• Tartalom

26/2015. (IX. 28.) NGM rendelet

26/2015. (IX. 28.) NGM rendelet

az élelmiszer-értékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automataberendezés üzemeltetőjének adókötelezettségéről, a bejelentési eljárásért fizetendő igazgatási szolgáltatási díj beszedésének, kezelésének, nyilvántartásának és visszatérítésének részletes szabályairól szóló 41/2014. (XII. 29.) NGM rendelet módosításáról1

2015.10.13.

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 175. § (4a) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 152/2014. (VI. 6.) Korm. rendelet 90. § 1. pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

1. § Az élelmiszer-értékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automataberendezés üzemeltetőjének adókötelezettségéről, a bejelentési eljárásért fizetendő igazgatási szolgáltatási díj beszedésének, kezelésének, nyilvántartásának és visszatérítésének részletes szabályairól szóló 41/2014. (XII. 29.) NGM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 1. § e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[Az élelmiszer-értékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automataberendezés (a továbbiakban: automataberendezés) üzemeltetője az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 22/D. §-ában foglalt esetekben és módon köteles az állami adóhatóság erre a célra rendszeresített formanyomtatványán elektronikusan bejelenteni (a továbbiakban: bejelentés) az automataberendezés]

e) gyártási számát, vagy ha az nem áll rendelkezésre, az üzemeltető saját nyilvántartásában szereplő egyedileg meghatározott azonosító számát,”

2. § (1) A Rendelet 2. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A díjat – a (4) bekezdésben meghatározott kivétellel – az állami adóhatóság honlapján közzétett számlaszámra kell megfizetni átutalással. Az átutalási megbízás közlemény rovatában az igazgatási szolgáltatási díj megjegyzést és a kérelmező adószámát fel kell tüntetni. Az átutalásról szóló igazolást csatolni kell a bejelentéshez.”

(2) A Rendelet 2. §-a a következő (4) és (5) bekezdéssel egészül ki:

„(4) Nem kell igazgatási szolgáltatási díjat fizetni, ha az automataberendezés üzemeltetője olyan automataberendezés kapcsán tesz bejelentést, amelyre az automataberendezés korábbi üzemeltetője már bejelentést tett, és ezen bejelentéshez kapcsolódóan
a) az igazgatási szolgáltatási díj teljes összege megfizetésre, és
b) az automataberendezés gyártási száma bejelentésre
került.
(5) A (4) bekezdés szerinti bejelentésben fel kell tüntetni az automataberendezésnek a korábbi bejelentés alapján megállapított regisztrációs számát.”

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba.

1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2015. október 14. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére