• Tartalom

1/2016. (III. 4.) BM KÁT utasítás

1/2016. (III. 4.) BM KÁT utasítás

a Belügyminisztérium Közszolgálati Szabályzatáról szóló 2/2013. (V. 28.) BM KÁT utasítás módosításáról1

2016.03.05.
A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (5) bekezdés f) pontja, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 75. § (5) bekezdése alapján kiadom a következő utasítást:
1. A Belügyminisztérium Közszolgálati Szabályzatáról szóló 2/2013. (V. 28.) BM KÁT utasítás (a továbbiakban: Utasítás) 3. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„3. A Szabályzat rendelkezéseit alkalmazni kell a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló 2015. évi XLII. törvény (a továbbiakban: Hszt.) 65. §-a alapján a Minisztériumhoz vezényeltekre (a továbbiakban: vezényelt) a Hszt.-ben, a Hszt. végrehajtására kiadott rendeletekben, valamint a vezénylésről szóló határozatban meghatározott mértékben.”
2. Az Utasítás 7. pont e) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(A közigazgatási államtitkár a munkáltatói jogkörébe tartozó munkatársak tekintetében dönt)
e) az adott szervezeti egység szakmai irányításáért felelős állami vezető, kabinetfőnök javaslata alapján az alapilletmény eltérítéséről,”
3. Az Utasítás 18. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„18. A kormányzati szolgálati jogviszony létesítése vagy új munkakörbe kinevezés előtt az érintettel közölni kell, ha a betölteni kívánt munkakör betöltője a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény (a továbbiakban: Nbtv.), valamint a belügyminiszter feladat- és hatáskörét érintően a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személyek meghatározásáról szóló 15/2015. (IV. 10.) BM rendelet alapján nemzetbiztonsági ellenőrzés alá esik. Az érintett részére a Személyügyi Főosztály a nemzetbiztonsági ellenőrzéshez szükséges kérdőívet biztosítja.”
4. Az Utasítás 44. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„44. A Kttv., Mt. alapján a munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés kötelező mértékén felüli mentesítést – a Belügyminisztérium Egyedi Iratkezelési Szabályzatának kiadásáról szóló 27/2014. (XII. 23.) BM utasítás VI. fejezetének 197. pontjában foglaltakra is figyelemmel – a munkatárs részére a szervezeti egység vezetőjének javaslata alapján a jogviszony megszüntetésére jogosult munkáltatói jogokat gyakorló vezető állapíthat meg.”
5. Az Utasítás 114. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„114. A szervezeti egység vezetője a kormánytisztviselő – a kormányzati ügykezelő kivételével –, valamint kirendelt kormánytisztviselő tárgyévet megelőző év minősítése (teljesítményértékelése) alapján a jogszabályi keretek, valamint a meghatározott pénzügyi keretek között készíti elő javaslatát a kormánytisztviselők, kirendelt kormánytisztviselők tekintetében a tárgyévi alapilletmény-eltérítés mértékére.”
6. Az Utasítás 128. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„128. A munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló 39/2010. (II. 26.) Korm. rendelet (ezen alcím tekintetében a továbbiakban: Korm. rendelet) rendelkezéseinek megfelelően, az ott meghatározott mértékben a Minisztérium – utólag – megtéríti a Budapest közigazgatási határán kívülről, illetve a Korm. rendelet 4. § c) és d) pontjai alapján jogosultak esetében a közigazgatási határon belülről történő napi munkába járás és hazautazás költségeit. A hétvégi hazautazással kapcsolatos költségtérítés havi felső korlátja 2016-ban 35 200 Ft.”
7. Az Utasítás 129. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„129. A munkába járást szolgáló bérlet vagy menetjegy, a saját gépjárművel történő napi munkába járás, illetve a hétvégi hazautazás költségeinek megtérítését a 3. melléklet szerinti kérelem kitöltésével és a Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztályon történő leadásával kell engedélyeztetni. A kifizetés kezdeményezése a bérlet vagy menetjegy, továbbá tömegközlekedéssel történő munkába járás esetén a 4. melléklet I. pontja, saját gépjárművel történő munkába járás esetén a 4. melléklet II. pontja, illetve hétvégi hazautazás esetén a 4. melléklet III. pontja szerinti elszámolólap Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztályon történő leadásával igényelhető.”
8. Az Utasítás 150. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„150. Abban az esetben lehet a fogászati költségek megtérítésére kérelmet benyújtani, ha a fogászati ellátás igénybevételét megelőző egy éven belül fogászati szűrővizsgálaton vett részt, vagy rendszeres fogászati kezelés alatt áll, és ezek valamelyikéről igazolást mutat be a munkatárs.”
9. Az Utasítás 152. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„152. A munkatárs a fogászati költségeinek megtérítése iránti – 6. melléklet szerinti – kérelmét a szervezeti egység vezetőjénél terjesztheti elő. A kérelemhez mellékelni kell a fogászati rendelő által kiállított igazolást arról, hogy a munkatárs egy éven belül fogászati szűrővizsgálaton vett részt, vagy rendszeres fogászati kezelés alatt áll, valamint a Belügyminisztérium nevére és címére kiállított, a munkatárs nevével ellátott számlát.”
10. Az Utasítás 243. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„243. Az Erzsébet-utalvány Plusz elektronikus kártyák beszerzését és az iskolakezdési utalványok feltöltését a Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztály biztosítja.”
11. Az Utasítás 244. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„244. A Minisztérium – ezen cafetéria-juttatási elem választása esetén – vásárlásra alkalmas Erzsébet-utalvány Plusz elektronikus kártyára feltöltött elektronikus étkezési utalvány juttatással támogatja a munkatársak étkezését.”
12. Az Utasítás 246. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„246. Az Erzsébet-utalvány Plusz elektronikus kártyák beszerzését és az étkezési utalványok feltöltését a Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztály végzi.”
13. Az Utasítás 247. pont b) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(A Minisztérium a 202. pontban meghatározott vezényeltek részére – ezen cafetéria-juttatási elemek valamelyikének választása esetén –)
b) kulturális szolgáltatás igénybevételére szóló belépőjegy, bérlet, könyvtári beiratkozási díj igénybevételére alkalmas elektronikus utalványt (a továbbiakban együtt: sport vagy kultúra elektronikus utalvány) biztosít.”
14. Az Utasítás 249. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„249. Az Erzsébet-utalvány Plusz elektronikus kártyák beszerzését és a sport vagy kultúra elektronikus utalványok feltöltését a Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztály végzi.”
15. Az Utasítás 299. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„299. A munkáltatói jogkör gyakorlója – az adott szervezeti egység szakmai irányításáért felelős állami vezető, kabinetfőnök javaslata alapján – a kormányzati ügykezelőnek a 298. pont alapján megállapított illetményét tárgyévre vonatkozóan legfeljebb 20%-kal megemelheti, különösen az alábbi esetekben:
a) a kormányzati ügykezelő tárgyévet megelőző év – 22. melléklet szerinti – értékelése alapján,
b) ha középiskolai végzettséget és közgazdasági szakképesítést vagy államilag elismert nyelvvizsgát vagy legalább középfokú számítástechnikai szakképesítést szerez, vagy azzal rendelkezik.
Az így megállapított illetmény a Kttv. 208. § (2) bekezdésében meghatározott mértéket nem haladhatja meg.”
16. Az Utasítás
a) 3. melléklete helyébe az 1. melléklet lép,
b) 4. melléklete helyébe a 2. melléklet lép,
c) 5. melléklete helyébe a 3. melléklet lép,
d) 6. melléklete helyébe a 4. melléklet lép,
e) 14. melléklete helyébe az 5. melléklet lép,
f) 15. melléklete helyébe a 6. melléklet lép,
g) 19. melléklete helyébe a 7. melléklet lép,
h) a 8. melléklet szerinti 22. melléklettel egészül ki.
17. Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.
18. Az Utasítás
a) 5. pontjában a „vezénylésről szóló megállapodással és határozattal” szövegrész helyébe a „vezénylésről szóló határozattal” szöveg,
b) 84. pontjában a „Hszt. 82. §-ában” szövegrész helyébe az „a Hszt. 111. §-ában” szöveg,
c) 137. pontjában a „49/D. §-a” szövegrész helyébe a „65. §-a” szöveg, valamint az „(a továbbiakban:” szövegrész helyébe az „(a továbbiakban együtt:” szöveg,
d) 155. pontjában a „ „Belügyminisztérium Igazgatás” ” szövegrész helyébe a „Belügyminisztérium” szöveg,
e) 158. pontjában a „ „Belügyminisztérium Igazgatás” ” szövegrész helyébe a „Belügyminisztérium” szöveg,
f) 205. pontjában a „megszűnésekor vissza” szövegrész helyébe a „megszűnésekor bruttó összegben vissza” szöveg,
g) 207. pontjában a „2015.” szövegrész helyébe a „2016.” szöveg,
h) 239. pontjában az „esetén – utalvány” szövegrész helyébe az „esetén – Erzsébet-utalvány Plusz elektronikus kártyára feltöltött elektronikus iskolakezdési utalvány” szöveg,
i) 248. pontjában a „kultúra utalvány” szövegrész helyébe a „kultúra elektronikus utalvány” szöveg,
j) 249c. pontjában a „2015.” szövegrész helyébe a „2016.” szöveg
lép.

1. melléklet az 1/2016. (III. 4.) BM KÁT utasításhoz

KÉRELEM
Utazási költségtérítésről
JAVASOLOM:
..............................................................
szervezeti egység vezetője
Kérelmező neve:
Születési helye, ideje:
Munkahelye:
Lakcíme:
Tartózkodási helye:
Közlekedési eszköz:
a)    országos közforgalmú vasút 2. kocsiosztály
b)    elővárosi vasút (HÉV)
c)    menetrend szerinti országos, regionális és elővárosi autóbuszjárat
d)    menetrend szerint közlekedő hajó, komp vagy rév
e)    saját gépjármű
Bérlet vagy teljes árú menetjegy ára: ............... Ft
BM térít: 86% = ............... Ft
Saját gépjármű esetében: NAV norma alapján
Nyilatkozom, hogy a napi munkába járásom
a)    lakóhelyemről,
b)    tartózkodási helyemről
történik.
I. Hétvégi hazautazás költségtérítése esetén
Nyilatkozom, hogy Budapest közigazgatási határán belül állandó lakóhellyel nem rendelkezem.
II. Saját gépjárművel történő munkába járás költségtérítése esetén
a)    a munkavállaló lakóhelye vagy tartózkodási helye, valamint a munkavégzés helye között nincsen közösségi közlekedés;
b)    a munkavállaló munkarendje miatt nem, vagy csak hosszú várakozással tudja igénybe venni a közösségi közlekedést;
c)    ha a munkavállaló mozgáskorlátozottsága, illetve a súlyos fogyatékosság minősítésének és felülvizsgálatának, valamint a fogyatékossági támogatás folyósításának szabályairól szóló kormányrendelet szerinti súlyos fogyatékossága miatt nem képes közösségi közlekedési járművet igénybe venni, ideértve azt az esetet is, ha a munkavállaló munkába járását az Mt. 294. § (1) bekezdés b) pontjában felsorolt hozzátartozója biztosítja (az orvosi igazolást kérjük csatolni);
d)    a munkavállalónak óvodai vagy bölcsődei ellátást igénybe vevő gyermeke van.
A költségtérítést igénylem Budapest közigazgatási határán belül is.
1. igen
2. nem
Munkahely és lakóhely közötti távolság oda-vissza számolva km-ben: ......... km
Kérem, a fentiek alapján részemre a munkába járással kapcsolatos költségtérítést engedélyezni szíveskedjék.
Nyilatkozom, hogy amennyiben adataimban olyan változás következik be, mely szerint költségtérítésre nem, vagy más módon vagyok jogosult, azt három munkanapon belül a Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztály vezetőjének írásban bejelentem.
Budapest, 20................................................

 

..........................................
aláírás

 

 

Ellenjegyzem:

Kötelezettségvállaló:

................................................

................................................

Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztály

aláírás

2. melléklet az 1/2016. (III. 4.) BM KÁT utasításhoz

I.
ELSZÁMOLÁS
a munkába járó dolgozók elővárosi vasút, HÉV, személyvonat, országos, regionális
és elővárosi autóbusz, komp utazási költségtérítéséről
Elszámolási időszak:    20....................................-től
    20....................................-ig
........................................................................
szervezeti egység
Csatolva: .......... db MÁV bérlet, .......... db készpénzfizetési számla, .......... db VOLÁN bérlet, VOLÁN igazolás bemutatva

 

NÉV

Adó-
azonosító jel

Munkahely

Lakóhely/ tartózkodási hely, ahonnan bejár

Az igénybe vett közlekedési eszköz neme

A lakóhely és
a munkahely közötti km-távolság (díjövezetnek megfelelően)

A bérletjegy díjazási ára
(Ft)

A dolgozót terhelő összeg
(Ft)

BM-et terhelő havi hozzájárulás (Ft)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖSSZESEN

 

 

 

Budapest, ............... év ................. hónap ................. nap

Alulírott
..............................................
nyilatkozom, hogy

a) lakóhelyem

 

településen található, valamint a napi munkába járásom

a) lakóhelyemről*

történik.

b) tartózkodási helyem

 

b) tartózkodási helyemről*

* A megfelelő rész aláhúzandó.

vezető aláírása

P. H.

dolgozó aláírása

II.
ELSZÁMOLÁS
a munkába járó dolgozók saját gépkocsi-utazási költségtérítéséről
Elszámolási időszak:    20....................................-től
    20....................................-ig
........................................................................
szervezeti egység

 

NÉV

Adó-
azonosító jel

Munkahely

Lakóhely/ tartózkodási
hely,
ahonnan
bejár

A lakóhely és
a munkahely közötti km-távolság
(km)

Munkában töltött napok részletezése

Munkában töltött napok összesen
(nap)

BM-et terhelő havi hozzájárulás
(9 Ft/
km × km × nap)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

1.

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖSSZESEN

 

Budapest, ............... év ................. hónap ................. nap

Alulírott
..............................................
nyilatkozom, hogy

a) lakóhelyem

 

településen található, valamint a napi munkába járásom

a) lakóhelyemről*

történik.

b) tartózkodási helyem

 

b) tartózkodási helyemről*

* A megfelelő rész aláhúzandó.

vezető aláírása

P. H.

dolgozó aláírása

III.
ELSZÁMOLÁS
a munkába járó dolgozók hétvégi hazautazásával kapcsolatos utazási költségtérítéséről
Elszámolási időszak:    20....................................-től
    20....................................-ig
........................................................................
szervezeti egység
Csatolva: ........... db bérlet/menetjegy, ........... db készpénzfizetési számla

 

NÉV

Adó-
azonosító jel

Munkahely

Lakóhely/ tartózkodási hely, ahonnan bejár

Az igénybe vett közlekedési eszköz neme

A lakóhely és
a munkahely közötti km-távolság (díjövezetnek megfelelően)

A bérletjegy
menetjegy-
díjazási ára (Ft)

A dolgozót terhelő összeg (Ft)

BM-et terhelő havi hozzájárulás (Ft)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖSSZESEN

 

 

 

Budapest, ............... év ................. hónap ................. nap

Alulírott
..............................................
nyilatkozom, hogy

a) lakóhelyem

 

településen található, valamint a napi munkába járásom

a) lakóhelyemről*

történik.

b) tartózkodási helyem

 

b) tartózkodási helyemről*

* A megfelelő rész aláhúzandó.

vezető aláírása

P. H.

dolgozó aláírása

3. melléklet az 1/2016. (III. 4.) BM KÁT utasításhoz

......................................... Asszonynak/Úrnak
Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztály
főosztályvezetője részére
Helyben
Tisztelt Főosztályvezető Asszony/Úr!
Alulírott ..................................................... kérem, hogy részemre ..................................... Ft összegű illetményelőleg kifizetését engedélyezni szíveskedjen.
Indokaim:
Budapest, 20.................. hó .......... nap
.....................................................................................................
a kérelmező olvasható aláírása
A kérelmező születési helye, ideje:     
Anyja neve:     
Adóazonosító jele:     
..............................................................
hivatali egység megnevezése
A kérelemben foglaltak valódiságát igazolom, a kérelem teljesítését javaslom/nem javaslom:
Budapest, 20.................. hó .......... nap
......................................................
közvetlen vezető aláírása
.................... havi visszafizetés mellett ....................... Ft összegű illetményelőleget engedélyezek.
Budapest, 20.................. hó .......... nap
......................................................
engedélyező aláírása
Az összeg az éves illetményelőleg-keret terhére kifizethető.
......................................................
pénzügyi ellenjegyző

4. melléklet az 1/2016. (III. 4.) BM KÁT utasításhoz

KÉRELEM
látásjavító szemüveg/kontaktlencse vagy képernyős szemüveg vagy fogászati kezelés*
árának megtérítése iránt
NÉV:     
Hivatali egység:     
Telefonszám:     
Adóazonosító jel:     
BM jogviszony kezdete:     
Próbaidő időtartama:     
A vonatkozó jogszabály és a mellékelt számla alapján kérem látásjavító szemüvegem/kontaktlencsém vagy képernyős szemüvegem vagy fogászati kezelésem* árának részbeni megtérítését.
1.    Kijelentem, hogy tárgyévben fogászati/látásjavító szemüveg vagy kontaktlencse költségtérítésben:
a)    nem részesültem,
b)    .............................. forint összegben részesültem.
2.    Kijelentem, hogy jelen kérelmem benyújtását megelőző 2 éven belül képernyős szemüveg költségtérítésben:
a)    nem részesültem,
b)    .............................. forint összegben részesültem.
Melléklet: .............................. db
Kelt: .................................................................
.................................................................
aláírás
JAVASOLOM:
Kelt: .................................................................
P. H.
.................................................................
vezető
Pénzügyi ellenjegyzés:
.................................................................
_________________________
* A megfelelő rész aláhúzandó.

5. melléklet az 1/2016. (III. 4.) BM KÁT utasításhoz

.............................................................................................
a Személyügyi Főosztály főosztályvezetője részére
Tárgy: a Belügyminisztériumon belül a célfeladat ellátásáért felelős munkatársra, valamint a célfeladat tartalmára javaslattétel
Az alábbi tevékenységek ellátására a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 154. § (2) bekezdése alapján/a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló 2015. évi XLII. törvény 72. §-a alapján célfeladat-megállapítást kezdeményezek.
(uniós projekt esetén a projekt elnevezése és száma: .............................................................................................)
A célfeladat ellátására javasolt személy:     
A célfeladat pontos tárgya (részfeladatok megállapítása esetén bontásban):
A célfeladat teljesülése az alábbi kritériumok alapján kerül megállapításra (részfeladatok megállapítása esetén bontásban):
a)     
b)     
n)     
A célfeladat teljesítésének határideje (részfeladatok megállapítása esetén bontásban):
A célfeladat végrehajtásának teljesítéséről (részteljesítéséről) javaslatot tesz:
A célfeladat teljesítésekor a célfeladatra kijelölt személynek fizetendő összeg (részfeladatok megállapítása esetén bontásban): bruttó .................................................. forint.
A célfeladat teljesülését alátámasztó kritériumok igazolásának, dokumentumok benyújtásának határideje:
....................................................................................................
A felsorolt tevékenységek a munkatárs munkakörének ellátásából adódó általános munkaterhet jelentősen meghaladják (a munkakörén kívül eső feladat/a munkaköréhez kapcsolódó eseti jellegű, egyedi feladat), így ezek elvégzéséhez célfeladat kijelölése indokolt.
Budapest, .................................................................
.................................................................
a feladatellátásért
felelős szervezeti egység vezetője
Ellenjegyzem:
.................................................................
Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztály
főosztályvezető
Budapest, ..................................................................

6. melléklet az 1/2016. (III. 4.) BM KÁT utasításhoz

JAVASLAT
................................................................
a Személyügyi Főosztály főosztályvezetője részére
Tárgy: a célfeladatok ellátására meghirdetendő pályázat szakmai tartalmára javaslattétel
A ..................................................................................... nevű ....................................................... számú projekt tekintetében az alábbi tevékenységek ellátására a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 154. § (3) bekezdése alapján/a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló 2015. évi XLII. törvény 72. §-a alapján/a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény 140. § (5) bekezdése alapján célfeladat megállapítására pályázat meghirdetését kezdeményezem.
A pályázattal érintett szervezetek megnevezése:
a)     
b)     
n)     
A célfeladat pontos tárgya:
A célfeladat teljesülése az alábbi kritériumok alapján kerül megállapításra:
a)     
n)     
A célfeladat ellátáshoz szükséges végzettség, szakmai ismeretek és kompetenciák:
A célfeladat teljesítésének határideje:     
(célfeladatonként kérjük megadni a fenti adatokat)
A célfeladat teljesülését alátámasztó kritériumok igazolásának, dokumentumok benyújtásának határideje:
Budapest, .................................................................
.................................................................
a projekt szakmai tartalmának megvalósításáért
felelős szakmai terület vezetője

7. melléklet az 1/2016. (III. 4.) BM KÁT utasításhoz

Kormányzati ügykezelők illetményének megállapítása

Szolgálati idő

Minimum bruttó illetmény (Ft/hó)

0–5

a mindenkori garantált bérminimum összege

6–11

a mindenkori garantált bérminimum összege + 16 800 Ft

12–17

a mindenkori garantált bérminimum összege + 33 600 Ft

18–23

a mindenkori garantált bérminimum összege + 50 400 Ft

24–29

a mindenkori garantált bérminimum összege + 67 200 Ft

30–35

a mindenkori garantált bérminimum összege + 84 000 Ft

36–

a mindenkori garantált bérminimum összege + 100 800 Ft

8. melléklet az 1/2016. (III. 4.) BM KÁT utasításhoz

Kormányzati ügykezelő
értékelési lap

SZEMÉLYI ADATOK

Szervezeti egység

 

Időszak

 

Értékelő

 

Értékelt

 

Anyja neve

 

Születési dátum

 

BM-jogviszony kezdete

 

Értékelőnél eltöltött idő

 

a)    Figyelem a feladatok végrehajtására (annak jellemzése, hogy az értékelt mennyire figyel oda feladatai végrehajtására)
o    Kiemelkedő
o    Átlag feletti
o    Átlagos
o    Átlag alatti
o    Nem kielégítő
b)    Határidők betartása (annak jellemzése, hogy az értékelt mennyire tartja be az egyes feladatokhoz rendelt határidőket)
o    Kiemelkedő
o    Átlag feletti
o    Átlagos
o    Átlag alatti
o    Nem kielégítő
c)    A közszolgálatból és a szervezeti kultúrából fakadó magatartási, viselkedési, öltözködési szabályok és/vagy az alakiság betartása, valamint a munkakörnyezet rendezettsége (annak jellemzése, hogy az értékelt mennyire tartja be a közszolgálatban dolgozóktól elvárható általános magatartási, viselkedési és öltözködési szabályokat és/vagy az alakisággal összefüggő előírásokat, továbbá annak jellemzése, hogy az értékelt mennyire figyel munkakörnyezetének rendezettségére, tisztaságára)
o    Kiemelkedő
o    Átlag feletti
o    Átlagos
o    Átlag alatti
o    Nem kielégítő
d)    Munkatempó és feladatvállalás (annak jellemzése, hogy az értékelt milyen gyorsan végzi el feladatait, továbbá hogy mennyi feladatot vállal, mennyire szorgalmas)
o    Kiemelkedő
o    Átlag feletti
o    Átlagos
o    Átlag alatti
o    Nem kielégítő
e)    Aktivitás, reagálás (annak jellemzése, hogy az értékelt milyen gyorsan, milyen aktívan reagál az új helyzetekre, kihívásokra)
o    Kiemelkedő
o    Átlag feletti
o    Átlagos
o    Átlag alatti
o    Nem kielégítő
f)    Stressztűrés és pszichés terhelhetőség (annak jellemzése, hogy az értékelt mennyire bírja azt a stresszt és pszichés terhelést, ami munkájából adódóan rá nehezedik)
o    Kiemelkedő
o    Átlag feletti
o    Átlagos
o    Átlag alatti
o    Nem kielégítő
g)    A munkaidő kihasználása (annak jellemzése, hogy az értékelt hiányzott-e indokolatlanul az adott értékelési időszakban, továbbá hogy az értékelt mennyire tartja be a pontos munkakezdést és a munkabefejezést, hogyan viszonyul a rendkívüli munkaidőhöz, valamint mennyi időt tölt munkahelyén személyes ügyeinek intézésével)
o    Kiemelkedő
o    Átlag feletti
o    Átlagos
o    Átlag alatti
o    Nem kielégítő
h)    Kommunikáció (annak jellemzése, hogy az értékeltnek milyen a verbális és a nonverbális kommunikációja, mennyire képes a mások által leírtakat, elmondottakat megérteni, a kapott információkat másokkal megosztani, nyíltan kommunikálni és ráhangolódni mások gondolkodására)
o    Kiemelkedő
o    Átlag feletti
o    Átlagos
o    Átlag alatti
o    Nem kielégítő
i)    Csapatmunka, együttműködés (annak jellemzése, hogy az értékelt munkavégzése során hogyan képes másokkal együttműködni, velük a feladatokat, illetve a felelősséget úgy megosztani, hogy közben az elérendő cél és az eredmény ne kerüljön veszélybe, továbbá hajlandó-e magától segítséget felajánlani, ötleteket és információkat átadni másoknak)
o    Kiemelkedő
o    Átlag feletti
o    Átlagos
o    Átlag alatti
o    Nem kielégítő
j)    Problémamegoldás (annak jellemzése, hogy az értékelt mennyire képes a munkavégzés során felmerülő problémákkal szembenézni, keresni azok okait és megoldási lehetőségeit, továbbá a megoldás lehetséges következményeit is)
o    Kiemelkedő
o    Átlag feletti
o    Átlagos
o    Átlag alatti
o    Nem kielégítő
Az értékelő vezető szöveges értékelése az értékelt alkalmasságáról:


Az értékelt illetményének tárgyévre vonatkozó megemelésére (%-ban meghatározott) javaslat:


Az értékelt észrevételei:


Az értékelést az értékelttel ismertettem.

.................................................................
dátum

.................................................................
értékelő vezető aláírása

Az értékelésben foglaltakat megismertem, az értékelőlap egy példányát átvettem.

.................................................................
dátum

.................................................................
értékelt aláírása

Készült: 2 db példányban
1. pld.: személyi anyag
2. pld.: értékelt
1

Az utasítás a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2016. március 6. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére