• Tartalom

1543/2015. (VIII. 3.) Korm. határozat

1543/2015. (VIII. 3.) Korm. határozat

a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 2. prioritása keretében megvalósuló egyes projektek vonatkozásában kötelezettségvállaláshoz, támogatási szerződés megkötéséhez, módosításához történő hozzájárulásról1

2015.08.03.

A Kormány

1. jóváhagyja

a) az 1. melléklet szerint az ott felsorolt, egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektjavaslatokat,

b) a 2. melléklet szerint az ott felsorolt projektek támogatásának növelését,

2. hozzájárul

a) az 1. és 3. melléklet szerinti projektek,

b) a 2. és 4. melléklet szerinti projektek többlettámogatása

vonatkozásában a kötelezettségvállaláshoz a 2007–2013 közötti programozási időszak operatív programjai eredményes zárásával összefüggő 2015. évi feladatokra vonatkozó cselekvési tervről és a Nemzeti Stratégiai Referencia Keret 2014. évi munkatervéről szóló 1051/2014. (II. 7.) Korm. határozat módosításáról szóló 1014/2015. (I. 22.) Korm. határozat [a továbbiakban: 1014/2015. (I. 22.) Korm. határozat] I.8. pontja alapján,

Felelős: emberi erőforrások minisztere

Határidő: az 1–4. melléklet szerint

3. hozzájárul

a) az 1. melléklet szerinti projektek támogatási szerződése megkötéséhez,

Felelős: emberi erőforrások minisztere

Határidő: az 1. melléklet szerint

b) a 2. melléklet szerinti projektek támogatási szerződése módosításához,

Felelős: emberi erőforrások minisztere

Határidő: a 2. melléklet szerint

c) a 3. melléklet szerinti projektek támogatási szerződése megkötéséhez az 1014/2015. (I. 22.) Korm. határozat I.9. pontja alapján.

Felelős: emberi erőforrások minisztere

Határidő: a 3. melléklet szerint

1. melléklet az 1543/2015. (VIII. 3.) Korm. határozathoz

 

A

B

C

D

E

F

G

H

1.

Projekt azonosító száma

Projekt megnevezése

Támogatást igénylő neve

Projekt támogatása
(Ft)

Projekt rövid bemutatása

Támogathatóság feltételei

Kötelezettségvállalás határideje

Támogatási szerződés megkötésének határideje

2.

TIOP-
2.2.6-
12/1B-
2013-
0043

Minőségfejlesztés a Bajai Szent Rókus Kórházban

Bajai Szent Rókus Kórház

1 257 063 889

A tervezett fejlesztések célja az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimumfeltételekről szóló 60/2003. (X. 20.) ESzCsM rendelet előírásainak való megfelelés, a valós szükségleteknek megfelelő, a betegek egészségügyi állapota által indokolt magas színvonalú egészségügyi szolgáltatások nyújtása feltételeinek megteremtése.

A projekt keretében megtörténik a sürgősségi ellátás és a funkcionálisan összekapcsolódó radiológiai diagnosztikai osztály fejlesztése a következők szerint:

a) a minimumfeltételeket kielégítő, I. progresszivitási szintű sürgősségi helyiségek kialakítása,

b) a sürgősségi osztály gép- és műszerparkjának fejlesztése: hiányzó eszközök beszerzése, a meglévők korszerűsítése,

c) a sürgősségi osztállyal funkcionálisan összekapcsolódó röntgen osztály átszervezése,

d) CT beszerzése, valamint az alapradiológiai eszközpark direkt digitális képalkotású technológiára történő átállítása, elavult vizsgálószerkezetek cseréje új berendezések beszerzésével.

A projekt célja továbbá a gasztroenterológia fejlesztése az évről-évre folyamatosan emelkedő esetszámok megfelelő színvonalú ellátása, a munkavégző képesség gyorsabb helyreállítása érdekében. A fejlesztés célja az osztály eszközparkjának fejlesztésével a vonatkozó jogszabályi követelményeknek való megfelelés.

1. A pályázati dokumentációt ki kell egészíteni a következők szerint:

1.1. nyilatkozatot kell benyújtani az eszközlista átdolgozásának az indikátor értékekre gyakorolt hatásáról,

1.2. aktualizálni szükséges a Gantt-diagramot, a közbeszerzési tervet, a költségvetés tábla kifizetések ütemezéséről szóló munkalapját, – szükség esetén – a megvalósíthatósági tanulmány releváns oldalait.

2. A tartalékkeretből a VI. Beruházás 141. költségsorra 29 998 162 forintot szükséges átcsoportosítani a benyújtott indikatív árajánlat alapján.

3. A közbeszerzési eljárások esetén a költségvetési táblában és szöveges indokolásban rögzített információkat összhangba kell hozni.

4. A Gantt-diagramban a beruházás-lebonyolító tevékenységét fel kell tüntetni.

2015. augusztus 15.

2015. szeptember 30.

3.

TIOP-
2.2.6-
12/1B-
2013-
0056

Janus Pannonius Program – az eszközállomány és a kiemelt progresszivitású ellátások fejlesztése Pécsett

Pécsi Tudományegyetem

2 290 701 906

A projekt célja a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ betegellátásának kiemelt területein az elavult géppark cseréje, és olyan eszközök beszerezése, amelyek újfajta, a Pécsi Tudományegyetemen eddig nem alkalmazott eljárások elvégzését teszik lehetővé. A fejlesztések öt területet érintenek: a Szívgyógyászati Klinika fejlesztése, a Fej-, Nyaksebészeti Központ kialakítása, a képalkotó diagnosztika fejlesztése, a központi sterilizáló fejlesztése és a korszerű terápiás technikák továbbfejlesztése valósul meg a projekt keretében.

1. A pályázati dokumentációt ki kell egészíteni a következők szerint:

1.1. nyilatkozatot kell benyújtani az eszközlista átdolgozásának az indikátor értékekre gyakorolt hatásáról,

1.2. aktualizálni szükséges a Gantt-diagramot, a közbeszerzési tervet, a költségvetés tábla kifizetések ütemezéséről szóló munkalapját, – szükség esetén – a megvalósíthatósági tanulmány releváns oldalait.

2. Az eszközbeszerzéshez kapcsolódó építési tevékenységgel összefüggésben a támogatást igénylőnek nyilatkozatot kell benyújtania arról, hogy a projekt tervezett műszaki tartalma megvalósításához nem szükséges építési engedélyes terv, vagy ha szükséges, a támogatást igénylő vállalja annak pótlását.

3. A támogatást igénylőnek be kell mutatnia az e sor szerinti projektjavaslatnak a – megvalósítás alatt álló – TIOP-2.2.7 és TIOP-2.2.2 konstrukció keretében támogatott projektektől történő lehatárolását.

4. A támogatási szerződés megkötésének feltétele, hogy a nyilvánosság biztosítása esetén a költségvetésben szereplő összeget a tartalék sorról történő átcsoportosítással egészítsék ki a vonatkozó árajánlatban szereplő összegre.

5. A támogatást igénylőnek aktualizálnia kell a Gantt-diagramot.

6. A megvalósíthatósági tanulmány 6.3. pontja és a IV. mellékletében szereplő projektfinanszírozási terv közötti összhangot – szükséges esetben a megvalósíthatósági tanulmány átdolgozásával – meg kell teremteni a felvehető előleg tekintetében.

2015. augusztus 15.

2015. szeptember 30.

4.

TIOP-
2.2.6-
12/1B-
2013-
0044

Struktúraváltás támogatása a járó- és fekvőbeteg ellátás fejlesztésével a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban

Szegedi Tudományegyetem

2 594 267 991

A Szegedi Tudományegyetem stratégiai tervében és az intézmény fejlesztési tervében kiemelt helyen szerepel a Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központ dialízis központ és a képalkotó diagnosztika eszközhátterének III. progresszivitási szinten történő fejlesztése. Jelen fejlesztés eredményeként megtörténik a dialízis központ, a radiológiai képalkotó diagnosztikai, a nukleáris medicina diagnosztikai eszközhátterének korszerűsítése, bővítése és a képalkotó diagnosztikai (radiológia és nukleáris medicina) célokat szolgáló képtároló és továbbító rendszer (Picture Archiving and Communication System, PACS) bevezetése.

1. A pályázati dokumentációt ki kell egészíteni a következők szerint:

1.1. nyilatkozatot kell benyújtani az eszközlista átdolgozásának az indikátor értékekre gyakorolt hatásáról,

1.2. aktualizálni szükséges: a Gantt-diagramot, a közbeszerzési tervet, a költségvetés tábla kifizetések ütemezéséről szóló munkalapját, – szükség esetén – az megvalósíthatósági tanulmány releváns oldalait.

2. A támogatási szerződés megkötésének feltétele, hogy a támogatást igénylő nyújtsa be a többletkapacitások befogadására vonatkozó jogerős határozatot.

3. Be kell mutatni a dialízis ellátások esetén, hogy a jelenleg a támogatást igénylő infrastruktúráján, de saját kapacitásai terhére más szervezet által nyújtott 15 kezelőegységes dialízis ellátás kiesését követően miként látják majd el az érintett betegeket.

4. Be kell mutatni a megvalósíthatósági tanulmányban feltüntetett kilenc szakorvos és tizenhat szakdolgozó hiányának pótlására vonatkozó terveket.

5. A támogatást igénylőnek részletesen be kell mutatnia a jelenlegi és tervezett viszonyokat, szerződéseket a fejlesztéssel érintett ellátási területek vonatkozásában.

6. A támogatást igénylőnek részletesen be kell mutatnia, hogy a képalkotó diagnosztika esetén rendelkezik megfelelő helyiségekkel az új beszerzés keretében rendszerbe állítandó gépek elhelyezésére, azok működtetéséhez szükséges humánerőforrással.

7. A támogatást igénylőnek be kell mutatnia, hogy az új beszerzésből származó gépeket saját erőforrásból vagy kiszervezett szolgáltató bevonásával kívánja működtetni. Ha saját erőforrással tervezi annak működtetését, részletesen be kell mutatni a tevékenységet a többletkapacitás engedélyezésére vonatkozó dokumentummal együtt.

8. Számítások alapján be kell tervezni a projekt költségvetésébe az új mágneses rezonancia vizsgálat (MR), komputertomográf (CT) és dializáló rendszer telepítésekor várható építészeti és épületgépészeti átalakítások költségeit azzal, hogy az esetleges telepítési költség fedezésére vonatkozóan a támogatást igénylő nyújtson be nyilatkozatot.

9. A támogatási szerződés megkötésének feltétele, hogy az eszközlista kerüljön benyújtásra az Útmutató F8. pontjában előírt tételes specifikációval.

10. A megvalósíthatósági tanulmány – intézmény fenntarthatóságáról szóló – 6.1 pontjának átdolgozása útján be kell mutatni a projekt megvalósítása nélküli állapotot a fejlesztési különbözet módszerének alkalmazásával elkészített pénzügyi fenntarthatósági fejezetben bemutatottak elemezhetőségének biztosítása érdekében.

11. Az MR és a CT berendezés beszerzési árának árajánlatokkal történő alátámasztása szükséges.

2015. augusztus 15.

2015. szeptember 30.

2. melléklet az 1543/2015. (VIII. 3.) Korm. határozathoz

 

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

1.

Projekt azonosító száma

Projekt megnevezése

Támogatást igénylő neve

A támogatási szerződésben szereplő elszámolható közkiadás
(Ft)

Költségnövekmény legfeljebb
(Ft)

Projekt megnövelt támogatása legfeljebb
(Ft)

Projekt megnövelt elszámolható közkiadása legfeljebb
(Ft)

Projekt rövid bemutatása

Kötelezettségvállalás határideje

Támogatási szerződés módosításának határideje

2.

Támogatás
összege
(Ft)

Önerő összege
(Ft)

Támogatás összege (Ft)

Önerő összege
(Ft)

3.

TIOP-2.2.7-
07/2F/2-2009-0004

Kecskeméti Gyógyintézeti Központ – hatékony egészségügyi rendszer BácsKiskun megyei modellje

Állami Egészségügyi Ellátó Központ

10 487 499 034

1 165 277 670

104 327 526

11 591 948

10 591 826 560

11 768 696 178

A projekt célja a lakosság életminőségének javítása és a munkaképesség gyorsabb helyreállítása érdekében megteremteni a régió kiemelt intézményében a hozzáférhető, a szükségletekhez és a speciális igényekhez rugalmasan alkalmazkodó, korszerű, a legmagasabb technikai színvonallal rendelkező, költséghatékonyan működő egészségügyi ellátást.

2015. szeptember 1.

2015. szeptember 30.

4.

TIOP-2.2.4-09/1-
2010-0017

A Bugát Pál Kórház szakmai munkájának fejlesztése költséghatékony megoldásokkal a fenntartható fejlődés érdekében, az esélyegyenlőség egyidejű biztosításával, a betegek ellátáshoz történő hozzáférési idejének csökkentésével

Bugát Pál Kórház

1 237 538 982

154 674 970

11 649 737

1 456 053

1 249 188 719

1 405 319 742

A projekt célja a lakosság életminőségének javítása érdekében megteremteni egy korszerű, a legmagasabb technikai színvonallal rendelkező és költséghatékonyan működő egészségügyi ellátást.

2015. szeptember 1.

2015. szeptember 30.

5.

TIOP-2.2.4-09/1-
2010-0016

Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a Markusovszky Kórházban

Markusovszky Egyetemi Oktatókórház

5 572 735 799

780 183 030

638 260 190

89 356 428

6 210 995 989

7 080 535 447

A projekt célja a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház infrastrukturális fejlesztése és a lakosság egészségi állapotának javítása.

2015. szeptember 1.

2015. szeptember 30.

6.

TIOP-2.2.4-09/1-
2010-0002

Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés és kapcsolódó eszközbeszerzés a Fejér Megyei Szent György Kórházban

Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

7 412 753 890

823 639 321

2 398 414

266 490

7 415 152 304

8 239 058 115

A projekt célja a magas színvonalú egészségügyi ellátásokhoz való hozzáférés területi kiegyenlítése, a fennálló társadalmi esélykülönbségek csökkentése, és az ellátások fejlesztése eredményeként a Szent György Kórház ellátási területébe tartozó lakosság számára egészségnyereség elérése.

2015. szeptember 1.

2015. szeptember 30.

7.

TIOP-2.2.4-09/1-
2010-0004

Központi Technológiai Tömb kialakítása és a hozzá kapcsolódó korszerű egészségügyi reform megvalósítása az Orosháza Városi Önkormányzat Kórházában

Orosházi Kórház

1 482 486 630

164 720 737

99 370 134

11 041 126

1 581 856 764

1 757 618 627

A projekt keretében az intézmény Országos Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozott kapacitásai a szükségleteken alapulva racionalizálásra kerülnek. A korszerű infrastrukturális feltételek kedvezően hatnak a betegellátás minőségére.

2015. szeptember 1.

2015. szeptember 30.

8.

TIOP-2.2.4-09/1-
2010-0022

Ellátás racionalizálása a Réthy Pál Kórházban

Dr. Réthy Pál KórházRendelőintézet

2 310 442 609

256 715 845

39 937 949

4 437 550

2 350 380 558

2 611 533 953

A projekt általános célja a fekvőbeteg-ellátás területi igényekhez igazodó, költséghatékony megvalósítása, részcélja a korszerű ellátási struktúra kialakítása, a hatékonyabb ellátás-szervezés, valamint a betegek elégedettségét szolgáló tartalmi és infrastrukturális fejlesztés. Átfogó, a fejlesztés minden területére kiterjedő elvárás a projekttel szemben, hogy az egészségfejlesztés révén a jelenleg fennálló társadalmi esélykülönbségek csökkenjenek.

2015. szeptember 1.

2015. szeptember 30.

3. melléklet az 1543/2015. (VIII. 3.) Korm. határozathoz

 

A

B

C

D

E

1.

Projekt azonosító száma

Támogatást igénylő neve

Projekt támogatása
(Ft)

Kötelezettségvállalás határideje

Támogatási szerződés megkötésének határideje

2.

TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0048

Szent László Kórház

80 466 200

2015. augusztus 15.

2015. szeptember 30.

3.

TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0054

Szent Márton Járóbeteg Központ Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság

86 500 000

2015. augusztus 15.

2015. szeptember 30.

4.

TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0037

Bugát Pál Kórház Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

876 165 663

2015. augusztus 15.

2015. szeptember 30.

5.

TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0055

Szent Pantaleon Kórház- Rendelőintézet Dunaújváros

978 582 153

2015. augusztus 15.

2015. szeptember 30.

6.

TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0039

Batthyány Kázmér Szakkórház

146 920 580

2015. augusztus 15.

2015. szeptember 30.

7.

TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0049

Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet, Farkasgyepű

157 942 131

2015. augusztus 15.

2015. szeptember 30.

8.

TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0042

Állami Szívkórház Balatonfüred

215 213 221

2015. augusztus 15.

2015. szeptember 30.

9.

TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0045

Parádfürdői Állami Kórház

220 987 318

2015. augusztus 15.

2015. szeptember 30.

10.

TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0041

Kanizsai Dorottya Kórház

253 068 536

2015. augusztus 15.

2015. szeptember 30.

11.

TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0047

Mátrai Gyógyintézet

272 617 500

2015. augusztus 15.

2015. szeptember 30.

12.

TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0052

Orosházi Kórház

351 850 600

2015. augusztus 15.

2015. szeptember 30.

13.

TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0050

Zala Megyei Kórház

540 270 305

2015. augusztus 15.

2015. szeptember 30.

14.

TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0046

Kátai Gábor Kórház

610 883 789

2015. augusztus 15.

2015. szeptember 30.

15.

TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0038

Gróf Tisza István Kórház

685 576 787

2015. augusztus 15.

2015. szeptember 30.

16.

TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0053

Csolnoky Ferenc Kórház

757 278 421

2015. augusztus 15.

2015. szeptember 30.

4. melléklet az 1543/2015. (VIII. 3.) Korm. határozathoz

 

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

1.

Projekt azonosító száma

Projekt megnevezése

Támogatást igénylő neve

A támogatási szerződésben szereplő elszámolható közkiadás
(Ft)

Költségnövekmény legfeljebb
(Ft)

Projekt megnövelt támogatása legfeljebb
(Ft)

Projekt megnövelt elszámolható közkiadása legfeljebb
(Ft)

Projekt rövid bemutatása

Kötelezettségvállalás határideje

2.

Támogatás összege
(Ft)

Önerő összege
(Ft)

Támogatás összege
(Ft)

Önerő összege
(Ft)

3.

TIOP-2.2.2-
08/2-2009-0014

SO2 Sürgősségi Osztály korszerűsítése a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban

Állami Egészségügyi Ellátó Központ

513 066 482

114 070 696

65 578 187

14 580 079

578 644 669

707 295 444

A projekt célja a gyulai Pándy Kálmán megyei súlyponti kórház SO2 sürgősségi osztályának infrastrukturális fejlesztése. Az átépítés, bővítés, korszerűsítés, ITszintkövetelmény, digitális, ajánlás szerinti műszerfejlesztés, komplex akadálymentesítés elősegíti az ellátás hatékony, minőségi, egyenlő esélyű elérését és növeli a lakosság életesélyét, biztonságérzetét.

2015. szeptember 1.

4.

TIOP-2.2.2/C-
10/1-2011-0008

Eszközfejlesztés a PIC-i babákért a Fejér Megyei Szent György Kórházban

Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

204 000 000

22 666 667

3 023 455

335 939

207 023 455

230 026 061

A projekt célja a Fejér Megyei Szent György Kórház területi ellátási kötelezettségébe tartozó térségekben a koraszülött és intenzív ellátásra szoruló újszülött csecsemők életesélyeinek növelése a perinatális intenzív centrum informatikai és orvos-technológiai eszközeinek fejlesztésével.

2015. szeptember 1.

5.

TIOP-2.2.4-
09/1-2010-0033

A hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház- Rendelőintézet struktúraváltó infrastrukturális fejlesztése

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó

782 636 640

86 959 627

212 937

23 659

782 849 577

869 832 863

A projekt célja a térség meghatározó egészségügyi intézményeként biztosítani az érintett lakosság minőségi szakellátását a mátrixkórház megteremtésével.

2015. szeptember 1.

1

A határozatot az 1829/2018. (XII. 27.) Korm. határozat 2. pont 2.383. alpontja visszavonta 2018. december 28. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére