• Tartalom

49/2015. (IX. 10.) HM utasítás

49/2015. (IX. 10.) HM utasítás

a kötelezettségvállalások pénzügyi ellenjegyzéséről és bejelentésének rendjéről szóló 83/2012. (XI. 16.) HM utasítás és a honvédelmi szervezetek saját hatáskörű előirányzat-átcsoportosításának rendjéről szóló 34/2014. (IV. 30.) HM utasítás módosításáról1

2015.09.11.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (5) bekezdése alapján a következő utasítást adom ki:

1. A kötelezettségvállalások pénzügyi ellenjegyzéséről és bejelentésének rendjéről szóló
83/2012. (XI. 16.) HM utasítás módosítása

1. § A kötelezettségvállalások pénzügyi ellenjegyzéséről és bejelentésének rendjéről szóló 83/2012. (XI. 16.) HM utasítás (a továbbiakban: Utasítás) 8. § (1) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A gazdasági szerv vezetője vagy az általa kijelölt személy azon kötelezettségvállalások ellenjegyzésére jogosult, amelyek)

b) a személyi állomány illetményéhez és – a 9. § (1) bekezdés h) pontjában foglaltak kivételével – egyéb pénzbeli járandóságaihoz,”

(kapcsolódnak.)

2. § Az Utasítás 9. § (1) bekezdés h) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A HM VGH főigazgatója vagy az általa kijelölt személy azon kötelezettségvállalások ellenjegyzésére jogosult, amelyek)

h) a személyi állomány kimagasló teljesítményét elismerő teljesítményjuttatásra vagy jutalomra vonatkozó miniszteri döntésekhez”

(kapcsolódnak.)

3. § Az Utasítás 4. alcíme a következő 23. §-sal egészül ki:

23. § (1) A Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség által a KNBSZ-en kívüli honvédelmi szervezetek állománya vonatkozásában összeállított és a HM VGH részére ellenjegyzés céljából megküldött, a személyi állomány kimagasló teljesítményét elismerő teljesítményjuttatásra vagy jutalomra vonatkozó miniszteri határozat-tervezet, döntési lap-tervezet ellenjegyzését az ellenjegyző az 1. melléklet 1. pont a) alpontja szerinti formában hajtja végre.
(2) A KNBSZ által összeállított, a személyi állománya kimagasló teljesítményét elismerő teljesítményjuttatásra vagy jutalomra vonatkozó miniszteri határozat-tervezet, döntési lap-tervezet alapján elkészített és a HM VGH részére ellenjegyzés céljából megküldött – minősített adatokat nem tartalmazó – kivonat ellenjegyzését az ellenjegyző „a szükséges előirányzat fedezet rendelkezésre áll” megjegyzéssel hajtja végre. Az ellenjegyzett kivonatot a KNBSZ a miniszteri határozat-tervezethez, döntési lap-tervezethez csatolja.”

4. § Hatályát veszti az Utasítás 9. § (1) bekezdés g) pontjában az „a KNBSZ katonadiplomáciai szakfeladatához rendelt személyek kivételével” szövegrész.

2. A honvédelmi szervezetek saját hatáskörű előirányzat-átcsoportosításának rendjéről szóló
34/2014. (IV. 30.) HM utasítás módosítása

5. § A honvédelmi szervezetek saját hatáskörű előirányzat-átcsoportosításának rendjéről szóló 34/2014. (IV. 30.) HM utasítás 2. § d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A Honvédelmi Minisztérium fejezet költségvetés gazdálkodási információs rendszerében használt címrendkódok jegyzéke című, a HM Védelemgazdasági Hivatal (a továbbiakban: HM VGH) által készített kiadványban saját hatáskörű átcsoportosításra kijelölt feladatok előirányzatai terhére vagy javára a 4. §-ban foglaltak figyelembevételével, továbbá a miniszteri hatáskörű átcsoportosításra kijelölt feladatokon belül előirányzat-átcsoportosítást hajthat végre a kiemelt kiadási előirányzatokon belül – ideértve az egységes rovatrend rovatai (a továbbiakban: rovatok) közötti átcsoportosításokat is –]

d) a HM VGH főigazgatója
da) a honvédelmi szervezetek költségvetésén belül, valamint alcímeken belül az MH katonai szervezetei között a személyi juttatások, a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó, valamint az ellátottak pénzbeli juttatásai kiemelt előirányzat és a KNBSZ előirányzatai kivételével a pénzügyi jellegű dologi kiadások előirányzatokon belül,
db) a tartalék-előirányzatokon belül,”

(ideértve a kapcsolódó támogatási és bevételi előirányzatokat is.)

3. Záró rendelkezések

6. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

1

Az utasítás a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2015. szeptember 12. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére