETI EGYSÉG ÉPÜLETÉBEN LEIGAZOLANDÓ:

Elszámoló szervezeti egység

Elszámolás tárgya

Megjegyzés

Dátum, Aláírás

KOORDINÁCIÓS ÉS IGAZGATÁSI FŐOSZTÁLY,

IRATTÁR

 

Irattári iratok

(Az Irattár részére átadandó a munkakör átadás-átvételről készített jegyzőkönyv
1 példánya)

 

 

KEF

Gondnokság

 

Leltári tárgyak

 

 

Szobakulcs visszaszolgáltatás

 

 

KEF

Gondnokság

 

NGM beléptető kártya leadása és törzsadatból történő törlése

 

 

NISZ

(Informatika/eszközök)
(IT eszközök, telefon)


A jogosultságok visszavonásáról a kialakított IT folyamatok szerint gondoskodik.

 

A mobileszközök (mobilkészülék + stick) visszavétele megtörtént.

SIM kártyá(k)ról nyilatkozott.

 

 

 

Adatmentés kilépőlap alapján megtörtént.

IP telefon leszerelése megtörtént.

Az eszközök visszavételéről bizonylat készült.

 

 

 

Személyi használatú eszközökkel való elszámolás megtörtént.

 

 

A FOGLALKOZTATÓ SZERVEZETI EGYSÉG VEZETŐJE ÁLTAL IGAZOLANDÓ

Munkakör átadása, iratok leadása, egyéb eszközök, stb. vonatkozó szabályzat mellékletének kitöltésével

 

 

NGM általi delegálással gazdasági társaságban
(pl. zrt., kft.), egyéb szervezetben (pl. alapítvány, bizottság) tisztséggel, tagsággal rendelkezik.

Ha igen, melyikben, milyen tisztség/tagság.

Nyilatkozom, hogy a tisztséggel/tagsággal kapcsolatos intézkedéseket haladéktalanul megteszem, amelyről a személyügyekért felelős főosztályvezetőt is egyidejűleg tájékoztatom.

IGEN / NEM

 

NGM jogi képviseleti jogosultsággal rendelkezik.
(a jogtanácsosi igazolványban a változás átvezetése iránt a szükséges intézkedéseket kezdeményezem).

IGEN / NEM

 

KÖZBESZERZÉSI ÉS ELLÁTÁSI FŐIGAZGATÓSÁG ÉS NEMZETI INFOKOMMUNIKÁCIÓS SZOLGÁLTATÓ ZRT. ÁLTAL LEIGAZOLANDÓ

Elszámoló szervezeti egység

Elszámolás tárgya

Megjegyzés

Dátum, Aláírás

KEF
ELLÁTÁSI ÉS LOGISZTIKAI FŐOSZTÁLY PROTOKOLL CSOPORT

 

Annak igazolása, hogy a munkatárs KEF tulajdonú személyi használatú eszközzel nem rendelkezik, illetve a KEF felé tartozása nem áll fenn.

 

 

FENTI IGAZOLÁS BIRTOKÁBAN A KEF ÉS NISZ TOVÁBBI ELSZÁMOLÓ-HELYEIN NEM KELL MEGJELENNI!

Elszámoló szervezeti egység

Elszámolás tárgya

Megjegyzés

Dátum, Aláírás

KEF

ELLÁTÁSI ÉS LOGISZTIKAI FŐOSZTÁLY, MŰSZAKI RAKTÁR

 

Személyes használatú műszaki eszközök leadása

(pl.: diktafon, CD lejátszó, stb.)

 

 

KEF

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI FŐOSZTÁLY

 

A KEF által biztosított eszközökkel kapcsolatos pénzügyi elszámolás

(mobiltelefon költség, leltárhiány, bármilyen egyéb okból keletkezett tartozás)

 

 

HEGEDŰS GYULA U. 79-81. SZÁM

KEF

GÉPJÁRMŰ FENNTARTÁSI ÉS ÜZEMELTETÉSI
FŐOSZTÁLY

 

Állami gépkocsivezetési engedély, felelősségvállalási nyilatkozat, GFÜF által kiadott garázs belépőkártya, parkolási pótdíj, szabálysértés

 

 

 

Taxi csekk tömb, taxi kártya,

a személy nevére felvett eszközök

 

 

 

Gépjármű tartozékok, garázsbérleti szerződés

 

 

KEF

GÉPJÁRMŰ FENNTARTÁSI ÉS ÜZEMELTETÉSI
FŐOSZTÁLY

 

Gépkocsi, üzemanyagkártya, várakozási engedély

 

 

 

üzemanyag-elszámolás, menetlevél lezárása, közigazgatási bírság

 

 

 

Sajáthibás káresemény

 

 

Kilépő neve: …………………………………….

Szervezeti egysége: ………………………………….. Főosztály, ……………..……………… Osztály

Lenyilatkozott napok száma:

………..

nap Időarányos keret:

………….

nap

……………

Ft (bruttó)

Elszámoló lap

a Cafetéria-rendszerbeni juttatásokról

Kezdődátum: 201… év ….. hó ….. naptól Végdátum: 201… év ….. hó ….. napig

A juttatás megnevezése

A juttatás összege Ft-ban

Megjegyzés (megváltandó, visszavonandó stb.)

Eredetileg igényelt

Kilépés miatt időarányosan jár

201… év ….. hó

….. napig juttatott

Különbözet

nettó

bruttó

nettó

bruttó

nettó

bruttó

Önkéntes nyugdíjpénztári támogatás

 

Önkéntes egészségpénztári támogatás

 

Éves / Havi BKV bérlet

 

Széchenyi Pihenő Kártya szálláshely alszámla

 

Nyilatkozat leadás időpontja:

201.. év ... hó ... nap

Széchenyi Pihenő Kártya vendéglátás alszámla

 

Nyilatkozat leadás időpontja:

201.. év ... hó ... nap

Széchenyi Pihenő Kártya szabadidő alszámla

 

Nyilatkozat leadás időpontja:

201.. év ... hó ... nap

Iskolakezdési támogatás

 

Erzsébet-utalvány (étkezés)

 

Erzsébet-utalvány (kultúra)

 

Összesen

 

Elszámoltató szervezeti egység

Személyügyi Főosztály

Intézményi Gazdálkodási Főosztály

(illetményreferens)

(pénztáros)

Dátum:

201.. év ... hó ... nap

Aláírás:

………….……

Dátum:

Aláírás:

201.. év ... hó ... nap

…………………

Dátum:

Aláírás:

201.. év ... hó ... nap

…………………

Kilépő munkatárs hozzájárulása és nyilatkozata
Hozzájárulok, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumnál fennálló jogviszonyom módosulása, vagy megszűnése esetén az időarányos cafetéria keretem túllépése miatti, illetve a jogalap nélkül felvett juttatások összege a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 149. § (2) bekezdésének megfelelően az illetményemből (munkabéremből) levonásra kerüljenek.
Amennyiben a fennálló illetmény- és egyéb tartozások összege meghaladja a megszűnő jogviszonyomból eredő járandóságaim összegét, úgy nyilatkozom, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium Igazgatásának Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-01460658 számú bankszámlaszámlájára a jelen elszámolások alapján számított összeget befizetem.

Budapest, 201... …………………………

 

 

………………………………………

 

Kilépő munkatárs aláírása

Munkáltatói nyilatkozat: Jelen elszámoló lap kiállítása a lezárása időpontjában ismert adatokon, illetve dokumentumokon alapul, amely nem zárja ki a munkáltató később jelentkező igazolt követelésének érvényesítését.
Személyügyi Főosztály záradéka
A munkatárs a foglalkoztatása megszűnésével kapcsolatos elszámolási kötelezettségének eleget tett, pénzügyi járandóságai kifizethetőek.

Budapest, 201... ……………………………

 


 

P.H.

…………………………………

 

 

személyügyi ügyintéző

11. melléklet az 1/2015. (II. 4.) NGM KÁT utasításhoz

A MUNKATÁRS KÉRELME TANULMÁNYI SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSÉRE

A munkatárs kérelme tanulmányi szerződés megkötésére

A munkatárs neve:

A munkatárs munkaköre:

A munkatárs legmagasabb iskolai végzettsége:

A munkatárs szervezeti egysége (főosztály/osztály):

A munkatárs vezetője
(elsősorban főosztályvezető):

A tanulmányi szerződés megkötését támogatom:

Javasolt tandíj támogatás mértéke: .......%


___________
aláírás

Közigazgatási államtitkár előzetes engedélyezése:
[KSz 60/E. § (14) bekezdése esetén]

A tanulmányi szerződés megkötését támogatom:

Javasolt tandíj támogatás mértéke: .......%


___________
aláírás

A munkatárs feletti
munkáltatói jogkört gyakorló:

A tanulmányi szerződés megkötését támogatom:

Javasolt tandíj támogatás mértéke: .........%


___________
aláírás

Az oktatási/oktatást szervező
intézmény neve,
szak megnevezése:

A képzés kezdete:
(év/hónap/nap)

A végzettség/képesítés megszerzésének várható időpontja: (év/hónap/nap)

A kért támogatás mértéke és
tartalma (tandíj támogatás,
tanulmányi szabadság
vizsgákra, tanulmányi
szabadság konzultációkra):

A tanulmányok folytatása
a munkatárs munkaköréhez
kapcsolódik és a Minisztérium
feladatkörében hasznosnak
minősül:

igen

nem

Egyéb megjegyzés:

Keltezés:

_______________
a munkatárs aláírása

Készült 2 eredeti példányban

12. melléklet az 1/2015. (II. 4.) NGM KÁT utasításhoz

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM
Ikt.szám: NGM / SZERZ / / /20 ….
TANULMÁNYI SZERZŐDÉS
amely létrejött egyrészről a Nemzetgazdasági Minisztérium (székhelye: 1051 Budapest, József nádor tér 2-4.) – képviseli ……………………………………...közigazgatási államtitkár – mint munkáltató
(a továbbiakban: Munkáltató);
másrészről ....................... (született: ......., ........, anyja neve: ......., lakcím: ......., ..........), mint munkatárs (a továbbiakban: Munkatárs),
(a továbbiakban együttesen Szerződő felek) között – a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 37. § (1)-(2) bekezdése és a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 61. § (1) bekezdése alapján – iskolarendszerű/iskolarendszeren kívüli képzés támogatására, a mai napon, az alábbi feltételekkel.
1.     Jelen szerződés alapján a munkatárs kötelezettséget vállal arra, hogy a
a) .......... által szervezett ...... képzésen 20...., ................. napján tanulmányokat kezd, és legkésőbb 20...., ................. napjáig ...... képesítést szerez.
vagy
b) ............................................. egyetemen/főiskolán ...... szakon 20...., ................. napján tanulmányokat kezd/a megkezdett tanulmányait folytatja, és legkésőbb 20...., ................. napjáig .............................. végzettséget szerez.
2.    Szerződő felek rögzítik, hogy a képzettség/végzettség megszerzésének minősül az oktatási/oktatást szervező intézmény által kibocsátott diploma vagy képesítést igazoló oklevél átvételének napja.
3.    A Munkáltató kötelezettséget vállal arra, hogy az 1. pontban feltüntetett tanulmányok elvégzésében a Munkatársat az alábbiak szerint támogatja:
a) A .......... év ......... hónapban megkezdett tanulmányok időtartama alatt - de legfeljebb a képesítés/végzettség megszerzéséhez az oktatási/oktatást szervező intézmény által igazoltan szükséges ideig, megtéríti a tandíj/tanfolyami díj .........%-át, amely tandíj/tanfolyami díj jelen szerződés aláírásakor .......... Ft/félév (............-os támogatás ............... Ft-nak, azaz .............. forintnak felel meg).
b) Vizsgadíjat (......%-át).
c) A Munkáltató kötelezettséget vállal arra, hogy a tanfolyamon/konzultációkon való részvétel érdekében, valamint a Munkatárs vizsgakötelezettségének teljesítése érdekében - az oktatási/ oktatást szervező intézmény által kiadott igazolás alapján - vizsgánként 4 munkanap (a vizsga napját is beszámítva), a diplomamunka készítéséhez pedig 10 munkanap időtartamra biztosítja a Munkatárs munkavégzési kötelezettség alóli mentesítését, amely időtartamra a Munkatársat illetmény illeti meg, valamint fenti feltételekkel biztosítja a konzultációkon való részvételt.
Amennyiben a Munkatársnak egy vizsganapon több tárgyból kell vizsgáznia, a 4 munkanap munkavégzési kötelezettség alóli mentesítést vizsgatárgyanként kell biztosítani.
4.    A Munkatárs köteles a képesítés/végzettség megszerzését követően az oktatási/oktatást szervező intézmény által kibocsátott, a képesítést/végzettséget igazoló oklevelet haladéktalanul, de legkésőbb annak átvétele napjától számított 30 napon belül a munkáltatónak eredetiben bemutatni.
5.     A Munkatárs vállalja, hogy a tanulmányai sikeres befejezését követően, az ezt tanúsító oklevél kiállításának napjától számított ......... éven belül, azaz 20............................ napjáig kormányzati szolgálati jogviszonyát nem szünteti meg lemondás útján visszafizetési kötelezettség nélkül.
6.    Amennyiben a Munkatárs a jogviszonyát jelen szerződésben meghatározott képzési idő alatt lemondással megszünteti, akkor köteles a megszüntetés időpontjáig a Munkáltató által átvállalt, illetve a Munkáltató által nyújtott támogatás teljes összegét (ideértve a tanulmányok folytatásához szükséges időtartamra szóló munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés időtartamára fizetett díjazást is) visszafizetni a Munkáltató részére.
7.    Amennyiben a Munkatárs jogviszonyát a jelen szerződésben meghatározott képesítés/végzettség megszerzését követően, az 5. pontban vállalt időtartam alatt lemondással megszünteti, akkor köteles a megszüntetés időpontjáig a Munkáltató által átvállalt, illetve a Munkáltató által nyújtott támogatás teljes összegének a hátralevő idővel arányos részét a Munkáltató részére visszafizetni.
8.     Amennyiben a Munkatárs kormányzati szolgálati jogviszonya a Munkáltató által lefolytatott fegyelmi eljárás következtében hivatalvesztés fegyelmi büntetéssel szűnik meg az 1. pontban meghatározott képzési időtartam vagy az 5. pontban meghatározott időtartam alatt, akkor a Munkatárs visszafizetési kötelezettségére a fenti szabályok alkalmazandók.
9.     Amennyiben a Munkatárs a visszafizetési kötelezettségének annak esedékességétől számított 30 napon belül maradéktalanul nem tesz eleget, a tartozást a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvényben (Ptk.-ban) meghatározott mértékű késedelmi kamat terheli.
10. A Munkáltató a tanulmányok folytatásához szükséges időtartamra szóló munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés időtartamát az oktatási/oktatást szervező intézmény által kibocsátott - eredetben benyújtott - igazolás alapján állapítja meg. Az igazolásnak minimálisan tartalmaznia kell a tanulmányok folytatásához szükséges időtartamra szóló munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés alapjául szolgáló konzultációk pontos időpontját, a vizsgatárgyak számát és a számonkérés formáját. A Munkatárs köteles az igazolást minden tanulmányi félév, tanfolyam megkezdését követő legkésőbb 45 napon belül a Munkáltatónak bemutatni.
11.     A vizsgák, a konzultációk, valamint a szakdolgozatírás céljából biztosított szabadidő kizárólag akkor vehető igénybe, ha a Munkatárs az oktatási/oktatást szervező intézmény eredeti igazolását határidőben bemutatja arról, hogy az adott oktatási időszakban hány vizsgatárgyból kell vizsgát tennie, illetve hány konzultáción kell részt vennie. A vizsgák és a diplomamunka elkészítése céljából meghatározott szabadidőt a Munkáltató a Munkatárs kérésének megfelelően köteles biztosítani, azzal hogy a Munkatárs köteles legalább a tanulmányok folytatásához szükséges időtartamra szóló munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés időtartamának tervezett kezdete első napját megelőző 10 nappal korábban a Munkáltatót tájékoztatni a mentesítés kezdetéről és pontos időtartamáról. A Munkatárs a vizsgákra és a diplomamunka elkészítésére járó szabadidő kiadására az adott vizsgaidőszak leteltét - vagy amennyiben a vizsga vizsgaidőszakon kívül kerül megtartásra, abban az esetben a vizsgát - követően nem tarthat igényt.
12.     A Munkatárs részéről szerződésszegésnek minősül különösen:
    a) ha tanulmányait alapos ok nélkül megszakítja, a képzési idő letelte előtt befejezi, a képzésből véglegesen kimarad vagy kizárják, vagy vizsgakötelezettségének nem tesz eleget;
        b) ha tanulmányai megszakításáról vagy vizsgakötelezettségének nem teljesítéséről nem tájékoztatja haladéktalanul, írásban a Munkáltatót;
c) ha a 4. pontban meghatározott oklevelet nem szerzi meg jelen szerződésben meghatározott időpontig;
d) amennyiben az oklevelet annak átvételének napjától számított 30 napon belül nem mutatja be a Munkáltatónak;
        e) amennyiben a tanulmányok folytatásához szükséges időtartamra szóló munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés időtartama alapjául szolgáló konzultációk és vizsgák pontos időpontját tartalmazó igazolást nem mutatja be a tanulmányi félév megkezdését követően legkésőbb 45 napon belül;
    f) ha kormányzati szolgálati jogviszonyát a tanulmányok vagy az 5. pontban megjelölt időtartam alatt megszünteti.
13.        A Munkatárs szerződésszegése esetén a Munkáltató mentesül a szerződésben vállalt kötelezettségek további teljesítése alól, és a Munkatárs köteles visszafizetési kötelezettségének jelen szerződésben meghatározott módon eleget tenni.
14.        Szerződő felek megállapodnak, hogy nem minősül szerződésszegésnek többek között:
a) amennyiben a Munkatárs egészségügyi okok miatt nem tudja teljesíteni tanulmányi kötelezettségeit;
    b) amennyiben a Munkatárs jogviszonya a Kttv. 63. § (1) bekezdés a), b) és c) pontjai, valamint (2) bekezdés c) és d) pontjai szerinti okból felmentéssel szűnik meg;
c) amennyiben a Munkatárs rendkívüli munkahelyi elfoglaltsága és leterheltsége miatt nem tudja teljesíteni tanulmányi kötelezettségeit.
15. Szerződő felek megállapodnak, hogy a szerződést közös megegyezéssel felülvizsgálják és módosítják vagy megszüntetik, amennyiben a 14. pont a) vagy c) alpontjában meghatározott eset áll fenn, figyelemmel arra, hogy továbbra is közös érdeke-e a Munkáltatónak és a Munkatársnak, hogy jelen szerződésben foglalt hosszú távú kötelezettséget vállaljanak.
16. Szerződő felek megállapodnak, hogy a tanulmányok folytatásával kapcsolatban felmerült tandíjat/tanfolyam díját a Munkáltató kizárólag a Munkatárs által benyújtott eredeti számla alapján téríti meg az oktatási/oktatást szervező intézménynek közvetlenül vagy a Munkatársnak utólag. Amennyiben a Munkatárs a számlát nem nyújtja be a Munkáltatónak, minden ebből eredő következményt maga köteles viselni.
17.     A Munkatárs köteles a Munkáltatónak haladéktalanul írásban bejelenteni, ha valamilyen okból tanulmányait megszakítja, vagy vizsgakötelezettségének nem tud eleget tenni.
18. A tanulmányi szerződéssel kapcsolatos jogvitát a munkaügyi jogviták eldöntésére vonatkozó szabályok szerint kell elbírálni.
19.     A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Kttv. rendelkezései irányadók.
Jelen szerződés készült négy, egymással mindenben megegyező példányban, amelyet a Szerződő felek elolvasás és értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag írtak alá.
Budapest, 201... .....................................



..........................................................
Munkatárs



...........................................................
Munkáltatói jogok gyakorlója

A Személyügyi Főosztály jelen szerződés megkötését támogatja:
.........................................................
Személyügyi Főosztály
Az Intézményi Gazdálkodási Főosztály jelen szerződés megkötését ellenjegyzi:
.........................................................................
Intézményi Gazdálkodási Főosztály
Kapják:
Munkatárs    – 1 eredeti példány
Munkáltató    – 3 eredeti példány:
Személyügyi Főosztály,
Intézményi Gazdálkodási Főosztály,
Jogi és Kodifikációs Főosztály

13. melléklet az 1/2015. (II. 4.) NGM KÁT utasításhoz

A TANULMÁNYI SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSÉNEK FOLYAMATA

1. A munkatárs a kérelmét (24. melléklet formanyomtatványa) a személyügyekért felelős főosztály részére megküldi.

2. A személyügyekért felelős főosztály megvizsgálja a tanulmányi szerződés megkötésének feltételeit és amennyiben a feltételek fennállnak, előkészíti a tanulmányi szerződést.

3. Amennyiben a tanulmányi szerződés megkötésének feltételei fennállnak, a kérelmet, az előkészített tanulmányi szerződést, kötelezettségvállalási adatlapot és szerződéses adatlapot mellékelve – a gazdálkodásért felelős helyettes államtitkár engedélyével – a minisztérium költségvetéséért felelős főosztály pénzügyi ellenjegyzését, a szerződéskötést kezdeményező munkatárs felett szakmai felügyeletet gyakorló felsővezető egyetértését és a jogi és kodifikációs ügyekért felelős főosztály ellenjegyzését követően a személyügyekért felelős főosztály jóváhagyás végett megküldi a munkáltatói jogkör gyakorlójának.

4. A munkáltatói jogkör gyakorlójának jóváhagyása esetén a személyügyekért felelős főosztály gondoskodik a tanulmányi szerződés valamennyi példányának aláírásáról és aláíratásáról, valamint a szerződő és ellenjegyző feleknek történő megküldéséről.

14. melléklet az 1/2015. (II. 4.) NGM KÁT utasításhoz

KÉRELEM KÖZLEKEDÉSI KÖLTSÉGEK MEGTÉRÍTÉSE IRÁNT
/Címzett: Intézményi Gazdálkodási Főosztály/
Kérelmező neve (születési neve):     
Születési helye, időpontja:     
Lakóhely1/tartózkodási helye2:     
Foglalkoztató szervezeti egység megnevezése:     
Alulírott az alábbi utazási költség megtérítését kérem:
1.    Közigazgatási határon kívülről történő napi munkába járás3/hétvégi hazautazás4 miatt menetjegy megtérítését5/bérlet megtérítését6.
Nyilatkozom, hogy a napi munkába járás lakóhelyemről7/tartózkodási helyemről8 történik. (Lakcímkártya fénymásolata csatolandó.)
A menetjegyet vagy bérletet havonta, a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig leadom a Intézményi Gazdálkodási Főosztály részére.
2.    Saját gépjárművel történő munkába járás költségének megtérítését kérem:
    Lakóhely-munkahely közötti távolság (km): ……………
    Gépjármű típusa, rendszáma: ……………………………
    A gépjármű tulajdonosa: …………………………………
(Lakcímkártya, érvényes vezetői engedély, érvényes forgalmi engedély fénymásolata csatolandó. Amennyiben mozgáskorlátozottsága, illetve súlyos fogyatékossága miatt a munkába járást közeli hozzátartozó biztosítja, csak a gépjármű típusának, rendszámának és tulajdonosának megadása szükséges.)
Nyilatkozom, hogy a Közszolgálati Szabályzat szerint a saját gépjárművel történő munkába járás költségtérítésére az alábbi indok alapján vagyok jogosult:
-     lakóhelyem vagy tartózkodási helyem, valamint a munkavégzési helyem között nincsen közösségi közlekedés9,
-     a munkarendem miatt nem, vagy csak hosszú várakozással tudom igénybe venni a közösségi közlekedést10 [a hosszú várakozás fogalmát a 39/2010. (II. 26.) Korm. rendelet határozza meg],
-     mozgáskorlátozottságom, illetve a súlyos fogyatékosság minősítésének és felülvizsgálatának, valamint a fogyatékossági támogatás folyósításának szabályairól szóló 141/2000. (VIII. 9.) Korm. rendelet szerinti súlyos fogyatékosságom miatt nem vagyok képes közösségi közlekedési járművet igénybe venni, ideértve azt az esetet is, ha a munkába járást a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 294. § (1) bekezdés b) pontjában felsorolt hozzátartozóm biztosítja11.
A költségtérítés elszámolásához a munkában töltött napokat a 30. melléklet szerinti nyomtatvány kitöltésével a közvetlen felettes vezető havonta igazolja. Az igazolást havonta továbbítom a Intézményi Gazdálkodási Főosztály részére.
A közlekedési költség megtérítését a következő időponttól kérem: ............................................
Budapest, 201....................................    ...................................................
Kérelmező
A költségek megtérítését javasolom/nem javasolom13:
Budapest, 201....................................    ..........................................................................
     Intézményi Gazdálkodási Főosztály
A költségek megtérítését engedélyezem/nem engedélyezem:
Budapest, 201....................................     ………………………………………………….
    gazdálkodásért felelős helyettes államtitkár
1-13 A kiválasztott rész aláhúzandó.

15. melléklet az 1/2015. (II. 4.) NGM KÁT utasításhoz

ADATBEKÉRÉS A NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM
…... évi
TOVÁBBKÉPZÉSI TERVÉNEK ELKÉSZÍTÉSÉHEZ
Egyéni továbbképzési terv

Kormánytisztviselő neve:

 

Szervezeti egysége:

 

Munkaköre/beosztása:

 

A négy éves továbbképzési időszak alatt előírt tanulmányi pontok száma:

201.... évre javasolt teljesítendő tanulmányi pontok száma:

 

A pontszerzés javasolt aránya 201... évre:

Közszolgálati képzés:
Vezetőképzés:
Szakmai képzés:

(Az utolsó három sor a főosztály továbbképzésre kötelezettek listájáról tölthető ki!)
201… . évben
a továbbképzési programjegyzéken szereplő képzések közül
az alábbi továbbképzéseken kívánok részt venni:

Közszolgálati képzések közül:

..............................................................(név), ……………(pontszám)

Vezetőképzések közül:

..............................................................(név), ……………(pontszám)

Szakmai képzések közül:

..............................................................(név), ……………(pontszám)

Szakvizsga letételével teljesítem

a 201.. év …………………………… vizsgaidőszakban. 30 pont
(márciusi, májusi, szeptemberi, novemberi vizsgaidőszak közül lehet választani!)

(A fenti három esetben a választások rögzítése a szükséges mértékben ismételhető!)
Az egyéni továbbképzési tervet jóváhagyom.

………………………………………………..

……………………………………………….

szervezeti egység vezetője

kormánytisztviselő

16. melléklet az 1/2015. (II. 4.) NGM KÁT utasításhoz

ÖSSZESÍTŐ LAP

Szervezeti egység: …………………………………………………….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szakmai (belső) képzés

Közszolgálati képzés

Vezetőképzés

Szakvizsga letétele

Név

Munkakör

Képzés elnevezése

Pont-
száma

Képzés elnevezése

Pont-
száma

Képzés elnevezése

Pont-
száma

Vizsgaidőszak
(III. ,V. ,IX. ,XI. hónap)

Választott tantárgy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jóváhagyom:

 


……………………………..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szervezeti egység vezetője

 

1

Az utasítás a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2015. február 6. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére