• Tartalom

1044/2016. (II. 15.) Korm. határozat

1044/2016. (II. 15.) Korm. határozat

a II. Budapesti Víz Világtalálkozó megrendezésének előkészítéséről

2016.02.16.

1. A Kormány

a) egyetért a II. Budapesti Víz Világtalálkozó (a továbbiakban: Víz Világtalálkozó) 2016-ban történő megrendezésével a víz, szanitáció és fenntartható vízgazdálkodás témaköreivel foglalkozó ENSZ szakosított intézmények, illetve más releváns hazai és nemzetközi intézmények, továbbá kormányok, az üzleti és tudományos élet képviselői részvételével, amely nagymértékben hozzájárulhat a vízzel kapcsolatos globális fenntartható fejődési cél végrehajtására vonatkozó tervek kidolgozásához;

b) egyetért azzal, hogy a Víz Világtalálkozó teljes körű előkészítésének koordinálását a külgazdasági és külügyminiszter lássa el;

c) felkéri a köztársasági elnököt a Víz Világtalálkozó fővédnökének.

Felelős: külgazdasági és külügyminiszter

Határidő: azonnal

2. A Kormány a Víz Világtalálkozó előkészítésére és megszervezésére – a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 30. §-a szerinti javaslattevő, véleményező, illetve tanácsadói tevékenységet végző szervként – tárcaközi bizottságot hoz létre.

3. A tárcaközi bizottság feladata a Víz Világtalálkozó teljes körű előkészítésével kapcsolatos szakmai feladatok koordinálása, a Víz Világtalálkozó előkészítésével összefüggésben javaslattétel a Kormány, illetve a külgazdasági és külügyminiszter részére.

4. A Kormány felhívja a külgazdasági és külügyminisztert, hogy a tárcaközi bizottság bevonásával készítse el a Víz Világtalálkozó szakmai koncepcióját és költségvetési tervezetét, és azt terjessze a Kormány elé a nemzetgazdasági miniszter általi pénzügyi forrás biztosíthatósága érdekében.

Felelős: külgazdasági és külügyminiszter

Határidő: 2016. február 29.

5. A tárcaközi bizottság elnökét a külgazdasági és külügyminiszter, elnökhelyettesét a belügyminiszter javaslatára a külgazdasági és külügyminiszter jelöli ki.

Felelős: külgazdasági és külügyminiszter

belügyminiszter

Határidő: azonnal

6. A tárcaközi bizottság állandó tagjai az elnök és az elnökhelyettes, valamint az érintett tárcák miniszterei által kijelölt tagok.

Felelős: emberi erőforrások minisztere

földművelésügyi miniszter

honvédelmi miniszter

igazságügyi miniszter

miniszterelnök kabinetfőnöke

Miniszterelnökséget vezető miniszter

nemzetgazdasági miniszter

nemzeti fejlesztési miniszter

Határidő: azonnal

7. A tárcaközi bizottság üléseinek állandó meghívottja a Köztársasági Elnöki Hivatal képviselője.

8. A tárcaközi bizottság üléseire az elnök a tagokon kívül, ha valamely napirendi pont tárgyalása kapcsán szükségesnek tartja, a szakpolitikát érintő területek más szakértőit is meghívhatja, akik az elnök által meghatározott napirendi pontok tekintetében tanácskozási joggal vesznek részt az üléseken.

9. A tárcaközi bizottság elnöke, a testület munkájának segítésére más feladatkörükben érintett kormányzati és nem kormányzati szervezeteket, illetve a Víz Világtalálkozó előkészítésének segítésére a területen kiemelkedő tekintéllyel bíró hazai és külföldi szakértőket kérhet fel.

10. A tárcaközi bizottság tagjai tevékenységükért tiszteletdíjban nem részesülnek.

11. A tárcaközi bizottság ügyrendjét maga állapítja meg.

12. A tárcaközi bizottság működésével kapcsolatos titkársági feladatokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium látja el.

13. Ez a határozat a közzétételét követő napon lép hatályba.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére