• Tartalom

31/2015. (VI. 29.) HM utasítás

31/2015. (VI. 29.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium rendelkezése alatt lévő lakások és helyiségek elidegenítésével összefüggő feladatok ellátásáról szóló 49/2014. (VII. 28.) HM utasítás módosításáról1

2015.06.30.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (5) bekezdése alapján a következő utasítást adom ki:

1. § A Honvédelmi Minisztérium rendelkezése alatt lévő lakások és helyiségek elidegenítésével összefüggő feladatok ellátásáról szóló 49/2014. (VII. 28.) HM utasítás (a továbbiakban: Utasítás) 11. alcíme helyébe következő alcím lép:

„11. A HM rendelkezésű lakások és nem lakáscélú helyiségek elidegenítési bevételeinek tervezése és e bevételek felhasználásának rendje
31. § (1) A HM rendelkezésű lakások és nem lakáscélú helyiségek elidegenítése pénzforgalmának lebonyolítására és bevételeinek elszámolására a HM vagyonkezelői feladatokat ellátó szerv külön számlát vezet.
(2) Az értékesítés előkészítése és lebonyolítása során a HM vagyonkezelői feladatokat ellátó szervet terhelő költségeket – ideértve a megbízási díjat is – a lakáselidegenítési bevétel terhére kell tervezni és megfizetni.
(3) A (2) bekezdés szerinti kiadásokkal csökkentett értékesítési bevételeket az Lr. szerinti lakáscélú támogatásokra, a HM vagyonkezelésében lévő katonai célú ingatlanok – ideértve a HM vagyonkezelésű lakásokat is – felújítására és a katonai infrastruktúra fejlesztésére, továbbá a kiemelt hadfelszerelés-fejlesztési programok besorolásáról szóló HM utasításban megjelölt hadfelszerelési programokra kell fordítani.
32. § A HM rendelkezésű lakások és nem lakáscélú helyiségek elidegenítésének bevételei és az azok terhére történő kiadások előirányzatait – figyelemmel a HM fejezet központi és intézményi gazdálkodásának rendjéről szóló HM utasítás rendelkezéseire – a HM vagyonkezelői feladatokat ellátó szerv a kiemelt hadfelszerelési programok irányításáért felelős HM szervvel és a HM központi lakásgazdálkodási szervvel egyeztetve tervezi.
32/A. § A költségvetési év során a pénzforgalmi számla negyedév végi, a IV. negyedévben a november 25-i egyenlege alapján a HM vagyonkezelői feladatokat ellátó szerv a negyedévet követő hónap 15-ig, a IV. negyedévre vonatkozóan november 30-ig a teljesített bevételek felhasználására javaslatot terjeszt fel a HM központi lakásgazdálkodási szerv útján a HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár (a továbbiakban: HM VGHÁT) részére, amely tartalmazza
a) a teljesített bevétel 31. § (2) bekezdése szerinti kiadásokkal csökkentett összegét,
b) a tárgyévben még várható bevétel pontosított összegét negyedévenkénti bontásban,
c) a 31. § (3) bekezdése szerinti feladatok tárgyévi finanszírozási igényét és
d) az a) pont szerinti bevétel 31. § (3) bekezdése szerinti feladatokra vonatkozó elosztási javaslatát.
32/B. § A HM VGHÁT döntését követően a HM vagyonkezelői feladatokat ellátó szerv végrehajtja a szükséges előirányzat-átcsoportosításokat.”

2. § Az Utasítás 2. § (1) bekezdés 7. pontjában a „HM Hadfelszerelési és Vagyonfelügyeleti Főosztály” szövegrész helyébe a „HM Vagyonfelügyeleti Főosztály” szöveg lép.

3. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

1

Az utasítás a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2015. július 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére