• Tartalom

36/2015. (VI. 29.) NFM rendelet

36/2015. (VI. 29.) NFM rendelet

a nemzeti fejlesztési miniszter által adományozható elismerésekről szóló 3/2014. (I. 31.) NFM rendelet módosításáról1

2015.07.02.

Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 152/2014. (VI. 6.) Korm. rendelet 109. § 4. pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

1. § A nemzeti fejlesztési miniszter által adományozható elismerésekről szóló 3/2014. (I. 31.) NFM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 1. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A miniszter által adományozható elismerés a 2. § (1) bekezdés e) és h) pontjában meghatározott elismerés kivételével csak természetes személy részére adományozható.”

2. § (1) A Rendelet 2. § (1) bekezdése a következő h) ponttal egészül ki:

(A miniszter által adományozható szakmai díjak a következők:)

h) Mattyók Aladár-díj.”

(2) A Rendelet 2. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A szakmai díjjal adományozó okirat és – az (5) és (5a) bekezdésben meghatározott kivétellel – a kifizetéskor hatályban lévő közszolgálati tisztviselői illetményalap tízszeresének megfelelő mértékű pénzjutalom jár.”

(3) A Rendelet 2. §-a a következő (5a) bekezdéssel egészül ki:

„(5a) A Mattyók Aladár-díjjal pénzjutalom nem jár.”

3. § A Rendelet 3. § (2) bekezdése a következő f) ponttal egészül ki:

(Az adományozást kezdeményezheti:)

f) a Mattyók Aladár-díj esetében az állami vagyon felügyeletéért és az állami vagyonnal való gazdálkodás szabályozásáért felelős miniszter vezetése alatt álló minisztérium szervezeti és működési szabályzatában kijelölt állami vezető útján az állam vagy helyi önkormányzat többségi befolyása alatt álló, a sport infrastruktúra-fejlesztéssel foglalkozó, illetve sportrendezvényeket lebonyolító gazdasági társaságok vezetői, az országos sportági szakszövetségek elnökei.”

4. § A Rendelet a következő 13/A. §-sal egészül ki:

13/A. § (1) A Mattyók Aladár-díj a sport infrastruktúra-fejlesztés terén kiemelkedő tevékenységet végzők munkájának elismerésére adományozható.
(2) Évente legfeljebb 5 díj adományozható.
(3) A díj díszdobozban elhelyezett, ezüstből készült, „proof” kivitelű ezüstérem, átmérője 42,5 mm, vastagsága 3 mm. Előlapján a névadó mellképe, mellette két oldalon tölgy- és babérág látható, amelyben a díj elnevezése szerepel. Hátoldalán Magyarország egymást keresztező tölgy- és babérággal övezett címere helyezkedik el, amelyet „A NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTERTŐL” felirat vesz körül.
(4) A díj a március 15-i és az október 23-i nemzeti ünnep, valamint kiemelkedő szakmai események alkalmából adományozható.”

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba.

1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2015. július 3. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére