• Tartalom

82/2015. (III. 31.) Korm. rendelet

82/2015. (III. 31.) Korm. rendelet

az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet módosításáról1

2015.04.01.

A Kormány az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 109. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 51. §-a a következő (1a) bekezdéssel egészül ki:

„(1a) A 2007–2013 közötti programozási időszak operatív programjainak 2015. évi eredményes zárásával összefüggő feladatok végrehajtásában részt vevő olyan költségvetési szerv, amely
a) központi koordinatív, irányító hatósági, vagy közreműködő szervezeti feladatokat lát el,
b) az a) pont szerinti szervek irányítása vagy felügyelete alatt áll, és projekt-végrehajtási feladatokat lát el,
c) európai uniós költségvetési tagállami kapcsolatokkal összefüggő államháztartási vonatkozású feladatokat lát el,
d) ellenőrző hatósági, igazoló hatósági feladatokat lát el, vagy
e) nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű uniós támogatásból finanszírozott környezetvédelmi projektet valósít meg,
az egységes rovatrend K1103. Céljuttatás, projektprémium rovata elsősorban európai uniós forrásból fedezett költségvetési kiadási előirányzata terhére az (1) bekezdésben meghatározott mértéknél nagyobb kötelezettséget is vállalhat.”

2. § Az Ávr. 75. §-a a következő (6a) bekezdéssel egészül ki:

„(6a) Ha valamely hatósági engedély a támogatott tevékenység egyes elemeinek megvalósítását követően szerezhető be, a (2) bekezdés h) pontja alapján csak a támogatott tevékenység megkezdéséhez szükséges hatósági engedélyek meglétéről kell nyilatkozni, a további hatósági engedélyek meglétét a támogató a támogatott tevékenység megvalósítására vonatkozó beszámoló keretében ellenőrzi.”

3. § Az Ávr. 87. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

87. § (1) A költségvetési támogatás a beszámoló vagy a részbeszámoló elfogadását megelőzően is – a költségvetési támogatás céljához, a támogatott tevékenység megvalósítási időszakának hosszához, a kedvezményezett saját forrásának mértékéhez igazodó módon – folyósítható (a továbbiakban: támogatási előleg).
(2) A támogatási előleg nyújtásának a lehetőségét és a támogatási előleg összegét a pályázati kiírás vagy a támogatási szerződés határozza meg.
(3) A 76. § (1) bekezdés d) pontja szerinti költségterv szerint részletekben kell folyósítani azt a támogatási előleget, amely az ötmillió forintot meghaladja. E rendelkezést nem kell alkalmazni
a) az olyan költségvetési támogatásokra, amelyek esetén a támogatott tevékenység időtartama a hatvan napot nem haladja meg,
b) a kincstári körbe tartozó kedvezményezettek részére nyújtott költségvetési támogatásokra, valamint a Kincstárnál vezetett fizetési számlára folyósított költségvetési támogatásokra,
c) a központi költségvetés Áht. 14. § (3) bekezdése szerinti fejezetéből biztosított költségvetési támogatásokra.
(4) A támogatási előleget vagy annak első részletét a támogatási szerződésben meghatározott határidőn belül kell folyósítani.”

4. § Az Ávr. a következő 183. §-sal egészül ki:

183. § Az államháztartás központi alrendszerében a 2015. január és február hónapokról készített időközi költségvetési jelentést a Kincstár abban az esetben is elfogadja, ha ahhoz az 5. mellékletében foglalt táblázat E:21 mezőjétől eltérően az adatszolgáltató főkönyvi kivonatot nem mellékelt.”

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2015. április 2. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére