• Tartalom

289/2015. (X. 7.) Korm. rendelet

289/2015. (X. 7.) Korm. rendelet

a Fővárosi Állat- és Növénykert fejlesztésére irányuló Pannon Park és Mesepark projektekhez kapcsolódó beruházások megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról és az eljáró hatóságok kijelöléséről szóló 48/2015. (III. 12.) Korm. rendelet módosításáról1

2015.10.08.

A Kormány

az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (1) bekezdés 16.2., 17., 24. és 27. pontjában,

a 2. § tekintetében a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 110. § (7) bekezdés 27. pontjában

kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A Fővárosi Állat- és Növénykert fejlesztésére irányuló Pannon Park és Mesepark projektekhez kapcsolódó beruházások megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról és az eljáró hatóságok kijelöléséről szóló 48/2015. (III. 12.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) 5. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A Beruházással összefüggésben
a) építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt nem kell beszerezni,
b) településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni és
c) településképi bejelentési eljárásnak nincs helye.”

(2) Az R. 5. §-a a következő (4) és (5) bekezdéssel egészül ki:

„(4) Az 1. § (1) bekezdése szerinti építésügyi hatósági eljárásokban – az (5) bekezdésben foglaltak figyelembevételével – a Budapest XIV. kerület 29732/5, 29742 és 29743 helyrajzi számú ingatlanokat rendezettnek kell tekintetni abban az esetben is, ha a telek Városligeti Építési Szabályzat szerint kialakítása (telekhatár-rendezés) még nem történt meg.
(5) A használatbavételi engedély kiadásának feltétele a (4) bekezdésben megjelölt ingatlan tekintetében a Városligeti Építési Szabályzatban előírt telekhatár-rendezés végrehajtása, valamint annak az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzése.”

2. § Az R. 6. § a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A Beruházással összefüggésben a fás szárú növények védelméről szóló kormányrendeletet a következő eltérésekkel kell alkalmazni:)

a) az 1. § (1) bekezdése szerinti földrészleteken lévő fás szárú növények kivágása esetén azok pótlását legkésőbb a Pannon Park projekt keretében megvalósuló Biodómra (a Pannon Ősvadont, a Pannon-tenger Akváriumot és a Látogatóközpontot magában foglaló épületre) vonatkozó használatbavételi engedélykérelem benyújtásáig el kell végezni,”

3. § Az R. a következő 9. §-sal egészül ki:

9. § E rendeletnek a Fővárosi Állat- és Növénykert fejlesztésére irányuló Pannon Park és Mesepark projektekhez kapcsolódó beruházások megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról és az eljáró hatóságok kijelöléséről szóló 48/2015. (III. 12.) Korm. rendelet módosításáról szóló 289/2015. (X. 7.) Korm. rendelettel (a továbbiakban: Módr1.) megállapított 5. § (2), (4) és (5) bekezdését, valamint 6. § a) pontját a Módr1. hatálybalépésekor folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.”

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2015. október 9. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére