• Tartalom

24/2015. (XI. 30.) GVH utasítás

24/2015. (XI. 30.) GVH utasítás

a Gazdasági Versenyhivatal honlapjai és az intranet működtetéséről, karbantartásáról, valamint az elektronikus közzététel rendjéről

2023.10.01.

A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (4) bekezdés c) pontjában meghatározott jogkörömben eljárva, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 35. § (3) bekezdése alapján, a Gazdasági Versenyhivatal szervezeti és működési szabályzatáról szóló 14/2014. (X. 15.) GVH [13/2014. (X. 22.) GVH] utasítás 80. § 7., 8. és 13. pontjában foglalt tárgykörben – a közérdekű adatok elektronikus közzétételére, az egységes közadatkereső rendszerre, valamint a központi jegyzék adattartalmára, az adatintegrációra vonatkozó részletes szabályokról szóló 305/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet és a közzétételi listákon szereplő adatok közzétételéhez szükséges közzétételi mintákról szóló 18/2005. (XII. 27.) IHM rendelet rendelkezéseire figyelemmel – a Gazdasági Versenyhivatal honlapjai és az intranet működtetésének és karbantartásának szabályait, valamint az elektronikus közzététel rendjét az alábbiak szerint állapítom meg:

1. A Hivatal honlapjai

1. § (1) A Gazdasági Versenyhivatal (a továbbiakban: Hivatal) honlapját (a továbbiakban: GVH honlap) a http://www.gvh.hu elérési címen működteti.

(2)1 Az elnök döntése alapján a Hivatal a GVH honlapon kívül további honlapot is működtethet (a továbbiakban: tematikus honlap). A Hivatal tematikus honlapként működteti az árfigyelő rendszer honlapját a https://arfigyelo.gvh.hu elérési címen.

(3)2 A Hivatal működteti az OECD-GVH Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központ honlapját (a továbbiakban: ROK honlap) a http://www.oecdgvh.org elérési címen. A ROK honlap működtetésével kapcsolatos, a jelen utasításban nem szabályozott kérdéseket a főtitkár a Főtitkárság ügyrendjében szabályozza.

2. § (1) A GVH honlap, a tematikus honlapok és a ROK honlap (a továbbiakban együtt: honlap) felelős kiadója az elnök.

(2)3 A honlapon való közzététel jogszabályban vagy normatív utasításban foglalt kötelezettségen, illetve az elnök egyedi döntésén alapul.

(3)4 A GVH honlap és a tematikus honlapok felelős szerkesztője az elnök, a ROK honlap felelős szerkesztője a főtitkár.

3. § (1)5 A honlapok működtetéséhez szükséges feltételeket a Hivatal biztosítja.

(2) A honlapok fejlesztését és technikai üzemeltetését az Informatikai és Iratirányítási Iroda (a továbbiakban: III), vagy – erre irányuló szerződés alapján, a szerződésben meghatározott feladatok tekintetében – külső megbízott látja el.

(3) Az III feladata a honlapok tervezésének, fejlesztésének és kivitelezésének koordinálása, hozzáférhetővé tétele, a kapcsolattartás és a szabályozás szakmai tartalmának meghatározása, a domain-adminisztrációs ügyintézés, valamint a kapcsolódó feladatok végrehajtása.

2. Tartalomszolgáltatás

4. § (1) A honlapon közzétenni kívánt tartalmat annak a szervezeti egységnek kell a közzététel érdekében rendelkezésre bocsátania, amelynek ez normatív vagy egyedi utasítás alapján, illetve a belső hálózaton valamennyi munkatárs számára hozzáférhető módon közzétett, menüstruktúra szerinti feladatmegosztást tartalmazó táblázat (a továbbiakban: feladatmegosztási táblázat) vagy – a törvényen alapuló elektronikus közzétételi kötelezettség alá eső tartalom esetében az 1. melléklet – szerint a feladatkörébe tartozik (a továbbiakban: tartalomfelelős). Ez a feladat kiterjed a közzétételi kötelezettség fennállásának és tartalmának nyomon követésére, valamint a feladatkörébe tartozó közzétett tartalom folyamatos figyelemmel kísérésére és frissítésére is.

(2)6 A közzétételi kötelezettség teljesítését lehetővé tévő tartalom rendelkezésre bocsátásáért és frissítéséért, a tartalom teljességéért, pontosságáért és naprakészségéért a tartalomfelelős szervezeti egység vezetője felelős, a tartalomszolgáltatással összefüggő feladatokat az általa feladatköri leírásban vagy egyedileg kijelölt munkatárs látja el.

3. Tartalomszerkesztés

5. § (1) A honlapon való közzététellel és a honlap szerkesztésével összefüggő technikai feladatokat – ideértve a honlap szerkezeti elrendezésének megfelelő menürendszer kialakítását és kezelését, valamint a tartalomfelelős kezdeményezésére, az általa meghatározottak szerint a tartalom archiválásának technikai megvalósítását is – a tartalomszerkesztő látja el.

(2) A tartalomszerkesztési feladatokat az erre a célra szolgáló egyedi alkalmazás (DOKK-rendszer) segítségével kell végezni, amelyhez a tartalomszerkesztő rendelkezik hozzáféréssel.

6. § (1)7 A GVH honlap és – az árfigyelő rendszer honlapja kivételével – a tematikus honlapok tartalomszerkesztője a Közszolgálati kommunikációs Iroda (a továbbiakban: KKI) és az III erre kijelölt munkatársa a feladatmegosztási táblázat szerint.

(2)8 A ROK honlap tartalomszerkesztője a Főtitkárság kijelölt munkatársa.

(3)9 Az árfigyelő rendszer honlapja tekintetében az 5. § (2) bekezdése nem alkalmazható, és az e honlappal kapcsolatos tartalomszerkesztési feladatok elvégzéséről az III gondoskodik.

4. A honlap tartalmának és szerkezeti elrendezésének meghatározása

7. § (1)10 A GVH honlap és a tematikus honlapok szerkezeti elrendezését, működését, a menük és almenük struktúráját az arculati követelményekkel összhangban a KKI vezetője határozza meg. A tartalomfelelős javaslatot tehet a KKI vezetője számára a szerkezeti elrendezéssel kapcsolatban.

(2)11 A ROK honlap szerkezeti elrendezését, működését, a menük és almenük struktúráját az arculati követelményekkel összhangban a főtitkár határozza meg.

(3) A honlapok szerkezeti elrendezését, valamint a kapcsolódó tartalomszerkesztő és tartalomfelelős szervezeti egység megjelölését a feladatmegosztási táblázat tartalmazza.

8. § (1)12 Ha a tartalom rendelkezésre bocsátása során a tartalomfelelős nem jelöli meg, hogy a tartalmat a GVH honlap és a tematikus honlapok mely szerkezeti egységében javasolja közzétenni, a közzététel helyéről a tartalomszerkesztő megkeresése alapján a KKI vezetője dönt.

(2)13 Ha a KKI vezetője valamely tartalom közzétételének helyével nem ért egyet, a tartalomfelelőssel való egyeztetés alapján dönt a közzététel helyéről.

5. A tartalom rendelkezésre bocsátása és közzététele

9. § (1)14 A tartalomfelelős úgy bocsátja a tartalomszerkesztő rendelkezésére a közzétenni kért tartalmat, hogy azt a közzétételre alkalmas formátumban, szerkesztett és az arculati követelményeknek megfelelő – rendelkezésre álló dokumentumminta esetén e minta szerinti – formában elmenti a belső hálózaton erre a célra kialakított mappában, és erről a honlapszerkesztok@gvh.hu e-mail címre küldött e-mailben értesíti a tartalomszerkesztőt. Az értesítésben a tartalomfelelős jelzi

a) az új tartalom vagy frissítés hálózati mappában való elhelyezésének tényét,

b) a tartalom címét,

c) a honlap szerkezeti elrendezéséhez igazodva a menüstruktúrán belül azt a helyet, ahol a tartalmat közzétenni javasolja,

d) az érintett tartalom elérési címének megjelölésével vagy egyéb egyértelműen beazonosítható módon azt, ha a közzététel folytán szükségessé válik más közzétett tartalom módosítása vagy archiválása,

e) azt az időpontot (határidő esetén azt a legkésőbbi időpontot), amikor a tartalmat közzé kell tenni,

f) törvényen alapuló elektronikus közzétételi kötelezettség alá eső, jogszabályban meghatározottak szerint közzéteendő tartalom esetén az e tényre való utalást, megjelölve a közzétételi egységet a jogszabályban meghatározottak szerint.

(2) A közzétenni kért tartalmat a közzétételre megjelölt időpont előtt legalább egy munkanappal rendelkezésre kell bocsátani, vagy kivételes esetben, ha ez nem lehetséges, a várható közzétételi feladatról tájékoztatni kell a tartalomszerkesztőt olyan módon, hogy fel tudjon készülni a tartalom soron kívüli közzétételére. Ha a közzététel a tartalom vagy a módosítás terjedelme miatt várhatóan egy munkanapon belül nem teljesíthető, a tartalomszerkesztő tájékoztatja a tartalomfelelőst, és szükség esetén egyeztetnek a közzététel időpontjáról.

(3) Ha a tartalom közzététele jóváhagyástól vagy más feltételtől függ, vagy a meghatározott időpontban közzéteendő tartalom bármilyen okból nem áll rendelkezésre, akkor ezt a tartalomfelelős jelzi a tartalomszerkesztőnek. A közzététel határidőben való teljesítése érdekében a tartalomfelelős szükség esetén előzetesen egyeztet a tartalomszerkesztővel, tájékoztatva őt a tartalom várható mennyiségéről, formátumáról és arról, hogy azt előreláthatólag mikor tudja a közzététel érdekében rendelkezésre bocsátani.

10. § (1) A tartalomszerkesztő a tartalomfelelős által rendelkezésre bocsátott, közzétételre váró tartalmat – a jelentéktelen technikai, formai módosításokat kivéve – nem módosíthatja.

(2) A tartalomszerkesztő csak formai szempontból megfelelően szerkesztett tartalmat tesz közzé. Ha a tartalomfelelős által rendelkezésre bocsátott, közzétételre váró tartalom szerkesztési vagy formai szempontból nem megfelelő, a tartalomszerkesztő a közzétételt elhalasztja, és a hibák, hiányosságok megjelölésével erről tájékoztatja a tartalomfelelőst. A közzétételre váró tartalom formázásával, dokumentumszerkesztésével kapcsolatos feladatokat a tartalomfelelősnek kell elvégeznie a tartalomszerkesztő által megjelölteknek megfelelően.

11. § (1)15 A tartalomszerkesztő a tartalmat annak közzétételét követően áthelyezi a belső hálózaton erre a célra kialakított mappába.

(2) Ha a tartalom közzététele az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján kötelező, az III kijelölt munkatársa továbbítja a központi elektronikus jegyzék számára a leíró adatokat, és teljesíti az elektronikus közzétételi kötelezettség teljesítésével összefüggő egyéb adatszolgáltatási kötelezettséget.

12. § (1) A honlap tartalmának változásairól a tartalomszerkesztő a belső hálózat adatainak segítségével nyilvántartást vezet.

(2)16 A KKI vezetője a GVH honlap tartalmának rendszeres felülvizsgálata körében legalább évente megkeresi a feladatmegosztási táblázatban megjelölt tartalomfelelős szervezeti egységek vezetőjét, és megfelelő határidő megjelölésével felkéri őket a feladatkörükbe tartozó közzétett tartalmak felülvizsgálatára, az esetlegesen szükségessé vált új tartalmak előállítására vagy frissítések elvégzésére, valamint az archiválandó vagy eltávolítandó tartalmak megjelölésére. Az e bekezdés szerinti rendszeres felülvizsgálati kötelezettség nem érinti a tartalomfelelős 4. §-ban meghatározott feladatait és felelősségét.

(3)17 A KKI vezetője évente átfogó jelentést készít az elnök részére a törvényen alapuló elektronikus közzétételi kötelezettség teljesítéséről.

12/A. §18 (1) Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 37/C. §-a alapján a Központi Információs Közadat-nyilvántartás felületén történő közzététel során a tartalomfelelős e szakasz szabályai szerint jár el.

(2)19 A Költségvetési, Vagyongazdálkodási és Kontrolling Iroda gondoskodik a Központi Információs Közadat-nyilvántartás részletszabályairól szóló 499/2022. (XII. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 1. melléklete szerinti Adatlapnak az Infotv.-ben és a Korm. rendeletben meghatározottak szerinti megküldéséről.

6. Idegen nyelvű tartalom

13. § (1) A GVH honlapon egyes tartalmak angol nyelven is elérhetők. A ROK honlap angol nyelvű, egyes tartalmak orosz nyelven is elérhetők.

(2)20 A GVH honlapon angol nyelvre az elnök, az elnökhelyettes vagy a KKI vezetőjének döntése alapján a nemzetközi érdeklődésre számot tartó, magyar nyelven a honlapon már elérhető tartalmat kell lefordítani. Valamely tartalom angol nyelvű közzétételére a Versenytanács tagja a Versenytanács elnökének egyetértésével javaslatot tehet.

(3)21 A GVH honlap és a tematikus honlapok idegen nyelvű tartalmának fordításáért és a fordítás nyelvi helyességéért az Elnöki Kabinet felelős. A ROK honlap idegen nyelvű tartalmának fordításáért és a fordítás nyelvi helyességéért a Főtitkárság felelős. A fordítás elkészítésére vagy megrendelésére az Elnöki Kabinet és a Főtitkárság számára megfelelő határidőt kell biztosítani.

7. Intranet

14. § (1)22 A Hivatal számítógépes hálózatán működő, a hivatali belső tájékoztatást és a normatív utasítások kihirdetését szolgáló, a Hivatal szervezeti és működési szabályzatában meghatározott intranet felelős szerkesztője az elnök.

(2) Az intraneten közzétett tartalom helyességéért, naprakészségéért és teljességéért való felelősségre a tartalomfelelősre vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.

(3) Az intraneten való közzététellel összefüggő technikai feladatokat – ideértve a közzétételt, a hozzáférhetőség biztosítását és az archiválást is – az III látja el.

8. Záró rendelkezések

15. § (1) Ez az utasítás 2016. január 1-jén lép hatályba.

(2) A tartalomfelelősök a hatálybalépést követő 90 napon belül felülvizsgálják a GVH honlapon közzétett, feladatkörükbe tartozó tartalmakat. A szükség szerint előállított vagy frissített tartalmakat e határidőn belül a tartalomszerkesztő rendelkezésére bocsátják az ezen utasításban meghatározottak szerint.

(3)–(5)23

1. melléklet a 24/2015. (XI. 30.) GVH utasításhoz24

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény szerinti
közzétételi listák tartalma és tartalomfelelősei
I. ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA

1. Szervezeti, személyzeti adatok

1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

1.1.1. Elérhetőségi adatok

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

Hivatalos név

Megfelelő adatok értelemszerűen.

Elnöki Kabinet

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

2.

Székhely

Megfelelő adatok értelemszerűen.

Elnöki Kabinet

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

3.

Postacím (postafiók szerinti cím)

Megfelelő adatok értelemszerűen.

Elnöki Kabinet

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

4.

Telefonszám (nemzetközi számként)

Megfelelő adatok értelemszerűen.

Elnöki Kabinet

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

5.

Faxszám (nemzetközi számként)

Megfelelő adatok értelemszerűen.

Elnöki Kabinet

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

6.

Központi elektronikus levélcím

Megfelelő adatok értelemszerűen – a közvetlen elérés biztosításával.

Elnöki Kabinet

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

7.

A honlap URL-je

Megfelelő adatok értelemszerűen.

Elnöki Kabinet

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

8.

Ügyfélszolgálat elérhetősége (telefonszám, telefaxszám, ügyfélfogadás helye, postacíme)

Megfelelő adatok értelemszerűen.

általános elnökhelyettes

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

9.

Ügyfélszolgálati vezető neve

Megfelelő adatok értelemszerűen.

általános elnökhelyettes

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

10.

Az ügyfélfogadás rendje

Megfelelő adatok értelemszerűen.

általános elnökhelyettes

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

1.1.2. A szervezeti struktúra

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

Szervezeti struktúra ábrája (a szervezeti egységek és vezetőik megnevezésével)

Az ábrához megfelelő elérhetőség biztosításával, valamint elérést biztosítva a szervezeti egységek feladatainak leírását tartalmazó tartalomhoz.

Elnöki Kabinet

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

1.1.3. A Gazdasági Versenyhivatal vezetői

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatal vezetőinek neve, beosztás megnevezése, hivatali elérhetősége (telefon, telefax, postacím, elektronikus levélcím)

Megfelelő adatok értelemszerűen – az elektronikus levélcím közvetlen elérésének biztosításával.

Elnöki Kabinet

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

2.

A szervezeti egységek vezetőinek neve, beosztás megnevezése, hivatali elérhetősége (telefon, telefax, postacím, elektronikus levélcím)

Megfelelő adatok szervezeti egységenként felsorolásszerűen; az elektronikus levélcím közvetlen elérésének biztosításával.

Elnöki Kabinet

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

1.2. A felügyelt költségvetési szervek

1.2.1. A Gazdasági Versenyhivatal irányítása, felügyelete vagy ellenőrzése alatt álló, vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szerv

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatal irányítása, felügyelete vagy ellenőrzése alatt álló, vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szervek megnevezése, székhelye, elérhetősége (telefon, telefax, postacím, elektronikus levélcím)

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

2.

A Gazdasági Versenyhivatal irányítása, felügyelete vagy ellenőrzése alatt álló, vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szervek honlapjának URL-je

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

3.

A Gazdasági Versenyhivatal irányítása, felügyelete vagy ellenőrzése alatt álló, vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szervek ügyfélszolgálatának vagy közönségkapcsolatának elérhetősége (telefon, telefax, postacím, elektronikus levélcím), ügyfélfogadásának rendje

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

1.3. Gazdálkodó szervezetek

1.3.1. A Gazdasági Versenyhivatal tulajdonában álló vagy részvételével működő gazdálkodó szervezetek

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatal többségi tulajdonában álló, illetve részvételével működő gazdálkodó szervezet neve, székhelye, elérhetősége (postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme), tevékenységi köre, képviselőjének neve, a közfeladatot ellátó szerv részesedésének mértéke

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

2.

A fentiek szerinti gazdálkodó szervezetek tevékenységi körének leírása

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

3.

A fentiek szerinti gazdálkodó szervezetek képviselőjének neve

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

4.

A fentiek szerinti gazdálkodó szervezetekben a közfeladatot ellátó szerv részesedésének mértéke

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

1.4. Közalapítványok

1.4.1. A Gazdasági Versenyhivatal által alapított közalapítványok

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

Azon közalapítványok neve, amelyeket a Gazdasági Versenyhivatal alapított, amelyek alapítói jogát ő gyakorolja

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

2.

A fentiek szerinti közalapítványok székhelye

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

3.

A fentiek szerinti közalapítványok kezelő szerve tagjainak felsorolása

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

1.5. Lapok

1.5.1. Lapok

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatal által alapított lapok neve

Megfelelő adatok értelemszerűen.

Elnöki Kabinet

A változást követően azonnal

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

2.

A Gazdasági Versenyhivatal által alapított lapok szerkesztőségének és kiadójának neve és elérhetősége (telefon, telefax, földrajzi hely, postacím, elektronikus levélcím)

Megfelelő adatok értelemszerűen – az elektronikus levélcím közvetlen elérésének biztosításával.

Elnöki Kabinet

A változást követően azonnal

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

3.

A Gazdasági Versenyhivatal által alapított lapok főszerkesztőjének neve

Megfelelő adatok értelemszerűen.

Elnöki Kabinet

A változást követően azonnal

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

1.6. Felettes, felügyeleti, törvényességi ellenőrzést vagy felügyeletet gyakorló szerv

1.6.1. Felettes, felügyeleti, törvényességi ellenőrzést vagy felügyeletet gyakorló szerv

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatal felettes, illetve felügyeleti szervének, hatósági döntéseinek tekintetében a fellebbezés elbírálására jogosult szervek, ennek hiányában a közfeladatot ellátó szerv felett törvényességi ellenőrzést vagy felügyeletet gyakorló szerv hivatalos neve (teljes neve), székhelye, elérhetősége (telefon, telefax, földrajzi hely, postacím, elektronikus levélcím), honlapjának címe

Megfelelő adatok, illetve azok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen; továbbá a honlap és az elektronikus levélcím közvetlen elérésének biztosításával.

Jogi Támogató Iroda

A változást követően azonnal

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

2.

A Gazdasági Versenyhivatal felettes, illetve felügyeleti szervének, hatósági döntéseinek tekintetében a fellebbezés elbírálására jogosult szervek, ennek hiányában a közfeladatot ellátó szerv felett törvényességi ellenőrzést vagy felügyeletet gyakorló szerv ügyfélszolgálatának vagy közönségkapcsolatának elérhetősége (telefonszám, telefaxszám, ügyfélfogadás helye, postacíme), ügyfélfogadásának rendje

Megfelelő adatok, illetve azok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen.

Jogi Támogató Iroda

A változást követően azonnal

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

1.7. Költségvetési szervek

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatal által alapított költségvetési szerv neve, székhelye, a költségvetési szervet alapító jogszabály megjelölése, illetve azt alapító határozat, a költségvetési szerv alapító okirata, működési engedélye

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

2.

A költségvetési szerv vezetője, honlapjának elérhetősége

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

2. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok

2.1. A Gazdasági Versenyhivatal alaptevékenysége, feladat- és hatásköre

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatal feladatát, hatáskörét és alaptevékenységét meghatározó, a Gazdasági Versenyhivatalra vonatkozó alapvető jogszabályok, közjogi szervezetszabályozó eszközök, valamint a szervezeti és működési szabályzat vagy ügyrend, az adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat hatályos és teljes szövege

Megfelelő adatok, illetve azok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen – a jogszabályok, közjogi szervezetszabályozó eszközök, valamint a szervezeti és működési szabályzat, az adatvédelmi és biztonsági szabályzat hatályos és teljes szövegét tartalmazó önálló dokumentumok elérhetőségének biztosításával.

Jogi Támogató Iroda

A változást követően azonnal

Az előző állapot
1 évig archívumban tartásával

2.

A Gazdasági Versenyhivatal feladatáról, tevékenységéről szóló tájékoztató magyar és angol nyelven

Megfelelő adatok, illetve azok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen – a tartalomjegyzékben a dokumentum címét angol nyelven is meg kell jelölni.

Jogi Támogató Iroda, Elnöki Kabinet

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

3.

A helyi önkormányzat önként vállalt feladatai

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

2.2. A hatósági ügyek intézésének rendjével kapcsolatos adatok

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A hatósági ügyekben ügyfajtánként és eljárástípusonként a hatáskörrel rendelkező szerv megnevezése, hatáskör gyakorlásának átruházása esetén a ténylegesen eljáró szerv megnevezése

Megfelelő adatok, illetve azok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen – ügycsoportonként (ügytípusonként) és eljárástípusonként csoportosítva.

Jogi Támogató Iroda

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

2.

A hatósági ügyekben ügyfajtánként és eljárástípusonként a hatáskörrel rendelkező, hatáskör gyakorlásának átruházása esetén a ténylegesen eljáró szerv illetékességi területe

Megfelelő adatok, illetve azok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen.

Jogi Támogató Iroda

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

3.

A hatósági ügyekben az ügyintézéshez szükséges dokumentumok, okmányok felsorolása

Megfelelő adatok, illetve azok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen.

Jogi Támogató Iroda

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

4.

A hatósági ügyekben az eljárási illetékek, igazgatási szolgáltatási díjak összege

Megfelelő adatok, illetve azok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen.

Jogi Támogató Iroda

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

5.

A hatósági ügyekben az alapvető eljárási szabályok, ezek magyarázata, az ügyintézést segítő útmutatók, az ügymenetre vonatkozó tájékoztatás

Megfelelő adatok, illetve azok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen.

Jogi Támogató Iroda

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

6.

A hatósági ügyekben az eljárást megindító irat benyújtására szolgáló postacím (postafiók szerinti cím, ha van), ügyfélfogadási vagy közönségkapcsolati cím és nyitvatartási idő

Megfelelő adatok, illetve azok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen.

Jogi Támogató Iroda

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

7.

A hatósági ügyekben az eljárást megindító irat benyújtására, elintézésére, fellebbezésére nyitva álló határidő

Megfelelő adatok, illetve azok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen.

Jogi Támogató Iroda

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

8.

A hatósági ügyekben használt formanyomtatványok listája

Megfelelő adatok, illetve azok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen – a formanyomtatványok letölthetőségének biztosításával.

Jogi Támogató Iroda

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

9.

A hatósági ügyekben igénybe vehető elektronikus programok elérése, időpontfoglalás

Megfelelő adatok, illetve azok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen – az elektronikus program közvetlen elérésének biztosításával.

Jogi Támogató Iroda

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

10.

A hatósági ügyekben az ügytípusokhoz kapcsolódó jogszabályok jegyzéke, tájékoztatás az ügyfelet megillető jogokról és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről

Megfelelő adatok, illetve azok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen – a jogszabályok közvetlen elérésének biztosításával.

Jogi Támogató Iroda

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

2.3. Közszolgáltatások

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatal által nyújtott vagy költségvetéséből finanszírozott közszolgáltatások megnevezése

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

2.

A Gazdasági Versenyhivatal által nyújtott vagy költségvetéséből finanszírozott közszolgáltatások tartalmának leírása

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

3.

A Gazdasági Versenyhivatal által nyújtott vagy költségvetéséből finanszírozott közszolgáltatások igénybevételének rendjére vonatkozó tájékoztatás

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

4.

A Gazdasági Versenyhivatal által nyújtott vagy költségvetéséből finanszírozott közszolgáltatások díjának és az abból adott kedvezmények mértéke

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

2.4. A Gazdasági Versenyhivatal nyilvántartásai

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatal által saját fenntartású adatbázisok, illetve nyilvántartások leíró (név, formátum, az adatkezelés célja, jogalapja, időtartama, az érintettek köre, az adatok forrása, kérdőíves adatfelvétel esetén a kitöltetlen kérdőív) jegyzéke

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

2.

A Gazdasági Versenyhivatal által – alaptevékenysége keretében – gyűjtött és feldolgozott adatok fajtái

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

3.

A Gazdasági Versenyhivatal által – alaptevékenysége keretében – gyűjtött és feldolgozott adatokhoz való hozzáférés módja

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

4.

A Gazdasági Versenyhivatal által – alaptevékenysége keretében – gyűjtött és feldolgozott adatokról való másolatkészítés költségei

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

2.5. Nyilvános kiadványok

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatal nyilvános kiadványainak címei

Megfelelő adatok értelemszerűen.

Közszolgálati kommunikációs Iroda

Negyedévente

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

2.

A Gazdasági Versenyhivatal nyilvános kiadványai témájának leírása

Megfelelő adatok értelemszerűen – kiadványonkénti bontásban.

Közszolgálati kommunikációs Iroda

Negyedévente

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

3.

A Gazdasági Versenyhivatal nyilvános kiadványaihoz való hozzáférés módja

Megfelelő adatok értelemszerűen – amennyiben a honlapról a kiadvány letölthető, a kiadvány elérhetőségének biztosításával.

Közszolgálati kommunikációs Iroda

Negyedévente

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

4.

A Gazdasági Versenyhivatal nyilvános kiadványaiért fizetendő költségtérítés mértéke vagy az ingyenesség ténye

Megfelelő adatok értelemszerűen.

Közszolgálati kommunikációs Iroda

Negyedévente

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

2.6. Döntéshozatal, ülések

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A testületi szerv döntései előkészítésének rendje

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

2.

A testületi szerv döntéseiben való állampolgári közreműködés (véleményezés) módja (erre szolgáló postai, illetve elektronikus levélcím)

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

3.

A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

4.

A testületi szerv ülésének helye (irányítószám, város, utca, házszám)

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

5.

A testületi szerv megtartott üléseinek ideje (év, hó, nap, óra megjelöléssel), valamint nyilvánossága, üléseinek jegyzőkönyvei, illetve összefoglalói

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

6.

A testületi szerv tervezett üléseinek ideje (év, hó, nap, óra megjelöléssel), valamint nyilvánossága

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

7.

A testületi szerv ülései látogathatóságának rendje

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

8.

A testületi szerv üléseinek napirendje

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

9.

A testületi szerv döntéseinek felsorolása

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

2.7. A Gazdasági Versenyhivatal döntései, koncepciók, tervezetek, javaslatok

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A testületi szerv döntéseinek felsorolása

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

2.

A testületi szerv döntéshozatalának dátuma
(év, hó, nap megjelöléssel)

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

3.

A testületi szerv szavazásának nyilvános adatai, ha azt jogszabály nem korlátozza

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

4.

Az Infotv. alapján közzéteendő jogszabályalkotásra irányuló koncepciók, jogszabálytervezetek és kapcsolódó dokumentumok

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

5.

Az Infotv. alapján közzéteendő jogszabályalkotásra irányuló koncepciók, jogszabálytervezetek tekintetében az egyeztetés állapota

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

6.

A helyi önkormányzat képviselő-testületének nyilvános ülésére benyújtott előterjesztések a benyújtás időpontjától

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

7.

Összefoglaló a véleményezők észrevételeiről, és az észrevételek elutasításának indokairól

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

2.8. Pályázatok

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk

Megfelelő adatok, illetve azok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen – a kapcsolódó dokumentumok közvetlen elérhetőségének biztosításával.

Közszolgálati kommunikációs Iroda

Folyamatosan

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

2.9. Hirdetmények

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatal által közzétett hirdetmények

A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény szerinti hirdetmények közvetlen elérhetőségének biztosításával.

az eljárásért felelős szervezeti egység

Folyamatosan

Legalább 1 évig archívumban tartásával

2.

A Gazdasági Versenyhivatal által közzétett közlemények

A tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény
(a továbbiakban: Tpvt.) 36. § (6) bekezdése szerinti közlemények közvetlen elérhetőségének biztosításával.

Döntéshozatalt Támogató Iroda, Jogi Támogató Iroda

Folyamatosan

Legalább 1 évig archívumban tartásával

2.10. Közérdekű adatok igénylése

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények intézésének rendje

Megfelelő adatok értelemszerűen.

adatigénylési felelős

Negyedévente

Az előző állapot törlendő

2.

A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények tekintetében illetékes szervezeti egység neve

Megfelelő adatok értelemszerűen.

adatigénylési felelős

Negyedévente

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

3.

A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények tekintetében illetékes szervezeti egység elérhetősége (postacíme, földrajzi helye, telefonszáma, telefaxszáma, elektronikus levélcíme)

Megfelelő adatok értelemszerűen – az elektronikus levélcím közvetlen elérésének biztosításával.

adatigénylési felelős

Negyedévente

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

4.

Az adatvédelmi felelős vagy az információs jogokkal foglalkozó személy neve

Megfelelő adatok értelemszerűen.

adatigénylési felelős

Negyedévente

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

5.

A közérdekű adatokkal kapcsolatos kötelező statisztikai adatszolgáltatás adott szervre vonatkozó adatai

Megfelelő adatok értelemszerűen.

adatigénylési felelős

Negyedévente

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

6.

A közfeladatot ellátó szerv kezelésében lévő közérdekű adatok felhasználására, hasznosítására vonatkozó általános szerződési feltételek

Megfelelő adatok értelemszerűen.

adatigénylési felelős

Negyedévente

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

7.

Azon közérdekű adatok hasznosítására irányuló szerződések listája, amelyekben a közfeladatot ellátó szerv az egyik szerződő fél

Megfelelő adatok értelemszerűen.

adatigénylési felelős

Negyedévente

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

2.11. Közzétételi listák

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A közfeladatot ellátó szervre vonatkozó különös közzétételi lista

Megfelelő adatok, illetve azok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen – a közzétételt elrendelő jogszabály megnevezésével és elérhetővé tételével.

Jogi Támogató Iroda

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

2.

A közfeladatot ellátó szervre vonatkozó egyedi közzétételi lista

Megfelelő adatok, illetve azok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen – a közzétételt elrendelő jelen utasítás megnevezésével, elérhetővé tételével.

Jogi Támogató Iroda

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

3. Gazdálkodási adatok

3.1. A működés törvényessége, ellenőrzések

3.1.1. Vizsgálatok, ellenőrzések listája

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatalnál végzett alaptevékenységgel kapcsolatos – nyilvános megállapításokat tartalmazó – vizsgálatok, ellenőrzések felsorolása

Megfelelő adatok értelemszerűen.

Költségvetési, Vagyongazdálkodási és Kontrolling Iroda

A vizsgálatról szóló jelentés megismerését követően haladéktalanul

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

3.1.2. Az Állami Számvevőszék ellenőrzései

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

Az Állami Számvevőszék ellenőrzéseinek nyilvános megállapításai

Az Állami Számvevőszék jelentésének elérhetőségére mutató hivatkozás.

Költségvetési, Vagyongazdálkodási és Kontrolling Iroda

A vizsgálatról szóló jelentés megismerését követően haladéktalanul

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

3.1.3. Egyéb ellenőrzések, vizsgálatok

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatalra vonatkozó egyéb ellenőrzések, vizsgálatok nyilvános megállapításai

Megfelelő adatok értelemszerűen.

Költségvetési, Vagyongazdálkodási és Kontrolling Iroda

A vizsgálatról szóló jelentés megismerését követően haladéktalanul

Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

3.1.4. A működés eredményessége, teljesítmény

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatal feladatellátásának teljesítményére, kapacitásának jellemzésére, hatékonyságának és teljesítményének mérésére szolgáló mutatók és értékük, időbeli változásuk

Az országgyűlési beszámoló elérhetőségére mutató hivatkozás, a beszámolási kötelezettséggel kapcsolatos tájékoztatás.

Elnöki Kabinet

Negyedévente

Az előző állapot
1 évig archívumban tartásával

3.1.5. Működési statisztika

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatal tevékenységére vonatkozó, jogszabályon alapuló statisztikai adatgyűjtés eredményei, időbeli változásuk

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

3.2. Költségvetések, beszámolók

3.2.1. Éves költségvetések

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatal éves (elemi) költségvetései

Megfelelő adatok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen
– évenkénti bontásban.

Költségvetési, Vagyongazdálkodási és Kontrolling Iroda

A változást követően azonnal

A közzétételt követő 10 évig

3.2.2. Számviteli beszámolók

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatal számviteli törvény szerinti beszámolói

Megfelelő adatok értelemszerűen
– beszámolónként.

Költségvetési, Vagyongazdálkodási és Kontrolling Iroda

A változást követően azonnal

A közzétételt követő 10 évig

3.2.3. A költségvetés végrehajtása

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatalnak a költségvetés végrehajtásáról – a külön jogszabályban meghatározott módon és gyakorisággal – készített beszámolói

Megfelelő adatok értelemszerűen
– beszámolónként.

Költségvetési, Vagyongazdálkodási és Kontrolling Iroda

A változást követően azonnal

A közzétételt követő 10 évig

3.3. Költségvetések, beszámolók

3.3.1. A foglalkoztatottak

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatalnál foglalkoztatottak létszáma és személyi juttatásaira vonatkozó összesített adatok

Megfelelő adatok értelemszerűen.

Humánerőforrás és Koordinációs Iroda

Negyedévente

A külön jogszabályban meghatározott ideig, de legalább 1 évig archívumban tartásával

2.

A vezetők és a vezető tisztségviselők illetménye, munkabére, és rendszeres juttatásai, valamint költségtérítése összesített összege

Megfelelő adatok értelemszerűen.

Humánerőforrás és Koordinációs Iroda

Negyedévente

A külön jogszabályban meghatározott ideig, de legalább 1 évig archívumban tartásával

3.

Az egyéb alkalmazottaknak nyújtott juttatások fajtája és mértéke összesítve

Megfelelő adatok értelemszerűen.

Humánerőforrás és Koordinációs Iroda

Negyedévente

A külön jogszabályban meghatározott ideig, de legalább 1 évig archívumban tartásával

3.3.2. Támogatások

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatal költségvetéséből nyújtott, ötmillió forintot meg nem haladó, nem normatív, céljellegű, fejlesztési támogatások kedvezményezettjeinek neve.

Megfelelő adatok, illetve azok honlapon való elérhetősége biztosításával értelemszerűen.

Közszolgálati kommunikációs Iroda

A döntés meghozatalát követő hatvanadik napig

A közzétételt követő 5 évig

2.

A Gazdasági Versenyhivatal költségvetéséből nyújtott, ötmillió forintot meg nem haladó, nem normatív, céljellegű, fejlesztési támogatások célja.

Megfelelő adatok értelemszerűen – támogatásonként és kedvezményezettekként lebontva.

Közszolgálati kommunikációs Iroda

A döntés meghozatalát követő hatvanadik napig

A közzétételt követő 5 évig

3.

A Gazdasági Versenyhivatal költségvetéséből nyújtott, ötmillió forintot meg nem haladó, nem normatív, céljellegű, fejlesztési támogatások összege.

Megfelelő adatok értelemszerűen – támogatásonként és kedvezményezettekként lebontva.

Közszolgálati kommunikációs Iroda

A döntés meghozatalát követő hatvanadik napig

A közzétételt követő 5 évig

4.

A Gazdasági Versenyhivatal költségvetéséből nyújtott, ötmillió forintot meg nem haladó, nem normatív, céljellegű, fejlesztési támogatási program megvalósítási helye.

Megfelelő adatok értelemszerűen – támogatásonként és kedvezményezettekként lebontva.

Közszolgálati kommunikációs Iroda

A döntés meghozatalát követő hatvanadik napig

A közzétételt követő 5 évig

5.

A Gazdasági Versenyhivatal által hazai vagy európai uniós forrásból megvalósulóan ötmillió forintot meghaladóan nyújtott, az államháztartásról szóló törvény szerinti költségvetési támogatások adatai.

A Központi Információs Közadat-nyilvántartás felületének elérhetőségére mutató hivatkozás.

Költségvetési, Vagyongazdálkodási és Kontrolling Iroda

Az Infotv. 37/C. § szerint

Az Infotv. 37/C. § szerint

3.3.3. Szerződések

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

Hazai vagy európai uniós forrásból megvalósulóan ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésére, vagyonértékesítésre, vagyonhasznosításra, vagyon vagy vagyoni értékű jog átadására, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződések adatai a védelmi és biztonsági célú beszerzések adatai és a minősített adatok, továbbá a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 9. § (1) bekezdés b) pontja szerinti beszerzések és az azok eredményeként kötött szerződések adatai kivételével. A szerződés értéke alatt a szerződés tárgyáért kikötött – általános forgalmi adó nélkül számított – ellenszolgáltatást kell érteni, ingyenes ügylet esetén a vagyon piaci vagy könyv szerinti értéke közül a magasabb összeget kell figyelembe venni.
Az időszakonként visszatérő – egy évnél hosszabb időtartamra kötött – szerződéseknél az érték kiszámításakor az ellenszolgáltatás egy évre számított összegét kell alapul venni. Az egy költségvetési évben ugyanazon szerződő féllel kötött azonos tárgyú szerződések értékét egybe kell számítani.

A Központi Információs Közadat-nyilvántartás felületének elérhetőségére mutató hivatkozás.

Költségvetési, Vagyongazdálkodási és Kontrolling Iroda

Az Infotv. 37/C. § szerint

Az Infotv. 37/C. § szerint

3.3.4. Koncessziók

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A koncesszióról szóló törvényben meghatározott nyilvános adatok (pályázati kiírások, pályázók adatai, az elbírálásról készített emlékeztetők, pályázat eredménye)

„A közzétételi egység a Gazdasági Versenyhivatal esetében nem értelmezhető.”

3.3.5. Egyéb kifizetések

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Gazdasági Versenyhivatal által nem alapfeladatai ellátására (így különösen egyesület támogatására, foglalkoztatottai szakmai és munkavállalói érdek képviseleti szervei számára, foglalkoztatottjai, ellátottjai oktatási, kulturális, szociális és sporttevékenységet segítő szervezet támogatására, alapítványok által ellátott feladatokkal összefüggő kifizetésre) hazai vagy európai uniós forrásból ötmillió forintot meghaladóan fordított kifizetések adatai.

A Központi Információs Közadat-nyilvántartás felületének elérhetőségére mutató hivatkozás.

Költségvetési, Vagyongazdálkodási és Kontrolling Iroda

Az Infotv. 37/C. § szerint

Az Infotv. 37/C. § szerint

3.3.6. Európai Unió által támogatott fejlesztések

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztések leírása, az azokra vonatkozó szerződések

Megfelelő adatok értelemszerűen – a dokumentumok, szerződések közvetlen elérésének biztosításával.

Költségvetési, Vagyongazdálkodási és Kontrolling Iroda

Negyedévente

Legalább 1 évig archívumban tartásával

3.3.7. Közbeszerzés

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

Közbeszerzési információk: éves terv, összegzés az ajánlatok elbírálásáról, a megkötött szerződésekről

Megfelelő adatok értelemszerűen
– az éves terv közvetlen elérésének biztosításával.

Költségvetési, Vagyongazdálkodási és Kontrolling Iroda

Negyedévente

Legalább 1 évig archívumban tartásával

II. KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

Költségvetési támogatásból nyújtott pályázati kiírás [az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 66. §]

Megfelelő adatok értelemszerűen – a közzétételt elrendelő jogszabály megnevezésével és elérhetővé tételével.

Közszolgálati kommunikációs és Külkapcsolati Iroda

Folyamatosan

Az előző állapot
1 évig archívumban tartásával

2.

A közbeszerzési eljárás eredményeként az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szerv, továbbá a fejezeti kezelésű előirányzat, elkülönített állami pénzalap terhére megkötött,
nettó 100 millió forint teljesítési értéket meghaladó szerződések alapján teljesített kifizetés összege, közvetlen jogosultja és a kifizetés időpontja
[az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 8. melléklete]

Megfelelő adatok értelemszerűen – a közzétételt elrendelő jogszabály megnevezésével és elérhetővé tételével.

Költségvetési, Vagyongazdálkodási és Kontrolling Iroda

A kifizetést követő
8 napon belül.

Az előző állapot nem törölhető.

3.

Az európai uniós társfinanszírozással bonyolított pályázatok esetében
a nettó 100 millió forintot meghaladó, teljesített kifizetés összege, kedvezményezettje, és a kifizetés időpontja
[az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 8. melléklete]

Megfelelő adatok értelemszerűen – a közzétételt elrendelő jogszabály megnevezésével és elérhetővé tételével.

Költségvetési, Vagyongazdálkodási és Kontrolling Iroda

A kifizetést követő
8 napon belül.

Az előző állapot nem törölhető.

4.

5.

Az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatban a Hivatal
a) elektronikus elérhetőségeiről;
b) ügyfélszolgálata elérhetőségéről;
c) az adatkezeléssel kapcsolatos lényeges körülményekről;
d) az üzemszünet, üzemzavar esetén követendő eljárásrendről;
e) az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: E-ügyintézési tv.) 10. § b) pontja szerint igénybe vehető elektronikus útról;
f) az E-ügyintézési tv. 18. § (2) bekezdés c) pontja szerint igénybe vehető elektronikus azonosítási szolgáltatásokról;
g) az elektronikus űrlap kitöltésével kezdeményezhető eljárásokról, az elektronikus űrlapok elérhetőségeiről;
h) az eljárásért fizetendő terhek elektronikus megfizetésének módjáról szóló tájékoztatás.
[az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII. 19.) Korm. rendelet 37. §]

Megfelelő adatok értelemszerűen
– a közzétételt elrendelő jogszabály megnevezésével és elérhetővé tételével, valamint az űrlapok és informatikai alkalmazás közvetlen letölthetőségének, elérhetőségének biztosításával.

Jogi Támogató Iroda

Folyamatosan

Az előző állapot törlendő.

6.

III. EGYEDI KÖZZÉTÉTELI LISTA

A)
Adat

B)
Tartalom

C)
Tartalomfelelős

D)
Frissítés

E)
Megőrzés

1.

A Versenytanács létszáma, összetétele, tagjainak neve, beosztása, elérhetősége

Megfelelő adatok értelemszerűen.

Döntéshozatalt Támogató Iroda

A változást követően azonnal

Az előző állapot törlendő

2.

A megindult versenyfelügyeleti eljárásokról közzétett sajtóközlemények

A közlemények közvetlen elérhetőségének biztosításával.

sajtószóvivő

Folyamatosan

1 év

3.

A Versenytanács tárgyalásainak időpontja

A vonatkozó hirdetmény közvetlen elérhetőségének biztosításával.

Döntéshozatalt Támogató Iroda

Folyamatosan

1 év

4.

Versenytanácsi határozatok

A közzétett határozatok közvetlen elérhetőségének biztosításával.

Döntéshozatalt Támogató Iroda

Folyamatosan

Az előző állapot nem törölhető.

5.

A Tpvt. 80. § szerint közzétehető versenytanácsi végzések

A közzétett döntések közvetlen elérhetőségének biztosításával.

Versenytanács elnöke

Folyamatosan

Az előző állapot nem törölhető.

6.

A versenyfelügyeleti eljáráshoz kapcsolódó bírósági határozatok

A közzétett bírósági határozatok közvetlen elérhetőségének biztosításával.

Bírósági Képviseleti Iroda

Folyamatosan

Az előző állapot nem törölhető.

7.

A Tpvt. 80. § szerint közzéteendő, 4. és 5. pontban nem említett egyéb döntések

A közzétett döntések közvetlen elérhetőségének biztosításával.

a) Döntéshozatalt Támogató Iroda,
ha a döntést az eljáró versenytanács hozta, vagy
b) Jogi Támogató Iroda vezetője egyéb esetben

Folyamatosan

Az előző állapot nem törölhető.

8.

A 2012. december 1. után benyújtott összefonódás engedélyezése iránti kérelmek üzleti titkot nem tartalmazó, a kérelmezők által készített rövid összefoglalói

Az összefoglalók szövegére mutató linket, az ügyszámot, a közvetlen résztvevőket, és a kérelem beérkezésének dátumát tartalmazó táblázat elérhetőségének biztosításával.

Fúziós Iroda

Folyamatosan

Az előző állapot nem törölhető.

9.

A közbeszerzési kartellben való részvételért jogerősen megbírságolt vállalkozások listája

A vállalkozás nevét, a versenyfelügyeleti eljárás ügyszámát, tárgyát, a bírság mértékét, a GVH döntése jogerőre emelkedésének időpontját, a GVH döntésének közvetlen elérhetőségét, az ehhez kapcsolódó sajtóközleményt, az ügyben született utolsó bírósági döntés közvetlen elérhetőségét, valamint az ehhez kapcsolódó sajtóközleményt tartalmazó táblázat elérhetőségének biztosításával.

Bírósági Képviseleti Iroda

Folyamatosan

5 év

9a.

A Tpvt. 36. § (4d) bekezdése alapján a felszólító levelekkel összefüggő adatok.

A feltételezett jogsértés, az érintett piac és az érintett piacok bontásában, a tárgyévben kiküldött felszólító levelek száma.

Jogi Támogató Iroda

Évente

Az előző állapot nem törölhető.

9b.

A Tpvt. 43/J. § (2) bekezdése alapján az összefonódás bejelentésének tényére és az összefonódás ismertetésére vonatkozó adatok.

Az összefonódás-bejelentés ténye, az összefonódás korlátozottan megismerhető adatot nem tartalmazó rövid ismertetése.

Fúziós Iroda

Folyamatosan

Az előző állapot nem törölhető.

9c.

A Tpvt. 43/N. § (4) bekezdése alapján a hatósági bizonyítványban megjelölt összefonódással érintett piacok listája.

A hatósági bizonyítványban megjelölt összefonódással érintett piacok listája.

Fúziós Iroda

Évente

Az előző állapot nem törölhető.

10.

A beszerzések lebonyolításával kapcsolatos eljárásrendről szóló normatív utasítás

Az utasítás közvetlen elérhetőségének biztosításával.

Jogi Támogató Iroda

Folyamatosan

Legalább 1 évig archívumban tartásával.

11.

A fogyasztó-védelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 38/F. § (1) bekezdésében meghatározott adatok

A fogyasztók kollektív érdekeinek védelmére irányuló képviseleti keresetek, a megindított eljárások állása, valamint a megindított eljárások kimenetele.

Bírósági Képviseleti Iroda

Folyamatosan

Az előző állapot nem törölhető.

1

Az 1. § (2) bekezdése a 7/2023. (VI. 28.) GVH utasítás 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. § (3) bekezdése a 2/2022. (II. 17.) GVH utasítás 5. §-ával megállapított, az 1/2023. (I. 31.) GVH utasítás 11. § a) pontja, a 6/2023. (V. 31.) GVH utasítás 15. § a) pontja szerint módosított szöveg.

3

A 2. § (2) bekezdése a 6/2020. (XII. 3.) GVH utasítás 25. § a) pontja szerint módosított szöveg.

5

A 3. § (1) bekezdése a 7/2023. (VI. 28.) GVH utasítás 3. §-a szerint módosított szöveg.

6

A 4. § (2) bekezdése a 6/2020. (XII. 3.) GVH utasítás 24. § b) pontja szerint módosított szöveg.

7

A 6. § (1) bekezdése a 7/2023. (VI. 28.) GVH utasítás 2. § (1) bekezdésével megállapított, a 11/2023. (IX. 28.) GVH utasítás 9. §-a szerint módosított szöveg.

8

A 6. § (2) bekezdése a 2/2022. (II. 17.) GVH utasítás 7. § a) pontja, a 6/2023. (V. 31.) GVH utasítás 15. § d) pontja szerint módosított szöveg.

9

A 6. § (3) bekezdését a 7/2023. (VI. 28.) GVH utasítás 2. § (2) bekezdése iktatta be.

10

A 7. § (1) bekezdése a 6/2023. (V. 31.) GVH utasítás 12. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 7. § (2) bekezdését a 2/2022. (II. 17.) GVH utasítás 8. §-a hatályon kívül helyezte, újonnan a 6/2023. (V. 31.) GVH utasítás 12. § (2) bekezdése iktatta be.

14

A 9. § (1) bekezdés nyitó szövegrésze a 6/2020. (XII. 3.) GVH utasítás 25. § b) pontja szerint módosított szöveg.

15

A 11. § (1) bekezdése a 6/2020. (XII. 3.) GVH utasítás 25. § c) pontja szerint módosított szöveg.

18

A 12/A. §-t a 4/2023. (III. 23.) GVH utasítás 2. §-a iktatta be.

19

A 12/A. § (2) bekezdése a 6/2023. (V. 31.) GVH utasítás 15. § f) pontja szerint módosított szöveg.

20

A 13. § (2) bekezdése a 2/2022. (II. 17.) GVH utasítás 7. § a) pontja, az 1/2023. (I. 31.) GVH utasítás 11. § b) pontja szerint módosított szöveg.

21

A 13. § (3) bekezdése a 6/2023. (V. 31.) GVH utasítás 13. §-ával megállapított, a 11/2023. (IX. 28.) GVH utasítás 8. §-a szerint módosított szöveg.

22

A 14. § (1) bekezdése a 6/2020. (XII. 3.) GVH utasítás 24. § a) pontja szerint módosított szöveg.

23

A 15. § (3)–(5) bekezdése a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére