• Tartalom

390/2015. (XII. 11.) Korm. rendelet

390/2015. (XII. 11.) Korm. rendelet

a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő egyes szakképző intézmények átadásáról, valamint egyes kormányrendeleteknek a szakképzés intézményrendszerének átalakításával összefüggő módosításáról szóló 146/2015. (VI. 12.) Korm. rendelet módosításáról1

2015.12.12.

A Kormány az Alaptörvény 15. cikk (3) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő egyes szakképző intézmények átadásáról, valamint egyes kormányrendeleteknek a szakképzés intézményrendszerének átalakításával összefüggő módosításáról szóló 146/2015. (VI. 12.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) 1. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az átalakítás időpontját megelőzően keletkezett követelések és vállalt kötelezettségek az átalakítás időpontjáig a KLIK-et illetik meg, illetve terhelik. A kiválással érintett köznevelési intézmény esetében a hazai, illetve európai uniós forrásból finanszírozott projekteket érintő követelések és kötelezettségek tekintetében a 7. § rendelkezéseit kell alkalmazni.”

(2) Az R. 7. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

7. § (1) A kiválással érintett köznevelési intézményt érintő hazai, illetve európai uniós forrásból finanszírozott, az átalakítás időpontjában befejezettnek nem minősülő projektek (a továbbiakban: átvételre kerülő projektek) tekintetében a záró kifizetési igénylés és záró beszámoló támogató általi elfogadását, illetve a támogatás folyósítását követő napon a KLIK helyébe a szakképzési centrum lép. Az átvételre kerülő projektek átadás-átvételéről és az átvételre kerülő projektekkel kapcsolatos fenntartási kötelezettség szakképzési centrum általi teljesítéséről a projekt befejezését követően külön átadás-átvételi megállapodásban kell rendelkezni.
(2) Az átvételre kerülő projektek tekintetében a záró kifizetési igénylés és záró beszámoló támogató általi elfogadása, illetve a támogatás folyósítása napjáig a KLIK vállal kötelezettségeket és teljesíti azokat.
(3) A kiválással érintett köznevelési intézményt érintő hazai, illetve európai uniós forrásból finanszírozott, az átalakítás időpontjában befejezettnek minősülő projektek tekintetében az átalakítás időpontjától a KLIK helyébe a szakképzési centrum lép.
(4) Az (1) és a (3) bekezdés szerinti hazai, illetve európai uniós forrásból finanszírozott projektek tekintetében a támogató a szerződésmódosítások végrehajtásáról a szakképzési centrum kezdeményezésétől számított húsz napon belül intézkedik.”

2. § Az R. a következő 14. §-sal egészül ki:

14. § (1) E rendeletnek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő egyes szakképző intézmények átadásáról, valamint egyes kormányrendeleteknek a szakképzés intézményrendszerének átalakításával összefüggő módosításáról szóló 146/2015. (VI. 12.) Korm. rendelet módosításáról szóló 390/2015. (XII. 11.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Módr.) 1. § (2) bekezdésével megállapított 7. §-át az átvételre kerülő projektek elszámolására, lezárására – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – kell alkalmazni.
(2) Ha az átvételre kerülő projektek szakképzési centrum részére történő átadása a Módr. hatálybalépése előtt megtörtént, az átvételre kerülő projektek elszámolására, lezárására a 7. § 2015. július 1-jén hatályos rendelkezéseit kell alkalmazni.
(3) A hazai, illetve az európai uniós forrásból megvalósuló projektek tekintetében az 1. § (2) bekezdés első mondatát, a hazai forrásból megvalósuló projektek tekintetében az 1. § (2) bekezdés második mondatát nem kell alkalmazni.”

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2015. december 13. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére